Вие сте тук: Начало За сайта ПИРИН, ИЛЮСТРОВАНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ – ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТИ

ПИРИН, ИЛЮСТРОВАНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ – ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТИ

Уважаеми приятели на планината,

За нас е удоволствие да Ви съобщим, че издателството на Софийския университет „Св. Климент Охридски” издаде новата ни книга „ПИРИН, ИЛЮСТРОВАНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ – ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТИ” (автори Ангел Гушев и Калина Гушева), посветена на високия Пирин,.

Новата ни книга е богато илюстрован туристически пътеводител за Пирин. Тя е продукт на нашия неотслабващ интерес към най-красивата и атрактивна българска планина Пирин и има за цел да допълни и обогати туристическата информация, съдържаща се в превърналата се в библиографска рядкост наша книга „ПИРИН – ТУРИСТИЧЕСКИ ТРАВЕРСИ”.

Новата ни книга има съдържание и структура, определени от орографията на планината, статута на Национален парк „Пирин” и нашия туристически опит. Тя съдържа пет основни раздела: Практически основи на планинския туризъм; Основни подстъпи към планината; От хижа до хижа по маркираните пътеки – маршрути за всеки; По циркуси и езера – за ценители на красотата; По била и върхове – за напреднали туристи. Така структуриран, пътеводителят обхваща основните туристически практики, характерни за Пирин и позволява уверено и безпроблемно преминаване на описаните туристически маршрути, давайки ясни и точни отговори на множество въпроси, които много любители на планината задават често било на по-опитни туристи, било в различни форуми.

Новата ни книга „ПИРИН, ИЛЮСТРОВАНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ – ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТИ” е широкоформатна, с твърди корици, цветен печат и е особено полезна при предварителната подготовка на туристическия поход – етап, който често се подценява, независимо, че от качеството на предварителната подготовка (това е наше дълбоко убеждение) в голяма степен зависи успеха на всеки поход в планината.

Накрая ще си позволим да цитираме част от редакционната бележка на Университетско издателство „Св. Климент Охридски” за новата ни книга. Тя е озаглавена „КНИГА, КОЯТО ПИРИН ЗАСЛУЖАВА” и е отпечатана на гърба на корицата: „... Това е книга-пътеводител, каквато Пирин – най-красивата и интересна българска планина, несъмнено заслужава, и която многобройните приятели и почитатели на планината очакват от години. В това ни убеждават не само огромното количество информация, която се съдържа в нея, но и авторският подход – основните етапи от повествованието да се илюстрират с широкообхватни фотопанорами, показващи планината „като на длан”. И още, това е книга, която със своето емоционално и естетическо въздействие ще накара всеки планинар – стар или млад, опитен или начинаещ, да мечтае за бъдещите си срещи с Пирин, а той – Пирин, знае как да намери място в сърцето на всеки и винаги го прави.”

За допълнителна информация:

Университетско издателство „Св. Климент Охридски” www.press-su.com

Доставки на едро - Склад на Университетското издателство, тел. 02 816 14 17

Книгата се продава и в: Книжарница на Университетското издателство (в ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски”), тел. 02 93 08 453

Книжарници „Хеликон”, както и повечето електронни книжарници