Вие сте тук: Начало Хижи Осогово заслон Руен

заслон Руен

Намира се в непосредствена близост до вр.Руен /2251м./. Представлява едноетажна постройка с две помещение, разполагащи с пейки и маси. Има печки на твърдо гориво. Няма персонал.

Съседни туристически обекти:
- вр.Руен /2251м./ - 0.10ч.
- заслон Превала - 2.30ч.

Снимки: Чавдар Иванов
  
Спални места
Address
Телефон
E-mail
Надморска височина (метри) 2251
GPS Северна ширина (градуси)
GPS Източна дължина (градуси)
категории:

Коментари (3)

Архивен коментар.

PCL82 21 Sep 2011 07:02 PM
Информация от 9 май 2009. Разстоянието от х. Трите буки до върха е около 4 часа стегнато но не забързано темпо. Заслонът има две помещения и предверие. Вратата е картонена и и не уплътнява добре. Виелиците бяха навяли 50см сняг. Някой беше извадил вратата от пантите, защото снегът я е подпирал и не е могъл да влезе.
Прозорците са с единични стъкла, а стените са от каменна зидария и имат неуплътнени фуги през които подухва. Има широки маси и пейки от талпи, медицинско шкафче с полезни неща, и инструменти за цепене на дърва. Във всяко помещение има печка и достатъчно дърва. В едното помещение имаше прокарани кабели и две автомобилни крушки 12В/21Вт, но човек трябва да си носи акумулатор за тях. Има свещи.

Заслонът е поддържан с желание от местното дружество, но условията са сурови ако трябва да се преспи. Нужен е стабилен зимен чувал.

Архивен коментар.

Elgin 26 Sep 2011 10:58 PM
Актуални снимки от заслона от 23 септември 2011 година....става за екстремни условия да се спи там при лошо време!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Feb 2020 07:25 AM
На самият връх е, на билото на 2251 метра надморска височина. Вътре е обаче недотам добре направено, а не бих казал че има нужда от много пар.До горе може спокойно да се качи материал и бъде оправен целия заслон и стаите, но пък това си е работа предполагам на собственика на заслона БТС, може би и и ТД в Кюстендил.