Тръгна ли инициативата за саниране и оправяне на екс заставата и хижа сега Извора? От доста години това се говори, но нищо май не е направено, иначе Тошко-хижаря е управен човек!
Едно от най-красивите и приятни места, което за първи път посетих като студент през 1988 година,а след това още доста пъти съм бил там. Все си ми е любимо всяко едно ходене там, за една вечер чак претенции за каквото и да е...нямам след като помня какво е било преди близо 36-37 години. Едно от топ 3 любими места в Пирин планина!
Мястото е много приятно и езерото като дапълнение. Преди доста години съм спал там, в бунгалата до хижата, но бе доста зле работата. Винаги съм минавал оттам определено като транзит и слизаме на "Трещеник" най-вече.
Определено са амбициозни и трудолюбиви новите стопани на хижата и заслужават адмирации. Направен е ремонт на фасадната тераса и изглежда много добре. Сложени са доста фотосоларни панели, но ток по стаите няма. Дори и за осветление. Монтиран е външен душ с топла вода от газов бойлер, който обаче не работи никак добре. Да се надяваме, че хижарите ще успеят в скоро време да ни зарадват и с тези екстри - ток за телефоните и топъл душ.
Продавам раница Vango Sherpa 60+10
Раницата е нова, цена 100 лв. 0887 82 86 03 stefan.s.slavov@gmail.com