Вие сте тук: Начало Форум Пирин

Пирин

...Пирин - красив и суров, любим и легендарен...

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

Къде в Пирин си заслужава да се отиде?

от Пепа Ташева последна промяна 19 Jul 2009 02:44 PM

Не съм хдила в Пирин,кажете къде е най-добре и интересно да се отиде .Пирин е далеч и немисе иска да обикалям ...споделете мнения и маршрути :kiss:

Мнения: 29

х.моравица

от Anonymous User последна промяна 07 Aug 2011 01:46 AM

някой има ли инфо за х.моравица в пирин(на картата е даден като заслон)-обзаведена ли е,има ли хижар и т.н.? намира се в северозападните склонове на вр.пирин. предварително благодаря.

Мнения: 2

Моля за съвет

от Anonymous User последна промяна 16 Jul 2008 08:46 PM

Здравейте. Решил съм да направя дву или тридневен преход из красотите на Пирин, но порадити много бройните възможности за маршрути и факта, че за първи път ще се качвам в Пирин не мога да реша точно от къде и как да мина. Единственото което знам е, че искам да избегна "Кончето" тъй като скоро претърпях злополука с лявото си око, зрението ми не е напълно възстановено и не ми се ще да рискувам. Моля за помощ при избора ми. Благодаря предварително.

Мнения: 32

Тръгваме за Пирин с гайда....

от Anonymous User последна промяна 07 Nov 2007 04:15 PM

Тръгваме на преход из Пирин- Вихрен, Тевното, Беговица- 4 дни( два са за Тевното)с гайда, тарамбука и тамбура- да посвирим, на 17 август от Вихрен. Ако на някой му се свири- минете по Пирин.

Мнения: 2

Кончето

от Anonymous User последна промяна 03 Jan 2009 01:18 PM

Здравейте :) В събота заминавам на 5-6 дневен поход из Пирин, като за момента е предвидено началната точка да е Яворов, а оттам да се мине през Кончето към х. Вихрен. Искам да попитам някой, който има актуална информация (от това или миналото лято), какво е положението с въжето и железния парапет на Кончето?

Мнения: 9

С палатка в Пирин ?

от Anonymous User последна промяна 27 Jun 2008 01:36 AM

Някой ходил ли е скоро на палатки в Пирин?

Мнения: 5

Маршрут в Пирин ПОМОЩ

от Емил Енчев последна промяна 12 Dec 2008 03:19 PM

Здравейте Бихтели ми казали маршрут за 3 дена който да включва Кончето и Връх Вихрен. По възможност с подробно описание :) Благодаря ви предварително :)

Мнения: 4

Превоз

от Anonymous User последна промяна 18 Sep 2008 07:21 PM

Някой знае ли дали все още има някакъв транспорт късно след обяд от х.Бъндерица до Банско?

Мнения: 2

НОВА КНИГА ЗА ПИРИН

от Goushev последна промяна 24 Oct 2008 02:27 PM

ПИРИН –ТУРИСТИЧЕСКИ ТРАВЕРСИ АВТОРИ доц. Ангел Гушев Калина Гушева АВТОРИТЕ ЗА КНИГАТА Уважаеми приятели на планината, тези от вас, които са търсили на пазара туристическа литература за Пирин, вероятно са установили, че с изключение на няколко туристически карти и едно-две заглавия от последните години такава липсва. Причината е, че туристическа литература за Пирин не е издавана вече две десетилетия. Несъмнено това е твърде дълъг период. Затова ние започнахме работа по тази книга с надежда, че споделяйки с читателите част от опита си, натрупан при многобройните ни походи в най-красивата българска планина Пирин, ще запълним донякъде липсата на туристическа литература за нея. Нашата книга “ПИРИН – ТУРИСТИЧЕСКИ ТРАВЕРСИ” е пътеводител, посветен на високите била и върхове на Северен Пирин. В него описваме част от туристическите траверси, които планината ни позволяваше да направим през годините и които сме минавали неведнаж. В началото на пътеводителя е разделът “Планината Пирин”. В него даваме общи сведения за Пирин. Те съдържат кратки исторически и физико-географски данни за планината. В следващия раздел “Подготовка и провеждане на туристическия поход” споделяме свой опит и даваме актуална информация за съвременната туристическа екипировка. Този раздел включихме допълнително, водени от желанието нашата книга да бъде максимално полезна на любителите на планината. Следва основният раздел на пътеводителя “Туристически траверси”. В него описваме 16 траверса, едно отделно изкачване и свързаните с тях походи. Описанията ни са кратки пътеписи, допълнени с графики и много фотоси, поясняващи траверсите. Надяваме се, че така ще дадем възможност читателят да се запознае по-добре с траверсите и техните характерни особености и да се докосне предварително до част от възхитителните пирински панорами, които се откриват само пред движещите се по високите била и върхове на Пирин. Завършваме книгата с “Речник на използваните наименования”. Той позволява читателят да получи бърза информация за описаните в пътеводителя върхове, била, превали, реки, езера, хижи, местности и др. Уважаеми приятели на планината, надяваме се, че нашата книга ще бъде полезна на всички приятели и почитатели на Пирин. Това се отнася особено за тези, които вече са правили походи в планината. Добили са известен опит и увереност в своите сили. Движат се безпроблемно по очертаните с цветна маркировка пътеки. В състояние са при необходимост да се ориентират в местността по нейните характерни белези или посредством карта и компас. Реално преценяват своите сили и възможности и предприемат походи, адекватни на тях. Разполагат с качествена и добре комплектована туристическа екипировка. И накрая, но не на последно място, надяваме се, че тази книга ще бъде полезна на всички, които заразени от болестта – “любов към Пирин”, желаят да опознаят планината по-добре, за да я разберат и обикнат още повече. На добър път! Допълнителна информация за книгата може да се получи на адрес pirin.traversi@gmail.com

Мнения: 1

ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВАТА КНИГА "ПИРИН – ТУРИСТИЧЕСКИ ТРАВЕРСИ"

от Goushev последна промяна 12 Nov 2008 01:22 PM

Уважаеми приятели на планината, Вашият интерес към илюстрования пътеводител „ПИРИН – ТУРИСТИЧЕСКИ ТРАВЕРСИ” (близо 200 посещения на нашата тема и множество контакти на обявения адрес piri.traversi@gmail.com) ни мотивират да направим официално представяне на книгата. То ще се състои на 24 ноември (понеделник), 2008 г. във Висше Транспортно Училище „Тодор Каблешков”, Втори учебен корпус, Зала „Жотев”, от 14.30 ч. До училището има удобен градски транспорт – автобус Nо 9 с начална спирка на ул.Шипка, до Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” и автобус Nо 404. Каним всички приятели и почитатели на Пирин на представянето на нашата книга. Очакваме Ви!

Мнения: 1

Зимен маршрут за Пирин

от Anonymous User последна промяна 08 Mar 2009 12:22 AM

Здравейте, има ли зимен маршрут в Пирин, който да става за 2 дни и да няма опасност от лавини и пр.?

Мнения: 5

За Пирин

от Anonymous User последна промяна 16 Aug 2011 07:21 PM

Някои ползвал ли е услугите на бюро Радецки и какви са впечатленията ако е.Много харесвам Пирин и лятото мисля да оделя 5-6 дни ,но не съм от атлетичните пък и мразя да препускам като луд отивам за удоволствие.Ходил съм по Рила и Стара планина на Пирин съм бил само на Вихрен.

Мнения: 8

Въпрос относно КОНЧЕТО

от Anonymous User последна промяна 26 Sep 2009 07:31 PM

Здравейте на всички. Не съм ходил никога в Пирин, затова имам един въпрос към хората ходили в тази красива планина. По-точно за маршрута от х.Яворов до х. Вихрен. Може ли да ми каже някой дали има пътека , която да подсича кончето и района около него, който е най-труден? Разказвали са ми че е така, а и от снимки си личи че е вярно това. По принцип много ли е труден този маршрут? Надявам се че ще има хора ,който да напишат по нещо. Благодаря предварително на всички. Имам в предвид за летния сезон. Още веднъж , благодаря предварително за инфото.

Мнения: 6

От х. Вихрен до Тевното-от къде се минава?

от Anonymous User последна промяна 24 Jul 2009 03:06 PM

Преди 10 години минавах маршрута-х. Вихрен-Тевното-Беговица през октомври, за първи път за един ден (около 14 часов беше за нас прехода, пристигнахме на Даков мост на залез слънце и до Беговица ми е познато-та на лампичка и лунна светлина се озовахме в хижата). Минахме целия преход в абсолютно пълна мъгла по билото=ориентирахме се само по едва-едва виждащата се маркировка. Нищо не видях-не знам от къде сме минали и къде сме вървели-само си представях по заглавията :)-защото сме минавали по други места и имам визуална памет. Преди 2 години минах пак по същия маршрут-но ми се видя различно !!!ИМА ЛИ ДВА ПЪТЯ ОТ ВИХРЕН ДО ТЕВНОТО??? Пътя по който минахме първия път беше по ридове, на единия имаше едно доста изронено и опасно място, а втория път пък вървяхме покрай езеро-за да се качим на билото-и пътя беше по "морени" тип камъни (не мога да се сетя името на езерото, но сигурно го знаете). От къде сме минали първия път, откъде втория път? Възможно ли е да сме минали по различни маршрути? Ако да-кой е първия и кой вотира, или се заблуждавам, че са различни. Макар, че втория път ми се видя по-полегато всичко-само изнангорно при морените, но не си спомнях такова нещо от първия път. За мен е много важно-да зная от къде сме минали-защото ми се иска и тази година да направим Вихрен - Тевното (само до там) по билото-та да знам от къде да минем... Много благодаря. Пишете ми на скайпа:lebivino

Мнения: 1

Нощувка в Банско и транспорт до Г. Делчев?

от Anonymous User последна промяна 24 Jul 2009 07:38 PM

Привет! Знам, че е налудничаво, но май така се пада- да се нощува в или около Банско, та ако някой е запознат с района, нека сподели някакви тайни бърлоги :) Другият ни кахър е транспортът до х. Г. Делчев- знаете ли дали има някакви бусчета или ще шкуримн асфалта и ще мятаме на стоп? Благодаря ви предварително :) Люси

Мнения: 2

Паркинг в Добринище

от Anonymous User последна промяна 13 Jan 2010 11:22 AM

Здравейте, предстои август месец да побродим в района на Безбог за няколко дни. Някой има ли информация къде можем да оставим колата в Добринище за 5-6 дена. Не знам ще има ли проблем да я оставим на х.Гоце Делчев. Всякакви предложения и информация ще са ни от полза. Благодаря предварително!

Мнения: 4

х.Яворов - Мелник

от antonioganchev последна промяна 17 Aug 2009 04:21 PM

Здравейте, Преди 2 седмици с бащами се захванахме на да мислим маршрут в така за нас непознатата Пирин планина. Случайно попаднахме на този маршрут и ни допадна: http://okolosveta.com/index.php?p=patepis&do=1&c=bg&src=162&k=eur&w=1 . Искаме да разберем всичко за него до най-малката подробност и най-вече: Колко дни ще са ни необходими за маршрута, Къде има възможност да спим на палатка, Труден ли е много, Какви пособия ще са ни необходими, Евентуално може ли да намерим планински водач, ако не можем да се справим сами.

Мнения: 8

х. Яворов през х. Бъндерица

от Anonymous User последна промяна 25 Aug 2009 03:07 PM

Имам намерение да посетя х. Яворов през х. Бъндерица. Мисля да си оставя колата в Разлог и от там да се придвижа с градски транспорт до Банско и пеша до х. Бъндерица. На следващия ден х. Бъндерица - х. Яворов през Кончето, преспиване в х.Яворов и на третия ден сутринта спускане до Разлог. Някой знае ли къде е подходящо да се остави кола в Разлог - паркинг или нещо подобно? Има ли редовен транспорт от Разлог до Банско? Маркиран ли е пътят от х. Яворов до Разлог и има ли някакъв транспорт по маршрута х.Яворов - Разлог.

Мнения: 4

х. Яворов-х.Вихрен-х-Яворов

от vesela последна промяна 21 Aug 2009 01:37 PM

Здравейте, За пръв път ще минаваме по този маршрут. Какво бихте препоръчали ( разчитам на тези от вас, които познават добре Пирин) да се качим през "Кончето" и да се върнем после обратно, или да се върнем през х. Синаница и след това по долината на р. Влахинска. Разполагаме с два дни. Благодаря.

Мнения: 1

Търся работа в хижа или хотел

от slaveiko последна промяна 19 Nov 2009 01:12 AM

Търсим си работа като хижари или някаква работа в хижа,двама сме,момиче на 25г. и момче на 28г.Работили сме по черноморието няколко сезона,на рецепция и в ресторанти.Сериозни и мотивирани сме. e-mail: slaveiko@hotmail.com

Мнения: 1

преход из Пирин

от Anonymous User последна промяна 10 Aug 2010 03:00 AM

Здравейте! От 20. до 26. август ще правим преход из Пирин: х.Яворов - х.Вихрен - х.Синаница - х.Каменица - з.Тевно езеро - х.Безбог. Трима човека сме и си търсим компания :))) skype: marinova7733

Мнения: 1

Преход в Пирин

от ralkka последна промяна 19 Jul 2011 01:52 PM

Здравейте, Събрали сме се групичка от 10тина човека. Пирин ни е непозната планина, но все пак искаме да се поразходим 3 дни. Плана ни е следния Ден 1 тръгваме от х. Вихрен, минаваме през в. Вихрен и хребета Кончето...до заслон Кончето там нощуваме Ден 2 от з. Кончето се спускаме до х. Синаница и там нощуваме Ден 3 разходка до в. Синаница и до х. Вихрен Единият от спътниците ни трябва да си отиде след 2вият ден и за това ни е такъв маршрута. Ще дойде с мотор и обмисля да го остави в Разлог,от там с останалата група с кола до х. Вихрен. Възможно ли е след нощувка на заслон Кончето, въпосният човек за 1 ден да се спусне до Разлог и има ли къде да си остави мотора (да е безопасно)? И има ли проблем да си оставим колите пред х. Вихрен? И едно друго питане - Как са преходите, като часово разстояние (просто информативно)? Благодаря предварително

Мнения: 8

Георги

от Anonymous User последна промяна 19 Jul 2011 03:47 PM

Пътували тази година маршрутката до хижа Вихрен и кога тръгва от Банско? Благодаря предварително!

Мнения: 1