Вие сте тук: Начало Форум Пирин За Пирин

За Пирин

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 16 Aug 2011 07:21 PM

За Пирин

Някои ползвал ли е услугите на бюро Радецки и какви са впечатленията ако е.Много харесвам Пирин и лятото мисля да оделя 5-6 дни ,но не съм от атлетичните пък и мразя да препускам като луд отивам за удоволствие.Ходил съм по Рила и Стара планина на Пирин съм бил само на Вихрен.

от Anonymous User последна промяна 23 Feb 2009 04:04 PM

1906

Не става ясно на х.Вихрен илина върха си ходил.Но мога да ти кажа да отидеш на Тевното езеро.Там е безбожно красиво.Начините са няколко.От х.Вихрен през Тодорина порта ,х.Демяница,или през Добринище ,х.Гоце Делчев,Х Безбог и от там през Поповото езеро до Тевното.Панорамите са страхотни.По-леко е През Добринище защото до х.Гоце Делчев се стига с кола ,а от там с лифт до Безбог.Ако те интересува друго пищи ми на NIKOST_62@ABV.BG

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 23 Feb 2009 09:20 PM

1907

На върха бяхме от хижата на билото и слезнахме през казаните

от Denis последна промяна 27 Feb 2009 06:12 PM

1911

сам ли си че за туристическо дружество питаш, за 5-6 дена летни преходи из Пирин много,
моите фаворити

1. предела-яворов-синаница-безбог. но 2 от дните ти е зверски много ходенето особенно последния, а и за да го напраиш требжа малко да сакратиш един участак

2. спано поле-синаница-вихрен, -лек приятен, много красив

3.безбог-тевно-вихрен, -много красив особенно по билото /тевно вихрен е така пове4ко но пък е по равно и бързо се ходи/

а пък и секи от тях мойр да се доразвие ако има6 време, чух че на демяница е нов хижаря и вече маи може да е по добре там. :)

аре па дано се засечеме летуска там некаде

от Anonymous User последна промяна 01 Mar 2009 02:09 PM

1918

Ходим с един приател но тои си пада по хотели ,и еднодневни маршрути.Моето желание е да хвана дивото поне за 4 дни,да се махна от София и застоялия си жовот,кои знае може да се видим.

от Валентин Иванов последна промяна 07 Mar 2009 03:11 PM

1923

Водил съм групи за екскурзионно летуване към бюро Радецки мисля че са коректни.Ако ще ходите за повече дни в Пирин бих предложил следният маршрут х.Безбог-поне 3дни престой оттам може да си правите преходи-качване на връх Полежан,Стражишки езера,Войводски връх.Кременски езера през връх Орловец. Тевното езеро през Попово езеро, Самодивски езера и Краледворската порта на връщане може да качите Самодивски връх(Джангал).Може да качите и Стражите .От х.Безбог може да продължите към х.Демяница,а от там към х.Вихрен или директно към х.Вихрен през Типиците(дълъг но много хубав обгледен маршрут,но само при хубаво време)Има още много варианти за екскурзионно... Ще се радвам ако съм ви бил полезен.:cheesy:

от vesso70 последна промяна 25 Jun 2009 04:25 PM

2089

ЕКСУРЗИОННО ЛЕТУВАНЕ В ПИРИН


Клуб по пешеходен туризъм ”Дружина от Пирина” гр.Сандански, организира и провежда 6-дневни летни преходи в Пирин планина.

МАРШРУТ


Сборен пункт - гр.Сандански


ДЕН ПЪРВИ-гр.Сандански-х.Беговица:
-автобус до м.Попина лъка-преход до х.Беговица.Обяд,вечеря,закуска на х.Беговица;

ДЕН ВТОРИ-х.Беговица-з.Спано Поле:
-обяд на з.Спано Поле,разходка по желание до Дончови Караули,вечеря;

ДЕН ТРЕТИ-з.Спано Поле-вр.Синаница-з.Спано Поле:
-изкачване на вр.Синаница(по желание),обяд на открито(сух пакет),вечеря;

ДЕН ЧЕТВЪРТИ-з.Спано Поле-з.Тевно Езеро:
-преход през Чаирските езера,обяд на з.Тевно Езеро,(по-желание изкачване на вр.Момин Двор),вечеря;

ДЕН ПЕТИ-з.Тевно Езеро-х.Пирин:
-преход до х.Пирин,обяд,почивка,вечеря;

ДЕН ШЕСТИ-х.Пирин-гр.Мелник:
-преход през Роженски манастир,обяд(сух пакет),Македонска гала-вечер в град Мелник;

ДЕН СЕДМИ:
-закуска и разпускане на групата.


Цена-240лв.

Включва:
-планински водач;
-планинска застраховка;
-транспорт от гр.Сандански до м.Попина Лъка;
-гала вечеря в Мелник;
-пълен пансион(закуска,обяд,вечеря,нощувка)

Дати:
27-ми юли до 1-ви август вкл.



Записване:
Групите са до 20 души.
0887 15 33 73 (Веселин Стойчев)

от Anonymous User последна промяна 16 Aug 2011 07:21 PM

3265

участвах в организиран преход на бюро радецки с водач момчил. след 1-те 4 часа от прехода имах неблагоразумието да му подскажа, че липсва една двойка, на което той отговори: "не е твоя работа, гледай си работата", след което му станах безкрайно несимпатична, дотолкова, че забрави, че съм платила за този преход. през цялото време се опитваше да ме елиминира. налагаше лудо темпо с безкрайни почивки когато той реши, за да се забавлява с животните по пътя (коне и бичета, противно на всякакви елементарни мерки за безопасност), и с новата си камера. при първата нощувка единствено водачът получи възможност за душ, тайничко от останалите. на следващия ден губещата се двойка бе отпратена, отново лудо темпо, вследствие на което успях да пропадна и да си счупя камерата, слава богу, само толкова! водачът дори не ме попита как съм, бях седнала на пътеката с висящи към пропастта крака. единственото любезно отношение получих като отговор на мой въпрос, дали бих се справила с допълнителен преход сама, беше много окуражаващ и насърчителен да тръгна сама в дъжда, което ме накара да взема обратното решение. намирам водача за твърде неуравновесен, поемащ излишни рискове. да пази бог тръгналите с него! а планината е дивно красива и си заслужава да прекараш известно време там. направи го с приятели, спестяваш си една немалка сума и някои отрицателни емоции.




Вто Авг 16, 2011 1:44 pm