Вие сте тук: Начало Форум Пирин Въпрос относно КОНЧЕТО

Въпрос относно КОНЧЕТО

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 26 Sep 2009 07:31 PM

Въпрос относно КОНЧЕТО

Здравейте на всички. Не съм ходил никога в Пирин, затова имам един въпрос към хората ходили в тази красива планина. По-точно за маршрута от х.Яворов до х. Вихрен. Може ли да ми каже някой дали има пътека , която да подсича кончето и района около него, който е най-труден? Разказвали са ми че е така, а и от снимки си личи че е вярно това. По принцип много ли е труден този маршрут? Надявам се че ще има хора ,който да напишат по нещо. Благодаря предварително на всички. Имам в предвид за летния сезон. Още веднъж , благодаря предварително за инфото.

от Denis последна промяна 16 Mar 2009 12:00 PM

1936

Няма какво да му се стягаш на кончето , то е повече на приказки отколктото реално трудно.А има и стоманено въже.Ако тръгнеш от яворов подобни /е...не чак толкова стръмни/ участаци има още като качиш портаа над стъпалата, така че ако те притеснява височината докато стигнеш до заслончето ще си свикнал със нея.
а и да....има и подсичаща патека но само съм я виждал не съм минавал.Саветам да си минете по кончето........носете си вода , марщрута е сух.

от Anonymous User последна промяна 17 Mar 2009 05:04 PM

1938

Здарасти... Като се качите на Разложки суходол превала пътеката започва да подсича всички върхове занапред... Малко е кофти под вр. Каменитица и под вр. Баюви дупки - т.е. има пасажи, които се минават внимателно. Другото си е отново разходка. Когато стигнете заслон Кончето - минете през вр. Бнаски Суходол, т.е. отгоре по билото, а не тази пътека, която подсича отдолу. Минавал съм така и се оказва, че трябва да катериш на самото Конче право нагоре за да се докопаш до въжетата.. и става малко страшно. А отгоре излизаш на върха и малко спускаш по склона му и си на въжетата... после по средата на самото Конче се отделят въжета( повечето ги няма но не е страшно) които подсичат върховете Кутело2 и Кутело1.. по пътечка се стига пак на превала Премката под вр. Вихрен. Като цяло прехода не е кой знае колко сложен, но се настройте за ронливи камъни. И както каза човека по-горе - ВОДА... Аз съветвам също - добри обувки и леки раници. Тръгването също трябва да е рано :) Ами това е... Пожелавам ви приятно преходче и хубаво време :) Ча0

от Anonymous User последна промяна 17 Jul 2009 03:48 PM

2145

Търсим по-опитни планинари от нас за поход през Кончето. Минавала съм веднъж, но със съпруга ми не се осмеляваме да тръгнем сами. Ако някой планира да ходи там през август, може да ни пише на E-mail v_atanasova@yahoo.com или да ни се обади на 0888694928

от Anonymous User последна промяна 06 Sep 2009 11:42 PM

2339

леко трекинг-че по Кончето за 12 и 13, ако има желаещи да пишат на скайп Шерпа.

от Anonymous User последна промяна 26 Sep 2009 07:31 PM

2377

Един въпрос :след Кончето в посока хижа Яворов минавалисе по билото или се подсича? Минах от другата страна(от към Вихрен) и подсичащата,и по билото.Подсичащата е доста по кофти, а по-билото е като разходка в парка с невероятна гледка.Предварително благодаря.
P.S Ако някои има снимки и желае да изпрати още по хубаво.Скайп:jopetogt5