Вие сте тук: Начало Форум Пирин Кончето

Кончето

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 03 Jan 2009 01:18 PM

Кончето

Здравейте :) В събота заминавам на 5-6 дневен поход из Пирин, като за момента е предвидено началната точка да е Яворов, а оттам да се мине през Кончето към х. Вихрен. Искам да попитам някой, който има актуална информация (от това или миналото лято), какво е положението с въжето и железния парапет на Кончето?

от Anonymous User последна промяна 17 Aug 2007 01:44 PM

645

Полойението с въжето е отлично.
Има ново въже от страната на Бански Суходол, после малко старо въже, което е раждясало и ако не внимажаш може да ти се забие някоя жилка в ръката, но това е не повече от 70 метра, после следва пак ново жъже(такова като на Мусала. Само 1 колче е измъкнато, но това нищо не възпрепятсва.
Ходих за последно по същия преход от Разлог и Яворов, но спах на бункера 1 час път след Яворов.Това беше на 20 -21 Юни тази година.
Аз лично пак ще го минавам маршрута вептември щото е много яко.
Успех и приятно прекарване.

от Anonymous User последна промяна 17 Aug 2007 08:16 PM

648

Благодаря :)
Желая ви всичко най-хубаво!

от Anonymous User последна промяна 04 Sep 2007 11:10 PM

720

Здравейте!
И аз имам един въпрос относно Кончето и за да не отварям нова тема пиша тук с надеждата някой да може да ми каже. Аз съм сигурен, че има такива хора!
Искам да попитам какви маршрути минават през Кончето. Понеже нямам палатка и искам да стигна за един ден от хижа до хижа. Знам един примерен - х. Яворов - Кончето - х. Вихрен. Има ли и други? Ако може да посочите и време за прехода (като за турист със средни възможности, който не обича само да ходи и да покрива рекорди, ами и да се наслаждава на природата на Пирин). Знам че има изпечени планинари, които знаят!
Благодаря предварително!!!

от Anonymous User последна промяна 07 Oct 2007 01:57 PM

815

Да има един подобен маршрут, който не съм минавал, но знам, че е добър. Мн е подобен на този през Яворов, но се минава през хижа Синаница. Яворовия и Синанишкия маршрут се срещат в началото на главното (Мраморното било) след това се продължава наляво а не се слиза от другата страна на билото към Яворов. След това се минава по билото същевременно и по кончето и после към Вихрен а може би и към Демяница после може да се спи и на Засл. кончето.

от Иван Гърбев последна промяна 07 Oct 2007 09:02 PM

816

:smiley:
Синанишкият маршрут е пътя, който идва по Влахинска река от към Кресна. Самата Синаница се пада встрани и ако все пак искаш да тръгнеш от нея по този маршрут, първо те чака сериозно спускане, преди да почнеш да се катериш на нова сметка.

[signature]
На върха на планината има толкова мъдрост, колкото сам си занесеш.
[/signature]

от Anonymous User последна промяна 01 Aug 2008 03:01 PM

1430

Здравейте!
Каним се да се качим на Кончето.Имам страх от височини.И тъй като виждам,че сте запознати,бихте ли ми казали много ли е страшно?Четох,че на места е широко само 50см. :shocked:
Все пак надявам се да успея да го премина.Кажете къде трябва да се внимава най-много...изобщо някакви инструкции.
Благодаря Ви!

от Anonymous User последна промяна 03 Aug 2008 02:00 AM

1432

ами който го е страх от високото хич да не ходи на Кончето!:wink:

от Sherpa последна промяна 03 Jan 2009 01:18 PM

1764

а който го е страх от мечка не ходи в гората ...

[signature]

[/signature]

Най-новото
xижа Момина поляна
Facebook Like Box