Вие сте тук: Начало Хижи Средна гора xижа Бунтовна

xижа Бунтовна

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

ижа Бунтовна се намира в сърцето на Средна гора на 1180м надморска височина. Разположена е сред стари букови гори в историческите местности Конска поляна, Кулата и Канарата.
Всички стаи са снабдени с безплатен Wi-Fi достъп и самостоятелен санитарен възел, оборудван с душ и тоалетни принадлежности. Голяма част от стаите разполагат със собствена тераса, откриваща панорамна гледка към Тракийската низина и Родопите.
Сред допълнителните удобства на хижа Бунтовна са безплатен паркинг, детска площадка, открита тераса, съоръжения за барбекю, бар, салон с телевизор с кабелни канали и обща кухня, оборудвана с микровълнова печка, прибори за хранене и хладилник.

В района има множество от екопътеки и планински маршрути, където могат да се практикуват най-различни спортове като трекинг, планинско колоездене, скално катерене и спортен риболов.
При поискване и срещу допълнително заплащане на място се организира и конна езда.

Сред любимите на гостите атракции са нашият исторически музей, термалните басейни в близост до хижата, Тракийската гробница в Старосел, водопада Канарата, партизанската землянка и връх Вълк, който се намира на 1200м надморска височина.
Хижа Бунтовна напълно оправдава името си -намира се в най-бунтарският район на Средна гора край Стрелча, Панагюрище, Клисура и Копривщица- центроветe на Априлското въстание.
Историческите места в околностите на комплекса са десетки, за които доказателство са и многобройните паметници, и барелефи, като този посветен на Хвърковатата чета на Бенковски.
В местността се намират останките на средновековните български укрепления Калето, Кулата и Канарата. Съвсем наблизо е пътят, по който са минавали търговските кервани от Копривщица. По него са бягали, за да се спасят от изтребление, участниците в Априлското въстание през 1876г.
На 16 юли 1977 г. в комплекса се провежда 5-ят конгрес на Българският Туристически Съюз, който е открит от тогавашният дъжавен глава Тодор Живков, като в същото време официално открива и комплекса.
До хижата се стига по 12 км горски път, или 7км Екопътека с начална точка с. Кръстевич.
Копривщица се намира на 44км, Панагюрище на 34км, Хисаря на 46км, Старосел на 25км, Стрелча на 23км, Пловдив на 66км а летище София е на 124км.

Разполагаме с 68 легла за настаняване разпределени в стаи по 2 или 4 човека.

Facebook : Buntovna Hut / Хижа Бунтовна
  
Спални места 68
Address
Телефон +359876252540
E-mail buntovnahut@gmail.com
Надморска височина (метри) 1200
GPS Северна ширина (градуси) 42.543506
GPS Източна дължина (градуси) 24.441686

Коментари (94)

Архивен коментар.

турист 15 Jun 2007 02:24 PM
Не знам дали е вярно, но съм чувал, че хижата е строена с лични средства само от един човек, партизанин, в памет на загиналите му другари. На времето съм участвал като дете в работата на една мозайка, която прави моя баща. Вътре в хижата имаше и импровизиран музей.Не съм ходил от седемдесетте години. Кажете в какво състояние е в момента?

Архивен коментар.

киро 27 Feb 2010 11:07 PM
Здравей казвам се Кирил.Бунтовна до лятото беше горе доло изоставена но е вдигнаха на високо ниво. Направиха ремонти на едната хижа спални с собтвени санитарни възли.Цените са добри но не ми харесва че няма ресторант и трябва да си носиш храна.Много пъти сам ходил и сам доволен.Музея го посещавах когато беше ремонта,тогава беще малко изоставен но има много старинни неща.

Архивен коментар.

Васето 30 Apr 2010 12:09 PM
Ами Кириле, то затова е хижа, а не вила, хотел или нещо друго с ресторант. Иначе хижата и хижарката са страхотни. Едното крило е пригодено за претенциозни посетители, другото си е класика... какви спомени само имам от там... Надявам се, че хожите все пак ще си останат хижи и ще запазят роматиката, която един истински турист намира в тях...

Архивен коментар.

Charly 17 Oct 2007 07:02 AM
Перфектно място за малка компания, тоя уикенд бяхме там, работи само старинната част от сградите, условията са отлични. Голямата сграда е в ремонт.

Архивен коментар.

kire_pool@ABV.bg 30 Nov 2007 09:01 AM
Идеално място за релакс след напрегнатите работни дни. Пътя е хубав, широк и се подържа след всеки дъжд. Природата е уникална, както и всичко останало.

Архивен коментар.

миша 31 Dec 2007 01:48 AM
АМи аз да попитам-как се стига до тази хижа,ако тръгвам от стара загора.

Архивен коментар.

kire_pool@ABV.bg 09 Jan 2008 09:36 AM
http://www.emaps.bg/emaps/content.asp?cboMaps=0&mapSize=1&lng=BG

От този сайт,напиши точка на тръгване, премини от където искаш и на края точка на пристигане.
Ще ти покаже маршрута и ще ти сметне километрите. А за повече снимки от хижата виж тук:
www.djibrak.blogspot.com

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Mar 2008 03:20 PM
Хижа"Бунтовна" е наистина една от малкото хубави хижи запазила своята самобитност и"девствена"природа!!за мене тя е уникална

Архивен коментар.

kire_pool@ABV.bg 31 Mar 2008 01:29 PM
Новите телефони на хижата са:
0887 65 18 58,
0878 76 20 51.

Архивен коментар.

petio 31 Jul 2008 05:53 PM
А някой да знае GPS координатите на хижата?

Архивен коментар.

аз 05 Aug 2008 09:47 PM
без GPS как ли са се ориентирали туристите преди да направят системата,а координатите могат да се свалят чрез гугъл ърт

Архивен коментар.

Валери Недялков 05 Oct 2010 06:08 PM
Това са координатите: N42 32 35.5 E24 26 30.8

Архивен коментар.

Олд Бойс 15 Oct 2008 12:05 PM
До хижата се стига за около 2,30ч максимум от с.Кръстевич и около 4ч от Стрелча. Има и път, така че едва ли би се объркал някой. Перфектно място за отдих, стига да няма 100 човека когато си там.Оттам към ТВК Барикадите, който тотално е изоставен са около 2-2,30ч. До връх Влък към 1ч.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Apr 2009 10:25 AM
Тази неделя ходих на хижа Бунтовна и съм страшно разачарована.Толкава ли голяма трудност представлява на стопанина и да се грижа за нея.Отпред разхвърляни хартийки,обелки,кутийки от бира,строителни материали и какво ли още не.Алеите и плочниците не са докосвани от човешка ръка с години.Вътре доста мръсничко,а за тоалетните без коментар.
След всеки дъжд пътят се подравнявал - усмивки от старите ленти.Пътят е доста лош,така че ако го преодолявата с лек автомобил по-добре да не е вашият.
Пионерският лагер-пълна разруха,а някога там е кипял живот.
На стената на хижата прочетох,че е построена от доброволци.Жалко за огромния труд и ентусиазъм на тези хора.

Архивен коментар.

Цецо 03 May 2009 11:36 PM
Съгласен съм с теб!Наистина е прекрасно място,но българина е способен само да руши!Всяка събота там ходят да се напиват малките пешлигари,но никой не мисли ,че "Бунтовна" може да е прекрасно място за отдих!!!Израснал съм в Кръстевич и ми е болно,че там така запада......!А атмосферата е толкова уникална там!!!

Архивен коментар.

tourist 21 Apr 2009 09:50 PM
Ами тази неделя заедно с приятели също бяхме там, но не знам, погледни пак снимките и се увери, да не би да бъркаш хижата :)Вярно, условията не са като на 5 звезден хотел, но съм ходил на доста хижи и мога да кажа, че в сравненние с много други, тази е в много добро състояние. За пътя: ако си минала през Стрелча, пътя наистина има някои много лоши участъци, но през с.Кръстевич пътят е много добре поддържан, за черен път е просто перфектен. Единствената сграда, кошто не е поддържана и не функционира е на Пионерският лагер. Останалите две, които се виждат на снимките са добри, на мен лияно ми е любима старата сграда - Хижа "Воеводска"(Всяка стая носи името на различен воевода с негов портрет на стената). Но все пак не на всеки може да се угоди, ако тръгнеш с очакването, че отиваш на хотел с басеин и СПА, със сигурност ще се разочароваш. Но ако искаш да отидеш на хижа, то тази ще предложи едно незабравимо прекарване, особено с приятна компания.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 May 2009 09:50 AM
от вън е много добре, но вътре е много зле;
пътя е зле;
скъпо за условията;
не я препоръчвам;

Архивен коментар.

пламен 26 Jul 2010 09:16 PM
може ли в дъждовно време да се стигне с автобус-голям

Архивен коментар.

Албена 25 Jun 2009 11:03 PM
за съжаление нищо не е останало от красотата на тази хижа...развалина е . За кой ли път се съсипва нещо толкова хубаво в тая смотана държавица!

Архивен коментар.

irishman 28 Jul 2009 05:55 PM
тука можете да прегледате моите впечатления
www.irlandetza.com

Архивен коментар.

irishman 28 Jul 2009 06:01 PM
В момента се извършва ремонт там. Относно чистотата и бирените кутийки, специално аз последния път отидох с найлонови торбички и отделих 1 час да посъбера каквото други туристи са изхвъляли през времето на техния престой. Влагат се доста услия да се възстанови някогашния уют. Каквото е посилите на персонала се прави това да се случи по-скоро.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Aug 2010 03:56 PM
на 15.08.2010година бяхме там с съпруга ми тишина и спокойствие направен е основен ремонт на хижата всичко е чисто ново бойлер спални ламинат гранитогрес просто е чудесно цената е 15 лева на легло

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Aug 2009 09:06 PM
хаха...бих казала ,че това е едно от най-хубавите места ,на които сам била -страхотна гледка...но за всичко останало ще си изчакаме бая ...аз празнувах нова година там-по -добре да не качвам снимки от столовата ,в ко

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Aug 2009 09:14 PM
хаха...бих казала ,че това е едно от най-хубавите места ,на които съм била -страхотна гледка, особено на Нова година със всичките фойерверки ...но за всичко останало ще си изчакаме бая ...аз празнувах Нова година там-по -добре да не качвам снимки от столовата ,в която бяхме;дано вече в стаите да има стъкла на прозорците ,не видях музей,камо ли мозайка,дано са ги запазили,ако и малко я оправят ,не говоря въобще за лукс -само здрави прозорци са сложат, бих отишла веднага!!!Искрено пожелавам успех с ремонта

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Aug 2009 09:16 PM
хаха...бих казала ,че това е едно от най-хубавите места ,на които съм била -страхотна гледка, особено на Нова година със всичките фойерверки ...но за всичко останало ще си изчакаме бая ...аз празнувах Нова година там-по -добре да не качвам снимки от столовата ,в която бяхме;дано вече в стаите да има стъкла на прозорците ,не видях музей,камо ли мозайка,дано са ги запазили,ако и малко я оправят ,не говоря въобще за лукс -само здрави прозорци са сложат, бих отишла веднага!!!Искрено пожелавам успех с ремонта

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Aug 2009 06:34 PM
Интересува ме условията за зимно пребиваване как са? Какво е отоплението, предполагам на твърдо гориво?Ако може някой да даде жокер,че да няма изненади после. Ще съм ви много благодарен.

Архивен коментар.

гербер 27 Oct 2009 10:48 PM
ПРекрасно място посетих го когато бях на 17 години в девети клас бяхме много приятели и беше много весело и останаха много спомени в душата ми.Посетете тези места ,за да разберете че има много прекрасни места в тази страна когато отидете там не мислете за нищо друго ,а само да ви е весело изживеите тези момети с много приятели ще останат дълбоки дири в душата ви.На един голям бор срещу хижата непосредствено ,сме си написали имената на пет приятелки ,които бяхме там -Горица това съм аз,Цецка,Цереза,Веска и Румяна имената са ни издълбани в кората на бора ,ако отидете там може да се уверите сами.ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Oct 2009 12:05 PM
искам само да те попитам, някъде по стените на стайте няма ли и други имена :)

Архивен коментар.

турист 01 Nov 2009 08:29 PM
Този уикенд посетихме хижа "Бунтовна". Прекрасно място, разкошни гледки и много история. Условията в хижата са чудесни - стаите са след ремонт, всяка със санитарен възел, работещо парно и приятна обстановка. Супер!

Архивен коментар.

Mureto 06 Nov 2009 10:58 PM
Хижата е супер

Архивен коментар.

Иво 19 Nov 2009 06:22 PM
Аз ходя често на Бунтовна и мога да ви кажа , че мястото е прекрасно,природата невероятна. Много е удобно за купони и весели приключения. Старата хижа е във уникален възрожденски стил и макар,че са малко занемарени хигиенните условия все пак е с класи над почти всички други хижи от подобен тип в които съм бил. Вече функционират и два етажа от новата ремонтирана хижа,където всичко е ново и е категория почти лукс,има и парно и отделни санитарни възли във всяка стая. Отвън всичко е изчистено и градинките , и тревните площи облагородени.

Архивен коментар.

препилчев 08 Jan 2010 02:16 AM
Страхотно място.Просто не е за изпускане.

Архивен коментар.

Валери Недялков 25 Jan 2010 07:48 PM
На 23 и 24 януари бяхме на Бунтовна. Останахме очаровани от топлото посрещане. Хижарката Юлия е много сърдечен човек. Хижа Партизанска(ремонтираната сграда) е отоплена с централно парно,стаите са ремонтирани и са със собствени бани. Всичко е на ниво.

Архивен коментар.

ТД Руен 23 Mar 2010 09:15 PM
Тази година Туристическо Дружество Руен от Пловдив празнува първа пролет на хижа Бунтовна. Бяхме около 50 човека и прекарахме чудесно. Стаите в централната сграда са подновени и отговарят на всички изисквания. А гледката е направо грандиозна. Хижарката е много сърцата и всеотдайна, а какъв купон си спретнахме, не е за разправяне. Само че трябва да си носите музиката. Гостиха ни с фасул, но би било добре да има и повече разнообразие. Хижата си заслужава преживяването, пак ще дойдем !

Архивен коментар.

ирена 05 Apr 2010 05:04 PM
Днес се върнахме от хижа Бунтовна и мога да кажа,че е супер.Условията са чудесни,природата и изгледите незабравими.Хижарката е млада,съвременна жена,с която лесно се контактува.За съжаление гостувахме само за една нощ и нямахме възможност за продължителни разходки.С удоволствие ще я посетим и през лятото.

Архивен коментар.

неделчо 19 Apr 2010 12:19 AM
Преди два дена нощувахме в ремонтираната, всичко е на много добро ниво бани във всяка стая отопление в нея и в стаята дограма ,абе постарали са се да направят качествен ремонт.Но малко трябва да се помисли за шума който идва от столовата по коридорите към стаите,чува се доста.Някаква допълнителна преграда трябва да се направи.Все пак, ако си вървял цял ден и да ти се налага да караш нощна смяна заради шума всичките други удобства нама почти да ги забележиш.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Apr 2010 02:27 PM
Има ли маркирана пътека от х.Бунтовна до Копривщица? До с.Кръстевич какви автобуси се движат?

Архивен коментар.

Svetlana 26 Apr 2010 06:23 PM
Пракрасно място с прекрасни хижари.Благодарим за невероятно топлото и сърдечно посрещане ! Да сте живи и здрави,добри хора !

Архивен коментар.

Пенко 20 Jun 2010 11:31 PM
Великолепна, чудесна , нещо между хотел и хижа.
Обновена и с весели, отговорни и енергични обитатели.
Невероятно добре се спи.
Спокойствието има свое име - там. Въпреки бурята, която ни връхлетя, хижата дава сигурност и уют.
Много добри маршрути и чудесни изгледи.
На около 2 км. открихме нещо като кале- не е отбелязано по арх. карти.
Древните са знаели къде да се заселят.
С 4х4 е възможно да се мине пътя до Копривщица...но дали ви е необходимо, град музей, хора паметници.
Носете си храна. Идете срува си.

Архивен коментар.

Марияна 12 Jul 2010 03:09 PM
Тази седмица посетихме х.Бунтовна.Който иска да почувства и да види красотата на българската природа,това е мястото.Хижата е невероятна,домакините прекрасни,усмихнати,слънчеви и ти сгряват душата и те карат да се чувстваш най-желания гост.Посетете я!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 Jul 2010 02:40 AM
От Кръстевич ли се качихте? В какво състояние е пътя? Става ле за лека кола?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Aug 2010 08:26 AM
Пътят е подържан, но все пак е черен, при по-бавна скорост и не много ниска кола, няма да имаш проблеми. Но дори и да има някакъв проблем в края на пътуването попадаш в невероятно красиво място, с реновирана хижа, отлично посрещане и поносими цени. Доколкото чух хижата вече е в 100 национални туристически обекти.

Заслужава си!

Архивен коментар.

Сашо Георгиев 22 Aug 2010 06:42 AM
Искам да попитам някой, който е хидол скоро. Има ли някоя близка изходна точка до която да се стига с БДЖ, или единствения начин е с транспорт(автомобил). И другият ми въпрос е какви са цените за 1 човек. Някъде по-горе прочетох, че "...едното крило е пригодено за претенциозни посетители, другото си е класика..." та искам да попитам какви са цените във всяко едно от тези крила и какви са условията, за парите които се плащат.
Преди да са започнали нападките ще кажа, че съм турист и не се шашкам лесно. Просто разпитвам по-подробно, защото може и да организирам семейна екскурзия до там.
Ако не представлява трудност на човека, който ще отговори моля нека ми прати отговора и на e-mail тъй като не винаги имам достъп до компютър. Адресът ми е d.a.l.m.s.inc@gmail.com
Благодаря предварително!

Архивен коментар.

Стефан Тошев 26 Sep 2010 12:14 AM
Хубаво ще е да се посочат какви са цените за нощувка в хижата тук във форума,а не на лични съобщения и прочие

Архивен коментар.

Валери Недялков 05 Oct 2010 06:11 PM
В ремонтираното крило(хижа Партизанска) цената е 15 лева на човек.

Архивен коментар.

Ангел 18 Oct 2010 05:46 PM
Приятели ходиха скоро. Много са доволни. Всички екстри за туристите.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Oct 2010 04:14 PM
На това място някак се усеща историята и това,че си българин става значимо.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Nov 2010 08:59 PM
Връщам се от х.Бунтовна с най-добри впечатления.Хижата чиста а хижарката Юлия много приятна млада жена.От Копривщица се тръгва по пътя за Стрелча и при голямо метално табло с избелял надпис Арт галерия се тръгва на ляво по посока Барикадите.Има разклонения с черни пътища,но се върви само по асфалта.Минава се покрай Бобева чешма и заслон,чешма Стубла,заслон Шестнадесетте и паметник в дясно на поляната,през бетонен мост с желязен парапет.След изкачване по пътя се появяват бетонови стълбове по които има зелена туристическа маркировка.При паметник на партизани които се носят и фургони на дървари се продължава на дясно по черен път.А на ляво по разбития асфалтиран път е за Барикадите.След половин час се излиза на голяма поляна с 3 пътя.Тръгва се по средния.В гората напред има всякаква на цвят маркировка.На широка поляна в дясно има чешма а в ляво паметник на двама изгорени партизани се продължава в дясно.След около 40 мин.е х.Бунтовна.Маршута е лек,без стръмни изкачвания и слизания.По пътя има много чешми.Върви се през вековни букови гори.Препоръчвам на всички х.Бунтовна но е добре да си резервирате места предварително.

Архивен коментар.

Христо 31 Jan 2011 09:09 PM
Хижата е чудесна!Бяхме там на 29-30.01.2011г. Качихме се дотам след тричасов преход от село Кръстевич по пътя до хижата.Преди това хижарката ни посрещна в центъра на селото , взе шофьора на автобуса/пътувахме с нает автобус/ и част от раниците.Като достигнахме до хижата парното гореше, по стаите беше топло.В столовата гореше голяма туристическа печка и също беше много топло. В столовата имаше всякаква посуда-чинии, чаши, тенджери, лъжици, ножове вилици. Чая стана за минути и след снежен преход комбинацията топла печка, уютна обстановка и чай действа страхотно. Стаите в хижата са перфектни-личи си, че ремонта е правен съвсем ското-има ламиниран паркет и теракот. Във всяка стая има баня и тоалетна, топлата вода е в изобилие.Мебелировката е нова-леглата , масичката и шкафовете са дървени.Парното в хижата горя цялата вечер-в стаята беше направо горещо.В хижата няма ресторант-носете си храна. Хижарката ще ви направи чай, кафе, продава и бира и други дребни неща, но за да ядете е необходимо да си носите храната.От хижата може да се изкачите до връх "Влък"-той е на 40 минути от хижата.От върха се открива хубава гледка към Стара планина и Родопите.Хижата е прекрасна, стопанисва се добре от хубави хора-струва си да я посетите!!!!

Архивен коментар.

Зоя 06 Mar 2011 04:02 AM
На 3 март се качихме от Кръстевич.Трактор почисти пътя и коли се качиха без проблем.Тихо време.Дърветата бяха натежали от сняг и бяхме в зимна приказка.Юлия правеше всичко ноебходимо за хубавата почивка на всички посетители.Парно което работи,топла вода,чисто.В столовата има всичко за да си приготвиш нещо за ядене.Препоръчвам тази истинска почивка в сърцето на Средна гора-красива природа,мили и приятни домакини!

Архивен коментар.

Светла 11 Mar 2011 11:00 PM
И нашата група от Добрич,София и Пловдив беше на 3-ти март на хижата. Очарована съм от условията,всичко е ново и чисто.Нови легла,одеала,топла вода в изобилие.В кухнята можеш да ползваш всичко без условности и уговорки. Хижарите бяха много гостоприемни,усмихнати,спокойни ! Благодарим им от сърце !!!!

Архивен коментар.

Антоанета Вангелова 14 Oct 2011 10:04 AM
Възможно ли е от Копривщица с наше
превозно средство да се стигне до Паметника на Барикадите? Пътя позволява ли това предвижване? Ще водя ученическа група, която от там ще продължи до Бунтовна.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Oct 2011 02:44 AM
Да.

Архивен коментар.

Elgin 23 Jan 2012 12:45 PM
Много добро място за отдих, перфектна хижарка Юлия! Основната сграда, която бе реновирана преди 2 години е в перфектно състояние! Струва си да се посети тази красива средногорска хижа!

Архивен коментар.

Elgin 10 Apr 2012 12:00 PM
Почивните дни бяхме там, от Стрелча до хижата са 4 часа леко нагоре...после спускане за 2 часа до село Кръстевич. Префектни условия и много добро място за отдих в Средногорието!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Oct 2012 10:25 PM
здравейте рещили сме на въпросната хижа да прекараме осми декмври. Таи сках да попитам как е пътя с кола стига ли се безпроблемно и колко километра горе долу от кръстевич се намира хижата

Архивен коментар.

Elgin 26 Oct 2012 10:42 PM
Условията при Юлия са супер като за хижа, инак няма проблеми по пътя от село Кръстевич, само по-бавничко и се минава без проблеми, ми май бе 12 км нагоре нейде....

Архивен коментар.

Elgin 27 Oct 2012 12:00 PM
На практика работи само новата сграда /най-голямата/, реновирана преди няма и 2 години, с над 70 места, перфектни условия. Другите постройки и старата механа при последните ни две ходения 2011 и 2012 година не работеше....но като цяло условията са повече от хубави!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Dec 2012 10:57 PM
Здравейте,
Ще Ви кажа на всички,че това е най-прекрасното место за одих и купон!
Хижата е прекрасна,всички стай са с централно парно и самостоятелен санитарен възел,стайте са си направо лукс.Топлата вода в баните е без ограничение,до хижата се стига без проблем с лека кола.
На новите хижари желаем много здраве и щастие,естествено и на управителката на комплекса Юлия,абе на целия екип на "Бунтовна"-да са живи и здрави!
Пак ще Ви посетим,много сме доволни от условията и отнощението към нас.

Архивен коментар.

Elgin 03 Dec 2012 11:01 AM
Е Юлия си е перфектен мениджър за обекта! Доказала го е с годините! ТВК Бунтовна е готино място, лесно достъпно и красиво! Успех на новите хижари Галин и жена му от Шуменско, където бяха преди време на "Соколна"! Разбрах, че от месец и нещо вече са на "Бунтовна"!

Архивен коментар.

panzer6 08 Sep 2014 11:02 AM
На 05.09.2014 посетихме хижата след голямо приключение!Бяхме отседнали в Копривщица и ваканцувайки събирахме печати за книжката със 100 НТО. По информация, която имахме предварително, единственият автомобилен път е от с.Кръстевич.Знаехме,че не е асфалт,но дъждовете в последните месеци така са го изровили,че си е постижение ако стигнете до хижата даже с джип!Нарочно избрахме следобедните часове,защото прогнозата за времето даваше няколкочасов невалежен интервал, но ... Към осмия километър решихме да не мъчим автомобила повече,взехме по един дъждобран и тръгнахме пеша нагоре.След половин час притъмня,захладня,чуха се гръмотевици...Подранилият дъжд ни застигна по пътя,но не се отказахме и продължихме напред.Възмокри стигнахме хижата и събрахме погледите на присъстващите.Хижарката Юлия беше много внимателна и веднага предложи сухи дрехи за малкия,но той геройски отказа.Изпихме по един чай/в сашета-?!/,взехме си извоюваня печат и помолихме едно момче от съседната маса да ни смъкне с неговия джип до колата/срещу скромно възнаграждение/.А дъждът не спираше и не спираше...Малко след седем се прибрахме благополучно живи и здрави!Абе,приключение...!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Sep 2014 03:32 PM
Мястото е много хубаво. Само че от близо две години старите части /двете сгради от изток/ май не се ползват вече и старата механа също май е затворена. Новата част/най-голямата сграда/ е в отлично състояние , а стопаните са перфектни, начело с Юлия.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Oct 2014 09:19 AM
Не е вече Юлия.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Oct 2014 09:18 AM
Новите измислени хижари,не правят отстъпка за БТС членове.Поредните печалбари.Бенито.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Oct 2014 12:56 PM
 Много жалко. Юлия бе горе поне от 2006 година. Жената вършеше перфектно всичко. Хижата бе в изрядно състояние. Кому е нужна такава рокада? Мястото е хубаво. 2 часа от село Кръстевич,4 часа от Стрелча. Дано се запази обекта,оправен с много средства към 2012 година.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Oct 2014 10:46 PM
Къде е отишла Юлия?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Oct 2014 11:21 AM
Кои са новите хижари и откъде са? Хижата май е към ТД на село Кръстевич? Или греша?

Архивен коментар.

fena73 01 Dec 2014 08:38 AM
Хижарката е леля Мария-от Кръстевич е ,а Юлия си е долу -гледа майка си която е със счупен крак,но постоянно координира нещата по телефона,така че нищо не се е променило-хижата си е все такава!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Dec 2014 05:29 PM
Хижата е все същата-чиста,уютна и топла.Хижарката е мила жена,нищо,че не е Юлия.До там се стига лесно,на 2.30ч от селото.Стаити са почти като хотел-чисти,топли и със собствен санитарен възел.Цената е 15 лв на човек.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Dec 2014 03:00 PM
Важно е обектът да се стопанисва. Около хижата има изоставени сгради на явно екс пионерски лагери с сериозен леглови фонд /може би над 250-300/. Мястото е угледно и добро. Наблизо е връх Влък и още обекти,включая изоставения ТВК Барикадите.

Архивен коментар.

Elgin 09 Nov 2015 08:57 AM
Събота вечер бяхме на хижата. Условията и базата са много добри. Парно, топла вода, отлични условия в стаите. Юлия не бе горе има друга жена, която я замества. Групата ни бе компактна 23 човека. Лъчове към Барикадите/пълна разруха и нищо останало/, връх Влък и Кръста над ТВК Бунтовна. Времето бе прекрасно.Гората в момента е крайно красива и цветна...откъм всякакви багри. Вторият ден/неделя/ слязохме към местността "Белото камене", през "Перистатица". Пак ще се върнем на това хубаво място.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Mar 2016 09:09 AM
Този събота ми беше последното ходене на тази хижа.
През последните 2 години съм се качвал 3 пъти, като и трите пъти положението беше почти еднакво.
Какво имам предвид - пиянски оргии.
Ние бяхме две семейства с деца. Имаше друга група от около 30 човека, която носеше доста големи тонколони.
Около 18 часа вече в столовата не можеше да се стои от неистово надутата музика и пиянски викове. Същото беше положението и в стаите.
Напуснахме благополучно хижата в 18.30 часа и се преместихме на друго място.
Ако искате да се напивате и викате - това е вашето място. Ако искате да почивате - не ходете там.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Apr 2016 09:57 PM
Бяхме с компания от 17 човека от Сф на хижа Буновна на 10.04.2016 и пиша за тези, които искат да ходят да знаят какво да очакват.
Пътя то там с кола - хижарката каза, че се стигало и с ниска кола, подравнявал се с трактор, затова тръгнах с Шкода Октавия. Е – стигнах и се върнах, но нагоре беше 1.45 часа за 12 км, надолу към 1.15 часа СУПЕР нервно, защото се заобикаят ровове на места по 50 см. На опасно близо растояние , на първа и полу съединтел ... НИКОГА не бих тръгнал да си чупя колата, ако знаех че пътя е и на ½ от това което беше. Който е с висока кола и любител на офроуда-става, с 15 год. стаж съм шофорски и по такъв път, ако знаех как е, бих тръгнал само ако горе има ранен човек
В самата хижа – обстановката бива, стаите подновени, водата хладка, кухнята в която може да се готви е добре оборудвана. Това което е ЗЛЕ, МНОГО зле бяха другите посетители-бяха 2 групи общо около 20 човека, които дъниха музиката на вечерята, та не се чувахме хич, после си продължиха до 6 сутринта напълно надута музика , 2/3 от хижата не спеше защото от стаята за хранене до спалните е 10-15 метра, хич не им пукаше, хижаря също не му пука. И музиката беше основно чалга, с представление от кючек, с кофа която един на люпи сам на главата си, а другия барабанеше. Не бяха цигани, българин бяха, от селата наоколо. Ясно, основните посетители, с основната програма, който му се гледат пияни мужаги, надуващи музика и пееши с нея – там е мястото!

На сутринта – реакцията на управителя на хижата беше – ми каквото искате мислите за пътя, ние ще го подравним след 20 дни /ма аз сега се чупя колата/, на въпроса ми – а тази музика, до 6 сутринта не сме спали замълча, не му дреме ..затова и пиша тук.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Mar 2017 10:48 PM
ква кола...кви 5 лева...ти на планина ли си...купи си въртолет и нема да страдаш

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Mar 2017 10:50 PM
ква кола...кви 5 лева...ти на планина ли си...купи си въртолет и нема да страдаш

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Apr 2016 05:10 PM
Изключително съм недоволна от престоя си там - вместо да си почина, се уморих и натоварих все едно съм работила 10 дни тежък умствен труд. За простаците там е раят. С удоволствие бих върнала всеки, който има вид на интелигентен човек, за да не изпита разочарованието, което аз изживях. Всичко, което беше уговорено предварително по телефона, с изключение на цената, беше полу-истина. Топла вода ли - забрави, не се пуши в ресторанта - лъжа опашата, за тишина и спокойствие - не знам кой наивник би си помислил, че там ще ги намери. А затова, че повярвах, че пътят е читав - сама съм си виновна. Да качихме се и слязохме с колата - но нервите, което това ни костваше няма как да се платят. ХОРА, НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!! Да не кажете, че не съм ви предупредила.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 Apr 2016 02:56 PM
НАПЪЛНО ВЯРНО.ПОРЕДНТА ПЕЧАЛБАРСКА ПОМИЯ.ИНАЧЕ МЯСТОТО И ХИЖАТА СА ХУБАВИ.ПРЕКРАСЕН ИЗГЛЕД.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Nov 2016 10:00 AM
Това нещо донякъде не е вярно понеже наскоро бяхме там и останахме много доволни пътят беше ремонтиран преди 1 месец и още стояха и се виждаха машините стига се за 30 мин. с кола от селото условията са невероятни вече има нов стопанин на хижата и се вижда разликата .
Старата хижа ,,Воеводска" се ремонтира , а тя не е работила цели 4 години. Купчийницата също се ремонтира едно добро място за отдих . С ДРУГИ ДУМИ ЛИЧИ СИ ЧЕ ИМА ХОРА ,КОИТО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА САМО ЗА ПАРИТЕ , А ТАКИВА , КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ТОВА ВЕЧНО МЯСТО . ИСКРЕНО ИМ БЛАГОДАРЯ !

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Apr 2016 11:59 PM
И аз бях там този ден. Да имаше чалга до зори. Аз слушам чалга, но дори на мен ми дойде в пивече.В хижата нямаше кухня,но хижарят ни подри тарелка кебапчета и един хляб. А ние нямахме нищо за ядене , защото очаквахме кухня в хижата.Реално във всяка хижа може да е чалгарник и да има пояници.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Jul 2016 11:46 PM
Преди 1 година бях тук и честно да ви кажа не бях доволна. Днес дойдохме пак и разбрахме че хижата от 2-3 месеца е под ново управление и че наскоро са правили ремонт. Виждаха се и разликите столовата е подновена също така са започнали да ремонтират х.Воеводска която не е работила 4 години. Пътя от с.Кръстевич се ремонтира за да може спокойно да пътувате с по ниски коли. С други думи струва си да дойдете.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Apr 2017 06:45 PM
Четейки всички тези коментари, се зачудих дали изобщо да тръгна натам. Добре, че в крайна сметка го направих и отидох. Останах истински очарована от хижата като база, от хижарите като хора и от самото посрещане. Оказа се, че по думите на хижаря, наистина преди е имало безспирни оргии, но сега вече нещата са по-различни. Единстеният недостатък е, че не се предлага никаква храна. Но ако човек е предварително подготвен, това едва ли е проблем за който и да било планинар.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Apr 2017 06:51 PM
Забелязах, че и телените на хижаря, не са сменени, затова ще ги напиша тук, ползвайте ги: Коцето 0889 635 143.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 May 2017 02:14 PM
Юлия бе дълги години хижарка. Къде е сега?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 May 2017 01:24 PM
На 29-30.04 бяхме група от Ямбол/Сливен на хижата и останахме изключително очаровани от самата хижа,стопаните-перманентно усмихнати нещо много важно за нас туристите. Панорамата пред нея бе чудесна-трябва да имаш усет и душа за да го усетиш и насладиш. Изкарахме си чудесно, много от нас ще отидем пак-за мен лично убеден съм със цялото домочадие. Привет на Коцето и поздрави на госпожата.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Sep 2018 09:50 AM
Някой знае ли актуалните телефони на хижата? Тези, които са посочени тук и за двата при позвъняване казва, че не съществуват.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Sep 2018 04:02 PM
На 6-7.08.2018 бяхме отново както заявих по рано на "Бунтовна" Бяхме посрещнати от нови хижари-млади още по чаровни и вежливи. Работеха яко и привеждаха района в приятен вид. Уверен съм чМие изглежда страхотно-посетете я. Минал съм през почти всички хижи но тук усетихме внимание добронамереност. Май пак ще се ходи там. Привет на домакините -забравих имената им.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Oct 2018 10:18 AM
Мястото и гледката са изключителни, но с новите хижари нещата стоят така: изключително грубо и неприветливо отношение, правила за който само те си знаят, без топла вода сутрин, чувалите с боклуци в столовата отлежават, хигиена никаква, без музика независимо от повода,и при желанието на всички в столовата! Да не забравяме и повишението на цената за нощувка!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Oct 2018 02:16 PM
  Да им дадем поне 60 дни за адаптиране в новата обстановка, може нещата да се подибрят, може и да се откажат. То хижарството не е за всеки. Още повече с днешните по-претенциозни и
в много случай с по-големи от възможните за конкретния обект изисквеания.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Aug 2019 11:21 PM
Посетихме хижата на 10-11 август 2019 година. Хигиената е много добра, както в стаята, така и в общите помещения. До колкото разбрах дивите музикални истъпления в столовата не се толерират. В другото отделение на комплекса имаше организирано събитие и през целия ден там се слушаше сулна музика - тяхно си решение, за тяхното парти - от казачок, до бг естрада и долнопробна чалга. Но в столовата това го нямаше, за което благодаря. Отпадъците в хижата са организирани рационално, контейнерите са три - за хранителни отпадъци, за хранителни отпадъци, които стават за домашни любимци и нехранителни отпадъци. Първите два контейнера са с плътни капаци, няма миризми в кухнята. Цената е сравнима с това което получаваш - условия вътре и хубава природа и панорама навън.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Oct 2018 11:11 AM
Къде е Юлия? Бе добре и другите сгради работеха и механата там.Много години тя управляваше хижата. После се смениха други хижари. Тя май си живееше в село Кръстевич?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Feb 2019 07:51 PM
Бяхме на хижа Бунтовна уикенда 12-13 януари 2019. Стопаните са много добри, отзивчиви хора. В хижата условията са повече от добри - има локално парно и нови радиатори в стаите, със собствени санитарни възли са. Има и общи етажни санитарни помещения. Цената на нощувката е 25 лева на човек, не е малко, но има причини за това.
Актуален телефон 0876 25 25 40, Мая.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 May 2020 06:29 AM
Някой може ли да удари един ръкав на визьора на уеб камерата, че е така от един месец вече?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Jun 2021 06:51 PM
Приятно си изкарахме през уикенда /19-20 юни/ на хижата. Чисто и уютно. Храна имаше по предварителна заявка. Спокойно и без дивотии и музики и всичко подобно. Прекрасно място за отдих и релакс. Вежливо отношение на хижарката Мая. Наблизо има няколко обекта, които могат да се посетят. Пак ще бъдем скоро там. Групата от Стара Загора!
Анонимен посетител 10 Feb 2024 07:10 PM
Страхотна хижа ужасен пердонал. С този персонал хижа става само за помени и погребения.
Най-новото
Re: xижа Добрила
Re: Re: Re: xижа Добрила
Re: Re: xижа Добрила
xижа Грънчар
Re: х.Добрила
Facebook Like Box