Вие сте тук: Начало Форум Говорилня Предложение

Предложение

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 18 Jan 2016 02:10 PM

Предложение

Привет на всички български планинари! Ако някой от по-младото поколение планинарски идеалист е заинтригуван от възможността да се разпространи изключително рядка планинарска литература: (пълен набор на "Малка туристическа библиотека", списание "Български турист" от неговото създаване през края на 19 в. до прекратяване на съществуването на сп. "Турист", вестник "Ехо" с много незначителни пропуски от създаването му до средата на 90-те години), също така изключително редки планинарски пътеводители и познавателни книги за целия свят, може да се опита да осъществим контакт. Ще се отзова само на истински идеалисти, които нямат комерсиални поглед и намерения върху планините и пътешевствията като идея. Би могло всичко това да се сканира в PDF или (още по-добре)в DjVU формат и да се предостави на вниманието на всички, които имат нужда от тази информация БЕЗВЪЗМЕЗДНО. Ще отговарям само на планинари-идеалисти (романтици), повтарям, които не гледат на планините, като арена за бизнес. Самият аз отдавна се каня да осъществя това си намерение, но така или иначе време не ми остава, а и няма как това да се промени занапред (още 1-2 десетилетия). Друго мое изискване ще бъде коректно отношение към предоставените материали и към тяхната собственост. Сканираните материали биха могли да се публикуват, ако не в български, то в руски сайт, като например www.rutracker.org откъдето безпрепятствено биха били от полза за всеки, който има нужда от тях. П.П. Няма нужда да стои неизползваемо нещо, което съм събирал десетилетия подред с много желание и средства, а сега да гледам как потъва в прах (помня каква радост изпитвах, когато се натъквах на всяка една от тези находки, след много ищах, дипломация и такт към тогавашните им собственици). Ще мога да давам материалите след документирана договореност, и то само поетапно! - след като се върне при мен във вида, който съм отдал една договорена част, ще мога да дам следващата. И.А. тел. 076/60-23-14 след 22.45 ч.

от Иван Тягов последна промяна 16 May 2016 10:31 PM

Re: Предложение

Здравей , прочетох това което си написал , идеята е страхотна и бих желал да се включа в проекта. Проблема е , че и аз нямам много свободно време , но все пак ми се намира.Относно намеренията ми , те съвпадат с твоите и те уверявам , че нямам никакви меркантилни помисли. Ако можеш да ме намериш в Фейсбук - Ivo Madjarov , бихме могли да поговорим. Поздравления за това което правите - Сайта ,изключително полезен е на мен и всички които се занимават с търизъм , благодаря .

от Иван Тягов последна промяна 25 Nov 2017 12:11 AM

Re: Предложение

Здравейте отново! Аз съм авторът на това предложение, благодаря на отзовалите се! Моля преподавателят от Благоевград, с когото комуникирахме преди няколко месеца да ме потърси отново на посочените телефон и време. За съжаление се случи така, че изгубих телефона му, помня само, че започваше с 0885...

Благодаря, очаквам обаждане от Благоевград.