Вие сте тук: Начало Форум Мнения и Предложения начин да използваме телефончето ако си нямаме GPS

начин да използваме телефончето ако си нямаме GPS

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 11 Feb 2009 11:16 PM

начин да използваме телефончето ако си нямаме GPS

Определено не е GPS, но става ако имате малък GPS (например Geko, стар e-Trex или GPS60) или ако нямате никакъв. Предлагам ви тази програмка: http://javaapps.hit.bg/mgnBG/index.htm Представлява интелигентна векторна карта на България. Работи на всеки телефон с Java. Ето някои от предимствата: * Свободно движение по картата с промяна на мащаба * Включване/изключване на детайли (грид, хоризонтали) * Търсене на обекти (координати, височини, разстояния, времена за преходи) от база данни * Пресмятане на информация за произволна точка от картата * Слънчев "компас" * Изчисляване на азимут, на местоположение спрямо две познати точки и на разстояния по права линия * Отбелязване на маршрут и следа Имената на обектите са на кирилица. Програмата е изцяло офлайн - не се свързва с мрежата и няма нужда от GPS. Безплатна е, но ако я инсталирате, моля да се регистрирате: http://javaapps.hit.bg/mgnBG/index.htm (забранена е за ползване от лица, свързани с унищожаването на природата)

от Anonymous User последна промяна 11 Feb 2009 08:37 PM

1852

Какво правим, когато горе в планината загубим GSM обхват. Тази програма ще работи ли и в този случай, при положение, че за определяне на местоположение се използва локализация от 2 или повече клетки на оператор.

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 11 Feb 2009 10:57 PM

1853

Тази програма изобщо не използва клетките на GSM - тя е оф-лайн и няма нужда от GSM обхват. Иначе казано, тя е само карта с някои екстри към нея, но не е софтуер за позициониране и по тази причина работи на всяка слушалка.
Ориентирането става по "старомодния" но винаги сигурен начин - по близки обекти. Изчисляването на местоположение е по триангулачния начин - с обектите които виждате разпознати по картата.

от Anonymous User последна промяна 11 Feb 2009 11:16 PM

1854

Аха, благодаря за пояснението.

[signature]

[/signature]