Вие сте тук: Начало Хижи Пирин xижа Гоце Делчев

xижа Гоце Делчев

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Разположена е в м.Логовото. Предаставлява масивна двуетажна сграда с капацитет 36 места с вътрешни санитарни възли и бани. Бунгалата са с капацитет 70 места с външни санитарни възли. Хижата е електрифицирана и водоснабдена, отоплението е с печки на твърдо гориво.
Има паркинг за автомобили.
Съседни туристически обекти:
- х.Безбог - 2.30ч. или 0.30ч. с лифт.
- тур.база Голямата Мочара - 1.00ч.
Пътеките са маркирани.
Изходно място: с.Добринище - 11км. по асфалтово шосе или 2.30ч. по маркирана пътека.
Снимки: www.bulgarian-mountains.com
  
Спални места 106
Address
Телефон 0747/6209
E-mail
Надморска височина (метри) 1458
GPS Северна ширина (градуси) 41.75957
GPS Източна дължина (градуси) 23.54647

Коментари (19)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Jun 2006 11:55 AM
Маркировката на пряката пътека, която започва от Балев мост е унищожена. В горния край на поляната след Балев мост има кол със покривче отгоре, но на кола няма табела. От там започват три пътя, проверих ги - никой от тях не ме доведе до асфалтовия път към хижата. Тази "разходка" ми отне три часа, затова най-добре вървете по асфалтовия път - разтоянието се изминава за 2 часа и 30м. с 19 кг. раница на гърба.

Архивен коментар.

Калоян Радев 25 Feb 2008 05:00 PM
По пряката пътека наистина липсва маркировка, преди две седмици и аз отделих 2 часа да се уверя в това. Най-добре е да се ползва пътя, поне през зимата.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 Feb 2007 02:56 PM
Някой може ли да ми каже какви са условията в тази хижа?Има ли писта за начинаещи или е само тази с лифт от х.Безбог?Искаме,една групичка, да ходим другата седмица на ски,но незнаем на коя от двете хижи(Безбог или Гоце Делчев)е по-добре да се оседне.Между нас има хора който не са се качвали на ски.Всякаква информация би била полезна!Много благодаря,предварително!

Архивен коментар.

nikaloco 08 Feb 2007 04:43 PM
и в двете хижи не е коймзанае какво. Пистата е от 1ва станция на лифта/който е до Безбог/ пистата не много за начинае6и. Хижарите на Г.Делчев са по-гостоприемни, но на Безбог е по-красиво и купона не спира.Носете си бира от долу. Пепоръ4вам Безбог
НАПРАВЕТЕ СИ РЕЗЕРВАЦИИ
П.С Цената на лифта е 4лв. в едната посока
но6увка 8-12лв предлагат сносна храна

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 Feb 2007 05:06 PM
Благодаря много!Можеш ли да ми кажеш как стой въпроса с баните на х.Безбог?И дали има път с кола до горе?

Архивен коментар.

nikaloco 12 Feb 2007 10:08 AM
Път има от Мочарата но е за джип и през лятото. Банята е след 18ч. когато пускат топлото :)

Архивен коментар.

Jores 14 Apr 2007 10:25 PM
Много добро място от където може да ти започне почивката в (за мене) най-красивата планина в България. Имам в предвид като отправен пункт. Миналата година започнах от тук. Но на палатка на една поляна в близост до реката - беше НЕВЕРОЯТНО !!! Но не дай си боже да ти пука за природата ще останете много разочаровани - как може някои хора да са такива прасета - направо нямам думи! Иначе условия имат (и казан за боклуците също ама ...).
В самата хижа съм спал мноооого отдавна - малак бях и нямам по-обстойни спомени :) Но евалата - попитах дали има шанс да разбера дали има места на Безбог и хижарчето вдигна телефона и направо ми резервира :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Jul 2007 06:54 PM
Хижата е построена през 1953 г. или поне така пише, но от тогава никои и една четка не е сложил по нея. Резервирахме по телефона стая за трима, но като отидохме ни вкараха в една конюшна на тавана с 8 или 10 легла, супер тъмно и мръсно, за по 9,00 лв. на човек. Обясниха ни, че няма да пускат повече хора при нас (за около 4 часа се качиха 2 групи от по 10 човека). Разбира се не останахме да спим там. Не им вярвайте по телефона, разчитайте на късмет, ако има свободни места има. Иначе наоколо има доста бунгала, където за по 6,00 лв. ще сте поне сами.

Архивен коментар.

Vlado 21 Sep 2007 09:16 AM
Как е пътя от Добринище до х. Гоце Делчев?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Nov 2007 11:58 AM
ужасен е, много дупки, зимата като има сняг е по-добре, но пак е тегаво

Архивен коментар.

Веселин Иванов 26 Dec 2007 12:27 PM
Някой има ли информация за състоянието на турситическата пътека в момента като маркировки?
Също и до колкото четох има някакви бунгала. В каква близост са те до хижата?
Благодаря!

Архивен коментар.

Илиян Йончев 05 May 2008 11:56 PM
Не знам тези, които пишат добри думи за хижа Безбог и х.Гоце Делчев какво е предизвикало техните положителни настроения.
Бяхме група от 15 човека. Още на лифта започнаха проблемите - цената в двете посоки е 10 лв. Никакъв шанс за преговори и отстъпки за групи. Да не говорим, че цената дори за индивидуално ползване е висока - според мен 3.50-4.00 е напълно достатъчна цена на билета в една посока, за да работи на печалба.
За хижата - ами все пак гледайте през призмата, че сме в 21-ви век. Вече потребностите не са капризи, както биха се възприели до преди 15-20 години. Още повече, че цената за нощувка също е доста "надута"- 11.00 лв. И тази цена също не подлежеше на коментар за група от 15 човека-плащас си като индивидуален турист. Като сравнение - в Добринище спахме за 10 лв. в стаи със санитарен възел за 2-ма или 3-ма души. А на Безбог какво предложиха ( и то на по-висока цена) - стаи за 4, 5 или повече души с общ санитарен възел, мръсотия, високи цени в столовата. В баните според мен можеш да се къпеш, ако си доста закален към студ.
По принцип в района на Банско и Добринище хората са доста немарливи и негостоприемни, а в съчетание с това, че целия този комплекс ( х. Гоце Делчев, лифта, х. Безбог) е закупен от някава бургаска фирма с цел големи печалби, то можете да си представите какво става.
С две думи - старшно съм разочарован и ядосан от обслужването и отношението.
Препоръката ми е-природата е страхотна и си заслужава да се отиде, но си планирайте прехода така, че да имате минимален досег с обслужващия персонал и по-добре да не оставате да нощувате там или още повече на х. Гоце Делчев. За х. Гоце Делчев просто няма думи - беше ме гнус да си налея дори вода от чешмата. Такава мръсотия е там.
И още една критика - няма никава маркировка от Добринище към х. Гоце Делчев и х. Безбог с изключение на 3-4 табели. Не знам какво пречи на един човек, който знае най-удачната пътека и да маркира пътя.
П.П.: Единственото хубаво нещо е, че ни поерпиха безплатен чай на х. Безбог - както беше преди години по хижите. Но чая беше без никакъв вкус ( а уж трябваше да е билков), а и не знам дали не се объркаха и забравиха да го включат в сметката.

Архивен коментар.

кики 10 May 2008 03:12 PM
Хижата е добра възможност за всички които са изпуснали лифта нагоре за Безбог. Става за пренощуване, а понякога се сабират доста хора и става голяма веселба. Последния път се озовахме там доста късно и събудихме хижаря, но не ни се направи и ни настани без проблем. Пътя от Добринище до хижата е асфалтов, така че няма нужда от много табели.

Архивен коментар.

Начиста 15 Dec 2009 07:46 PM
Може ли да обясня нещо? Хижите не са хотели, в тях не е редно да се прави резервация, за да отидеш и тази постъпка е глупава и в противовес с замисъла, функциите и предназначението на една хижа. Освен това един неписан закон в планината гласи, че не можеш да откажеш подслон на хората! Така, че ако някой си е правил резервация за 3-4 или не знам колко легла, а го настанят в туристическата спалня и му обещаят, че няма да пускат никого...И пред хижата се озоват 5 пристигащи в 7 вечерта хора, уморени и търсещи място да преспят...Никой хижар няма да ги остави навън! Това ясно ли ви е? Случвало ми се е да пристигам в хижа в 8 вечерта, по тъмно, в хижа, в която вече е претъпкано, спахме с няколко души в закусвалнята, дадоха родопски одеала на тези, които нямаха спални чували, мисля, че след нас пристигна и още една група, която настаниха в кухнята, имаше хора навсякъде, където може да си представиш, че е способен да заспи човек...Включително и в коридорите между помещенията...Не знам как ги мислите тия неща. Ако отидеш в планината е, за да спиш на удобно легло 2 персона и половина, да гушнеш русата мацка, да си въртиш програми с дистанционното и да пиеш уиски в лоби бара ли? Или за да избягаш от тази плява?

Архивен коментар.

Николай Иванов 08 Mar 2010 02:28 PM
Хижата е нормална, като повечето без излишен лукс, но персоналът е нещото, което прави разликата.
Това е най-гнусната хижа!!!
В началото на Март 2010 отидохме с компания и си резервирахме 2 стаи с по 3 легла. Още в началото хижарят ми се развика, че някой си вкарал борд вътре в хижата и то продължи да храни и след като му се извиних. Накрая не му останах длъжен и той млъкна. А аз съм скиор и нямам борд! В същият момент качвахме едно пострадало от пистата момиче да го караме в болницата. Капка съчувствие няма. Вечерта с ирония ме попита, какво искам да ям, след като дори не го бях питал. "Нещо френско, печено агне или по-засукано... ?"
ДА СЕ ВНИМАВА С ПАРКИНГА НА ХИЖАТА, КОГАТО Е МОКРО, КАЛНО И ИМА МАЛКО СНЯГ!!! Никой не предупреждава, а като ти заседне колата в калта, никой не си мърда пръста да ти помогне /от персонала, иначе другите гости са готови веднага/. А до хижата са паркирали няколко трака и трактор. "Като стегне е по-лесно" каза някой от карачите, седнал удобно на ракийка. А като стегне е бетон. Когато стана време да си ходим след хиляди молби да ни окаже съдействие, хижаря каза ... " е то ти трактор , ако можете да го карайте се оправяйте."
Накрая се смили бедната душичка и с едно кимване дойде трака и ни извади, след като и от пътна помощ ни отказаха.
МНОГО ГАДЕН ХИЖАР!!!ъ
Иначе пистата е хубава, местността също и за 20 лв. карта може да се покара прилично, както и извън пистите. Но да се внимава с лавините!
Хижата Безбог е на ного по-хубаво място и си струва хиляди пъти пред Гоце Делчев.

Архивен коментар.

aura 07 Jul 2010 02:41 PM
Не бях ходила на хижа "Гоце Делчев" от десетина години. Впечатленията ми оттогава не бяха от най-добрите, но се надявах, че за толкова време нещата са се променили в положителна посока. Единствената приятна изненада беше пътят - без нито една дупка. Пристигаме на хижата - няма никой. Добре че намерихме пазача на лифта, оказа се, че той има ключ за хижата, отвори ни да видим обстановката и се обади на хижаря. Мизерията беше станала още по-голяма, с изключение на направената вътрешна тоалетна. А цените - по-високи от хотел в Добринище - 14 лв. Тъкмо щяхме да поемем обратно към Добринище и оттам на сутринта отново към лифта, когато на каруца с дърва се появи собственикът на една съседна вила - точно срещу хижата има надпис механа "Джаре". И ни предложи подслон само срещу 10 лв. /зимата - 15 лв./ Каква беше нашата приятна изненада, когато видяхме неговото творение - една китна къщичка /с места за 28 души/, обградена отвсякъде с цветя и дърворезба. Вътре - столова/механа с кухня, чисти стаи, баня. Изкарахме един прекрасен ден на Поповото и Кременските езера и две незабравими вечери при Жоро и неговите приятели! Не отивайте на хижата - точно срещу нея Джаре ви очаква:)

Архивен коментар.

bodri 25 Aug 2010 03:37 PM
Телефон на "Джаре" някой има ли?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Jan 2013 10:25 AM
Може ли ако някои е ходил към 24-25 да ми каже дали тогава вали сняг попринцип

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Aug 2014 11:36 AM
През август 2014г. бяхме за 5 дни на хижа Гоце Делчев. Стаята беше чудесна - чиста и с всички удобства: хладилник, телевизор, мрежа на прозореца. Храната беше вкусна и достатъчна. Благодарим на хижаря Стоян и готвача Митко!