Вие сте тук: Начало Хижи Пирин xижа Яворов

xижа Яворов

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Разположена е в м.Поляните на р.Разложки Суходол. Новата хижа е масивна двуетажна сграда с капацитет 70 места със собствени и етажни санитарни възли и бани. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с ресторант, бюфет и лафка.
Старата хижа е масивна двуетажна сграда с капацитет 20 места с външни санитарни възли. Водоснабдена е и електрифицирана, а отоплението е с печки - електрически и на твърдо гориво. Има туристическа кухня и столова. Има място за паркиране.
Съседни туристически обекти:
- Хайдушката чешма - 0.40ч.
- Яворова поляна - 1.00ч.
- х.Вихрен /през вр.Вихрен/ - 10.00ч.
- х.Бъндерица - 8.00ч.
- засл.Кончето - 4.30ч.
- х.Предел - 5.30ч.
Пътеките са маркирани.
Изходно място: Гр.Разлог - 5.00ч. пеша по асфалтов път и маркирана пътека.
Снимки: 1)->www.bulgarian-mountains.com, 2)->Диана Тодорова, 3)->Denis
  
Спални места 90
Address
Телефон 0896/688415, 0896/688413
E-mail
Надморска височина (метри) 1740
GPS Северна ширина (градуси) 41.82652
GPS Източна дължина (градуси) 23.37851

Коментари (68)

Архивен коментар.

Gavrilova 21 Apr 2006 06:27 PM

Хижата според мен е най-добрата в Пирин.Хижарят Николай е много отзивчив и точен човек! В хижата има само една стая с две легла и собствен санитарен възел с баня.Там има топла вода винаги, защото на долния етаж е бойлерът. През лятото няма топла вода в санитарните възли по етажите, защото са свързани с някакво общо отопление.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Aug 2006 07:51 PM
Хижата е хубава, но там където бяхме настанени беше доста мръсно, а "чаршафите", явно са били мишена на Ловна дружинка! Хижарят пък беше пиян и неотзивчив. На сутринта, когато вече беше на себе си не можа да даде почти никаква информация за маршрутите от хижата (а те са поне 10), вероятно поради причината, че не ги е вървял нито веднъж.

Архивен коментар.

mp2 22 Nov 2006 09:58 AM
Може би не сте попаднали баш на хижара... Аз лично съм с много добри впечатления, но е и вярно, че повечето ми посещения са били през зимата, когато нещата често са по-различни.

Архивен коментар.

Planinar 31 May 2007 08:19 AM
Хижата е добра, но хижарът в никакъв случай. Отвратителен човек. Изостави в хижата двама туристи, без да ни даде достъп до дърва и без дори да се обади. Също така нямаше и ток в хижата. И на всичкото отгоре на другият ден лъжеше за случилото се предната вечер. Първо се изпусна и каза че били на ресторант до късно вечерта, но после май се усети и смени версията с това, че бил спал горе в неговата стая. Но най-голямата наглост беше когато ми прати заплашителен смс на следващата сутрин.
Ако ходите на тази хижа знайте едно - заради алкохол този човек най-вероятно ще ви зареже и ще ви остави без дърва, а после ще лъже, че не е бил в някоя кръчма, а си е спал горе в стаята.

Архивен коментар.

Planinar 31 May 2007 08:23 AM
забравих само да добавя, че това наше пътуване беше в дните на големите валежи в последната десетдневка на Май месец, когато в западна България имаше големи наводнения и смерчове.
Ние бяхме мокри до мозъка на костите си. Всичките ни дрехи, обувките ни бяха прогизнали и когато ние трябваше да се сушим той ни остави без дърва и ни заряза, обричайки на неуспех цялото ни по нататъчно пътуване, защото не можахме да изсъхнем.

Архивен коментар.

Р.Д 11 Jul 2007 03:21 PM
Хижата - чиста подредена, разположена на прекрасно място с неповторим изглед
Стаите - аз и компанията спахме на втория етаж в стаи с по две легла тераса и собствен санитарен възел с топла вода
Цените - 12 лв. на човек за гореопоменатите стаи (заслужава си парите)
Ресторанта - има супа, салати и всякакъв вид алкохол на нормални цени (супата е 1 лв.)

Архивен коментар.

Стоян 29 Aug 2007 12:00 PM
Здравейте,

някой да разполага с GSM на хижаря че този стационарен тел. не върши много работа.

мерси предварително

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Sep 2007 05:09 PM
Към 07.2007 беше валиден следният номер: 0896 688 413

Архивен коментар.

Denis 04 Aug 2008 03:42 PM
От Яворов до синаница листва маркировка на много места , а както се разбра от парка не ги еня за това , някои съгласен ли е да доиде смен да я вастановим към края на август

Архивен коментар.

Sanny 29 Aug 2008 05:02 PM
Хижата е супер!
Има няколко реновирани стаи с всички удобства!
пПросто трябва на време да си направиш резервация!
Местността е много красива и си заслужава да отидете там!
Задължително с любимия човек!
Приятно изкарване!

Архивен коментар.

С. С. 30 Aug 2008 07:31 PM
Хижата сия бива и има страхотен изглед . Цените са 15 лв. за стая с две легла и санитарн възел и 10 лв. за стеи с 8 легла . А и цените в ресторанта нормални / бирата е 2 лв /

Архивен коментар.

sudqtaiministera 06 May 2009 08:28 PM
Смятам, че е напълно излишно да коментирам природните дадености на Пирин и географското положение на хижа Яворов. За всички е ясно, че природата е неповторима сама по себе си! Условията и обслужването за съжаление сериозно контрастират с казаното по-горе. Една от визитите ми в Хижата бе през февруари при снежна покривка над 90 см и обилен снеговалеж. След почти пет часово изкачване имахме честа да се озовем в капана на господин хижаря! Появи се два часа след нашето пристигане. През цялото това време бяхме мокри и зъзнехме от студ. Поведението му граничеше с маниакална простащина, примесена с тон на висш командир в НАТО. Добре, че с моя спътник имахме достатъчно смелост да отидем и сами да си вземем дърва от мазето на хижата. По стълбите, вляво от тоалетната ще успеете да го намерите. Там са дървата. Заслужава се да се проведе и проучване къде отиват парите, придобити от спането. Документът, удостоверяващ платена такса дори не е снабден с печат!

Архивен коментар.

иванов 02 Jun 2009 07:35 PM
Хижата е прекрасна,но персонала най

Архивен коментар.

ТРИСТ 04 Jun 2009 02:30 PM
Кой е собственика на хижата ? Защо държат такъв хижар,който отвращава гостите?

Архивен коментар.

иванов 02 Jun 2009 08:23 PM
Хижата е прекрасна,но персонала най вече в лицето на управителя е под всякаква критика.Миналата година посетихме хижата и по съштото Време имаше група младежи мисля че от гр.Кресна.На такава пиянска оргия на хижа за пръв присъствах.Ние стояхме два дни,а по думите на другите туристи това продължавало вече четвърти ден.Излишно е да споменавам че в тази оргия участваше неотлъчно и персонала на х,,ЯВОРОВ.''А поведението на управителя спрямо туристите беше неописуемо.Мога отговорно да заявя че това е единствената хижа в ПИРИН в която през активният сезон рядко можеш да си купиш кафе или чай по рано от 8.30 часа.Жалко,а хижата и природата там наистина са прекрасни.

Архивен коментар.

kresna-for ever 07 Jun 2009 03:12 PM
Природата е много хубава, но хижаря е ,слабо казано,отвратителен ! Аз ходих там миналото лято и стоях няколко дни , но така и не успях да разбера чувството за хумор на тоя човек ! Понякога изчезва нанякъфе за неопределено време и го няма никакъв да се вести !

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Jun 2009 04:49 PM
някой може ли да ми даде информация за пътя, ако тръгна от Разлог или Банско, дали има някакво табела която да оказва къде трябва да завия от шосето и да намеря пътеката за хижата? според картата е някъде в ройона на Бетоловото на дали има знак точно къде? Благодаря предварително.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Jun 2009 05:12 PM
Привет ! Единствения начин да стигнеш от Банско до х. Яворов е ; Банско - х.Вихрен - вр.Вихрен - з.Кончето - х. Яворов . А от Разлог поне до миналата години нямаше никакви табели . Та ако решите да тръгнете от Разлог помолете шофиора да ви спреди отбивката за Разлог и тръгвате към местноста Беталовото . От главния път до м.Беталовото се ходи по асфалт в началото на гората до х. Яворов ими табали .

Архивен коментар.

Симеон 26 Jun 2009 05:49 PM
До хижа Яворов може да се стигне и през местността Предела. От превала, където е разположен паметника, се тръгва в дясно по маркирана пътека. Маркировката е добра има и насочващи табели.

Архивен коментар.

Иванов 28 Jun 2009 06:18 PM
Искаме да се качим с коли до хижа Яворов. Но не знаем какъв е пътя и дали ще може да се качим с тях. Нямаме много време а искаме да я посетим. Ако някой знае, нека пише на сайта.

Архивен коментар.

разлог 01 Jul 2009 12:57 PM
Пътят до хижа,,Яворов'' 2-3 км. асфалт от околоврастното шосе до местността ,,Бетоловото'',а после следва здрав горски път около 7-8 км.Но за предпочитане са малко по високи,а не спортни автомобили.Идете хижата заслужава да се посети

Архивен коментар.

vivi 23 Aug 2009 06:43 PM
moje li da mi kajete kakva e cenata za edna no6tuvka?predvaritelno blagodaria

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Jul 2009 06:29 AM
Имам желание да премина кончето,но си нямам представа какъв е маршрута.А трябва и да си оставя колата някъде,ама да не се връщам с километри да я търся.
Иска ми се да преспя на заслона и после да сляза на х.Яворов,защото чувам,че е най-добрата в района.
Безопасно ли е без водач,при положение,че незнаеш къде отиваш?Има ли маркировки?

Архивен коментар.

//????????? 13 Jul 2009 04:04 PM
Здр. От каде искате да трагнете-от хижа,, ЯВОРОВ''или от ,,ВИХРЕХ''??? Ако е от ,,ЯВОРОВ''оставете колата на входа на ГОЛФ ИГРИЩЕТО на пътя за ,,Бетоловото'' и помолете охраната на портала да наглеждат колата ви.От там спокоино мобете за един ден да се качите на Заслона на Кончето,да преспите и на другия ден да се върнете за колата си.Не забравяите да се отбиете през хаи-хубажата хижа в Пирин-ЯВОРОВ. КЪСМЕТ

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Jul 2009 05:04 AM
Благодаря за отговора!И аз незнам от къде искам да тръгна.Все ми е едно,защото си нямам представа какъв е маршрута.Мислех,че като тръгнеш от вихрен и отиваш на яворов и съответно ,ако тръгнеш от Яв.се озоваваш на Вихрен.Ако отида до заслона и се върна по същия път(което е добър вариант да се озовеш при колата си),дали няма да пропусна нещо.Както казах искам да отида,а незнам къде отивам.Интересува ме от къде е най добрият маршрут,има ли маркировки ,трябва ли да си купя някаква карта,безопасно ли е да си без група,а само двама човека?

Архивен коментар.

ibex 17 Jul 2009 05:36 PM
Може ли някой да каже как стои въпросът с палаткуването в района на хижата?
Разрешено ли е, колко струва?
Или някое подходящо място в околността?
Искам да ползваме Яворов, като начало на прехода Яворов - Синаница, но ми се ще да пропуснем нощуването в хижата.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Jul 2009 05:40 PM
По-нагоре на час-два има езеро/мисля че се казваше Суходолско езеро, но трябва да видиш точно на картата как беше/, та там може да пренощувате на палатки и да се заредите с вода за следващия ден.

Архивен коментар.

Иван Тягов 17 Jul 2009 05:43 PM
Май точно така се казва :-)
Аз лично съм спал на палатка край него.
На другата сутрин ни беше доста по-лесно и бързо да стигнем Кончето отколкото ако бяхме спали в хижа Яворов.
Приятно изкарване

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Aug 2009 02:48 PM
Имам намерение да посетя х. Яворов през х. Бъндерица. Мисля да си оставя колата в Разлог и от там да се придвижа с градски транспорт до Банско и пеша до х. Бъндерица. На следващия ден х. Бъндерица - х. Яворов през Кончето, преспиване в х.Яворов и на третия ден сутринта спускане до Разлог.
Някой знае ли къде е подходящо да се остави кола в Разлог - паркинг или нещо подобно? Има ли редовен транспорт от Разлог до Банско? Маркиран ли е пътят от х. Яворов до Разлог и има ли някакъв транспорт по маршрута х.Яворов - Разлог.

Архивен коментар.

пирин 20 Aug 2009 09:41 PM
обадете се на тел 0886116609 и ще получите информация.

Архивен коментар.

николов 24 Aug 2009 09:33 PM
Здравеи Разлог,Здравеите на всички от персонала на хижа ,, Яворов''. Искам да споделя със всички истински почитатели на планината прекрасните ни впечатления от хижа ,,Яворов''-една незабравима вечер- 15.08.2009 година.Впечатлявашто отношение на персонала,сапроводено със вкусна,на народни цени храна и съпроводено със Български народни песни изпълнени от група към Читалище -Разлог. Незабравима вечер-БЛАГОДАРИМ ВИ МОМЧЕТА. Пак ще доидем и то с много приятели.

Архивен коментар.

Фен_Турист 25 Aug 2009 11:55 AM
И аз ходих с приятели на хижа Яворов на 21-22.08.2009. Нямаме нито една забележка към хижаря и готвача. Всички бяха чудесни. Стаите чисти и нормални цени и вкусна кухня!
Пожелавам и на вас приятно изкарване на хижата!

Архивен коментар.

GOST 05 Oct 2009 09:46 PM
ЗДРАВЕИТЕ.ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ СВОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ТАЗИ ХИЖА-ТОВА ЗА САЖАЛЕНИЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА ХИЖА В ПИРИН В КОЯТО ПОСТОЯННО ИМА ТОПЛА ВОДА ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ СЕЗОН.ПРЕКРАСНА БАЗА,НЕПОВТОРИМА ПРИРОДА,РАЗБРАН ПЕРСОНАЛ И МАИСТОР ГОТВАЧ.ДЕРЗАИТЕ И КАСМЕТ НА ВСИЧКИ ПОКОРИТЕЛИ НА ВЪРХОВЕТЕ

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jul 2010 11:55 PM
здравейте! някой може ли да ми каже за какви цени става на въпрос в хижа "Яворов"? някой има ли актуална информация???

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Jul 2010 05:59 PM
ЦЕНИТЕ НЕ МОГА ДА ТИ КАЖА,ЗАЩОТО САМО МИНАХМЕ ПРЕЗ,,ЯВОРОВ'',НО С ТОВА ПОСРЕЩАНЕ И С ТАЗИ ЧИСТОТА

НЕПРЕМЕННО ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ ОЩЕ ДРУГИЯТ МЕСЕЦ.ТОКОВА РАЗНООБРАЗИЕ НЯМА И В НЯКОИ ЗАВЕДЕНИЯ В ГРАДОВЕТЕ

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jul 2010 08:46 AM
ЦЕНИТЕ НА ЯВОРОВ СА : СТАЯ С ДВЕ ЛЕГЛА,СОБСТВЕН САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ,ТЕЛЕВИЗОР----15 ЛЕВА НА ЛЕГЛО

СТАЯ С ТРИ ЛЕГЛА БЕЗ САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ-- 13 ЛЕВА

ОБЩИ СТАИ ПО 5 И 9 ДУШИ 12 ЛЕВА БЕЗ ТУР. КАРТА ЗА ЧЛЕН НА БТС И 10 ЛЕВА ,АКО ИМАТЕ ТАКАВА КАРТА

ИМА И СТАРА ХИЖА Ж КОЯТО СПАНЕТО Е 6 Л6, БУНГАЛА

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Aug 2010 11:17 PM
Преди няколко дни се върнахме от Пирин.Искам да споделя хубавите си впечатления от битовите условия на х.Яворов добрата храна и внимателното и човешко отношение на хижаря и готвача на хижата.Благодаря им от сърце и на всички препоръчвам х.Яворов! Ето и номер на такси в Разлог за да си спестите ходенето по асфалта - 0885 38 93 43

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Aug 2010 10:13 AM
На 22.08.2010 слязохме от Пирин. Хижа Яворов е най-хубава може би в България. Страхотни стаи и прекрасни цени на храната, която беше превъзходна :о)!

Архивен коментар.

ЕЕ 29 Sep 2010 06:37 PM
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ПОКОРИТЕЛИ НА ВЪРХОВЕТЕ.
НА 18.09.2010 ПОСЕТИХМЕ ХИЖА ,, ЯВОРОВ'' НА ПЪТ ЗА ХИЖА ,, ВИХРЕН''
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ПО ПРЕДИШНОТО МНЕНИЕ ,ЧЕ ТОВА Е В ТРОЙКАТА НА НАЙ-ДОБРИТЕ ХИЖИ У НАС.
ТОПЛА ВОДА,ТОПЛА И ЕВТИНА ХРАНА ,ТА ДАЖЕ И ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ В ОБЩИТЕ ТОАЛЕТНИ.
БЛАГОДАРИМ НА СТОПАНИТЕ И ЗА ГОСТОПРИЕМСТВОТО

Архивен коментар.

Поля 06 Dec 2010 04:08 PM
Всички, които плюете и се оплаквате - разкарайте се от тук и от планината!

Архивен коментар.

анонимен 28 Feb 2011 05:45 PM
Аз също мисля че хижата е най хубавата в цяла България.

Архивен коментар.

Г А Л Е Н 29 Jun 2011 01:04 PM
Група от ТД "Еделвайс" град Лозница на 24 ЮНИ 2011 година нощувахме на хижата ,защото следващия ден трябваше да изкачваме за "Кончето" Хижата направо си е супер! Хижаря НИКОЛАЙ също! Маршурите - само за туристи! Всичко е на ниво! Ръководство на Разложкото дружество са много отзивчиви ! НАШИТЕ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ХИЖАРЯ И ДРУЖЕСТВОТО ИМ !

Архивен коментар.

Николов 25 Jul 2011 02:57 PM
На 20.07.2011 год. посетихме хижа ,,Яворов'' с цел преминаване на ,,Кончето'' на другия ден.Искам да изкажа моето и на цялата група възхищение от обстановката на тази хижа.ХОТЕЛ с цени на хижа,а за качеството и разнообразието на храната в ресторанта , нямаме думи.Но направения ремонт на хижата е нищо в сравнение с човещината и отзивчивостта на тези хора.Благодарим на всички. На секретаря, които беше толкова отзивчив и човечен,на хижаря и готвача. Пак ще се върнем. Посетете я и вие,ще останете очаровани

Архивен коментар.

Йордан 14 Sep 2011 12:29 PM
Спахме на хижата на 11 и 12 Септември 2011 година. Условията са наистина много добри, има двойни стаи с баня и топла вода. Много добро отношение от страна на персонала.

Архивен коментар.

Николов 15 Nov 2011 10:31 AM
Посетихме хижа ,,Яворов'' на 12.11 2011 г.Преди това бях идвал тук преди 9 години.Приятно изненадан,няма такава хижа в Пирин ,а може би и в България.Сечетание на обновена база,чистота и сърдечност от страна на персонала.Не може ли и другите хижи да са като хижа,Яворов''??? Въпроса ми екъм ръководството на БТС.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 Feb 2012 07:01 PM


УНИКАЛНА ХИЖА, УНИКАЛНА ПРИРОДА,УНИКАЛНИ ХОРА.
 БЛАГОДАРИМ ЗА ГОСТОПРИЕМСТВОТО И ВСИЧКО ОСТАНАЛО.
ПАК ЩЕ С Е ВЪРНЕМ

Архивен коментар.

voinov11 17 Nov 2011 03:33 PM
Хижата е приказка :)

Архивен коментар.

Константин Иванов 31 Aug 2012 01:03 PM
Перфектното място в планината,където ще усетите свободата,красотата и спокойствието! Поздрав за Радко,Ники,Юли и всички,които се грижат за гостите в хижа "Яворов" ! С удоволствие пак ще ви посетим някой ден.:) За всички,които не са били там - не се колебайте,а посетете хижата. Чудесни условия,внимание към всички туристи от целия персонал,вкусна храна и.....едно голямо БЛАГОДАРЯ от нас! :)
Веси и Коцето

Архивен коментар.

Анонимен посетител 19 Dec 2012 04:45 PM
  Хижата е една от най-добрите в страната и може би едно,че персонала е невероятен,другото е ,че хижата не е под опеката на БТС,а за нея се грижи самата Община Разлог.Посетете я и ще се връщате като нас още много пъти

Архивен коментар.

Константин Иванов 02 Jan 2013 03:44 PM
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ , КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА Х."ЯВОРОВ" ! МНОГО ПОЗИТИВНИ МОМЕНТИ , УСМИВКИ И СПОРНА РАБОТА ! ВЕСИ И КОЦЕТО :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Jan 2013 09:09 PM

 Честита Нова Година на всички любители на планината.
 Това е посрещането на най-хубавата Нова Година в живота ми.
 На най-красивото място,сред най-прекрасните хора.
 Невероятна хижа,невероятни стопани-ЧОВЕЦИ.
 Благодарим Ви за незабравимите мигове.Благодарим.
 Успехи и късмет на тези невероятни стопани.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Aug 2014 04:42 PM
БРАВО НА ХИЖАРИТЕ ОТ ЯВОРОВ - ОТЛИЧЕН ЗА ХРАНАТА И СТОПАНИСВАНЕТО - ТАНЯ И ПЛАМЕН

Архивен коментар.

fena73 04 Aug 2014 05:18 PM
Мда-най-добрата пиринска хижа!И не само пиринска,май...Не се сещам какво може още да се иска-без забележки!

Архивен коментар.

atanas bakalov 08 Sep 2014 09:02 PM
здравей те !
имали път за кола до хижата ?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Sep 2014 12:02 PM
Има, черен, с камъни. Колата трябва да е по-височка, виждал съм и Фиеста горе, ама аз не бих пробвал с такъв тип.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 Oct 2014 10:48 AM
Здравейте, някой знае ли от най-близкото място до което се стига с кола, до хижата колко време е?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 May 2015 03:38 PM
Качвам се с Астра до горе. Колата опира леко само на едно място, но сме само 2- 3 човека без багаж. Ако сте с багаж, трябва по-висока кола.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Jun 2015 04:04 PM
поздрави на хижарите от най-добрата хижа-17.06.2015-турист

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Jul 2015 10:55 PM
Здравейте ! Клко е нощувката в хижата ? Благодаря предварително .

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Jul 2015 03:26 PM
Цени: Стая с две легла (за 1 легло) - 15.00 лв
Отстъпка 10.50 лв
Стая с над 3 легла ( за 1 легло) - 10 лв
Отстъпка 6.00 лв

Стара хижа 10,00 лв.
Отстъпка 6,00 лв.

Ползване на баня 1 лв на човек.

за ползване на хижата от 3 до 5 дни - 12 лв
Леглохраноден - храна - 7.20 лв, нощувка 4.80

За групи по догор - 50 % отстъпка от цените за нощувките.
Групи от екскурзионно летуване - 15 лв - леглохраноден

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Nov 2015 03:53 PM
Добър ден! Ще почивам в района тази зима и се интересувам има ли възможност да се ходи пеша до хижата от банско, приятно ли е за разходки или пешеходците използват пътя на превозните средства. Бих бил благодарен също ако имате маршрути и предложения! Благодаря предварително

Архивен коментар.

atanas bakalov 22 Jan 2016 10:21 PM
има ли път за кола до хижата и сега в момента проходим ли е ?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Sep 2017 12:41 PM
Здравейте,
Нощувахме на хижа Яворов на 16/17 септември. По мое мнение хижата е прекрасна – рядко срещана перла в морето от мърляви планински хижи с „остроумни“ хижари в България. Чисто, подредено и с добро меню за туристите. Късно си направихме резервация (от сряда за събота) и бяхме настанени в старата хижа, но дори и там беше чудесно – сградата е обновена и спретната.
До хижата стигнахме пеша. По принцип има асфалтиран път, който продължава след Пирин Голф Клуб нагоре. Малко след този комплекс вляво се отделя пешеходна пътека с жълта маркировка. Табелата съобщава, че от там до хижата пеша е 3 часа по пътеката. Ние подминахме с колата тази отбивка и стигнахме до едно „кръстовище“ по-нагоре, откъдето пътят към хижата вече престава да е асфалтов, а горски. От там тръгнахме пеша и след няколко завоя стигнахме друга отбивка с жълта маркировка за пешеходната пътека. От оставянето на колите до хижата стигнахме пеша за 1 час и 30 минути. Не е приятно да се върви по пътя, тъй като по него все пак минават джипки, атв-та, мотори. Може да се мине с автомобил, ако не е много нисък. Но според мен друсането не си струва. Пеша е приятно - има сянка, гората е дъхава, има гъби, катерици подскачат тук-там по техните си дела, въобще емоция.
От хижата тръгват интересни маршрути. Ние нямахме много време и бяхме разнородна група, т.е. желанието ни беше за по-кратък и лек преход. В събота успяхме да посетим Яворова чешма и Хайдушка поляна. Единственото неприятно впечатление ни направи липсата на указателна табела накъде се тръгва за тези места. Открихме ги с налучкване, оказа се пътека със зелена маркировка, която липсва на картата. До пътеката се стига, като се тръгне по пътя от хижата надолу, след един завой се стига до отбивка вдясно.
На следващия ден в неделя отидохме до Суходолския превал (покрай малкото Суходолско езерце) и обратно. От превала се разкрива красотата на Пирин – от тук по-активните могат да продължат за Кончето и Вихрен например. Виждат се и красивите скали на Стълбиците.

Снимките тук са малко стари – сега пред входа на хижата има изградена голяма рампа, така че да има повече място за хората да седнат на столче и масичка навън.

Препоръчвам хижата на всеки планинар!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Feb 2018 08:03 PM
Плануваме да посетим хижата през март. Знаете дали хижаря е все още този човек от преди 10 години от който всички са разочаровани? Благодаря предварително

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Jul 2019 02:39 PM
Хижа Яворов не случайно е хижа на годината за 2016, края на юни 2019 нощувахме там в двойна стая - плюс който предлага хижата освен общите помещения. Базата е страхотна, чисто е, топла вода и хубва храна в изобилие. Съдържателите на хижата са много приятни хорица с чуство за хумор. Двойните стаи са 6 по 20 лв на човек. Нощувка в общото помещение е 15 лв на човек. Рижавата пухкава котка допълва прекрасното изживяване на Хижа Яворов. Препоръчвам!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Aug 2019 02:55 PM
Хижа "Яворов" - 28.08.2019 г. Да ходиш три-четири часа по черен път през гората с три деца и да ти кажат в хижата, че не могат да ти дадат една чорба и две филии хляб, това не го разбирам! Имало почивка сега, да дойдем след един час, сега не можело даже айрян да ни дадат понеже "и той се правело"! Най вече не разбирам как може да откажеш храна на деца насред нищото!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Aug 2021 08:14 PM
Благодарим за приятното едноседнично пребиваване на хижа Яворов! Желаем на всички, които се грижат за хижата и туристите, здраве и успешна работа!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Sep 2021 05:35 PM
Хижата е прилична и се намира на страхотно място, но не стои така въпроса с хижара. По отвратителен, не дружелюбен и противен човек не съм виждал. Настанихме се в старата хижа тъй като всичко беше пълно покрай маратона Пирин Ултра. Вечерта в столовата четири човека направихме сметка над 70лв, а хижаря ни поиска наем за стъклените чаши които използвахме по 2.50лв на вечер. Мисля, че с това казвам всичко като дори не споменавам, че ни остави да спим на студено без отопление, тъй като когато говорихме по телефона не ни информира да си носим и печка, а на място Ни отказа такава. С две думи страхотна хижа с отвратително обслужване. Храната беше вкусна.
Най-новото
Горски дом Кабата
Facebook Like Box