Вие сте тук: Начало Хижи Родопи xижа Добра вода

xижа Добра вода

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Намира се в едноименната местност в северните склонове на Родопите. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 76 места с етажни санитарни възли и бани. Местата са разположени както следва: 1-двойка, 1-тройка, 7-четворки, 3-шестици, 2-петици, 1-седмица, 1-осмица Хижата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с туристическа кухня, столова с камина и бюфет, открита градина с голям навес с барплот, тройно барбекю и подвижни скари на дървени въглища.
Съседни туристически обекти:
- х.Румен - 3.00ч. /13км. по асфалтов пъ/.
Пътеките са маркирани.
Изходни места:
1.Гр.Пазарджик - 20км. асфалтов път.
2.С.Дебращица - 2.00ч. по маркирана пътека.
Снимки: 1)->Вили, 2)->Ваня
  
Спални места 76
Address
Телефон 03516/2020
E-mail info@hijadobravoda.com
URL http://www.hijadobravoda.com/
Надморска височина (метри) 736
GPS Северна ширина (градуси) 42.072892
GPS Източна дължина (градуси) 24.248474

Коментари (26)

Архивен коментар.

ТОДОРОВА 24 Aug 2007 01:37 PM
ЗДРАВЕЙТЕ!ИМА ЛИ НЯКОЙ ТЕЛЕФОН ИЛИ КАКВИТО Й ДА Е КООРДИНАТИ НА ХИЖАТА?АКО Е ВЪЗМОЖНО ЗАПИШЕТЕ ГИ В КОМЕНТАР ИЛИ НА Е-MAIL:ZZVEZDA@ABV.BG.
BLAGODARQ PREDVARITELNO:)))

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Nov 2007 06:24 PM
здравейте, имам кординатите на хижата, телефона е 0878241158, 035162020,ходя много често на хижата, много е хубаво, струва си да отидете, може и група, има 75 легла и ресторант с 120 места, лятна градина с 120 места. в близост до хижата на окоро 50м има параклис и според преданията с лечебна сила.

Архивен коментар.

отец Стефан 14 Nov 2007 10:28 AM
Re:х.Добра вода се намира на 50м.от параклис ФЛОР и ЛАВЪР който в миналото е бил МАНАСТИР.Преданията говорят за лечебната сила на района около параклиса. За това параклиса е кръстен на св.братята каменоделци канонизирани преди векове за ЛЕЧИТЕЛИ.На 17 авгус от всички страни на България идват вярващи да преспят в параклиса за здраве и да почетат паметта на св.братя. Месноста е с лечебната сила на КРЪСТОВА ГОРА и РУПИТЕ.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Nov 2007 06:33 PM
посетих хижа "Добра вода" защата разбрах, че тя е построена в съседство на параклис Св. Св. Флор и Лавар и останах очарован от параклиса, хижата и природата. От местния отец Стефан научих, че параклиса има лечебна сила подобна на "Кръстова гора" и "Рупите"заслужава си да го посетите.

Архивен коментар.

casyopeq 18 Nov 2007 08:32 PM
Аз посетих само хижата и да Ви кажа сериозно не останах хич доволна и очарована!Стаите са доста мръсни(да не кажа мизернички)пълни с разни гадинки,тоалентите са в окаяно състояние,а ресторантчето в хижата...даже не ни бяха избърсали масите за ядене.Но който иска,нека я посети и сам ще се обеди!

Архивен коментар.

kocede 20 Apr 2009 01:08 PM
Вижте 3-те части на филма за Дебръщенския манастир Св. Св. Флор и Лавър до хижата на сайта на хижата: http://www.hijadobravoda.com/.
Прочетете за магическата и чудотворна "добра вода" течаща от чешмата пред хижата и чуйте за нейното и на мястото въздействие върху нуждаещите се във филма.

Архивен коментар.

Любомир Любомиров 20 Nov 2007 10:17 PM
Посещавам редовно х.Добра вода наистена хижата е за ремонт но се потдържа чиста с изпрано и изгладено белйо.С хегиенезирани подове стълбища и тоалетни. Грешката на отзевчивите наематели се състои в това,че разрешават на посетителите да си носят собсвена храна която консомират по стаите и ресторанта който се потдържа с изпрани и изгладени покривки.След като гостите се нахранят оставят ресторанта в безобразно състояние да не говорим за стаите.И друго нека не допускат групи от разглезени ученици и безодговоарни учители които оставят учениците да лудуват цяла нощ така както беше на 17.11.2007 с групата от Казанлък.Всичко друго е окей.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Jan 2008 07:02 PM
Извинете, Вие знаете ли български?!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Feb 2008 02:11 PM
Нека който не е ходил на училище да не нарича учителите "безодговоарни"!!!
"Разглезени деца" - наши са си, такива са, внос на сериозни няма!

Архивен коментар.

Планинар 07 May 2008 11:28 AM
Здравейте!Хижата е чудесна,местността също!Хижарите са много отзивчиви и добри хора,но за жалост някои се възползват от добротата им!Сега на 01,02.05.08 бяхме там и останахме много доволни.Всичко се поддържа чисто,правят каквото могат хижарите,но не всичко зависи от тях.Специялни благодарности към Трендафил и Мария!Чудесни хора са!!!
Телефони за вризка с хижата са 087/8241158 ; 03516/2020,а цената на нощувка е 10 лева!
Посетете мястото,но не злоупотребявайте с добротата на хижарите!!!!
Приятна почивка на решили да посетят хижата планинари!Има места и за походи!!!

Архивен коментар.

кики 12 May 2008 04:56 PM
По скоро чалга-мотел от колкото хижа

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 May 2008 03:16 PM
Като има такива като вас да слушат само чалга,а не са отишли заради природата....

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Jun 2008 01:29 PM
Сами си я превръщате в чалга-мотел,ходете заради природата!!!

Архивен коментар.

моника 19 Jun 2008 02:29 PM
докато един обект не стане частна собственост не може да се иска да бъде перфектен.Не е много уютно в тази хижа общи санитарни възли, стаи в стил бригадирски с високи тавани, трудно се отоплява.Ами не е като да е твое да си го стегнеш и да вложиш пари, за да ти носи и хижата пари.Но, като се има предвид , че все пак е хижа насред Балкана, пак е подслон.Насладете се на околната природа красотата на Родопите, а ако е до едно преспиване... ще го преживеете.
Госпожата по горе дето е писала срещу учителките, да се научи на българска граматика.

Архивен коментар.

моника 19 Jun 2008 02:29 PM
докато един обект не стане частна собственост не може да се иска да бъде перфектен.Не е много уютно в тази хижа общи санитарни възли, стаи в стил бригадирски с високи тавани, трудно се отоплява.Ами не е като да е твое да си го стегнеш и да вложиш пари, за да ти носи и хижата пари.Но, като се има предвид , че все пак е хижа насред Балкана, пак е подслон.Насладете се на околната природа красотата на Родопите, а ако е до едно преспиване... ще го преживеете.
Госпожата по горе дето е писала срещу учителките, да се научи на българска граматика.

Архивен коментар.

Русан Яхников 23 Jul 2008 07:23 AM
На 19.07.2008г.ние група инвалиди посетихме хижа " Добра вода". Благодарим за гостоприемството и доверието на хижаря, който споделя нашета съдба. Настани ни и веднага слезе на хемодиализа. Направи ни впечатление чистотата в хижата, белыото изпрано колосано и изгладено. Това,което зависи от него той го прави от сърце, макар и болен. Тези които стопанисват хижата трябва да направят ремонт и да помислят за инвалидите.

Архивен коментар.

Maria 28 Jul 2008 06:22 PM
Според мен идеята да има хижи в планините е за да има къде да се подслони човек, когато отива на излет. Да пие чай, да хапне, ако се наложи - да преспи. Защото човек отива в планинана, за да се разтовари, да походи, да подиша чист въздух, да се порадва на спокойствието, което цари там, а не за да се радва на обзавеждането на една хижа. Затова, ако някой търси лукс, по добре би било да се насочи към хотел.Що се отнася до чистотата, и тук важи правилото - десет да чистят, един да мърси - никога няма да е само чисто. "Не правете на другите това, което ще е неприятно и на Вас" - и всичко ще е наред. Туристка

Архивен коментар.

гергана 10 Jan 2009 03:26 PM
ПОСРЕЩНАХ НОВАТА 2009 ГОДИНА НА ХИЖА ДОБРА ВОДА.ЦЯЛАТА КОМПАНИЯ СИ ИЗКАРАХМЕ СТРАХОТНО.ОБСТАНОВКАТА МАКАР И В СТАРА СГРАДА БЕШЕ УЮТНА.СТАИТЕ БЯХА ДОБРЕ ОТОПЛЕНИ,СПАЛНОТО БЕЛЬО БЕШЕ ЧИСТО ДОРИ ИЗГЛАДЕНО.ВЕЧЕРЯТА БЕШЕ СТРАХОТНА,ТОКУ ЩО ИЗВАДЕНА ОТ СКАРАТА.ПОЗДРАВЯВАМ ХОРАТА ОТ ПЕРСОНАЛА,КОИТО СТОПАНИСВАТ ХИЖАТА-ТРЕНДАФИЛ И МАРИЯ ВЕЛИЧКОВИ.ВСИЧКО БЕШЕ ОРГАНИЗИРАНО НА НИВО.МНОГО ГОСТОПРИЕМНИ ХОРА ЗА КОЕТО ГИ ПОЗДРАВЯВАМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ И ИМ ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА.СКОРО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ СЕ ВИДИМ ПАК.ПОЗДРАВИ ОТ ЦЯЛАТА НИ КОМПАНИЯ ОТ СОФИЯ.

Архивен коментар.

Тина 04 Mar 2009 01:35 PM
Бях там на 2-ри Март с приятелят ми.Хижата е прекрасна, хижарите са чудесни хора и мн гостоприемни.Нощувката,храната и алкохола бяха на мн сносни цени (бира-1,30лв. направо на безценица).Препоръчвам на всеки да я посети,особенно ако има възможност с любимия човек.

Архивен коментар.

veronika 04 Aug 2011 12:11 PM
а мога ли да взема с мене и кучето ми?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 Aug 2011 09:11 AM
Може,разбира се.Може да поведеш и котката,магарето,говедата и т.н.Аман от кучелюбци по хижите.Можеш да го вземеш,ако ще спи отвън.Както и подобава на всяко едно псе.Няма нужда после,като идем всички останали туристи под леглото да има аки,по завивките козина и весело да подскачат бълхи.Щото това е една мила родна картинка,която съм виждал по доста хижи и основния принос за това е именно на кучелюбците и на немърливостта на доста хижари.Хижата е обществено място и като такова ще се съобразяваш с всички останали туристи гостуващи в нея.Щото един може да е алегричен,към козина и дом.любимци(а познавам доста такива люде) и да се падне баш в твоята стая.Друг може пък да иска да поведе със себе си някаква друга животинска твар,трети да се изака на средата на стаята,четвърти да лопчи лепа Брена на волуме на макс,така че чак да подскачат черчеветата...
Когато си на обществено място се съобразяваш с всички останали гостуващи в него.А като толкова много държиш да угодиш на прищевките си-просто си купуваш палатка.

Архивен коментар.

Русан 18 May 2009 07:55 AM
Вчера отново посетих хижа " Добра вода" Отнвово ми направи впечетление чистотата около нея,достъпните цени на обяда в ресторанта, гостоприемството от страна на домакините. Благодаря Ви! Когато си тръгнахме оставихме купища боклуци, фасове от цигари. Хижаря е човек с увреждания и се старае да поддържа ред и чистота. Не се съмнявам, че той отново ще почисти,но се питам така ли оставяме в къщи когато излизаме.

Архивен коментар.

естел 03 Aug 2009 06:38 PM
На 25.07.09 посетихме хижа" Добра вода".Бяхме група от 11 човека и си направихме резервацията седмица по рано.Малко е да се каже че съм разочарована от тази хижа.Пълно беше със всевъзможни буболечки и цяло ято скакалци.Комарите в стаята бяха най малкият проблем.Синът ми е на 8 години и изпадна в ужас от неканените "съквартиранти" и се наложи с него да спим в колата.Ако не са ви приели в шоуто"Сървайвър" а вие много желаете да преживеете екстремна ситуация,моля заповядайте в хижа"Добра вода"

Архивен коментар.

й.иванов 03 Aug 2009 06:43 PM
ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ. ТАМ Е ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ хлебарки :черни и кафеви скакалци:зелени и черни малки и големи тук там някое змейче .А ако искате да ви е чисто носете си метла
Иначе въздуха е чист водата хладна и надявам се лековита .Голямата асфалтирана площадка е удобна за игра на децата.

Архивен коментар.

ижан 16 Aug 2009 03:02 PM
миналата година бех на сабор на сергиа продавах хижара без никакво основание и документ ни взимасе по 5 лв от сергиа-все едно гората е на баща му

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 Jun 2012 12:28 AM
Кога е този сЪбор, та ние нормалните граждани, обичащи природата да не ходим?
Най-новото
Навигация
Facebook Like Box