Вие сте тук: Начало Хижи Родопи xижа Смолянски езера

xижа Смолянски езера

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Разположена е в м.Смолянски езера, южно от вр.Снежанка. Представлява масивна двуетажна сграда с капацитет 43 места с вътрешни санитарни възли и бани. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, отоплението е с печки на ток и на твърдо гориво. В непосредствена близост се намират четири едноетажни бунгала с капацитет 32 места, със собствени санитарни възли и бани. Отопляват се с електрически печки. Ползват се целогодишно. Пътят до хижата е асфалтиран, има паркинг.
Съседни туристически обекти:
- х.Студенец - 2.30ч. пеша по маркирана пътека.
- вр.Снежанка/1926м./ - 0.20ч. с лифт.
Изходно място: Гр.Смолян - 12км. асфалтово шосе.
За повече информация: х.Смолянски езера
Снимки: 1,2)->www.bulgarian-mountains.com, 3,4)->Добрин Буров
  
Спални места 75
Address
Телефон 0889/906595
E-mail
Надморска височина (метри) 1526
GPS Северна ширина (градуси) 41.61945
GPS Източна дължина (градуси) 24.6743

Коментари (29)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Aug 2006 08:59 AM
Група туристи от Благоевград се завърнахме преди дни от Родопите. Беше невероятно красиво и приятно. Нощувахме 3 нощи на х.Смолянски езера. Възхитени све от вниманието и доброто отношение на персонала, от вкусната храна и добрите условия. Чудесно място за отдих и релакс. Благодарим на целия екип.
групата от Благоевград

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Aug 2006 12:04 AM
Знаеш ли ,дали телефоните са актоални?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Aug 2006 02:35 PM
Като видяхме хижата от връх Снежанка , просто ни се поиска да се сгушим в тази зеленина.Това и направихме на 14 и 15 август 2006.Хижата я ремонтират ,дограмата е нова , в стаите е цветно , чисто и уютно.Управителя носи дабрата душа на планинар.
Благодарим .Даря -Варна

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Dec 2006 11:03 PM
КАКВИ СА ЦЕНИТЕ НА НОЩУВКА

Архивен коментар.

Кацарова 25 Mar 2007 10:44 PM
На 21, 22, 23 март 2007 г. бях на екскурзия на хижа Смолянски езера. Възхитена съм от условията в хижата/ремонтирана е и стаите светят/, от отношението на персонала, от големите сърца на родопчаните. Цените са съвсем приемливи, природата е неописуемо красива. Благорим Ви приятели, ще дойдем пак.

Архивен коментар.

Таня 16 Jul 2007 08:43 PM
www.ezerata.net

Архивен коментар.

стев 13 Aug 2007 09:25 AM
Хижата може и да е хубава, НО хижаря се оказа доста сприхав(бяхме двама души само), и отказа да ни настани, "чакал резервация от Варна". - Добре, чакай си резервацията, дето важала 24 часа, поне по едно одеяло да беше дал?!?! В Ме'аната давали стаи-каза. Да, дават, 15 лв., чалгата без пари, и прИпечИн хляб има. А навън тъкмо започваше метеоритния дъжд, красота! Само да не бяха дошли местните с колите, фенерите и чалгата. Че и певци се оказаха..
Да е жив и здрав бай Петър!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Sep 2007 11:33 PM
Здравейте. В края на месец юли 2007 една голяма група туристи посетихме х. Смолянски езера. Нощувахме там една вечер и останахме много доволни от всичко в нея.Хижата е ремонтирана,стаите,баните,тоалетните са много добри и с удоволствие лично аз бих отишъл отново там. А за природата ,да не говорим.

Архивен коментар.

Стойчо Бозуков 04 Sep 2007 09:42 AM
Природата, около хижата не е останала...
Всичко се застроява :(

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Feb 2008 10:01 PM
Хижата е подходяща за хора с по-скромни финансови възможности срещо които да получат добри условия за отдих, почивка, зимен спорт и свобода. Нищо няма да Ви липсва дори може да забравите да си тръгнете. Не си губете времето ами заминавайте в родопите.
Поздрави от Натали, Валери, Деси, Таня, Момчил и Петър
Пазете природата...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Apr 2008 09:27 PM
Минахме и от там след като се разочаровахме(потресахме) от х.Снежанка, но уви и там в непосредствена близост са изградили извесната фраза 'apartments for sell' и така няколко колперации, та и от там си тръгнахме много бързо просто отидахме на планина а отпред блокове разни ужас.Сажалявам хижо но и ти никога няма да ме жидиш отново.

Архивен коментар.

тихомир троев 19 Jun 2008 08:07 PM
и ние минахме от там през средата на месец юни.прекараьме си много добре.верно не е пален лукс ама зависи от компанията калко добре 6те си изкарате.на мен лично ми хареса много.много сам благодарен на господин Драгнев който намери една изгубена скапа за мен вещ и беше така любезен да ми я варне.иначе хижичката е супер.препорачуам ви да идете и да си направите купона.

Архивен коментар.

ели и митко 15 Jul 2008 08:54 PM
бяхме там за 6 нощувки останах много доволна много поздрави на персонала и на хижаря а тези на който не им е харесало за мен са пълни кретени търсещи лукс но ако ги видя на живо сигурно са някакви одърпани селяни -семейството от хасково с малкия пламенчо

Архивен коментар.

варненци 16 Feb 2009 12:28 AM
За първи път видяхме в хижа да пестят дървата. Макар че в статите е на ток и топло. Отношението на персонала -9999999 ( ужасно ) можеше да е страхотно в това огромно родопсо сечище. Но темерутското и детинско държание на персонала на хижата не може да попречи за страхотна почивка ( макар и без грам чай ) и прекрасни родопски гледки. ОТИДЕТЕ ТАМ това място е на една идея да се превърне в перфектното местенце ...

Архивен коментар.

варненци 16 Feb 2009 12:30 AM
но хижаря ако е там 100% ще е друга обстановката ... ТАМ Е МЯСТОТО

Архивен коментар.

Клиент 19 Oct 2009 10:10 AM
И ние се сблъскахме със ситуация, в която ни казаха, че нямат дървета за отопление (а сме в гора, все пак, и в двора на хижата имаше подредени държета за огрев). В ресторанта беше адски студено, персонала на хижата (две "мили" дами)отказаха първоначално дори тоалетна хартия да оставят в тоалетните, приготвяха кафе с гримаса и ти се караха, като ги помолиш за каквото и да е. Аз лично се чувствах като натрапница, развалила покоя им. Все едно не си плащахме за всички екстри!За стоене до късно и празнуване-и дума да не става, спират тока и те гонят. Хижата, сама по себе си, не е никак лоша, но персонала е в състояние да ти развали настроението отвсякъде! Аз не бих стъпила там отново, в района има много други места, където може да се пренощува. Не знам кой има вина за цялото лошо отношение, но при група от 17 човека, всеки друг персонал би се постарал повече.
Успех на всички, които възнамеряват да пренощуват там. Дано ги уцелите в добро настроение. Уви, ние нямахме този късмет!

Архивен коментар.

liverzoom 18 Feb 2009 08:46 PM
Ами мога да кажа за хижата че е след основен ремонт, обаче ако си мислите че отивате на хижа сте сбъркали. Хората(не мога да кажа хижарите) се опитват да въртят бизнес. Понеже хижата е твърде близо до пампорово и има много нови хотели и хижи се опитват да бъдат конкуренция на останалите т.е. никой не ходи да преспива в хижата а столовата е превърната в ресторант. Това означава, че ако искате да се оправяте сами настава суматоха. Имам предвид да си носите продукти и да си готвите. На така наречените хижари не им пука за вас, те работят за 200лв.(цитат). Ако искате да се забавлявате до късно - също не може. По стаите е забранено да се пуши и пие, а ресторанта работи до 20.00. Е сега е момента да предцените къде искате да отидете, аз понеже предпочитам хижите и знам, че няма да отида там повече.

Архивен коментар.

руми 24 Feb 2009 05:01 PM
Незабравими осем дни.Изключително красива природа.Персонала на хижата е много отзивчив,храната вкусна.Много добри условия за релакс.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Apr 2009 09:33 PM
Какви са цените за нощувка през май? Има ли намаление за туристи с туристически книжки?

Архивен коментар.

Клиент 19 Oct 2009 10:12 AM
И ние се сблъскахме със ситуация, в която ни казаха, че нямат дървета за отопление (а сме в гора, все пак, и в двора на хижата имаше подредени дървета за огрев). В ресторанта беше адски студено, персонала на хижата (две "мили" дами)отказаха първоначално дори тоалетна хартия да оставят в тоалетните, приготвяха кафе с гримаса и ти се караха, като ги помолиш за каквото и да е. Аз лично се чувствах като натрапница, развалила покоя им. Все едно не си плащахме за всички екстри!За стоене до късно и празнуване-и дума да не става, спират тока и те гонят. Хижата, сама по себе си, не е никак лоша, но персонала е в състояние да ти развали настроението отвсякъде! Аз не бих стъпила там отново, в района има много други места, където може да се пренощува. Не знам кой има вина за цялото лошо отношение, но при група от 17 човека, всеки друг персонал би се постарал повече.
Успех на всички, които възнамеряват да пренощуват там. Дано ги уцелите в добро настроение. Уви, ние нямахме този късмет!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 19 Oct 2009 11:13 PM
Когато ходиш на хижа обикновено си носиш тоалетна хартия :-)))

Архивен коментар.

Клиент 18 Nov 2009 05:01 PM
Реклама в сайта не предполага липсата на елементарни "пособия".
"Ресторанта е на 2 етажа и има великолепна камина. Можете да поръчате да ви сготвят желаната от вас храна." Истината е, че за камината няма дърва, а за готвене на храна и дума не може да става.

Архивен коментар.

Ммм 30 May 2011 09:28 PM
актуален телефон - 0889 90 65 95

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Aug 2011 12:55 PM
Спахме една нощ там, но в едно от бунгалцата. Те имат баня с бойлер и тоалетна. Нищо особено,но беше удобно и с чисти чаршафи. Самата хижа явно е ремонтирана, защото баните в нея, които са общи, бяха хубави и чисти. Стаите в самата хижа не зная как са. Персонала са любезни и отзивчиви. Близо до хижата по пътя за лифта в дясно до едно езерце има чудесно място за барбекю. Околността е много красива.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Aug 2014 10:50 PM
Бяхме в х. "Смолянски езера" от 25-27 юли и изкарахме там чудесно. Хижарят и жената, която работи там са много отзивчиви и добре настроени към туристите. Стаите са чисти и уютни, в хижата има ресторант със съвсем символични цени, като може и да се ползва туристическа кухня за 2 лева на човек на ден. Има три стаи със собствен санитарен възел на цена 15 лева на човек, а останалите стаи са със общ санитарен възел на етажа и цената е 10 лева на човек. В стаята, е която бяхме ние мебелите бяха нови, беше чисто и уютно. Прекрасно място за релакс и множество маршрути на около, удобна за дневни походи до Перелик, Снежанка, Широка лъка, Каньона на водопадите и много много други красоти.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Aug 2014 10:33 AM
Здравейте.Интересува ме дали туристическата кухня е едно и също със столовата.Защото ако е едно и също и се иска 2лв.за ползване е просто смешно.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Mar 2017 10:42 PM
Здравейте, интересива ме има ли маркирана пътека до хижа Перелик или до нея може да се стигне от Студенец? И ако да колко часа е прехода?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Oct 2020 10:16 PM
Бях тук като ученик през януари 1982 (от 3 до 12 )Не се е променила хижата -хубава природа и добре поддържана. Сега е още по-хубава .Променили сме се ние ... тогава нямах нито един бял косъм , сега нито един черен .
Анонимен посетител 29 Apr 2022 01:39 PM
Няколко пъти правим маршрута да минава и през хижата - затворена, един чай няма кой да ти направи, камо ли да се надяваш да преспиш в нея!
Най-новото
xижа Юндола
xижа Христо Смирненски
Навигация
Facebook Like Box