Вие сте тук: Начало Форум Пирин х.Яворов - Мелник 2202

Добре де, стига сте спорили, а вземете помогнете на момчето. Писна ми да влизам във форума и да чета само въпроси с многобройни "разглеждания", но с никакви отговори. Дори и аз съм имал такива теми, на които никой не отговаря - сигурно защото всеки си мисли, че "щом този селянин не разбира и не е на моето равнище, то не е достоен да му се отговаря и помага". Аман от такива надути егоисти!

А на темата за маршрута...
Значи това е доста сериозно начинание, особено ако преди това не си ходил в планина като Пирин. Преходът може да се премине средно за пет-шест дни. Не прочетох препратката ти, но по спомени ще бих го конструирал така -
Първи ден предвижване до х.Яворов и нощувка;
Втори ден предвижване до х. Вихрен или х. Бъндерица с нощуване, но да знаеш е доста дълго(но пък минаваш през "Кончето"!)
Трети ден предвижване до х. Дамяница и нощуване там
Четвърти ден до х. Безбог или до з. Тевното езеро с нощувка
Пети ден ако си избрал Безбог то прехода до х. Пирин пак се очертава дълъг, ако си на Тевното езеро е по-къс.
Шестият ден ще ти се стори кошмарен - от х.Пирин до гр. Мелник.... там няма капка вода(както и от Яворов до Вихрен), особено като излезеш на дерето към пирамидите. Ако е и жега....
Като цяло може и да скъсите прехода - не знам какви са ви възможностите , така че дерзайте - по-хубава от Пирин планина няма!Аз лично съм минавал през всички тези точки. Осъществявал съм и 4-днежен преход по маршрут Банско-Дамяница-Безбог-Пирин-Мелник, а разстоянието от Бъндерица до м.Предел през х.Яворов съм го взимал за един ден, но е доста.
Що се касае до нощуване с палатки, то най-добрия вариант е да спите около хижите на местата за къмпингуване(ако има такива) иначе - всичко друго е парк и не е много удачно да се нарушава биосредата.
Ако имаш въпроси - питай?