[hidden][b]Оригинално съобщение - [[i]19.02.2007 04:30[/i]][/b]
Каде в Пирин си заслужава да се отиде??
Само като видях заглавието на темата и едни такива чувства забушуваха в мен. :)
Пирин си заслужава да го обиколиш целият, да качиш всички върхове, да се огледаш във всички езера, по всяко време на годината. Пирин ти взима дъха и душата всеки път като го доближиш, а пък недай си боже да дръзнеш да навлезеш в неговите "дълбини". Всеки път като слизам надолу през Дамяница или през Мелник винаги усещам частичката от мен която се откъсва и остава горе при високите върхове на Гиганта.
Малко се отплеснах, но в Пирин има страхотни места за ходене, стига да имаш малко мерак и яки крака. Ако ви домързи да ходете много или решите просто да си починета от еднообвазните дни. Можете да отидете до Добринище и от там до х. Гоце Делчев. с кола. После вземате лифта до Х. Безбог, което си е приключение особенно ако сте с малки деца ;) Веднъж стигнали до х. Безбог има много варианти. Може да останете в х Безбог и ако е хубаво времето да качите върхът който дори и с малки деца за 2 часа бавно ходене се качва и е супер. Можете съшо да отидете до Попово езеро за около 3 часа дори и по малко. Аз един път стъпил полите на Пирина не мога просто да не отида до Тевно Езеро, и да се накефя на великолепната обстановка и уютност която може да намерите в заслона до въпросното езеро.(Много поздрави на Валя като я видите) :) А пък и Каменица изглежда толкова привлекателен от там, че просто няма как да му остоиш да и не се качиш до горе (Но това си е доста сериозно качване особенно ако те духа вятърът и те затисне мъгла). Разбира се всичко зависи от времето. ДО колкото чух в х. Безбог в момента няма хижар, което е учудващо!! А пук и в Пирин зимата си е доста опасно. Препоръчвам казаните по горе маршрути лятото, юли-август за да съм по точен. През зимата може ако искате да се качите до х.Дамяница от Банско, ако пътеката все още е там разбира се защото последният път трябваше да се катеря по едни планини за да избегна от наводненията по въпросната пътека. Но до колкото знам пред 1 седмица до Дамянница са стигнали група ентусиасти така, че мисля че става за качване. Успех с бъдещите приключение в Пирин и бъдете сигурни, че ще се видим там това Лято :) хаха

п.с. Съжалявам за лиричните отклонения в по горният текст но за Пирин като говоря и се отнасяяям :)
:grin::grin:[/hidden]
Каде в Пирин си заслужава да се отиде??
Само като видях заглавието на темата и едни такива чувства забушуваха в мен. :)
Пирин си заслужава да го обиколиш целият, да качиш всички върхове, да се огледаш във всички езера, по всяко време на годината. Пирин ти взима дъха и душата всеки път като го доближиш, а пък недай си боже да дръзнеш да навлезеш в неговите "дълбини". Всеки път като слизам надолу през Дамяница или през Мелник винаги усещам частичката от мен която се откъсва и остава горе при високите върхове на Гиганта.
Малко се отплеснах, но в Пирин има страхотни места за ходене, стига да имаш малко мерак и яки крака. Ако ви домързи да ходете много или решите просто да си починета от еднообвазните дни. Можете да отидете до Добринище и от там до х. Гоце Делчев. с кола. После вземате лифта до Х. Безбог, което си е приключение особенно ако сте с малки деца ;) Веднъж стигнали до х. Безбог има много варианти. Може да останете в х Безбог и ако е хубаво времето да качите върхът който дори и с малки деца за 2 часа бавно ходене се качва и е супер. Можете съшо да отидете до Попово езеро за около 3 часа дори и по малко. Аз един път стъпил полите на Пирина не мога просто да не отида до Тевно Езеро, и да се накефя на великолепната обстановка и уют която може да намерите в заслона до въпросното езеро.(Много поздрави на Валя като я видите) :) А пък и Каменица изглежда толкова привлекателен от там, че просто няма как да му остоиш да и не се качиш до горе (Но това си е доста сериозно качване особенно ако те духа вятърът и те затисне мъгла). Разбира се всичко зависи от времето. ДО колкото чух в х. Безбог в момента няма хижар, което е учудващо!! А пук и в Пирин зимата си е доста опасно. Препоръчвам казаните по горе маршрути лятото, юли-август за да съм по точен. През зимата може ако искате да се качите до х.Дамяница от Банско, ако пътеката все още е там разбира се защото последният път трябваше да се катеря по едни планини за да избегна от наводненията по въпросната пътека. Но до колкото знам пред 1 седмица до Дамянница са стигнали група ентусиасти така, че мисля че става за качване. Успех с бъдещите приключение в Пирин и бъдете сигурни, че ще се видим там това Лято :) хаха

п.с. Съжалявам за лиричните отклонения в по горният текст но за Пирин като говоря и се отнасяяям :)
:grin::grin: