Вие сте тук: Начало Хижи Родопи хижа "Чаирски езера"

хижа "Чаирски езера"

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Хижа "Чаирски езера" е разположена на 1395м.н.в. сред невероятната природа на защитена местност "Чаирите".

Заобиколена от пъстри ливади, чисти планински езера, необятни иглолистни гори и величествени върхове, тя предлага на своите гости редица възможности като алтернатива на масовия туризъм - тишина, спокойствие и непокътната природа, туристически преходи с различна степен на сложност, уникални гледки и пейзажи.

Хижа "Чаирски езера" е част от маркирания туристически маршрут х."Студенец" – х."Смолянски езера" – х."Перелик" – х."Ледницата" – с. Мугла - х."Чаирски езера" – х."Триградски скали".
Поради специфичното си разположение, мястото е подходящо за провеждане на зелени училища, лагери и специализирани обучения.

Хижа "Чаирски езера" е отправна точка за посещение на редица природни забележителности, като пещерите Дяволското гърло, Ягодинската пещера, Харамийска пещера, Триградското и Чаирското ждрела, защитена местност "Пияната гора", Чаирските езера, резерват Шабаница, легендарния връх Каурчан, селата Чамла, Мугла, Кестен, Водни пад и Триград.

Предлагаме Ви следните маршрути:
- до Синьото езеро - 15мин.
- до Пияната гора - 20мин.
- до Чаирските езера - 10мин.
- до Пробитата скала - 40мин.
- до обезлюденото село Чамла - 1.40ч.
- до водопадите на Казанджи дере - 3.00ч.
- до природен резерват "Шабаница" - 2.30ч.
- до скален феномен "Слончето" - 1.00ч.
- до вр.Каурчан - 2.30ч.
- до пещера "Дяволското гърло" - 2.30ч.
За по-дълги преходи може да Ви бъде осигурен сух пакет за обяд.
За любителите на силни усещания предлагаме разходка с кон или почасова езда със специално обучени коне. Гостите на хижа "Чаирски езера" ползват намаление от цената на услугата.

Хижа "Чаирски езера" е с категория два еделвайса и предлага на своите гости следните условия:
- легловата база е с общ капацитет 60 места, като 40 от тях са разположени в стаи с по 3 или 4 дървени двуетажни легла, а останалите 20 - в общо спално помещение;
- на етажа има новоизградени тоалетни и бани с осигурена топла вода;
- просторна и светла столова с капацитет 50 места, с камина и телевизор;
- кухня, където можем да приготвим различни родопски специалитети - катми, мекици, пататник с точени кори, качамак, натурално овче кисело мляко, ръчно приготвен домашен хляб и много други вкусни ястия според предпочитанията на гостите;
- широко дворно място за игри, както и за разпъване на палатки;
- място за вечерен огън на открито;
В сградата е осигурено постоянно осветление чрез слънчеви колектори;

Съседни туристически обекти:
- х.Ледницата - 5.00ч.
- хижа Триградски скали - 3.00ч.
- тур. спалне Тешел - 16км. по път / 4.00ч.
- хижа Перелик - 7.00ч.

Изходни места:
1. с.Триград - 3ч. по маркирана пътека или 10.5 км. по път с трошено каменна настилка, започващ от беседката в местонстта Османов вир. Беседката се намира на 1,5 км преди пещерата Дяволското гърло, идвайки от Девин. След около час и половина ходене през ждрелото се излиза на разширение, където пътят минава по мост и прави обратен десен завой. Преди моста вдясно има малка беседка. Продължавате напред по пътеката от лявата страна на реката, която след около половин часово стръмно изкачване ще ви отведе първо през гориста местност, след това през ливади до туристическа база "Чаирски езера".
2. с.Мугла - 2.00ч.

Снимки: 1)->Чавдар Иванов, 2,3,4-> Венци Панайотов, 5)->Чавдар Иванов
  
Спални места 60
Address
Телефон 0878/193942
E-mail
URL http://chairi.com
Надморска височина (метри) 1395
GPS Северна ширина (градуси) 41.5949
GPS Източна дължина (градуси) 24.4455

Коментари (56)

Архивен коментар.

турист 25 Nov 2009 11:36 AM
Тази година през юли посетих с една група базата и останах очарован от невероятната природа и от гостоприемството на хижарите. В хижата е чисто, санитарни възли има на етажа. Храната е добра, да не говорим за истинското кисело мляко, което се предлага на свободна консумациция.

Архивен коментар.

росен 06 Mar 2011 06:33 PM
Благодаря ти за добрите думи.Когато минеш следващия път,обади ми се -ще те черпя едно овче мляко с много горски плодове

Архивен коментар.

Райнер 13 Jul 2010 06:44 PM
Преди 3 дни бяхме там, страхотно място, невероятна природа. Много точни хижари-Росен и Софка от село Беден. Освен прехода от хижа Леницата през село Мугла до там след това направихме още 2,30 часа нд 5-6 км до езерата над хижата и местност със скално образование като Еркюприя. Жестоко място..посетете го!

Архивен коментар.

Владимир Стоичков 14 Aug 2010 04:27 PM
А имаше ли ток в хижата? Защото преди 2 години ползваха агрегат и готвеха на печка с дърва.

Архивен коментар.

хижа Чаирски езера 06 Mar 2011 04:39 PM
Със всяка изминала година условията в хижа Чаирски езера се подобряват.Вече имаме осигурено постоянно осветление на цялата сграда от слънчевата енергия.Токът, който се произвежда, е на 12 волта и не става за включване на мощни електроуреди.Но за удобство на гостите ни разполагаме с токопреобразувател,който без проблем може да захрани мобилни телефони или други по- слаби консуматори.Хижата разполага с топла вода.За по-големи групи ,тя се осигурява от голям бойлер, захранен от печка на дърва, а за единични туристи и групи до 5 души се осигурява от газов бойлер.За да имате осигурена топла вода в момента на пристигането ви, желателно е да имате направена резервация в хижата.

Архивен коментар.

росен 06 Mar 2011 03:57 PM
Благодарим ви за добрите думи.За нас е удоволствие да посрещаме истински планинари като вас.Заповядайте отново.Винаги сте добре дошли в хижа Чаирски езера

Архивен коментар.

Kasandra 15 Oct 2010 09:08 PM
Юни, това лято спах една вечер в базата. Това, което ми направи впечателние, защото съм ходила и преди години, е, че са сложили две соларни клетки и осигуряват осветление навсякъде в сградата. Атмосферата е приятна. За природата няма да коментирам, защото тя е изключителна и трябва да се види на място.

Архивен коментар.

хижа Чаирски езера 06 Mar 2011 05:23 PM
За гостите на хижата, които не си носят собствена храна,освен прясно сготвените гозби,приготвени от екологично чисти продукти,. можем да предложим от нашите специалитети-патетник с точени кори по наша рецепта,родопски клин,мекици,родопски катми,както и истинско овче кисело мляко,което по ваш вкус може да ви бъде сервирано със сладко от горски плодове.Можем да ви предложим натурално сирене,както и домашно приготвен шипков мармалад.При нас може да опитате истински родопски хляб,направен ръчно и изпечен на дърва.И всичко това е на нормални цени.Можете да се уверите лично в това,като ни посетите.Заповядайте.

Архивен коментар.

хижа чаирски езера 06 Mar 2011 06:22 PM
За вас, планинари,които обичате да се любувате на природата и използвате пълноценно почивката си.Тук, в непосредствена близост до хижа Чаирски езера ,можете да посетите страхотни местенца-защитената местност Пияната гора и Синьото езеро.Също така може да се насладите на красотата на Пробитата скала и на скалния феномен Слончето.А за тези от вас, които желаят да разгледат по-подробно местността,можем да предложим разходка до резервата Шабаница, до връх Каурчан-място,известно като тракийско светилище,до върховете Кладето и Коруборун, от където се открива страхотна панорама към съседна Гърция,Пирин,връх Голям Перелик, както и към цялата местност Чаирите.Но тези преходи са по- дълги и за да бъдат осъществени,е необходимо да си планирате повече от една нощувка при нас.Заслужава си да видите всички тези красоти.

Архивен коментар.

Иван коцев 22 Mar 2011 01:13 PM
Писаното за туристическа база "Чаирски езера" е напълно вярно. Гостоприемни стопани - Росен и майка му, добра храна (ако сте повечко хора заявката е задължителна), спокойствие и тишина, прекрасна природа в Родопите. Чудесно място и за многодневен престой. Достъпно и за леки автомобили, виждал съм трабант горе. А ако и времето е с вас остава незабравимо! До нови срещи.

Архивен коментар.

Иван коцев 22 Mar 2011 01:24 PM
Да, наистина от това място сме с добри спомени. За разлика от Мугла, където Веселина Павлова буквално ни "одра кожите"! Съжалявам, за пръв път пиша негативни отзиви, в планината сме, за да се заредим с топлина, но понякога има и хлад. :-)

Архивен коментар.

хижа Чаирски езера 30 Mar 2011 09:53 PM
Благодарим ви за добрите думи.Ще се радваме да ни посетите отново.Тук искам да направя малко уточнение относно състоянието на пътя в момента.Тези от вас,които са идвали и преди в хижата,знаят че пътя до тук е черен и не е подходящ за много ниски коли.Така,че ако решите да пътувате с лек автомобил,трябва да карате много внимателно,за да нямате проблеми с колата ви.За съжаление, в момента пътя е прекъснат на 1 км преди хижата,поради падането на моста и до тук може да се стигне само с високопроходим автомобил или пеш по пътеката.Надяваме се до лятото нормалния достъп да бъде възстановен.Желателно е да се свържете с мен,за да получите актуална инфармация

Архивен коментар.

група от гр. Кърджали 27 May 2011 12:41 PM
На 22.05.2011г.група от гр.Кърджали нощувахме в туристическата база.Всичко е прекрасно-природата,условията,стопаните.Да сте живи и здрави,дълги години да ни посрещате и изпращате с тази добра и топла усмивка.

Архивен коментар.

georgi hristov 07 Jun 2011 11:58 AM
Еееех, на 21-22 май се качихме с група приятели. Роската беше супер гостоприемен. Веднага ни настани, предложи ни храна, почерпи ни с чай и като цяло беше много уютно. Принципно аз (както и моите приятели)не обичам спя по хижи, тъй като съм любител на палатките, но наистина там наистина си беше много хубаво. Следващият път задължително ще се отбием при Роската и ще полафим и ще хапнем там.
Само да отбележа за хората, които искат да пътуват с кола до Мугла, че пътя от Смолян до Мугла е много разбит и не го препоръчвам. По-добре е да се отиде до Триград и от там да се направи преход до Чаирските езера!

Благодарим ти Роска!

Архивен коментар.

Росен 18 Jun 2011 06:59 PM
Благодарим ви за добрите думи,момчета.Беше ни много приятно с вашата компания.Ще се радваме да се видим отново

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Oct 2014 05:42 PM
а най-добре е да се отиде до Чаирски езера от х. Ледницата /където Стив ще Ви нагости подобаващо/. вярно има едно тежичко изкачване от мугла нагоре и съмнения за мечка, но си струва.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jul 2011 01:15 PM
От няколко години вече ходя на чаирите. Невероятно место и невероятно гостоприемни хижари. Когато съм сред тях наистина си почивам и зареждам с положителна енергия. Росен е страшно гостоприемен и любезен а на лела Софка катмите и пататника са уникални.

Архивен коментар.

Румяна 29 Aug 2011 03:15 PM
На 29 и 30 Юли 2011г група от Варна нощувахме в базата. Възхитена съм от условията там, от чистотата в хижата от гостоприемдтвото на хижарите - Росен и майка му Софка. Наистина пататника на леля Софка е уникален, също и ръчният хляб, който приготвят всеки ден!Да сте живи и здрави и Бог да ви благослови добри хора!

Архивен коментар.

Златина 07 Oct 2011 01:14 AM
Много искам да посетя това място! Моля някой да разкаже повече за пътя до там .Стига ли се с лека кола? Много ли е лош?Благодаря Ви!

Архивен коментар.

Васкоо 08 Oct 2011 09:10 AM
С кола се стига на 30 минути от Чаирските езера - 7 км черен път, без неравности, застлан с камъни. Звъните на Росен на хижата, ще ви обясни.
... сега е приказно там

Архивен коментар.

хижа Чеирски езера 24 Dec 2011 06:19 PM
Здравейте,планинари.От мое име и от името на персонала на хижа Чеирски езера искам да благодаря на всички вас,които ни посетихте,а и на тези от вас,които споделихте вьв форума вашите впечатления за условията и обслужването в хижата.Благодарим ви за добрите отзиви,които получихме.Това ни радва и ни стимулира да направим престоя ви при нас едно незабравимо преживяване.Вьпреки трудностите,които срещаме,ще продьлжаваме с подобряване на условията ни,за да може нашите клиенти да се чувстват добре.Ще се опитаме и за в бьдеще да задьржим цените на услугите ни по-ниски,за да могат повече хора да си ги позволят. Сега,в навечерието на новата 2012 година ви пожелавам тя да ви донесе изобилните Божии благословения,много здраве,сили, успехи и финансова стабилност в тези трудни времена.

Архивен коментар.

хижа Чеирски езера 24 Dec 2011 06:22 PM
Здравейте,планинари.От мое име и от името на персонала на хижа Чеирски езера искам да благодаря на всички вас,които ни посетихте,а и на тези от вас,които споделихте вьв форума своите впечатления за условията и обслужването в хижата.Благодарим ви за добрите отзиви,които получихме.Това ни радва и ни стимулира да направим престоя ви при нас едно незабравимо преживяване.Вьпреки трудностите,които срещаме,ще продьлжаваме с подобряване на условията ни,за да може нашите клиенти да се чувстват добре.Ще се опитаме и за в бьдеще да задьржим цените на услугите ни по-ниски,за да могат повече хора да си ги позволят. Сега,в навечерието на новата 2012 година ви пожелавам тя да ви донесе изобилните Божии благословения,много здраве,сили, успехи и финансова стабилност в тези трудни времена.

Архивен коментар.

Elgin 23 Jan 2012 07:52 PM
Миналато лято бяхме там, Росен ни разходи поне още 3 часа из района на "Шабраница" и пияната гора... и езерата..прекрасно бе, планираме сега 2012 година отново да посетим този красив край на България, непосредствено до границата с Гърция. Перфектни и вежливи хижари...прекрасно и красиво място...струва си човек да отиде отново там!

Архивен коментар.

gdobranovv 27 Aug 2012 12:47 PM
Този уикенд посетихме хижа Чаирски езера (по-точно бих определил мястото като туристическа база) и останахме очаровани от топлото гостоприемство на Росен, майка му и целия персонал. За красотата на това докоснато от Бога място няма смисъл да говоря тук - всеки трябва да отиде, да види и да почувства лично силата и обаянието на Родопа планина. Страхотно впечатление обаче ми направиха няколко неща, които искам да споделя с бъдещите гости на Чаирски езера, за да знаете какво да очаквате. Първо, да започнем с пътя до базата. Нашата група се придвижи с автомобил до с.Мугла (пътя след Смолян е доста разбит – 27-те километра от Смолян до Мугла се преминават за около час с лек автомобил) и от там – по пътеката, която тръгва от центъра на селото (част от маршрута Е-8 – червена маркировка от х.Ледницата до Чаирски езера и х.Триградски скали). Табелите започват от центъра на селото и маркировката е изключително добра – не само е нова, а е и толкова на гъсто, че просто няма как да се объркате или изгубите. Редуват се червена и синя маркировка за Доспат – и двете ще ви заведат до езерата. В началото след Мугла има дълго изкачване през гората до билото, след това се върви почти по равно през чудни поляни, разкриващи просторни гледки – красота! Вода има на няколко места по пътя, така че няма страшно. Първото впечатление при пристигането ни в базата бе начина, по който Росен ни посрещна – с топла усмивка. На малко места вече е така. Базата изглежда добре поддържана и отвън, но за мен бе истинска изненада да видя условия, близки до хотелските, когато тръгнахме да се настаняваме в хижата. Изключителна чистота, нови широки легла, светли стаи с тераси, модерни бани и тоалетни – това предлага хижата и то на цена по-ниска от тази в много други хижи в ужасно състояние. Столовата също е чиста и приветлива, оборудвана с всичко необходимо, че даже и повече от необходимото. И там ни посрещнаха с усмивка майката на Росен и другите хора от персонала. За вкусотиите, които ни сготвиха и предложиха също няма да пиша – отидете и опитайте сами :) Поговорихме си с Росен за проблемите и трудностите, въпреки които той успява да прави това място по-добро и по-добро с всяка изминала година, и получихме подробни съвети от него къде да се разходим в района, за да видим възможно най-много интересни места за краткото време, което прекарахме тук този път. Пияната гора е нещо, което трябва да се види :) Има и интересни върхове за катерене наоколо, но пътеки до някои от тях на практика няма, и на места „катеренето“ прераства в „лазене“ нагоре, но нали знаете – луд умора няма :) Гледките от горе са величествени. Надявам се при следващото ни по-дълго посещение да се качим до повече от тях, включително и до тракийското светилище, да посетим Шабаница, да се разходим до Кестен и гръцката граница и т.н., и т.н. Когато в късния предиобед в неделя се наканихме да тръгваме, Росен и майка му (съжалявам, но забравих името й :) ) излязоха да ни изпратят чак до началото на пътя, изпратиха ни както се изпращат добри приятели и ни обясниха подробно откъде да минем, за да си съкратим пътя максимално. Искам специално да благодаря на Росен за чудесното, пък макар и кратко време, което прекарахме на езерата, и още повече да му благодаря за труда и усилията, които влага в поддръжката на цялата база – дано срещаме повече хора като вас по планините! Чакай ни отново, надявам се още през тази година! :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Aug 2012 01:38 PM
     Щурмувахме базата на 17.08.2012 год. от кота "0" - Османов вир в най-неподходящото време между 14.00 и 17.00 ч. Страшен пек беше, по пътеката вляво от моста изплезихме езици, дори дадохме фира. Умората ни обаче изтече с първите глътки ледена планинска вода от чешмата на Фаик и Райме Хаджийски (Сполай ви, родопски българи!) пред хижата. Росен ни посрещна и се ръкува с всеки от нас. Този възнисък отруден планинец е с душа, широка като родопските хоризонти, стелещи се пред погледа от вр. Свети Илия. Видях го за пръв път, но разговарях с него на умалително име, сякаш вчера на една маса сме пили кафе.
     Привечер ние, страстните фототуристи, направихме разкошни залезни снимки на най-красивото и най-високо езеро. За прелестите на защитената територия няма да говоря с думи, ще го сторя със снимки в сайта Снимка.Бг с албума "По Чаирдере до Чаиргюзел" в близките дни. За пататника - запазена марка на леля Софка също няма да обеля нито дума, но ще разкажа патилата на две момичета от групата: Те бяха винаги първи в колоната, вървяха дори пред водача - истински туристки. По някаква причина, вероятно се бяха вслушали в съветите на туроператора да си носят суха храна, те не опитаха кулинарното вълшебство нея вечер. На следващия ден решили да компенсират пропуска в прехвалената механа "Камината" в Триград и смело си поръчали пататник. Заварих ги да плащат сметката, а чиниите им бяха пълни с нещо тук-таме чопнато. Разказаха после, че т. нар. "пататник" не бил нищо друго, освен две препечени почти до черно отгоре и отдолу кори с напълно сурова плънка по средата. Така се бяха ядосали, че по целия път от Триград до Ягодина замерваха с каквото им попадне всеки, споменал думата пататник.
     И накрая един съвет не от мен, а от нашия планински водач - за да усетите в най-пълна степен очарованието на Чаирските езера, посетете ги непременно през май.
     С поздрав към всички планинари: Росен Василев - Годеч от кервана на Станойката (Атлас С)
     Необходим послеслов: Роска, момичетата с/без пататника се заканиха на всеослушание, че при първа възможност ще се качат пак на хижата само заради специалитета на леля Софка. Така че,бъди жив и здрав да ги посрешнеш - мъжките момичета никога не говорят празни приказки!

Архивен коментар.

artmil 20 May 2013 01:30 PM
Здравейте! Предвиждаме преход на 25-ти май от с. Триград до Чеирските езера. Бихте ли ни дали по-детайлна информация за маркировка и маркери по трасето, за да не се объркаме? Приблизително колко време е пешеходния преход? Езерата и Чудноватата гора, както и за някакви плаващи торефени острови четох, наблизо ли са до хижата? Може ли да се разчита на обяд в хижата или непременно трябва да си носиме храна?
Предварително Ви благодаря за отговора!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 May 2013 05:15 PM
Маркировката започва от стопанския двор- червена като местата за евентуално и изгубване са при излизане на високото-по поляните-там гледайте за колове и табели...времето-около 2.30ч.
За храната-майката на Росен(хижаря) прави чуден пататник,има също и салати...проблема е с алкохола-даже бира няма:(за всеки случай като се обадите се разберете!За околните забележителности-Росен ще ви обясни най-добре.Приятен Викенд желая!

Архивен коментар.

artmil 21 May 2013 07:48 PM
Благодаря, Анонимен!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Aug 2013 03:14 PM
Здравейте,планинари.Ще се радваме,ако споделите вашите впечатления за хижа Чаирски езера.Нашето желание е да подобряваме както условията в базата,така и качеството на обслужване.Вашите отзиви са изключително важни за нас.Моля,пишете своето мнение,идея или препоръка,за да знаем в коя насока има нужда да работим,така,че престоят ви при нас да стане едно незабравимо преживяване.Благодаря на всички вас,които ни посещавате.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Aug 2013 12:58 AM
здравеите,

Има ли нужда се резервира място за един чошек предварително?
Има ли патеки от хижа орфеи?

благодаря

Мартин

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Aug 2013 01:30 PM
Мартине,в хижа Чаирски езера винаги може да се намери място за един човек,но е желателно все пак да се обадиш предварително.До хижа Орфей наистина разстоянието е много,но може да го разделиш,като останеш на хижа Тешел.
  Росен,хижа Чаирски езера,0878193942

Архивен коментар.

Elgin 13 Aug 2013 10:46 AM
От хижа "Чаирски езера" имаш около 3 часа до село Триград. Оттам по пътя има още 2 часа до хижа "Тешел", пътеката, която съм вървял тръгва именно оттам за "Орфей", която е над село Борино. Около 3 часа е от хотелчето край язовира дето е на Тешел. От Чаирите е твърде отдалечено за "Орфей" директно, най-добре е от село Борино/ 2 часа я има, я не/.Иначе става "Чаирски езера"-"Триград"-"Ягодинска пещера" /5-6 часа/ и оттам мисля има пътека за около 3 часа се стига до "Орфей"!Но като цяло е доста вървенето, поне едно 9 часа мисля си...Като км от Ягодинската пещара до "Орфей" е 14 км, а от "Триградските скали"-17 км.

Архивен коментар.

Надежда Янакиева 18 Aug 2013 04:21 PM
На 13-и август тръгнахме по маршрут хижа Ледницата – Мугла – хижа Чаирски езера. По пътя се забавихме и нямаше как да предупредим, че ще закъснеем, – телефоните ни нямаха обхват. Затова много се изненадах, когато се обади Росен, хижарят на Чаирските езера. Хората се бяха притеснили, че закъсняваме, и дори ни предложиха да ни пресрещнат с транспорт. Успокоихме ги, че идваме.
След около час наистина вече бяхме в базата, където ни посрещна леля Софка, майката на Росен. Настани ни по стаите, показа ни баните и тоалетните. Навсякъде беше много чисто и подредено. Баните са съвсем нови и през цялото време имаше топла вода.
На вечеря ядохме чудесна пилешка супа, а мъжете – мусака, за която още говорят, и за десерт – диня. На закуска страхотни мекици – със сирене, шипков мармалад, конфитюр от горски плодове и мед – кой каквото пожелае. Цените са нормални, особено като се имат предвид вкусът и качеството на храната (а може би и това, че продуктите трябва да се доставят на много недостъпно място).
Четохме в коментарите и за други специалитети на леля Софка, които ще си оставим да опитаме следващата година.
Природата на Чаирските езера е наистина страхотна, но съчетана с топлото и грижливо отношение към туристите от страна на Росен и леля Софка прави мястото наистина неповторимо. Благодарим ви и дано се видим пак!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Aug 2013 10:35 PM
Преди дни се завърнахме от почивка в Родопите и едно от местата, които ни завладяха, бяха Чаирските езера. Хижата е прекрасна, баните и тоалетните са ремонтирани, светят от чистота - очевидно с много всеотдайност Росен и леля Софка успяват да я превърнат в чудесен пристан сред красивите езера. На хижата хапнахме най-хубавия пататник, който сме опитвали в Родопите, имаше и чудесно овче мляко, а медът, който ядохме на закуска, няма равен - ухае на восъчна пита и родопски билки... И нищо чудно - Росен си го произвежда по чиста технология, защото не е предназначен за търговия :)Да са живи и здрави хижарите, поздравявам ги от сърце и се надявам някой ден да маршрутът ни отново да ни отведе при тях.Има какво да се види, а когато има и такова място за нощувка,какво повече е нужно.
Гери, гр. Пловдив

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Dec 2014 12:45 AM
Здравейте Хижари от Хижа Чаирски езера
Каним се да направим един тур по родопите между празниците или след през януари какво е състоянието в момента на пътя до вас от къде и как е най добре евентуално с кола да се стигне или пък ако имате някакви GPS кординати предполагам ще има сняг доста и с кола надали ще може да се качим до вас но все пак да питам ☺
Сърдечни поздрави от Северна България Ангелин

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Dec 2014 02:15 PM

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Jun 2016 10:51 AM
НА 17-18 ЮНИ БЯХМЕ ГРУПА ОТ РУСЕ, 45 ЧОВЕКА. НЕВЕРОЯНТАНА ХИЖА С НЕВЕРОЯТНИ ХИЖАРИ,ИМАХМЕ РОЖДЕНИЖКА, ЗА КОЯТО ТЕ РАЗБРАХА МНОГО КЪСНО КЪМ 22.30 НА 17 ЮНИ А НИЕ ЧАКАХМЕ ДА СТАНЕ 0.00 НА 18 ЮНИ И ВЪПРЕКИ МАЛКОТО ВРЕМЕ ХИЖАРИТЕ НАПРАВИХА ТОРТА. СТРАХОТНА ХРАНА ПАТАТНИК, ГЪБЕНА ЧОРБА, КАРТОФЕНА ЯХНИЯ И Т.Н. ЖЕЛАТЕЛНО ДА СИ ПОРЪЧАТЕ ХРАНАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО, ТЪЙ КАТО ХИЖАТА НЯМА ПОСТОЯНЕН ПОТОК ОТ ТУРИСТИ. БРАВО НА ХИЖАРИТЕ!!!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jun 2016 01:01 AM
Много благодарим.Бъдете живи и здрави и до нови срещи.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jun 2016 01:51 PM
Благодарности на хижаря Росен и всички на хижата. Хубави условия,перфектно бе всичко. Събота вечер бяхме там. Групата от Ст.Загора!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jun 2016 11:02 PM
И ние ви благодарим,че ни гостувахте.Бъдете здрави и до нови срещи.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Jul 2016 11:26 PM
Здравейте,
Може ли да се стигне с кола до хижата и ако да,откъде е най-добре да тръгнем?
Благодаря предварително.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jul 2016 05:21 PM
Не може. Може само с джип и то не паркетник.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jul 2016 05:23 PM
Има отбивка от пътя между Тещел и Триград в триградското ждрело.Минава се покрай една малка ВЕЦ и някакви разрушени постройки.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Jul 2016 09:50 AM
Предполагам,пак само с джип по тази отбивка??

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Jul 2016 07:11 PM
Здравейте,до хижа Чаирски езера пътя е черен,не е асфалт,и поради това не е подходящ за ниски автомобили.Но ако имате по-висок лек автомобил,можете да минете първите 7 километра,до бетонния мост,където се отклонява пряката пътека за хижата.След това пътя става по-лош,но се минава с по-висок автомобил,като последните 2 километра са само за джип,тъй като има стръмно спускане,преминаване през реката без мост,а след това и стръмно изкачване.А ако се притеснявате за колата-може да я оставите на паркинга пред ВЕЦа и да се разходите пеш през Чаирското ждрело-красиво е и е много леко за преход.
                        Росен,хижа Чаирски езера

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Aug 2017 07:24 PM
Чиста и много добре поддържана хижа с вкусна кухня и хижар с отношение, който прави всичко от сърце. Заобикалящите гледки и природа определено си заслужават катеренето до там :-)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Apr 2018 05:14 PM
На 07.09.-събота посетихме хижата,но беше затворена. Изглежда хубава масивна сграда. Езерата са заблатени. Най-хубавото езето е на 15 мин път зад хижата.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Apr 2018 05:15 PM
На 07.04.-събота посетихме хижата,но беше затворена. Изглежда хубава масивна сграда. Езерата са заблатени. Най-хубавото езето е на 15 мин път зад хижата.
Извинявам се за грешката-07.04.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 May 2018 08:56 PM
Да,за съжаление,тази година се наложи да отворим хижата малко по-късно,но от 25 април вече работим.Все пак е хубаво да си направите резервация,ако решите да ни посетите,защото понякога се налага да слезем до града,а няма кого да оставим да ни замества и затваряме.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Sep 2018 11:47 AM
Гостоприемни хижари/Росен и майка му/. Хубаво място.Бил съм 3 пъти там последните 7-8 г. Харесва ми определено. Изходният ни пункт е с.Мугла. Направили са нещо като заслон преди спускане към езерата. Има и вода. Красота, а към резервата по границата "Шабраница"... ако не бъркам името е прекрасно.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Dec 2019 06:37 AM
Здравейте!Хижата работи ли през зимата?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Sep 2020 02:46 PM
Здравейте може ли да се стигне с лек автомобил до хижата

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Sep 2020 11:59 AM
Ако е джип никакъв проблем....До горе са има път . Бай Ставри.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Sep 2021 09:21 PM
Минахме през хижата да обядваме 6 човека и така се разочаровахме .... 😠 Поръчахме обяд и докато чакаме се разходихме наоколо. Като се върнахме разбрахме че нашите поръчки са дадени на други хора и бяхме "помолени" да изчакаме да ни ги приготвят още веднъж което означаваше да чакаме с децата още поне половин час! И така разочаровани, с гладни деца си тръгнахме !!! :(
Анонимен посетител 26 Sep 2022 08:18 PM
Много хубава хижа. Храна, отопление, топла вода, интериор всичко е топ.
Анонимен посетител 27 Sep 2022 11:08 PM
Прекрасна хижа с удобства като на хотел. Чисти и ремонтирани бани с тоалетни с топла вода. Отопление и в стаите. Нови, много комфортни завивки и възглавници. Хижарите са много симпатични и храната е отлична. Личи си, че нещата са правени с желание! Районът на хижата е много живописен и си заслужава да се посети.
Най-новото
Горски дом Кабата
Навигация
Facebook Like Box