Вие сте тук: Начало Форум Рила хижа Белмекен

хижа Белмекен

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 20 Sep 2009 08:36 PM

хижа Белмекен

Здравейте! Моля някой да каже какво е състоянието на хижа Белмекен към момента, дали има къде да се нощува, има ли хижар и т.н. Също така дали е маркирана пътеката от пс. Долна баня до Белмекен и за колко горе-долу се минава това разстояние? Мерси предварително!

от Anonymous User последна промяна 31 Jul 2007 09:22 PM

593

Хижа Белмекен отдавна е необитаема! Моя съвет е да тръгнеш с палатка! Пътя за нея минава през х.Венетица (там има хижар) и при добро темпо от почивната станция до х.Белмекен е около 5ч. Маркировката е жълта! Има и хубав маршрут през с.Костенец!

от Anonymous User последна промяна 29 Sep 2007 11:17 AM

780

там е супер!

от Anonymous User последна промяна 30 Sep 2007 09:41 PM

785

[blockquote]From Anonymous User:
Хижа Белмекен отдавна е необитаема! [/blockquote]
Това изобщо не е вярно! Хижата се ремонтира, има хижар, а дори да си е тръгнал вече (каза, че от един момент нататък хижата ще е на самообслужване), се оставят 1-2 стаи отворени за ползване. Маршрутът от с. Костенец е много приятен, препоръчвам го. Горе в хижата има хубава столова, течаща вода, телевизор... Надявам се да имаш късмет хижарят да е там, за да пусне тока, защото иначе е спрян и се пуска за няколко часа вечер. Има печки на дърва обаче.

от Anonymous User последна промяна 01 Oct 2007 11:50 PM

787

[blockquote]From Anonymous User:
Здравейте! Моля някой да каже какво е състоянието на хижа Белмекен към момента, дали има къде да се нощува, има ли хижар и т.н. Също така дали е маркирана пътеката от пс. Долна баня до Белмекен и за колко горе-долу се минава това разстояние?
Мерси предварително![/blockquote]
Хижата се ремонтира.В момента нощуването е ужасно, хижарят е груб и алчен за пари.Няма ток, а на агрегат за 1-2 часа, като хижарят се скъпи за повече!
Иначе околността е РАЙ, заслужава си всички лишения.Най добре тръгнете от яз.Белмекен, като разбирасе качите и едноименния връх-2626м.След нощувката слезте към с.Костенец, където има транспорт да се приберете.РУБИН!

от Anonymous User последна промяна 20 Nov 2007 08:35 PM

958

ще ходин ана 8-ми декември там.и се опитвам да видя маршрута дотам
става ли с кола?

от Anonymous User последна промяна 22 Nov 2007 04:47 PM

961

Здравейте!Мога да Ви дам GSM на хижаря! Казва се Румен,GSM:0884 956817!Обхвата на хижата е слаб,но можете да се свържете с хижаря!Хижа Белмекен в момента е в ремонт,но столовата и стаите са много готини!Обстановката е супер,достатъчно е да сте готина компания!До хижата с кола НЕ може да се отиде!С кола-до спортен комплекс Белмекен и от там пеша!Приятно изкарване!

от Anonymous User последна промяна 06 Apr 2008 01:15 PM

1214

Бих искал да зная какво е положението в момента на хижата, защото последните писания са от ноември. Въпреки, че дори и след пожара можеше да се нощува горе. Имам чудесни спомени от преди 5-6 години, мисля, че предната година беше горяла. Тръгнах сам, по пътя ме настигна група от 5-ма софиянци, когато се качихме горе имаше вече съвсем младо семейство/на една седмица:smiley:/ от Пазарджик, а привечер пристигна и група от 7-8 плевенчани. Стана като в Дядовата ръкавичка! А вечерта на свещи, успяхме да запалим и печката, извадихме мезетата , шишетата, имаше и китара, а като смазахме гърлата и пропяхме... Това, че заваля и тавана прокапа, беше само допълнение към колоритната обстановка!:wink: Затова и е останал спомен от приятното изживяване. Ама вече май с всяка изминала годинка почваме да помъдряваме!? Или се вдетиняваме!? Та дано вече обстановката на хижата вече да си е нормална.:smiley:

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 06 Apr 2008 01:25 PM

1215

P.S. А природните красоти наоколо са неземни! Хижата е кацнала досами брега на езерото! Хубаво време на всички планинари! Баирхаймана

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 12 Apr 2008 03:37 AM

1227

Аз имам едно питане, защото съм мааалко неоринетиран. Има ли маршрут до спортната база Белмекен и от къде е най-добре да се тръгне.Благодаря предварително !

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box