Вие сте тук: Начало Форум Стара планина Преход в Централен Балкан

Преход в Централен Балкан

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 17 Nov 2007 11:34 PM

Преход в Централен Балкан

Здравейте! От известно време си мечтая за едноседмичен преход из красивия ни Балкан (то пък коя ли планина ни не е красива!) по маршрута Ком-Емине. Ясно ми е, че колкото и да искам, целия маршрут няма да мога да го реализирам най-вече поради липса на време, но поне отчасти, ако може... Та тази пролет съм замислил преход от Златишкия проход до в. Ботев и слизане в Калофер. Имам такъв въпрос към познавачите на планината - възможно ли е да се осъществи този преход за 5-6 дни, има ли работещи хижи по този маршрут, на които да може да се разчита и как стои въпроса с храната по хижите, защото за 5 дни храна трудно може да се вземе в една раница. Благодаря ви предварително! А като се върна, живот и здраве, обещавам да споделя подробно своите впечатления :)

от Vargul последна промяна 12 Apr 2007 11:53 PM

310

Моля те баи някакъв мейл за връзка за да се оговорим кога ще ходиш за да се оговорим да доидем с теб . Моят меъл е endoparasit@abv.bg ако искаш пиши да се разберем за някакъв преход бил тои и не толкова голям .

от Anonymous User последна промяна 17 Nov 2007 11:31 PM

928

Минавах този маршрут през 2000г. (изкачих билото от гара Буново, през х.Чавдар) и го преминах точно за шест дни. Прехода е много разнообразен и в по-голямята си част много обзорен и красив, но и на места е труден, с преодолявяне на доста денивелации...
Бях се решил да мина този преход абсолютно автономен, и затова в раницата ми имаше достатъчно храна за седмица, а освен това носех и палатката със спалния чувал които ползвах в пет от шесте дни.
От всички хижи по трасето единствено Планински извори не работи (разграбена е), при другите мисля че нещата бяха на ред...(за съжаление минавах транзит през повечето от тях)
Мисля, че най-добре е да имаш известен запас от храна поне в първата част от прехода - докъм Троянския проход, след него хижите, както чета от форумите, предлагат топли супи и пр.
Но маршрута е чудесен, особено между хижите Планински извори и Козя стена, и х.Добрила - заслон Ботев.
Успех...

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box