Вие сте тук: Начало Форум Стара планина Питане за Триглав

Питане за Триглав

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 28 Jul 2007 04:36 PM

Питане за Триглав

Здравейте, ще съм благодарен ако някои може да сподели впечатления за машрута х.Соколна - х.Мазалата през Зли връх, Кадемлиите и Росоватец. Интересува ме как е маркировката, тъй като района ми е непознат, и евентуално къде има удобни места за палаткуване. Благодаря ви!

от Anonymous User последна промяна 11 Jul 2007 12:22 PM

491

А бе някъде там се пада и х.Триглав, но най-добре да каже някой, който е минавал маршрута.

от Иван Тягов последна промяна 11 Jul 2007 07:06 PM

492

Здрасти,

това може и да ти даде малко информация:

[url=http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Routes/Stara/triglav2 urltitle=http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Routes/Stara/triglav2][/url]

Иван

[signature]
"Не е важна целта, а пътя до нея ..."
[/signature]

от Anonymous User последна промяна 16 Jul 2007 11:40 PM

512

Здравей!
Аз последно минавах точно по този маршрут по 24-ти май. Тръгнахме от Шипка. До х.Мазалат е около 7 часа. Минава се през м.Узана (х.Узана), покрай х.Партизанска песен. И на двете хижи има биричка. На х.Мазалат има нови хижари. Посрещна ни едно момче, много учтиво. Природата е много красива. До х.Мазалат маркировката е добра, но има много сечища и горски пътища и трябва да се внимава на 2-3 места да не се хване погрешния път. На самата х.Мазалат има /поне миналата година беше така/ място за палатки. Пътя между х.Мазалат и х.Соколна до разклона за вр.Малък Кадемлия е много добре маркиран с колова маркировка. Малко след като се качи вр. Росоватец се завива на изток и започва около половин часово изкачване на вр.Малък Кадемлия. От там до вр.Голям Кадемлия /той е настрани от маршрута/ е около 20-30 мин. Маркировката за х.Соколна по билото на Триглав не е много добра. Колова, но доста разредена. При хубаво време не можеш да се объркаш. Ако е лошо времето дръж билото. Последния двухилядник е Злия връх. От там почва здраво спускане през страхотно красива местност до х.Соколна. По пътя меджду х.Мазалат и х.Соколна няма вода и няма добри места за палатка. Все пак прецени на място. На х.Соколна не е много зле. Има какво още да се желае, но все пак тази хижа горя преди 1-2 години. Успех!!!:grin:

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 28 Jul 2007 04:36 PM

568

Здравейте и от мен!
Аз ходих на 20.07.2007г. от Шипка до х.Мазалат, а в събота от х. Мазалат до х.Соколна по билото през цялото време. Само да допълня, че има изворче между вр.Триглав и Малка Кадемлия, пада се от северозападна страна на Малка Кадемлия, трудно се вижда, но ако се върви по пътя към вр. Триглав като се идва от х.Мазалат и се изка4ите по пилоните да излезете вече на път за коли, тогава вместо да се тръгне по пилоните нагоре по поляните да се изкачва Малка Кадемлия се тръгва по този път за коли, който клони леко надясно и като си гледаш на дясно и долу, точно под самия път тръгва рекичката-там си налях вода-страхотно студена е и хубава и обикновено на това място има коне, по принцип, кадето има коне по обед, там има и изворче. А после по пътя за х. Соколна има още едно изворче, което изобщо няма как да се види, ако не го знае човек, то е когато вече си минал Зли връх и се спуснеш по Танас тепе и изкачите една полянка, на която има един черен стълб на най-високото място, от там на изток се вижда в ниското м.Синаница, където има кошари и има крави, но си продължаваш по пилоните спускаш едно голямо надолнище и като се тръгне вече по маркировката лятната, която е бяло-синьо-бяло и вече се върви по равното, че там на около 20м отдолу на пътеката има изворче, по-трудно се налива вода там в шише.
Това е в общи линии, има вода, но е по-трудно откриваема.Хубаво е човек от х.Мазалат да си тръгне с 3л. вода както аз, защото пия много вода, а водата на х.Мазалат си я налях на Корита, което е преди х.Мазалат-това е една голяма чешма с мноооого студена вода. И от Соколна слязох в с. Скобелево като се върви покрай скалите отляво след като се мине поляната, но по-сигурната пътека е по маркирана пътека към с. Габарево, където има и жп гара.
Успех!

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box