Вие сте тук: Начало Хижи Рила заслон Ледено езеро

заслон Ледено езеро

!!!Заслона не работи!!!
Намира се край брега на Леденото езеро в непосредствена близост до засл.Еверест.
Представлява масивна едноетажна каменна постройка с капацитет 6 места. Не е
електрифициран и не е водоснабден. Отоплението е с печка на твърдо гориво.
Описание на съседните турстически обекти са дадени към засл.Еверест .

Снимки: Zahi
  
Спални места 6
Address
Телефон 088/8590342, 088/9881814
E-mail
Надморска височина (метри) 2710
GPS Северна ширина (градуси)
GPS Източна дължина (градуси)

Коментари (10)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Aug 2006 10:18 PM
Там е много хубаво.сажалявам че си изгубих фотоапарата по пътя за да ви го покажа.Няма тоалетна или баня,но е много чисто и домакините са супер.Препоръчвам ви го!

Архивен коментар.

заплес 19 Sep 2006 11:05 AM
Леличката там беше лоша жена според мен, насред първия падащ сняг една вечер тя изгони някакви хора, защото нямало място и не си направили резервация предварително. А място имаше, пейки много. Незнам защо беше такава, но ми се струва много нечовешко да ги отпрати да се разхождат по тъмното и по студеното при положение, че лифта отдавна е спрял.

Архивен коментар.

Иван Петров 15 Nov 2007 12:18 PM
За съжаление съм съгласен със заключението на "заплес".Аз също имам наблюдение върху хижарката на заслона.И съм бил свидетел на, меко казано не дружелюбно отношение към туристи.Честно казано не знам какъв е критерият и,но прави лошо впечатление.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Apr 2008 12:06 PM
Изгониха ни оттам с кирка на сутринта,след като едва не ни оставиха да спим на снега отвън защото сме нямали резервация.Дори не ни даде да си изсупим дрехите на печката.Нали уж заслон значи да се скриеш ако закъсаш по пътя,каква е тая резервация?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Apr 2008 02:52 PM
O-о-о!Нищоново!Тя тази нервната като не е в настроение/ а то май е по всяко време така/какво да се очаква освен едно негостоприемство.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Aug 2008 03:44 PM
Още ли е така лоша госпожата,да знам да не се отбиваме изобщо.

Архивен коментар.

Митака 09 Jul 2009 11:19 AM
Каква е тая съборетина ...?..?

Архивен коментар.

Цвети 09 Sep 2009 04:46 PM
На 23.07.09 с група приятели решихме на живо да проверим до колко е разреден въздуха на Мусала ( в триъгълника на шегата, де:))) и си спретнахме тридневен поход! Тръгнахме от Боровец с лифта, след успешното ни приземяване гледката тип алпийски стил направо ни скри шапките. Мусала упражняваше цялата си притегателна сила върху нас и нямаше кой да устои. Запътихме се надолу по пътеката в посока х. Мусала, където кипеше неуморен труд, приемат за нощувки, но нашата цел беше прословутото Ледено езеро. В далечината по една доста наклонена пряспа изпробваше акробатичните си номера дива коза, евала им на биноклите:)Преди смрачаване се добрахме до хижата(предварителното обаждане за преспиване е просто задължително), но за 10 лв и леля Величка в комплект при липса на тоалетна, просто се вижда какво е да си монополист. През нощта поне двама хъркат ( помещението е общо), а на сутринта разправят колко тиха и спокойна била хижата. Кебапчета и кюфтета на стойност 5 лв. "не се барят", чай 1 лв..... На другия ден се става рано, за да си търсиш място тип нужник, ако се успиш до 8.00 е невъзможно да се свърши каквато и да е работа, понеже всички тръгват за върха и няма място, на което да се скриеш от любопитни погледи :))))))На самия връх се видяхме и снимахме с главния метеоролог, мн симпатичен човек, гледките бяха неописуеми!!!!! Тръгнахме в посока Голям и Малък Манчо,хвърлихме поглед през прозорците на Манчо, Маричените езера, Ропалишките езера, та чак до х. Заврачица.Разположението й е мн яко, лещата страшно вкусна, надениците с гарнитура от зеле - просто трепач, хижарят - супер любезен и гостоприемен(когато се обаждаш за резервация ти затварят и те набират). Все пак бяхме на планина и мн не ни пукаше за условията, имаше си тоалетна, легла и столова със запалена печка. Вечерите задължително излизахме към 22.30 да се любуваме на звездите и най - вече на падащите :))) Така че, в крайна сметка си беше едно диво приключение:))))

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Sep 2009 12:30 PM
Този заслон е съборетина,както се вижда от снимката.Заслона за който пишеш се казва "Еверест"не ги бъркайте с името на красивото Ледено езеро и бившия заслон с това име :))

Архивен коментар.

Валентин 08 Apr 2010 04:13 PM
На 27.03.2010 г. бях на Мусала и неприятно се изненадах - заслона не работи. Бях ходил преди години и имах прекрасно чувство за него. А и се бяхме разчели там да починем. Обаче "ядец". На мускули до горе и обратно до хижата. Няма проблем чай - 2лв., кола - 4 лв. А хора много. И то зимата.
Най-новото
Горски дом Кабата
Facebook Like Box