Вие сте тук: Начало Форум Екипировка Раници на Ташев

Раници на Ташев

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 14 Dec 2011 10:49 PM

Раници на Ташев

Качествени ли са раниците на Ташев, пише, че са от Кордура? Накой ако има да напше по нещо! Благодаря!

от Anonymous User последна промяна 11 Jan 2009 08:22 PM

1781

дир.бг-клубове-туризъм-търсачка-има101 мнения по твоя въпрос:wink:

от Anonymous User последна промяна 12 Jan 2009 09:14 PM

1785

Раниците са много яки. Аз ходя с на Ташев раница от 1994 година. Спелеолог съм и съм ги използвал по много международни експедиций. Товарил съм я по 25-30 кг за преходи между 6-10 часа.
Велински :cool:

от Anonymous User последна промяна 16 Jan 2009 01:25 AM

1802

Здравейте! Спрях се на тази раница http://www.tashev.bg/bul/kentaurus_60+10.htm . Някой с по-големи познания може ли да ми каже дали е с достатъчна големина за 3-4 дневни походи /палатка, спален чувал, дрехи/

от Anonymous User последна промяна 16 Feb 2009 06:09 PM

1875

напълно достатъчна е ,дори слагаш допълнително багаж понякога за да можеш да я напълниш да не я носиш празна. имам такава от 98-ма година, тогава модела беше Алпинист 60+10 кордура, не е мръднала, и събира страшно много багаж, палатки спален чувал и мн. други безпроблемно се слагат извън раницата закрепени с компресионните ленти.

от Anonymous User последна промяна 16 Feb 2009 07:43 PM

1877

на ташев раниците са пословично здрави, леки и с много готин дизайн /най - вероятно преписан от вън/, но ти сам трябва да решиш какъв обем раница ти трябва.
60+10 по принцип е ОК, обаче това, с което ще я пълниш не трябва да бъде екстремно обемно. въпросът не е колко тегло може да носиш, а дали всичко ще събреш в раницата. вярно е,че палатка и шалте се закрепват вън на раницата, но спалния ти чувал трябва да е вътре, а той или ще бъде обемен и евтин, или малък, но скъп... ти решаваш. освен това носенето на палатка означава намерение да бивакуваш - бивакувал ли си в планината? - ще ти трябва да носиш и зимни дрехи, защото след залез слънце температурите изискват топли дрехи, ще ти трябва и примус, посуда, а и храна. Също както при спалните чували обаче, и дрехите или са обемни и евтини, или малки, леки, но...скъпи. ето защо първо трябва да направиш оценка на другата ти екипировка, на намеренията си и на възможностите си /в това число и финансови/ и чак тогава да решиш каква точно раница ти трябва. дано да съм ти бил полезен:smiley:

от Anonymous User последна промяна 17 Feb 2009 06:27 PM

1884

Относно раниците на Ташев, първо задължително избери модела от Кордура, защото при евтините модели разликата не е само в основния плат, а във всичко - ципове, катарами, материала на гърба (изпотяващ) изобщо евтините им модели са като китайски, само дето са по-скъпи.

Имам еднакъв модел раница евтиния и скъпия материал, и мога да кажа, че евтината е боклук, а тази от Кордура е прекрасна раница. Какво ли не е преживяла.

Ако гледаш за голяма раница, не пропускай да разгледаш вариантите на Campus в магазин Alpi на Красно село, имат модели, които не отстъпват на Ташевските, а не са по-скъпи.

от Anonymous User последна промяна 24 Feb 2009 03:16 AM

1908

Здравейте на всички. Момчета не се лъжете че има кой знае каква разлика от това раницата ви дали ще е от Кордура или от Полиестер. Това са пълни глупости. Аз ползвам вече толкова години раница на ТАШЕВ " Алпинист " 60+10 от Полиестер . Мога да ви кажа само че не е мръднала. Ако знаете как съм я товарил на преходи за по една седмица и раницата си е като нова. Страхотна е. Не я заменям за никоя друга. А колкото до това че Кордурата уж била по-здрава, или за това че не пропускала вода ????? ..... Тези приказки за " Аладин и вълшебната лампа " може да ви ги разказва само някоя продавачка или продавач в магазина за да може да си продаде стоката. Относно този въпрос мога да ви разкажа такива неща че няма да повярвате. Все пак да обобщя накрая : ако ще си купувате раница, изберете фирмата ТАШЕВ

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 26 Feb 2009 11:34 PM

1910

Здравейте Планинари. Абсолютно точно е горното твърдение относно Полиестер или Кордура. Кордурата Момчета не е чак това , което Ви го представят и Ви пишат. Искам да знаете че след 3 часов силен дъжд в брезентова раница от най-старите / от партизанското движение / вътре всичко беше сухо , докато в някакви си скъпи и вносни раници от незнам си какви Кордури и т.н. модерни и уж качествени материали , вътре можеш да отглеждаш аквариумни риби. Никого не искам да обидя, просто това е истински случай. Надявам се че съм бил полезен.

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 28 Feb 2009 08:25 PM

1913

Здравейте. От 10 г използвам продуктите на фирмата Ташев. Много съм доволен от тях. Като качество те не отстъпват на вносните продукти, но цената им е много по-тънка. Разбира се, че продуктите от кордура са много по-качествени от тези от полиестер. Освен това кордурата има много по-добра водонепропускливост. Разбира се няма напълно непропусклива раница. за целта ташев еу направил дъждобран за раница. Наскоро фирмата Ташев пусна на пазара една много полезна вещ за раница. Т.нар. предна чанта. Тя също е от кордура и се закача на D-образните халки на презрамките. В нея можеш да сложиш всички най-необходими вещи, които винаги да са ти подръка.

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 01 Mar 2009 01:15 AM

1914

Здравейте отново. Аз съм този , който написа и по-горното мнение. Искам да се обобщя и надявам се да бъда разбран много точно и правилно. Аз използвам продуктите на ТАШЕВ и първото нещо ,което искам да кажа че съм изключително доволен от тях. Много добро качество , дизайн , здравина и т.н. Много см доволен и се радвам че една такава Българска фирма е успяла да се наложи на нашия пазар точно с тези качества. Препоръчвам на всеки ,който ще си купува раница да си вземе на фирмата ТАШЕВ. По-горното ми изказване и виждане не беше насочено негативно относно качеството на раниците ТАШЕВ, а към това че Кордурата е много, много , много по-здрава от Полиестера. Или пък че тя е кой знае колко непроницаема от вода. Тук говоря по принцип, и ще ви кажа че аз използвам 60+10 Алпинист от Полиестер на фирмата ТАШЕВ. Не мога да ви кажа колко много съм доволен от нея. Ползвам я няколко години. Взех я за 98 лв . Един мой познат си купи немска раница много скъпа от Кордура през лятото на 2007 г. Неговата раница мога да ви кажа че не е експлоатирана на половината на моята ТАшевка от полиестер и скоро видях че на неговата има закъсани места. Извинявайте ,но аз не мога да си представя че ще дам 230 лв за раница и то уж от качествени материали и тя на втората година ще се закъса. Това обаче не е единствения случай , от който да съм достигнал до този извод. И други хора са ми разправяли много неща и мога да кажа че моето мнение относно този въпрос е , че това е по-скоро фирмена политика. Така както е и с много, много други неща на този свят. Не че дадено нещо е кой знае какво повече от друго, но така се представя и хората започват да си мислят че найстина е така. А дали в действителност е така ??????????? Незнам, моят отговор е : нека всеки да изследва и да се убеди и увери от личен опит , а не от това какво е прочел в вестника или в интернет , или от това какво е чул по радиото или по телевизията. Защото найстина на този свят , много неща се пишат, приказват.... дали обаче те са верни???????????? Чували ли сте поговорката че " Каквото пише по книгите , се не ражда по нивите " Ами аз мога да кажа точно за този случай че тази поговорка тук е АБСОЛЮТНО ТОЧНА . Надявам се че съм разбран много добре. И накрая да завърша: Изберете продуктите на ТАШЕВ

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 01 Mar 2009 03:42 AM

1915

Еее, е на това му се казва реклама, та чак дрънка :grin:

от Anonymous User последна промяна 13 Mar 2009 02:58 PM

1933

Трябва да отбележа, че много, мчного малко западни фирми все още шият раници от кордура. Повечето имат собствени найлонови материи, които са по-леки, а може би и по-здрави и по-непромокаеми.
Въпросът обаче не е в плата. По принцип няма непромокаема раница, не е и необходимо да има такава. Много важно е обаче раницата да е удобна и функционална. Преди да си купите раница много добре огледайте какво се продава, посетете сайта на съответния производител и вижте за какво се използва и обърнете особено внимание на детайлите, които са дадени. По принцип старите и известни производители са развили голямо разнообразие различни модели в продължение на десетки години тестване и опит в планински условия за различни видове дейности. Няма единна класификация на предназначението на раниците - всеки производител има своя собствена класификация. Обърнете внимание, че много от моделите на западните фирми са за свръхекстремно използване, каквото няма и няма и да има в нашите планини.
Оттам мога да изведа, че за българския турист не е от толкова голямо значение да си купи скъпа професионална раница, за да ходи един път в годината на 5-дневен преход.
Това е все едно да си купиш дрехи Arcteryx с Gore-tex Pro Shell, за да ходиш на излет до 1200 м. надм. вис.
Аз ползвам ташевки от десет години и съм много доволен. Те са най-добрият избор в съотношението качество-цена. Тоест достатъчно добри са за своята цена.
Имах удоволствието да се срещна лично с Гергана и Георги Ташеви и мога да заявя, че са прекрасни хора, истински outdoor ентусиасти, които с много труд са постигнали много - дадоха на българския турист раници, за каквито само се мечтаеше преди 1998 г.
Трябва също така да ви кажа, че те отлично знаят как се правят раници, но е безсмислено да се шият скъпи, професионално насочени и суперекстремни модели, защото такъв модел освен че е много скъп и изисква специална технология, няма хора с такива нужди в България. Ако има отделни единици, то има много малко западни фирми, които правят съответните модели раници, така че само те могат да доставят нужния модел.
Моят извод е, че ако си стандартен турист, който иска да прави едноседмичен преход в българските планини, една ташевка от 60 литра, без значение от полиестер или кордура, ще ти свърши чудесна работа, а няма и да платиш много пари за нея.
Западните марки са скъпички все още за българина, но ако имате излишни средства си струва да си купите такава. НО внимавайте - лично според мен на пръстите на двете ръце се броят марките, които правят наистина добри и качествени неща. На българския пазар няма такива, като изключим два-три модела. Добрата раница има добра кройка, разпределяща равномерно товара, има здраво окачване на гърба, има специална система, вентилираща отлично гърба, има различни други екстри, обикновено патентовани системи, които са от изключителна полза, в зависимост от това за каква outdoor активност ще използвате раницата. В този смисъл има някои модели, които нямат аналог на пазара. Но моето мнение е, пак повтарям, че в България няма такива професионалисти, които да имат чак такава нужда от толкова професионален продукт.
Скромният ми съвет е - обърнете внимание на това, с какви цели ще използвате раницата, като обърнете внимание на нейните функции, без значение каква марка е и от какво е направена тоест "ЗА какво е направена, а не "от" какво и "от кого". Ташевките удовлетворяват грамадната част от българските туристи, много са здрави, така че са напълно разумен избор наравно с вносните модели.

от Anonymous User последна промяна 14 Mar 2009 07:26 PM

1934

Абсолютно точно. БРАВО !!!!! АПЛОДИСМЕНТИ за горното мнение. Това е цялата истина. Според мен по-точно от това, не би могло да бъде написано. БРАВО !!!!

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 09 Jul 2010 04:42 PM

2842

Професионално мнение, но не достатъчно изчерпателно. Вентилационата система за гърба е нужна на всеки, не само на професионалните алпинисти, изкачващи осемхилядници- гърбът запоти ли се студеният вятър може да стане фатален и на 1000 м надм. височина. Устройството "дишащ гръб" ще се усъвършенства тепърва и в чуждите фирми, но ако знаеш кои са сега най-добрите е добре да го споменеш. Иначе благодаря за мнението, което по принцип е много съдържателно.

[/blockquote][blockquote]From Anonymous User:
Трябва да отбележа, че много, мчного малко западни фирми все още шият раници от кордура. Повечето имат собствени найлонови материи, които са по-леки, а може би и по-здрави и по-непромокаеми.
Въпросът обаче не е в плата. По принцип няма непромокаема раница, не е и необходимо да има такава. Много важно е обаче раницата да е удобна и функционална. Преди да си купите раница много добре огледайте какво се продава, посетете сайта на съответния производител и вижте за какво се използва и обърнете особено внимание на детайлите, които са дадени. По принцип старите и известни производители са развили голямо разнообразие различни модели в продължение на десетки години тестване и опит в планински условия за различни видове дейности. Няма единна класификация на предназначението на раниците - всеки производител има своя собствена класификация. Обърнете внимание, че много от моделите на западните фирми са за свръхекстремно използване, каквото няма и няма и да има в нашите планини.
Оттам мога да изведа, че за българския турист не е от толкова голямо значение да си купи скъпа професионална раница, за да ходи един път в годината на 5-дневен преход.
Това е все едно да си купиш дрехи Arcteryx с Gore-tex Pro Shell, за да ходиш на излет до 1200 м. надм. вис.
Аз ползвам ташевки от десет години и съм много доволен. Те са най-добрият избор в съотношението качество-цена. Тоест достатъчно добри са за своята цена.
Имах удоволствието да се срещна лично с Гергана и Георги Ташеви и мога да заявя, че са прекрасни хора, истински outdoor ентусиасти, които с много труд са постигнали много - дадоха на българския турист раници, за каквито само се мечтаеше преди 1998 г.
Трябва също така да ви кажа, че те отлично знаят как се правят раници, но е безсмислено да се шият скъпи, професионално насочени и суперекстремни модели, защото такъв модел освен че е много скъп и изисква специална технология, няма хора с такива нужди в България. Ако има отделни единици, то има много малко западни фирми, които правят съответните модели раници, така че само те могат да доставят нужния модел.
Моят извод е, че ако си стандартен турист, който иска да прави едноседмичен преход в българските планини, една ташевка от 60 литра, без значение от полиестер или кордура, ще ти свърши чудесна работа, а няма и да платиш много пари за нея.
Западните марки са скъпички все още за българина, но ако имате излишни средства си струва да си купите такава. НО внимавайте - лично според мен на пръстите на двете ръце се броят марките, които правят наистина добри и качествени неща. На българския пазар няма такива, като изключим два-три модела. Добрата раница има добра кройка, разпределяща равномерно товара, има здраво окачване на гърба, има специална система, вентилираща отлично гърба, има различни други екстри, обикновено патентовани системи, които са от изключителна полза, в зависимост от това за каква outdoor активност ще използвате раницата. В този смисъл има някои модели, които нямат аналог на пазара. Но моето мнение е, пак повтарям, че в България няма такива професионалисти, които да имат чак такава нужда от толкова професионален продукт.
Скромният ми съвет е - обърнете внимание на това, с какви цели ще използвате раницата, като обърнете внимание на нейните функции, без значение каква марка е и от какво е направена тоест "ЗА какво е направена, а не "от" какво и "от кого". Ташевките удовлетворяват грамадната част от българските туристи, много са здрави, така че са напълно разумен избор наравно с вносните модели. [/blockquote]

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 02 Aug 2011 11:51 AM

3245

Горните 4-5 мнения автореклама и спам не са в услуга на ташев!

от Anonymous User последна промяна 14 Dec 2011 10:49 PM

3449

Kato iskate dobri ranici ste vi kaja koi sa nai-dobrite v azbuchen red - kupete si gi, ako mojete :)))

Arcteryx
Bach
Bergans
Fjallraven
Gregory
Lowe Alpine
Osprey
Tatonka

[blockquote]From Anonymous User:
Горните 4-5 мнения автореклама и спам не са в услуга на ташев![/blockquote]

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box