Вие сте тук: Начало Форум Екипировка Мнения за дъждобран Ташев

Мнения за дъждобран Ташев

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 08 Sep 2010 05:21 PM

Мнения за дъждобран Ташев

Моля хора използващи дъждобрани ТАШЕВ, ако желаят нека напишат мнението си за тях. Доволни ли са като цяло от продукта. Мисля да си купувам такъв дъждобран, но първо исках да разбера дали си струва цената от 40 лв. Благодаря ви предварително.

от Anonymous User последна промяна 03 Sep 2010 04:40 PM

2956

Абе хора в този " туристически " форум , колко десетилетия трябва да чака човек че да получи отговор. Или може би тукашните " туристи " ходят в планината с чадъри. И аз може да съм начинаещ турист , но това тук е смешна работа.

от Anonymous User последна промяна 04 Sep 2010 07:17 PM

2957

И аз съм начинаещ турист от Русе. Пиша ти само от съчувствие, защото наистина е тягостно да чакаш съвет и да не го получиш и то в специализиран форум. Мога да ти бъда полезен по-скоро с разсъждения и наблюдения, отколкото с опит. Ето за дъждобраните: два вида- едните покриват раницата, другите не я покриват.
А преди малко четох писаното от турист в раздела- х. Соколна- Триглав, който казва, че като се изкачили до билото - Тънас тепе и започнало да духа силно, при което дъждобраните им почнали да се разкъсват, поради което и те решили да подсичат от юг- по завет е все пак. От там си правя , а вероятно и ти извода, че освен горното делене, дъждобраните имат и делене според този критерий: такива които вятърът ги разкъсва и такива, които вятърът не ги разкъсва. Опитен планинар русенец ми каза: "Като завали спираш и чакаш, защото ако продължиш да вървиш ще станеш вир вода от пот под дъждобрана. А дали ще си вир вода от потта си или от дъжда - няма много разлика."
МОят дъждобран е от 1,75лв. и не покрива раницата ми. Нося го, като преди да атръгна ударям една молитва за хубаво време на добрия Дядо Господ. Дано малко съм разведрил лошото ти настроение.

[signature]

[/signature]

от weatherman последна промяна 05 Sep 2010 01:36 AM

2958

Аз собственоръчно си направих дъждобран от дебел найлон.Оплаквали ми са се приятели туристи,че по билата понякога силния вятър разкъсва по-тънките дъждобрани.Желателно е всеки дъждобран да може да покрива добре раницата, а това за потенето е абсолютно вярно - като вървиш с дъждобрана се потиш много,затова е по добре да се изчака валежа да спре,в планината рядко вали дълго.Все пак не пропускай да провериш прогнозата за времето преди поход:)Иначе тези "Ташев" не съм ги чувал.

от Anonymous User последна промяна 06 Sep 2010 01:26 AM

2961

Здравейте планинари:)
Видях чуденето ви във форума,та реших да ви драсна някой и друг ред за въпросния дъждобран на "Ташев" ! Та, : дъждобрана никак не е лош ! ....като цяло:)...хубавото е : предпазва раницата ,..вас също,но страничният вятър е кофти тръпка! Аз имам такяв дъждобран, ...и честно казано съм доволен.Използвам го вече две години.Та ,както казах вече,..от страни не пази добре при вятър,затова съм си пришил няколко връзки в повече за да не се набива дъжда в мене от страни:)А това за потенето си е строго индивидуално за всеки,но според мене,..няма начин да не се поизпотиш :)))все пак дъждобрана не "диша" :)

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 06 Sep 2010 09:32 PM

2964

Благодаря на всички ви за мненията.

от Anonymous User последна промяна 07 Sep 2010 11:10 PM

2969

Струва си парите. Ако не носиш щеки, му приший по един цип на джобовете, защото страничния вятър набива дъжда през тях. На моя дъждобран отдолу съм сложил и една връв. Когато съм по билен маршрут и не се налага да правя големи крачки, я пристягам, за да не го вее вятъра.

от Anonymous User последна промяна 08 Sep 2010 05:21 PM

2970

Мерси за отговора приятел.

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box