Вие сте тук: Начало Форум Екипировка Мнение за раница и палатка

Мнение за раница и палатка

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 30 Dec 2008 08:49 PM

Мнение за раница и палатка

Ташев Кентавър 80+15 и палатка от Стената за 125лв - за съжаление не помня марка и модел... Помня само, че е еднослойна, с "две врати" и с една рейка от фибростъкло. Палатката - ясно, не можете да дадете мнение само по цена, врати и рейка :) Но за раницата да питам - да дам ли 146лв за Ташев, или да събирам още 50-100 за Дойтер или нещо друго чуждоземско? И двете ми трябват само за летни преходи, като например този, на който тръгвам на 25-ти :)

от Иван Гърбев последна промяна 19 Aug 2007 10:02 AM

653

Напротив - можем. :smiley: Принципно, ако искаш да разчиташ на нея е хубаво палатката да е двуслойна. Освен това алуминиевите рейки, освен че са по-леки, са и по-здрави: тези от фибростъкло се нацепват. Много важен фактор е също вятъроустойчивостта на палатката - по-високите и широки палатки са по-комфортни, но при силен вятър започват да се гънат заплашително. От друга страна липсата на свободно място в една ниска и захлупена палатка също не е без значение - особено ако ти се налажи да изчакваш в нея някой по-продължителен дъжд. Знам че е много трудно човек да си даде сметка за какво точно му трябва палатката (обикновено си купуваме универсална палатка :smiley:), но е хубава да го направи.
По мое мнение, ако смяташ да си купуваш непретенциозна палатка, по-добре си вземи някоя китайска от евтините магази, докато се ориентираш и ако се ориентираш към нещо определено. Ако не я подлагаш на екстремности ще ти свърши същата работа. Аз изкарах сума години с една такава.
Колкото до раницата - на мен също ще ми е интересно да прочета мнението на мякой, който наистина е носил Ташев. Сменил съм доста раници и съм забелязал съм, че когато раницата ти е лека, няма особено значение каква е марката; когата е тежка - ще тежи, па ако ще...

от Anonymous User последна промяна 19 Aug 2007 11:31 AM

654

Здравей! Първо за раницата. Съзгласен съм с igurbev, че ако смяташ да носиш лека раница, марката е от без значение и Ташев в случая ще ти свърши работа. От няколко години съм с Алпинист 80+15. Проблема ми с нея е че когато е тежка не ми е удобна. Или аз все не успявам да си я наглася точно, спрямо телосложението си или просто наистина са неудобни, когато са тежички. Иначе дефекти не е дала досега, парите определено си заслужават. Моят съвет е ако имаш познат с Ташев, вземи я и я пробвай дали ще ти е удобна. Ако ти пасне взимай. Добро качество са. За палатка. Аз съм с китайска от Метро за 30лв, еднослойна. Предназначението на такава палатка е да те пази от насекоми и животинки. Як конденз ако сте двама в нея, пропуска здраво при дъжд, кекава е при много силен вятър. Рейките се нацепиха. Но...ми върши работа вече няколко години :cool: . Определено вече няма да си взема такава палатка, но за нова ще мисля едва след като тази тотално се скапе.

от Anonymous User последна промяна 19 Aug 2007 12:33 PM

655

Тъй, за раницата - имам Ташев от 4-ти клас (днес навършвам 18 години), тогава дадох сума пари за Рок Игъл 35 - за училище. Преди 2 седмици видях в Метро същата и си взех за 46лв - за мен това е перфектната малка раница. Така че като цяло от марката съм наистина много доволен :) А и за удобно - 100% ще ми е удобна, в сравнение с предишната ми раница - 20 левчета от Женския пазар в София...

А палатката - ще си взема тази за 125лв с мисълта, че ще е поне малко по-качествена от евтините китайчета - мои познати си купиха такава за 50-тина лева и имаше липсваща рейка... Колкото до мъченията - ще се използва само при хубаво време :)

Утре пазарувам и вечерта ще споделя какво съм си взел - дори ще погледна за малко по-скъпа палатка, но с алуминиеви рейки.

Мерси много за съветите!

Поздрави.

от Anonymous User последна промяна 19 Aug 2007 05:23 PM

656

:cheesy::wink:

от Anonymous User последна промяна 20 Aug 2007 10:24 PM

659

Ето ги и тях - раницата - вече писах каква, и палатката - Ferrino MTB - двуместна, трисезонна с една дълга фибростъклена рейка. 2000мм воден стълб на горната част, 2500 на дъното. В комплекта влизат и тръбичка са наставяне на рейката, както и парче лепенка за евентуални повреди по "покрива" :cool: А раницата е жестока! И от двете съм доволен!

Очаква ме едно наистина приятно ходене на планина, само времето да е хубаво...

от Anonymous User последна промяна 20 Aug 2007 10:33 PM

660

Честито! :smiley:
И колко тежи палатката?

от Anonymous User последна промяна 20 Aug 2007 10:56 PM

661

По-малко от 4кг са заедно раницата и палатката. Само палатката не съм мерил, но на нея пише, че е в интервала 1,5-1,8кг и е доста компактна.

от tenebrum последна промяна 30 Dec 2008 08:49 PM

1759

super e tegloto.i az sum s palatka-2kg dvumestna tova e super leko i ranica pak tolkova i moqta e na tashev i mislq 4e negovite ranici sa po dobri ot nqkoi zapadni marki ne bih q smenil za druga.Az mnogo obrushtam vnimanie koe kolko teji zashtoto kogato pravq po dulgi prehodi za pove4e ot 2 sedmici neshtata sa dosta i vseki kg e vajen.

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box