Вие сте тук: Начало Форум Екипировка Туристически обувки Asolo

Туристически обувки Asolo

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Vargul последна промяна 29 Feb 2008 11:10 AM

Туристически обувки Asolo

Предстои ми покупка на туристиччески обувки спрях се на две марки Asolo и Trezeta . като син на интернет поколението се рзатърсих из разни форуми за тези объвки и някои имаха доста остри мнения за тях . Макар че в магазинът от които пазарувам ми ги препоръчаха , а и избраните от мен модели ми харесаха като цена и екстри които имат . Не знам какво против повечето планинари имат в това една обувка да е произведена в Румъния защото тези две марки се шият именно там , макар че имам познати които имат обувки и на двете фирми и са много доволни . Може ли някои да ми кайе впечатленията си тях .

от Иван Гърбев последна промяна 12 Jan 2007 11:48 PM

202

Привет,
На път съм да изтъркам втори чифт Asolo. Първите имах неблагоразумието да нося не само в планината и след година и половина подметките им се изтъркаха(отдолу се показа една пластмаса - ако се чудиш какво има вътре), а самите те бяха пред разпадане. Всъщност всеки носи обуките си по различен начин. Втория чифт обувам по-предпазливо, само когато тръгвам нагоре и вече трета година изглеждат дори прилично. На мен са ми удобни и без съмнение са сериозни обувки. Друг е въпросът, че така и не успяха да ме убедят в изключителните качества на Gore-tex-a - дето дишал, пък не пропускал вода и такива едни, примамливи... Може да е вярно за първите 1-2 месеца, но не съм убеден. Мазал съм ги, пръскал съм ги с разни препарати, но общото ми впечатление е, че ефекта е доста спорен. Общо взето съм доволен.

от fotozoom последна промяна 13 Jan 2007 11:00 AM

203

[hidden][b]Оригинално съобщение - [[i]13.01.2007 09:03[/i]][/b]
Здравей Asolo,
като си "син на интернета" затова ли трябваше да пускаш три еднакви теми. Ми внимавай като пишеш друг път. Докато няма мнения по другите две теми може сам да ги изтриеш от форума. Като отвориш темата погледни горе вдясно и избери за промяната.
Поздрави![/hidden]
Здравей Vargul,
като си "син на интернета" затова ли трябваше да пускаш три еднакви теми. Ми внимавай като пишеш друг път. Докато няма мнения по другите две теми може сам да ги изтриеш от форума. Като отвориш темата погледни горе вдясно и избери за промяната.
Поздрави!

от Filip Filipov последна промяна 19 Feb 2007 06:02 PM

248

Аз ползвам [url=http://www.raichle.ch/raichle/katalog.asp?view=detail&did=62&dart=4&tid=5204&sid=2 urltitle= Raichle All Lite][/url] и мога да ти кажа, че тези обувки са просто невероятни. Не пропускат вода(освен ако не цопнеш в някое езеро -което аз направих за да ги пробвам и дълбоко съжалявах после), и са страшно удобни. Три дена на Рила във страшен сняг и краката ми бяха сухи и нямаше помен и от измръзване дори. Докато един мой приятел със някво Асоло му замръзнаха 2 пръста на краката и беше вир вода. Сам си прави изводите. За мен Райхле просто рулират с новите си продукти. Проблемът разбира се е, че хубавите Райхле трудно можеш да си ги намериш в България. МИсля във РедРОк имат чифт два от яките обувки на райхле. А пък и цената им е доста соленичка, но си заслужават повярвай ми. А за случката в езерото не казвайте на други хора, че ще ми се смеят :) :tongue:

от Anonymous User последна промяна 10 Dec 2007 06:38 PM

1070

Здравей,

Има изключително много мнения, и то все различни. Преди 2 месеца имах същия проблем и изчетох десетки мнения, всичко което намерих като информация в мрежата за материи, мембрани и пр.
Взех си модел на Raichle "90-degree GTX" http://ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=85.
Имах резерви естествено, но след първият сериозен преход изчезнаха. Обувките са наистина много сериозни във всяко отношение.
Ако не те притеснява цената ти ги препоръчвам (гаранцията им е 2 год. ).
Надявам се да съм бил полезен, ако не на теб, то на някой на когото му предстои да направи избор.

Толи

от Anonymous User последна промяна 29 Feb 2008 11:10 AM

1173

здравейте!
пише ви един запален планинар.
Преди 5 години си купих Asolo FSH 150 с GoreTex и Vibram. нося ги само в планината и дотук съм се връщал жив и здрав винаги.
...ако само знаете откъде съм слизал и никога обувката не ме е подвела!
относно пързалянето-ще препоръчам на младежа от интернет поколението да влезе в сайта на азоло и да разгледа обувките; има различни модели за различни видове употреба (планинарство, алпинизъм, градско).
няма обувка която да не се пързаля върху лед, освен вълнени терлици!!! не работя за фирмата азоло, но нека да се разберем, не може да се отхвърля така лесно една фирма. аз имах саломон, който за нищо не ставаше и миришеше, купих си росиньол GoreTex и Vibram, който се разлепи на 1 седмица. какво би означавало това - да ги закрият заради мене ли?
не казвам, че всичко от една фирма е велико, но явно господина от интернет поколението повече е гледал в саитовете в нета, вместо да потърси професионално планинарско мнение относно какво иска и какво е подходящо за него и за какво ще го използва. предполагам, че си е купил азоло, за да покаже че има азоло!!!

Най-новото
xижа Момина поляна
Навигация
Facebook Like Box