Вие сте тук: Начало Форум Екипировка GPS

GPS

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Николай Петков последна промяна 12 Dec 2009 02:57 PM

GPS

Здравеите моля пишете ползвате ли GPS и с каква карта за пешеходните маршрути.Аз ползвам BG OFRM4.8 с Garmin map60csx,преди 2 дни ме спаси в горите на Стара планина,но картата маи нещо е неточна а пешеходните маршрути са доста оскъдни.

от zemo последна промяна 09 Jul 2009 05:45 PM

2127

ползвам същата карта само че с нуви200

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 10 Jul 2009 03:10 PM

2129

Отскоро имам Garmin Map60CSx, за карта ползвам стандартната на България, с която ми дадоха GPS-a. За кратко сложих и оффроуд-а, но нещо не ми допадна, а и ми се стори че по-бавно работеше при преместването на курсора или при зуумване. Ще следя темата, интересно ми е кой какви карти ще препоръча и какви използва.

от Anonymous User последна промяна 21 Jul 2009 06:41 PM

2153

OFRM е карта направена основно за любителите на офроуда. За пешеходен туризъм не е кой знае колко полезна (както казваше един турист ползвам я за да знам откъде да не минавам за да не ме сгази някой идиот с мотор или АТВ) защото са отбелязани само места, от където може да се мине с машина някаква.
http://web.uni-plovdiv.bg/vedrin/ - оттук може да се изтегли руската топографска карта на България, направена така че да се качва на GPS. Старичка е, но ми е вършила много добра работа още от преди да имам GPS. Бавно се изчертава на екрана, затова си нося и разпечатан вариант на мястото където мисля да ходя за да не се налага да движа курсора до места, които са извън екрана.
http://www.gpsenjoy.com/bg/maps/28-bgmountmaps/180-bgmountains.html - оттук може да се изтегли единствената карта на България правена специално за пешеходен туризъм. Все още не е завършена, но се работи и всеки, който има записани тракове може да помогне за обогатяването и.
Благодарности за хората, които са създали и усъвършенстват двете карти.

от Anonymous User последна промяна 13 Sep 2009 03:22 AM

2348

За допълнение може да пробвате нa iskartour.com хартиените карти , те са gps съвместими което ще рече че има едно шаблонче което се наслагва върху тях и можеш много точно да определеш къде си на картата по координатите -ширина и дължина.Говоря за местоположение което на хартията е около 1 мм - май секунди се води ( не съм сигурен )

от Anonymous User последна промяна 13 Sep 2009 03:24 AM

2349

Има на Витоша ,Рила и Пирин.

от panko последна промяна 12 Dec 2009 02:57 PM

2462

Чета с интерес темата за жипиес-ите. Никога не съм ползвал такъв когато бродя из планините. Имам карта и компас, които много рядко ползвам. Обикновено където ходя, познавам много добре района, ако не го познавам, тръгвам с човек, който го познава и му вярвам. Старомодно е, ще каже някой, с карта и компас, но си е сигурно. Чувам, че има грешки в координатите на жипиес-ите и никой не дава пълна гаранция за вярност на данните. Предполагам, че и аз ще си взема електроника, все пак е прогрес, но ще почакам, докато излезе някоя сигурна.

[signature]

[/signature]

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box