Вие сте тук: Начало Форум Екипировка Колко бихте дали за нова екипировка?

Колко бихте дали за нова екипировка?

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 19 Nov 2011 12:16 AM

Колко бихте дали за нова екипировка?

Всички знаем, че новата, маркова туристическа екипировка е доста скъпичка за възможностите на средностатистическия българин. Стои въпросът обаче, независимо от цената, дали си заслужава все пак да дадем някой лев повече за нещо качествено? Или бихме дали средна цена за средно качество? Или пък е по-добре да си ходим с обикновените дрехи, обувки и раници? Още повече, че някои вносни т.нар. маркови стоки изглеждат доста съмнителни, освен това струват скъпо...

от Anonymous User последна промяна 24 Mar 2009 08:36 PM

1950

Точно тук има една поговорка,че"екипировката не прави туриста ,а само му помага, но(винаги има едно но)...Естествено,че не ескъпо,а страшно скъпо(поне за провинцията).Заслужава си всеки лев хубавата екипировка и оргиналдъ естествено.Аз лично съм пробвал евтиничко това-онова, и като се уверя,че е тц, и си купя хубавкото.Хората са го казали-"Не съм толкова богат да купувам евтино"

от Anonymous User последна промяна 24 Mar 2009 09:07 PM

1951

Аз съм на мнение,че трябва да се отделят необходимите средства за качествена екипировка.Планината не трябва да се подценява,една хубава екипировка може да ти спаси живота.Не винаги скъпото е най-добро,затова преди да вложите пари е нужно да си съберете информация за дадената стока:от приятели-планинари,от интернет-форуми и т.н.Аз съм се оборудвала с всичко необходимо и сега нося много по малко дрехи в раницата,оставам суха при дъжд,топло ми е през зимата,краката не ми се намокрят и т.н.Така,че моя съвет е купувайте си качествена екипировка,не е нужно да вложите много пари наведнъж,можете постепенно да закупувате необходимите ви вещи :smiley:


[signature]

[/signature]

от Pozzi последна промяна 06 May 2009 01:58 PM

2007

Е колко, колко :) Истината е, че за летните месеци често можеш да минеш по тънката лайсна с нещо по-евтино. Това, за което аз никога не бих спестила пари са раницата и обувките. Щото за някои неща по-добре да не пестм, нал тъй :grin:

от bordaf последна промяна 06 May 2009 03:14 PM

2008

Не винаги най-скъпото е най-добро. Винаги зависи от човека, неговите потребности и особености. Зависи и от парите и тук се съгласявам с мнението, че не е нужно да се стараеш да купиш всичко наведнъж. Но с времето може да се постигне добра и качествена екипировка. Но за раница и обувки - спор няма! Как ли ще се почувства човек ако иде на преход в Пирин със сандали или обувки тип "стоков пазар Илиянци", но пък оригинална тениска на Адидас???
Не съм професионалист, но едно съм изпитал - гледай да е здраво и удобно, после другото...

от Anonymous User последна промяна 06 May 2009 03:25 PM

2009

И как ли ще се чувстваш, ако си купиш раница 120 л за 30 лв от Илиенци и на първия преход останеш без дъно или презрамки :grin:

от bordaf последна промяна 06 May 2009 03:40 PM

2010

Шев и кройка в планината........:laugh::laugh::laugh:
Дано да не ти се случвало.....:wink:

от Anonymous User последна промяна 06 May 2009 04:03 PM

2012

На мен лично не, но на доста хора покрай мен ;) Май не им беше много кеф :grin:
Помня как една позната мъкна цяла седмица дрехите си в плик в едната ръка олелелелел :) И то в Рила! Където на човек все пак му трябват две ръце :laugh:

от bordaf последна промяна 06 May 2009 04:26 PM

2013

На мен ми се е случвало - преди няколко години водих приятели в Пирин за 4 дни. На единия му се скъса раницата още преди Дамяница. Спряхме и я ших.После още няколко пъти. Беше предизвикателство: от негова страна да тръгне с обикновенна раница от тия дето ходях учениците само че от най-големите, от моя страна да се науча да шия раници в планината....
Тогава ми идваше....., а сега ми е смешно чак...:laugh::laugh::laugh:

от Anonymous User последна промяна 06 May 2009 04:31 PM

2015

Е то такива неща се помнят :grin: Всички да са живи и здрави, пък другото после се ползва за разказ с елементи на украшения :grin: Ай, bordaf, добре си поприказвахме, ама работа ме чака ахахха

от bordaf последна промяна 06 May 2009 04:50 PM

2016

Каква работа? Св.Георги е днес - я си намери някой Георги и празнувай!!!
Аз отивам да празнувам при зетя, после при тъста, а утре вече съм на работа.

от Anonymous User последна промяна 07 May 2009 06:07 PM

2019

ха раница:grin:
декември бях в Непал
обаче от подаръци, двете алпинки се подуха и се наложи да вземем нещо от многобройните магазини:huh:
гледам нортфейс
мейд ин виетнам и решавам, че това е тя
за около 20 долара
оня ден я хванах горе за похлупака, а тя взе ., че се порна по шева, та я лепих
ще я видя сега лятото:laugh::laugh::laugh::wink::wink:

от Anonymous User последна промяна 19 Nov 2011 12:16 AM

3408

abe ima i nqkoi evtini ne6ta koito se okazvat dosta dobro popadenie,az lichno ot dosta vreme hodq sas edna ranica koqto si vzemah ot Smolqn za 30-35 kinta a starana ot TASHEV ne iskara tolkova kolkoto tazi

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box