Няма спор, че по-скъпата екипировка предполага да е по-качествена, но мисълта ми беше наистина ли е в пъти по-качествена, ако се изхожда от цената. Аз също съм прехождал Рила и Пирин с кубинки и самар с алуминиева рамка. Сега не бих се върнал към това време :smiley:
Но ето че откивам, че цената, за която взех моята North Face раница преди няколко години e едва ли не символична пред тези, които се предлагат като качествени в днешно време - а аз общо взето съм доволен от нея, пък и на външен вид тя с нищо не им отстъпва.
В продължение на 4 години настървено обикалях планините с палатка от Метро (стувяше около 90лв и предполагам всеки може да се сети за коя палатка става дума) и въпреки всички бури, ветрове, снегове, няколкодневни дъждове тя не пропусна капка. Вярно, че при по-силен вятър обикновено чаках сутринта съмнявайки се дали ще издържи - но тя винаги оцеляваше. После реших да я заменя с нещо по-качествено и купих една, която струваше 4 пъти повече. То пък миналата година не случих сериозен дъжд, за да я тествам :smiley:, качих се горе на Орловец (срещу Мальовица) и преспах ей там - до каменното заслонче - на ветрилника. Много добре се държа - супер устойчива палатка! Обаче за мой потрес открих, че целия конденз сутрин ми се стича в краката и хич не ми трябва дъжд, за да подгизна...

Най-новото
хижа Хвойнова поляна
Навигация
Facebook Like Box