Напротив - можем. :smiley: Принципно, ако искаш да разчиташ на нея е хубаво палатката да е двуслойна. Освен това алуминиевите рейки, освен че са по-леки, са и по-здрави: тези от фибростъкло се нацепват. Много важен фактор е също вятъроустойчивостта на палатката - по-високите и широки палатки са по-комфортни, но при силен вятър започват да се гънат заплашително. От друга страна липсата на свободно място в една ниска и захлупена палатка също не е без значение - особено ако ти се налажи да изчакваш в нея някой по-продължителен дъжд. Знам че е много трудно човек да си даде сметка за какво точно му трябва палатката (обикновено си купуваме универсална палатка :smiley:), но е хубава да го направи.
По мое мнение, ако смяташ да си купуваш непретенциозна палатка, по-добре си вземи някоя китайска от евтините магази, докато се ориентираш и ако се ориентираш към нещо определено. Ако не я подлагаш на екстремности ще ти свърши същата работа. Аз изкарах сума години с една такава.
Колкото до раницата - на мен също ще ми е интересно да прочета мнението на мякой, който наистина е носил Ташев. Сменил съм доста раници и съм забелязал съм, че когато раницата ти е лека, няма особено значение каква е марката; когата е тежка - ще тежи, па ако ще...