Вие сте тук: Начало Форум Търся спътници През целия Пирин от север на Юг и по Кончето на палатка.......

През целия Пирин от север на Юг и по Кончето на палатка.......

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 04 Oct 2007 04:50 PM

През целия Пирин от север на Юг и по Кончето на палатка.......

На 5 или 6 Септември 2007г. ще ходя на Пирин от Разлог през Яворов, Бункера, Кончето, Вр.Вихрен, Демяница, Тевното езеро, Поповото, Безбог и заършвам екскурзионното на Добринище. Пишете ако ви се ходи. Аз съм от София кв. Изток и мн ми се ходи с печени планинари като мене, а не само с кашкавал туристи.

от Anonymous User последна промяна 12 Aug 2007 01:40 PM

630

абе човек то на Пирин е забранено къмпингуването, гледай само да не ти срежат палатката иначе звучи много добре...пиши ако искаш да спретнем някоя планина некфи случайни хора и аз съм от София...
pilot707@abv.bg

от Anonymous User последна промяна 14 Aug 2007 07:16 PM

634

мисля си че не сте добри планинари,щом като си мислят че този маршрут може да се мине за два дни.вижте картата и тогава се изказвайте.палатка или не това е досата и не се изхвърляйте. някой познава тези места и ше ви се изсмее.:laugh::kiss:

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 14 Aug 2007 10:31 PM

635

Ти може да си страхлив и предвидлив, но аз съм железен.
Щом съм решил няма връщане назад, дали съм добър планинар ще прецениш сам.
Качвал съм Мусала 2 пъти за 5 дена, за 10 часа съм минал от Яворов през 2914 х. Вихрен и съм слязал до Банско без храна и с малко количество вода.
Качвал съм Черни връх от Драгалевци за 2 часа и 20 минути.
Ти прецени дали тези два дена ще ми се опънат.
А за палатката до сега съм спал 2 пути на хижа, всичко останало е на палатка или чували пред хижите или върховете. И хижари не са ми правили проблеми.
Въпроса е дали има др като мене.[code]jackal_89[/code]

от Anonymous User последна промяна 15 Aug 2007 12:31 AM

636

kolko bolka ima po tozi sviat![/big]

от Anonymous User последна промяна 15 Aug 2007 12:55 AM

637

какво стана бе планинари няма отговор. моят съвет е да погледнете още веднъж маршрута и тогава да тръгвате. не случайно са трагедиите в планината. от мн самонадеяни
:kiss:

от Anonymous User последна промяна 15 Aug 2007 12:59 AM

638

хич не ми се хвали .питам аз ти каво си видял или като катър и марш на скок. егати удоволствието. плнината е красота, щастие, романтика и всичко красиво не е магистрала тракия

от Anonymous User последна промяна 15 Aug 2007 01:06 AM

639

[blockquote]From Anonymous User:
мисля си че не сте добри планинари,щом като си мислят че този маршрут може да се мине за два дни.вижте картата и тогава се изказвайте.палатка или не това е досата и не се изхвърляйте. някой познава тези места и ше ви се изсмее.:laugh::kiss:

[/blockquote]

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 15 Aug 2007 02:04 PM

640

абе няма нищо лошо да се пробва ве ...само че добре екипиран естествено за всякфи ситуации...иначе на едни им харесва едно на други друго,защо пък да не си пробваш силите докъде ти стигат(пък то не е казано 2-2 3-3 4-4 за колкото дни толкоз)...марширута е хубав пак казвам и само въпроса е че сега лятото на Пирин е опасно на палатки(освен ако не е дъжд или нощ),щот обикалят едни хора дет обичат ги режат(има такива случаи):laugh: ...иначе за тоя преход мойто мнение е че с възможно най-малко багаж е по- добре ,а с палатки,спални,шалтета...по добре хижи:wink:....ааа и някой написа "не случайно са трагедиите в планината. от мн самонадеяни " значи всъщтност в планината са загивали и къде къде по планинари от тебе съм сигурен,но стават при обикновените хора ЛЯТОТО(става въпрос щот за зимата няма смисъл говора)инциденти най вече от слаба екипировка-измръзване,загубване,глад и сякфи такива а може и да паднеш от някъде затфа винаги едно на ум ПРЕДВАРИТЕЛНО!

от Anonymous User последна промяна 16 Aug 2007 12:47 PM

643

Абе човек никъде не съм казал, че ще ходя за 2 дни - ще ходя за 3 (първия до Кончето, втория до Тевното, третия до Добринише, а ще тръгвам на 5 или 6 и ако има някой мерак да пише.
А за палатката е образно казано аз само ще я нося, ако завали а иначе само на човали не ми казвай, че е смешно щото само така ходя вече 2 години.[code]jackal_89[/code]

от Anonymous User последна промяна 17 Aug 2007 04:43 PM

646

от драгалевци за 2,30 мин ще стигнеш само до алеко. ако хвърчиш може и до черни връх. но абсолютния максимум до върха е 3,30 мин, без никакво спиране което е невероятно почти. освен ако не учиш във НСА.
2. изобщо не са ти ясни посоките - 1 -я ден се ходи от разлог до х. вихрен, дори и през върха да е, какви кончета те гонят да спираш там. на х. вихрен се спи задължително, щото това е убийствен преход от разлог, особено ако се мине и през върха - става нещо ужасно, ама наистина ужасно. 2 ден - ако се мине през дамяница се заобикаля доста, до до тевно има и по хубав път през типиците и мозговошка порта, за кво да се слиза до дамяница чак, безмислено е. ако си толкова добър, от дяманица ела аз да те водя през газейски циркус до малък полежан без маркировка и после само по билото до дженгласка порта пак без маркировка и пак под дженгласки ръб по едни червни точки се излиза на тевно. там пак се спи. и на 3 ден може да качиш каменица и яловарника, което вече е истинско предизвикателство и да се слезе на попово през железнишка порта на безбог. ако и лифта на безбог не работи аз обикновено слизам пеша до годе делчев което вече става прекалено. но ако не качиш каменица от тевно и яловарника - все едно не съм бил на пирин. ако качиш после и дженгала от повово и момин двор - може да те призная че си планинар. това е.

от Anonymous User последна промяна 22 Aug 2007 05:28 PM

664

[blockquote]From Anonymous User:
мисля си че не сте добри планинари,щом като си мислят че този маршрут може да се мине за два дни.вижте картата и тогава се изказвайте.палатка или не това е досата и не се изхвърляйте. някой познава тези места и ше ви се изсмее.:laugh::kiss:

[/blockquote]:undecided::undecided:
Не съм съгласен с теб!!!
маршрута х.Яворов-кончето-вихрен-х.Дамяница си се взима спокойно за ден, при това нормално темпо. Същото е с х.Дамяница-тевно езеро-попово-х.Безбог
Но после може малко да те понаболяват краката но да не ти пука:wink:

от Anonymous User последна промяна 22 Aug 2007 08:44 PM

666

Ей хора,здравейте.И аз да се включа.Кой казва,че Драгалевци-Черни връх не може да се вземе за 2 часа.Може със спортно темпо например.Моят личен рекорд без никакво спиране и газ колкото може е 1.50ч от долна лифт.станция Драгалевци до върха.Ако е от центъра на Драгалевци ще добавим още не повече от 20-ина минути...но аз съм бивш маратонец и това го правя само когато съм сам и със слушалките на ушите,ей така за кеф и за да се тествам.После се чувствам невероятно.:smiley:Но все пак,нали знаете,хубаво е да не се бърза,така човек ще види повече красоти...
Идеята за прехода на Пирин е добра.Оставям мейл за всеки случай

smiler73@abv.bg

от Иван Гърбев последна промяна 22 Aug 2007 10:52 PM

667

:laugh:
"маршрута х.Яворов-кончето-вихрен-х.Дамяница си се взима спокойно за ден, при това нормално темпо"
А една разходка до Полежан после преди вечеря! :laugh:

от Anonymous User последна промяна 23 Aug 2007 12:42 PM

670

Братле ти си мастър щом си го качил за 1 и 50, аз го качих за 2 и 20 ч. пак от лифтовата. Разбира се, ч обичам красотата и да и се наслаждавам, но и аз бях сам и го правех за рекорд Първо по заобиколната, а после под лифта.
А за Пирин съм сигурен, че ще стигна за 1 ден до Кончето за около 7 - 8 часа, а после ще видя дали ще остана 2, 3, 4, 5 или повече дни и дали ще ходя до Демяница, но видях на картата, че има много циркуси и ми се иска да ги посетя.
А на Вихрен съм ходил, така че до там е лесна работа вкл. Мраморното било, а който иска да дойде нека заповяда по моя маршрут. e-mail
Zahary89@abv.bg На 7 сеп тръгвамео София

от Anonymous User последна промяна 23 Aug 2007 02:18 PM

671

[blockquote]From igurbev:
:laugh:
"маршрута х.Яворов-кончето-вихрен-х.Дамяница си се взима спокойно за ден, при това нормално темпо"
А една разходка до Полежан после преди вечеря! :laugh:[/blockquote]
igurbev ЯВНО СИ ПООСТАЯЛ И СЕ ЗАДЪХВАШ МАЙ!?!?
НО САРКАЗАМЪТ ТИ Е ИЗЛИШИН В СЛУЧАЯ.
ако не си го пробвал, няма нищо страшно! опитай и пак ще си говорим:cool:

от Иван Гърбев последна промяна 23 Aug 2007 11:25 PM

672

:smiley:
Наистина нямам претенцията да се качвам до Черни връх за по-малко от 2 часа.
Но да оставим шегата настрана. За човек, който носи багаж със себе си съм убеден, че горния преход, ще се окаже преко сили. Ще се изсмея на всеки, кото твърди че го е минавал с палатка и с други приспособления за преспиване на открито на гръб.
Но дори и преходът да е възможен, в което аз все така се съмнявам, това ще е щураво ходене от тъмно до тъмно и най-малко "се взима спокойно за ден". Нека запазим малко респект към планината все пак.

от Anonymous User последна промяна 24 Aug 2007 03:10 AM

673

Ходила съм на Пирин преди 20 години и ми трябва актуална информация по въпроса с палатките.Наистина ли няма къде да си опънеш палатката необезпокояван?
Няма ли поне къмпинг някъде и ако има къде?
А по отношение на прехода х.Яворов-през КОнчето,в.Вихрен до хижа Вихрен е съвсем поносим за дете на 11години.На толкова бях като го минах за първи път-за 9 часа.Ако станеш ,рано ще има време да стигнеш и до Дамяница,но има ли смисъл да се бърза?Приятно прекарване на всички!:wink:

от Anonymous User последна промяна 24 Aug 2007 01:17 PM

674

Не знам дали съм стар на 18 години, но ако е така ти си по стар от каменните хора.
Нали, за да стигна до Яворов трябва да тръгна от Разлог, което си е поне 2 часа.А ти ако си носиш реактивен двигател в раницата, така може.
Ако смяташ, че си замесен от старото тесто ела да те разглобя на някой преход от ходене.
[code]ОТ the jackal_89[/code]

от Anonymous User последна промяна 24 Aug 2007 01:23 PM

675

Абе Igurbev Ако смяташ, че е невъзможно да се отиде за 1 ден от Разлог през Яворов до засл. Кончето ела да ти покажа как става.

от Anonymous User последна промяна 24 Aug 2007 01:28 PM

676

igurbev, за човек с багаж съм го правил, но не спя на палатки и открито. Ползвам само наличните хижи/заслони.
багаж в рамките на 60+10раница. Недей да се съмняваш а го направи!!!
а на момчето да му пожелаем хубаво време и сговорна дружина :cool:

P.S.
Да не превръщаме форума в място за спорове и нападки!!!
наслаждавайте се на природата бе хора, докато я има...:cool:

от Иван Гърбев последна промяна 24 Aug 2007 02:32 PM

677

Добре, щом казвате, явно е възможно. На мен лично през ум не ми е минавало да се захващам с нещо с от сорта - напротив, бих преспал поне 2 пъти между Яворов и Вихрен. (Незнам дали сте изпитвали усещането да си пийваш пред залеза и опънатата на билото палатка :smiley: А и има много неща, които трябва да се усетят - за което трябва време...)
Но бих ви помолил все пак да споменете колко часа продължава "спокойния" преход между Яворов и Демяница, с какво темпо се движите и т.н. Не би било добре ако някой не дотам спокоен се подлъже. :smiley:
Поздрави!

Между другото и аз с приблизителност тези дати заминавам за Пирин. Може пък да се срещнем горе. (Вече съм психологически подготвен и няма да се стряскам от притичващите 11 годишни момиченца! :grin: Без лоши чувства - шегувам се!)

от Anonymous User последна промяна 25 Aug 2007 01:23 AM

679

Ще се радвам да се засечем някъде около Демяница, за да ти кажа как е минал прехода.
А по въпроса за колко време е до де мяница.
Разлог - з. Кончето - 7 или 8 часа.
Кончето - Демяница - 4 часа
А тва да си пийнеш бира преди лягане - това е задължително.
На мене ми изглеждаш, че си загорял планинар и не знам какво толкова трябва да се подготвяш психически.
То и аз съм си добър планинар, но с по - малко стаж.[code]От jackal_89[/code]

от Anonymous User последна промяна 26 Aug 2007 08:19 PM

683

:laugh:ехооооо
не сидобреееееее

от Иван Гърбев последна промяна 27 Aug 2007 12:42 AM

688

Имай предвид, че от з.Кончето до х.Вихрен е едва ли не невъзможно(ако ти е мил живота) да се слезе за по-малко от 3 часа. Същото е положението и с прехода х.Вихрен - х.Деманица, при това става въпрос за почти тичащо темпо.

от Anonymous User последна промяна 27 Aug 2007 11:28 AM

690

Но бих ви помолил все пак да споменете колко часа продължава "спокойния" преход между Яворов и Демяница, с какво темпо се движите и т.н.

igurbev, времето е приблизително 8 часа, а темпото!!!!
незнам как да ти го опиша. По принцип ти можеш ли да ипишеш темпото???
каза че ще си на Пирин, но ми се стори че на 25.08.2007 те мернах на х.рилски езера! или съм се заблудил

през луйкенда направих много хубаво и разтоварващо преходче. За всеки който иска да си почине от ежедневието му го препоръчвам:
изходен пункт х.Вада нагоре към х. 7-те езера, х.Рилски езера, - х. Иван вазов - х.Рилски езера, - х.ловна, - х. Вада
само с нощувка на Иван Вазов
беше чудесно

от Иван Гърбев последна промяна 27 Aug 2007 04:33 PM

691

:smiley: Не съм бил аз. Снощи по тъмно се върнах от Вихрен.
Беше чудесно! :smiley:
Но ще си позволя да се усъмня за тези 8 часа. Дори започва да ме обзема подозрението, че тук не говорим за едни и същи хижи Яворов и Демяница. :undecided:

от Anonymous User последна промяна 28 Aug 2007 03:08 AM

697

Igurbev искам да ти кажа, че от разклона на Разлог към Яворов до заслон Кончето е 8 часа за 1 ден, после 5 часа до Демяница през Кутело и вр. Вихрен и никой няма да ходи на хижа Вихрен, а направо на Демяница и после същия ден продължавам за Тевното.
1 ден.Разлог - Яворов - Кончето. - 8 часа.
2 ден.Кончето - вр. Вихрен - х. Демяница - Тевното. - 8 часа.
3 ден.Тевното - х. Безбог - Добринище. - 7 часа.
НЕ Е ЛИ ТАКА.
[code]jackal_89[/code]

от Иван Гърбев последна промяна 28 Aug 2007 10:51 AM

698

За да отидеш "направо на Демяница" ще трябва да заобиколиш през Муратово езеро, което означава че ще изкачваш Вихрен и не ми се вижда да спестиш нещо. Може би ако се изтреляш по Тепиците директно за Тевно езеро ще стигнеш за 8 часа.

от Anonymous User последна промяна 31 Aug 2007 04:35 PM

705

освен г-н Иван Гърбев, когото не познавам лично, всички останали говорите несвързани и неточни неща за яворов и дамяница и кончета и то от разлог за капак на всичко. и преди 20 год и сега разстоянието от разклона след разлог до х. вихрен е минаваемо, но си остава едно от най трудните ходения по пирин, просто защото това е величествен неописуем и несравним маршрут. дали за 8 ,9 или 14 часа това е индивидуално за всеки. нормалните хора обаче с багаж и раница спят в края на деня на х. вихрен и не ходят никъде повече, щото просто са нормални. на заслон кончето по принцип се спи при екстремни ситуации, ако нямаш палатка все пак. но пък кой ли опъва палатка на бански суходол отгоре не знам. аз се казвам васил и не искам никой да обидя или да засегна и не знам дали успях да обясня с моите писания че тази планина а и всички други са величествени и вечни а не са лекоатлетически писти за поставяне на рекорди. просто защото всеки който тръгне от ралозг и стигне на паркинга пред х. вихрен за колкото и време да е ще се чувства горд със себе си че е минал и видял и стигнал жив и здрав, без значение дали е жена или дете на 9 год. и бих помолил г-н Гърбев дали може да се организира или да помогне с екипировка за качване на Злия зъб над Заслон Орловец. Не ми се ходи сам там а нямам и екипировка за злия зъб.

[signature]

[/signature]

от Иван Гърбев последна промяна 31 Aug 2007 10:59 PM

708

Не съм алпинист и никога не съм се качвал на Злия зъб. Дори не съм опитвал, макар че веднъж спах горе на Орловец(върха): http://free.hit.bg/igurbev/rila2006/images/image/P8040058.JPG :cool:
Поздрави!

от Anonymous User последна промяна 01 Sep 2007 12:12 AM

709

Абе вие сте мноо зле бе хора.Тва планината е да и се наслаждаваш а не да спориш в нета с некви глупаци за колко време си зел дадено разстояние.Кви хора сте вие не знам.Мноо зле!!!!!

от Anonymous User последна промяна 01 Sep 2007 12:26 PM

710

Планината е за това, което всеки сам открие в нея. Така че ако темата не ти допада - просто не чети. Спокойно можеше да си спестиш неграмотно написаната компетенция.

от Anonymous User последна промяна 01 Sep 2007 03:25 PM

711

:laugh::laugh::laugh: лелелелелел то какво стана! Всеки да си гледа кефа,ако на един му е кеф да взима разстояние за 14 часа :grin: то на друг му е кеф да спори по форумите :grin:

от Иван Гърбев последна промяна 12 Sep 2007 10:28 PM

731

Е, как ви се видя? При мен така се стекоха нещата, че (за късмет) вятъра ме отвя към морето на тези дати. Но чух, че на Пирин е било доста атрактивно! :smiley: Как мина прехода?

от Anonymous User последна промяна 15 Sep 2007 03:25 AM

737

Нека и аз изявя мнението си: човекът явно изпитва удоволствие от това да се движи бързо, нищо лошо, както казахте всеки открива в планината нещо свое, което никой друг не е способен да види - и то по свой начин. Но да не уважаваш планината и да не разбираш, че единственият начин да я преодолееш, е като й се подчиниш и вместо това да викаш напред-назад "аз съм добър планинар С МАЛКО ОПИТ" е груба, често и фатална грешка. Пожелавам успех и нека авторът на темата разкаже как е минало?

от Anonymous User последна промяна 15 Sep 2007 03:28 AM

738

добавка към горното мнение: Няма добър планинар, който има беден опит. И няма добър планинар, който да казва, че е добър планинар.

от Anonymous User последна промяна 18 Sep 2007 07:01 PM

750

абе кво бързо ходене, кви щуротии дрънка тоя, то когато вали е такава мъгла че на метър се не види нищо. и всичко мокро и хлъзгаво. то не може да стигнеш за 20 часа по светло - кви часове ви гонят когато е лошо времето. действително не уважаваме природата просто. е да - тия дни на 5 и 6 беше по добре на море - така валя че нямаше смисъл.

от Иван Гърбев последна промяна 20 Sep 2007 12:40 AM

754

Изкушавам се да разкажа за подобно изживяване, само че от преди 4-5 години когато септемврийското време в Пирин се случи подобно. Тогава тръгнах със сходна идея, макар и не със същия маршрут, нито пък с намерението да бързам. Изходната ми точка не беше Разлог, а чешмата малко над Предела, което променя донякъде нещата :smiley:, особено ако си с 35-40 килограмова раница, която освен другото съдържа приспособления за готвене на открито и провизии за 10-на дена. Следвах главната маркировка, която извежда покрай х.Яворов и на втория ден по обяд варях ориз на Суходолското езеро кагато заллющя дъжд и така през следващите два дена излизах от палатката колкото да ходя до едно място и да се намокря. (Между другото палаткате беше едно китайско чуто за 90 и няколко лева от Метро, което капка не пропусна.) Виеше страшен вятър като че влак минаваше наблизо.
След като бях лежал два дена и туристическия ми ентусиaзъм беше осезаемо спаднал, от немай къде реших да събирам и продължавам. В резултат същата вечер вече бях прехвърлил билото и бивакувах край Влахинската река. Времето сякаш започваше да се оправя. Аз бях мокър до кости. Хубавото ми скъпо Асоло правеше "джвак-джвак".
Единсвеният начин в подобна ситуация да изсушиш подгизналите си обувки е да ги носиш мокри - което предприех на следвашия ден, когато се спуснах по реката към разклона за Синаница. Непрестанно падаха разни мъгли непрогледни и тъй като тогава маркировката там беше по-зле от зле, няколкократно се залутвах не където трябва и след това се налагаше да се връшам.
Следващата нощ преспах над Синаница като дълго слушах поройния дъжд, който тропаше по стените на палатката. След него слушах един кон, който тропаше с копито до главата ми.
На следващия ден в непрогледна мъгла подминах заслона Мало Спано Поле с идея по натам по пътя да свия наляво за Винарската порта. Стигнах разклона и поех нагоре и веднага загубих пътя. Там са едни такива кози, крави, конски, овчи, преплетени пътеки, че нямаше как. Мъглата беше гъста, а пътеката, която следвах изглеждаше убедително. После пътеката изчезна. Възвях няколко часа по други пътеки, които след известно време също изчезваха. Някъде горе откъм Главнишния чукар се чуваше вой на вълци или може би на кучета, които виеха като вълци.(Това го помня доста ясно - сигурно ми е направило впечатление. :smiley:) В крайна сметка се отказах от всякакви пътеки дръпнах просто нагоре - или по-точно накъдето интуициата ми подсказваше, че трябва да е "нагоре". Някъде привечер издрапах почти на четири крака под единия от Тепиците - доста встрани от Винарската порта. Мъглата(което е типично за това място) не прескачаше билото и успях да се ориентирам.
Преспах първо край Валявишките езера, кото си спомням, че в един кучешки студ се мъчех да запаля огън и да варя леща, а в последвалия ден прехвърлих Самодивската порта и се установих край Попово езеро. И там на следващата сутрин мъчейки да раздвижа замръзналия цип на палатката открих, че е натрупало сняг...

от Anonymous User последна промяна 04 Oct 2007 04:50 PM

805

За съжаление не можах да отида на Пирин за което няма скоро да си простя скоро. Но наистина врмето беше повече от зле и отложих "СКОРОСТНИЯ ПРЕХОД" - както го нанаричат познатите ми. Отложил съм прехода за зимата или пролетта но ще го мина със сигурност.
Най - вероятно ще е през зимата...
[code]Jackal_89[/code]

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box