Здравейте!Така ме развеселихте с тоя форум!На 50 ненавърщени съм от малко градче в Бургаска област.От прочетеното в коментара ви ми става ясно, че и вие като мен сте хора, на които много им липсва планината и знаете какво да търсите сред природата.Радвам се, че все още има истински планинари, защото не са малко тези за които ходенето на хижа се свежда единствено до мощен запой.Няма хижа в Пирин на която да не съм била.Проходили сме с моята група всички маркирани пътеки а и много от немаркираните.Чудесно е и вие сами го знаете.По Рила също доста сме скитали.Родопите и Стара планина мога да кажа че по -рядко предпочитаме,макар че и там има какво да се усети, а на Витоша сме били само веднъж.Групата е с различен възрастов състав, както и местоживеене.При нас понятието млади и стари не е на дневен ред.Важно е да обичаш природата и да не мрънкаш като вървиш, а що се отнася до местоживеенето, като каже хижаря "Откъде сте?",започва едно изброяване на градове,та чак свят му се завива.И после пита "Как се събирате?".Естествено, че във влака и по гарите в деня на заминаването.В последните 4 години се отдадох на битовизми разни и като че ли малко позабравих туризма,но той ми е в сърцето и не мисля че изцяло съм го отписала. И се надявам в най скоро време отново да се впиша в групата или пък, що не и с нови хора.Та те истинските туристи от разстояние се намират и сближават.Бъдете здрави и дерзайте със същия бодър дух!В планината няма млади и стари а истински ценители и такива, които изобщо не могат да я усетят със сърцето си, камо ли да я опазят!di_markoni@abv.bg