от драгалевци за 2,30 мин ще стигнеш само до алеко. ако хвърчиш може и до черни връх. но абсолютния максимум до върха е 3,30 мин, без никакво спиране което е невероятно почти. освен ако не учиш във НСА.
2. изобщо не са ти ясни посоките - 1 -я ден се ходи от разлог до х. вихрен, дори и през върха да е, какви кончета те гонят да спираш там. на х. вихрен се спи задължително, щото това е убийствен преход от разлог, особено ако се мине и през върха - става нещо ужасно, ама наистина ужасно. 2 ден - ако се мине през дамяница се заобикаля доста, до до тевно има и по хубав път през типиците и мозговошка порта, за кво да се слиза до дамяница чак, безмислено е. ако си толкова добър, от дяманица ела аз да те водя през газейски циркус до малък полежан без маркировка и после само по билото до дженгласка порта пак без маркировка и пак под дженгласки ръб по едни червни точки се излиза на тевно. там пак се спи. и на 3 ден може да качиш каменица и яловарника, което вече е истинско предизвикателство и да се слезе на попово през железнишка порта на безбог. ако и лифта на безбог не работи аз обикновено слизам пеша до годе делчев което вече става прекалено. но ако не качиш каменица от тевно и яловарника - все едно не съм бил на пирин. ако качиш после и дженгала от повово и момин двор - може да те призная че си планинар. това е.