Вие сте тук: Начало Форум Говорилня оплакване от водач в планината

оплакване от водач в планината

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 22 Aug 2009 04:25 AM

оплакване от водач в планината

Обичам пътешествията. Отдавна в мен се въртеше идеята за един поход в планината заедно с дъщеря ми /9 год./, исках да я запозная с красотите и величието на родния балкан. Потърсих информация и от "Родни балкани" излезе чудесно предложение за хижа Рай. Платих сумата, но с водача на групата не успях да се срещна. Дни след това я потърсих, за да се запознаем, да ми рязясни маршрута, нужната екипировка и т.н./все пак последното ми екскурзионно беше като ученичка преди 15 години в Родопите/. Вчера тази среща най-после се осъществи, но бях тотално разочарована от отношението на водача на групата. На всички мои въпроси отговаряше грубо, арогантно. Групата ни от 50 човека е голяма и исках да получа гаранции за безопасността ни. Вместо това получих обиди и отговор че не трябва да тръгвам като не съм съгласна. Кажете ми, това поведение типично ли е за водачите? Не трябва ли те да са хората на които трябва да разчиташ, които да поддържат интереса ни към планината и туризма. Въпреки всичко аз ще се кача на Ботев, но искам да знам къде и на кого мога да се оплача от такова отношение?

от Anonymous User последна промяна 04 Aug 2009 09:04 PM

2183

Група от 50 човека???? Първият ще е на х.Рай, последният-още на изходна точка.Баси му и водача!

от Anonymous User последна промяна 05 Aug 2009 04:25 PM

2186

като се качиш на Ботев,пробваи в метеорологичната станция да се оплачеш

от Anonymous User последна промяна 05 Aug 2009 07:58 PM

2187

След като се върнем от балкана, мисля да говоря с някой от ръководството на клуба във Варна, дали ще ми обърнат внимание? Просто не искам да има други разочаровани, от три седмици се настройвам, подготвям, разгледах страхотни снимки от х.Рай, х.Васил Левски и в.Ботев, чаках с трепет мига за тръгване, а часове преди началото едва не ме отказаха да видя всички тези красоти! Дано си заслужава!

от Anonymous User последна промяна 05 Aug 2009 09:35 PM

2188

Пиши като се върнеш как е било, че взе да става любопитно.
Весело изкарване!

от Валентин Иванов последна промяна 05 Aug 2009 10:01 PM

2189

Като бивш пл.водач мога да кажа ,че група от 50 човека е лудост ,но за пари какво ли не се прави за сметка на безопасността на хората.

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 09 Aug 2009 09:55 PM

2194

Не Ви познавам, не знам и името на водача от който негодувате. В България има строг регламент за това, кой, кога и при какви изисквания може да стане планински водач. Всичко това е рагламентирано в Закона по туризъм, Закона за професионално образование и обучение и Държавните образователни изисквания за придобиване на правоспособност по професията Планински водач (ДВ бр.12/06.02.2007.) За съжаление много хора представащи се за планински водачи не отговарят на тези изисквания. Особенно чвсто такива "водачи" могат да се намеряв в групите на М-во на просветата и в тези на БТС. Много от тях са добри планинари, но са много далеко от изискванията.
Поискате от вашия водач номера на дипломата и името на институцията, която е издала. Съгласно изискванията неправоспособни водачи, нямат право да водят групи в планината, а тур.организации нямат право да ги наемат.
Останалото решавате сами.
Орлин Чачановски

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 19 Aug 2009 01:36 PM

2238

Привет планинари! Вече съм във Варна и чак сега започвам да осмислям преживяното! Та да почвам - първо за водачката - бях се настроила да не контактувам с нея. Пряк разговор така и не проведохме. Тя е, така да кажа, сурова жена. Доста вика, може би за да запази дисциплината в голямата ни група. Но също умее да разказва забавни вицове и да пее планински песни. Лошото остана във Варна, в планината всичко си дойде на мястото. С храната и нощувките проблеми нямахме. Прехода за мен хич не беше лесен, но темпото беше добро и всички цели бяха достигнати. Зор видях от Карлово до х.Хубавец, доста камънак изкатерихме, а края все не идваше. Треперяха ми краката и по т.н.Тарзанова пътека до в.Ботев. Красотата на върховете е божествена, но си има и своята цена. Умората горе сякаш не ми даде възможност да се насладя подобаващо на гледките, но сега, вече седяща на стола в офиса, знам че миговете прекарани там са несравними с нищо друго!

от Anonymous User последна промяна 22 Aug 2009 04:25 AM

2279

50 човека??!!! :lipsrsealed:

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box