Вие сте тук: Начало Форум Говорилня Изоставени села по Българските планини.

Изоставени села по Българските планини.

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от GIliev последна промяна 02 Mar 2010 02:26 AM

Изоставени села по Българските планини.

Здравейте. Искам да попитам дали някой знае къде в Българските планини и в кои точно има напълно изоставени или що годе девствени села, понеже искаме да идем някъде със приятелката ми но не можах да намеря нищо в интернет. Няма значение дали има згради или са останали само осново и останки без значение е стига да личи, че е имало село. Благодаря.

от Васил Димитров последна промяна 05 Feb 2010 12:52 AM

2565

http://photo-cult.com/showpic.php?aut=Gogle&id=171251

от Anonymous User последна промяна 06 Feb 2010 11:50 PM

2578

пробвай в еленския балкан

[signature]

[/signature]

от Пепа Ташева последна промяна 07 Feb 2010 12:56 AM

2579

Село Дядовци след Ардино посока дяволския мост -фантастично място.
Над Перущица -2-3часа пеш ,в резервата Тъмриш има изоставено,много отдавна, турско село има само руини ,но трябва да се внимава в района има мечки и много иманяри. :wink:

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 16 Feb 2010 02:39 PM

2588

Здравейте, аз също мога да Ви предложа едно село в Родопите.Казва се Кукувица.Намира се над Широка лъка.Преди да се влезе в Широка лъка, когато се влиза от Стойките,в дясно, има табела/надявам се още да стои/.Пеша , лятото, по този път е около час и половина.Лятото се стига и с кола, зависи как се справяте с планински пътища :).Продължавайки по същия маршрут можете да стигнете в Чепеларе.Има го отбелязано на старите туристически карти на Родопите.Гледката е прекрасна, когато времето е ясно...

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 23 Feb 2010 12:25 PM

2597

Четох за село Пирин, изглежда там е едно място, което е съхранено все още и е изостанало от цивилизацията - за радост. Разглеждах и снимки. Сигурно е чудесно човек да ес потопи в такава атмосфера. В еленския балкан също има малки махали, които са все едно забравени от Бога. Просто трябва да решите. Успех!!

от Anonymous User последна промяна 02 Mar 2010 02:26 AM

2606

През август 2009г. попаднах на едно приказно място - с.Чамла. Намира се над с.Мугла в Родопите и е изоставено преди двадесетина години. Разположено е по билните поляни на Мурсалица, с южно изложение, едно от най-високо лежащите села в България-1850м.н.в. До него се стига по пътеката Мугла-Чаирски езера-Триград, има и горски път от Мугла. Все още е отбелязано и по картите. Сравнително добре е запазена постройката, където се е намирала общината. В нея преди 5-6 години е живял един французин в продължение на цяла година, дори и зимата. Къщите в селото са доста порутени, а някои до основи разрушени. Възможно е да се устрои нещо като бивак в по-запазена, но с доста усилия. Ние също бяхме ентусиасти за преспиване в изоставена къща там, но се отказахме без да се замисляме! Прекрасно е за палатъчен лагер, много билки, цветя, мурсалски чай... Друг свят... Опитайте! поздрави от Баирхаймана

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box