Вие сте тук: Начало Форум Говорилня Предложение за сайта и имам нужда от помощ

Предложение за сайта и имам нужда от помощ

Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.

от Anonymous User последна промяна 17 Apr 2008 04:47 PM

Предложение за сайта и имам нужда от помощ

Здравейте, Много ми харесва вашия сайт. Радвам се че съществува с цялата си информация! Бих искал да предложа да направите нещо като търсача която да има някакви ключови неща като от типа: на каква височина електрифицирана водоснабдена собствени санитарни възли видове стаи и тн. Надявам се да имате време и желание за нещо подобно. Стигнах до тази мисъл след като ми се налага да намеря конкретна хижа. Ако някой има идея нека каже. Искам да отида на хижа която е на повече от 2000 метра. Да е с двойни стаи с самостоятелен санитарен възел (баня+тоалетна) и да е топла. Разбира се да е електрифицирана :) Ще е много хубаво ако има асфалтов път до там за да стигна с лека кола. Знам че е префарцунено но си имам причините. За съжаление повечето от тях са здравни...:( Поздрави!

от Anonymous User последна промяна 01 Nov 2007 08:04 PM

881

За съжалениедо повечето от високопланинските хижи са разположени на трудно достъпни места и до тях се стига по черен път или по туристическа пътека. В повечето от тях условията са спартански и все още няма удобствата, на които си свикнал. По-добре отиди в някоя хижа по-ниската част на планините или в някой хотел. Такава лесно доспъпна хижа е Рилски езера. До хижа Пионерска се стига по асфалтов път от гр.Сапарева баня през курарта Паничище, а от там туристите биват превозвани с джипки до хижа Рилски езера. Жижата е разположена на 2150 м. надморска височина, обстановката е добра, обслужването е на ниво, има локално парно, а половината от стаите са с самостоятелни санитерни възли. Друга хижа това е Рибни езера. До нея се стига по асфалтовия път от Рилнки манастир и Кирилова поляна. Пътя продължава като черен, но добър за коли и достига местността Тиха Рила. От тук до жижата се върви около 1 ч пеш. Хижата работи само през топлите сезони - пролет-лято-есен. Отностно справките за хижите на пазара се предлага справочник за туриста - "Туристически хижи, заслони и спални в България", който е много изчерпателен и дава точна и съвременна информация. Ако си от София, можеш да го закупиш от магазин Стената на ул. "Брата Миладинови", срещу входа на немската гимназия. Туристически поздрав
Симеон

от Anonymous User последна промяна 01 Nov 2007 09:28 PM

882

Здравей,

Искренно благодаря за изчерпателния отговор!

Имам проблем с кожата и конректно ми трябва хижа над 2000 метра. Но съответно да има и условия защото ако си седя там и се цапам 10 дни без да се умия кел файда :)

Попринцип съм колоездач и карам планинско колело така че мисля да съчетая!

от georgi_nz последна промяна 05 Dec 2007 05:52 PM

1043

Хижата на бившата Академика над Банско и под връх Вихрен е на 1720м има ток, бани, и добри условия. Но качването трябва да е най малко с по-височка кола. Западнен лек автомобил не става.Даните ми са старички - към 2002-ра, лятото. Там леля Стефка готви чуден боб с манатарки в гърне.
Друга хижа малко по нагоре е х.Вихрен. До нея се стига с кола и е изходна точка за катерене на Вихрен 2914м.

[signature]

[/signature]

от Anonymous User последна промяна 17 Apr 2008 04:42 PM

1233

Здравей, относно х. Вихрен, условията там са повече от спартански. Повече от ужасни, вярно има баня , но рядко в нея пускат топла вода. Плюс това, не съм убеден, че все още е отворена (имам предвид с хижар). Иначе хижата не се заключва и винаги можеш да намериш легло за пренощуване. Проблем с тока има. Май са на агрегат , но не съм на 100% убеден. С кола можеш да стигнеш до самата хижа и няма значение дали е “западна “, “ източна”, 4х4 или камион . Пътната настилка е асфалт до входа , можеш даже да паркираш автомобила си на паркинга. Вярно на места има пропадания от строежите на нови писти и комплекси (които може вече да са построени) малко преди х. Бъндерица , но са проходими. По това време на годината най- вероятно има и сняг . Така , че подгответе се за зимни условия.
Ходих лятото там , ето тук виж как изглеждаше хижата тогава : http://images25.snimka.bg/005625745-big.jpg ;
http://images25.snimka.bg/005625746-big.jpg:
http://images25.snimka.bg/005625747-big.jpg;
http://www.vbox7.com/play:bc912bdb;


Мога разбира се да ти дам алтернатива : х. Добрила ето повече инфо за там : http://www.dobrila.eu/
Тръгва се от гр. Сопот. Оставяш колата на паркинга на лифта. Хващаш лифта до последна станция, и се уговаряш с Чавдар да те чака с джипа на последна, той ще те закара до самата хижа , която е на около 30 - 40 мин пеша от последна станция. Вода, ток , локално парно, PVC- дограма, и всякакви удобства. Стаите в новата хижа са по 2 легла или 1 спалня. Има със и без санитарен възел и баня в самата спалня. 2 броя столови едната е с камина. Готвена храна има постоянно така че даже няма да има нужда да си носиш. Само дето е малко под 2000 м . н. в. Мисля че беше на 1870 . Но пък места за разходки в района много със и без колело. Стига желание да имаш .
Желая весело прекарване и дано да съм бил полезен с нещо

от Anonymous User последна промяна 17 Apr 2008 04:45 PM

1234

[img]http://images25.snimka.bg/005625745-big.jpg[/img][img] http://images25.snimka.bg/005625746-big.jpg[/img][img]http://images25.snimka.bg/005625747-big.jpg[/img]

от Anonymous User последна промяна 17 Apr 2008 04:47 PM

1235

[url=http://www.vbox7.com/play:bc912bdb; urltitle=http://www.vbox7.com/play:bc912bdb; ][/url]

Най-новото
Навигация
Facebook Like Box