Здравейте приятели на планините!!!
Не бях излизал в планината 10 години/докато пораснат малко децата да ходим заедно/ и сега се завръщаме от 3 дневен маршрут в Стара планина.За хижите ни беше думата-аз поне не открих нещо като подобрение за изминалите години.Разликата единствено е в цената на нощувката-за 2 нощувки оставихме 30 лева,по-широко скроените ще кажат,,ами колко са,,но тези пари не съм сигурен дали помагат на хижите да станат по-хубави.За вечерта приходите бяха 25-28 души--125-130 лева---къде отиват тези пари-за нови одеала ли,за малко варчица да се освежи тъжния мръсен вид на стаята,която е все в един и същи вид от 1985г.когато за пръв път посетих хижа.Похвалиха хижаря че е поправил тоалетните през последните 2 години-и това е!!!А до хижата стига път !!!Така че мисля че и ние имаме вина за разбития вид на нашите хижи--например представете си че вместо чаршаф,ви предложат калъф за одеалата-да белеят и да скриват прашните одеала!!!Но пък юнаците с промишлените количества алкохол от близките села се чувствуват прекрасно и ще се смутят ако им се изиска да предадат хижата във вида в който са я приели.Затова се радвам че можем вече да споделяме в форумите из нета-рано или късно това ще даде ефект.Като прочетеш за някоя хижа-,,не ходете там,не е хубаво,,или ,,хижарите са много готини хора-отидете на всяка цена,,мисля че нещо ще се промени!!!