:smiley: Добре разказан маршрут и полезни уточнения. Преди 11 години и кусур месеца съм се качвал с група, от Лъки до Пашалийца. По коларския път, но само до около километър от града, ни извози едно местно бусче. От там тръгнахме пеш, като за 2-ри ден още с пълни раници:undecided:. Повървяхме малко и преди да излезем горе на една махала над Лъки срещнахме една местна лелка. Хем знаехме, че местните НЕ СЕ ПИТАТ за часове и километри, любопитството ни надделя и на въпроса към лелята - колко път ни чака до Пашалийца ни бе отговорено: "...ми така кат ви гледам все млади сте, за има няма час-два сте там..." :grin: ...
Да, да, ама не. Отне ни 7 часа и половина дори, само нагоре и само нагоре, адско катерене. Че и похапнахме добре, преди да тръгнем и положението беше направо:cry:. Колкото от Пашалийца до Момчил юнак не съм го вървял и това, че има вода по пътя е много добра новина.
Между другото и аз на свой ред да попитам за един друг маршрут по-на запад - в Баташка и Девинска планина. Става въпрос за маршрута от Брацигово до хижа Орфей, но през горски стопанства Борово и Орлово(Кьошка) и Кемеров мост - проходимост, чешми, реки, места за бивакуване, бунгала, вили, къщи, мечки :grin::rolleyes: и друг вид местен дивеч. Местата по маршрута не са обхождани често от туристи и поради този факт не мога да открия каквато и да е прясна информация в Нета. Ще съм много благодарен, ако някой все пак знае и пише нещо по въпроса или посочи място, откъдето мога да се информирам!
Успехи на всички и до срещи горе по баирите!
Петър
[signature]
[/signature]