Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина xижа Чудните скали

xижа Чудните скали

Намира се в едноименната местност. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 79 места с етажни санитарни възли и бани. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с ресторант и бюфет. Пътят до хижата е асфалтиран, има паркинг.
Съседни туристически обекти:
- природният феномен "Чудните скали".
- развалините на историческия манастир "Св.Атанас".
- х.Луда Камчия - 17км.
Изходно място: с.Аспарухово - 3км. по асфалтово шосе.
  
Спални места 79
Address
Телефон 087/8112276, 0517/32011
E-mail
Надморска височина (метри) 85
GPS Северна ширина (градуси)
GPS Източна дължина (градуси)

Коментари (17)

Архивен коментар.

aldisha 21 Apr 2006 06:27 PM

Хижата беше в ремонт последно като ходихме там, но това беше преди повече от месец. Само да кажа, че на това място е абсурд да срещнете туристи. В хижата се събират само някви от близките села ловджии и робари, които по цял ден без срам си подреждат пред хижата рибарските мрежи, а цяла вечер пият и случаш само чалга. Не знам кой е хижаря, но определено е мн зле.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Apr 2006 06:27 PM

На 29.05.2005 посетих хижата и мога да кажа, че останах приятно изненадан от вида и. В момента е останала савсем малко част за ремонтиране но скоро ще я приваршат. Останалата част от хижата предлага според мен отлични условия най-ниските нощувки са по 10лв. в доста прилично подредени стаи. Има топла вода и отлични бани с отделни тоалетни. Има стаи със собствени бани и тоалетни има и такива с общи, но се поддържат много добре. Има си и механичка към хижата за отмора вечер на по биричка или ракийка. Скалите са наблизо и за едни ден могат да се обиколят.

Архивен коментар.

aldisha 21 Apr 2006 06:27 PM

Да сега след ремонта определено на външен вид хижата изглежда супер. Вече е със статут хотел - ресторант. Не знам, но дано да са се махнали онези бракониерчета дето я държаха преди. Айде поздрави на всички, от варненстките катерачи и ще се засичаме по скалите...

Архивен коментар.

ivan 16 Jun 2007 09:50 PM
Za vryzka s hotela GSM nomer 0878-11-22-76 domashen 052-32-011

Архивен коментар.

вов 26 Jul 2007 09:18 PM
искам да посетя това място става ли наистина и кой е прекия тел. за връзка с хотела?

Архивен коментар.

ANONIMOS 09 Oct 2007 08:37 PM
НА КОЛКО КИЛОМЕТРА СЕ НАМИРА ХИЖАТА ОТ С.ДОБРОМИР И КОЛКО СТРУВА НОЩУВКАТА?

Архивен коментар.

iri danko 31 Oct 2007 09:40 PM
Скъпи туристи последно след като се върнем от посещението си в края на тази седмица ще ви напиша в какво състояние е всичко което ни направи впечатление и хубаво и лошо.Бай-бай-и-край!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Apr 2008 10:29 PM
хижата е вече хотел 2 звезди и е добра за нощуване но влезете ли в ресторанта....а няма къде другаде в радиус от 5 км.ви режат главите от кръста!!!е ми това е...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Apr 2008 12:04 PM
Бихте ли могли да ми дадете повече информация за хижата(цени,разположение)?

Архивен коментар.

Пламен Вълков 03 May 2008 09:14 AM
През есента на 2007г. бях на почивка в с. Аспарухово, Варненска област. Ходих и до скалния феномен "Чудните скали". Посетих и хотел-ресторант "Чудните скали". В ресторанта цените са си като в други ресторанти, е не чак да те режат от кръста, както писал тук друг читател на сайта. То в ресторантите по-евтино няма. Попитах за нощувка в хотела- отговорът беше по 25 лева на човек в двойна стая. Обстановката вътре е много добра, много е чисто, сервитьорите те виждат за секунди, и идват да ти вземат поръчката. Има сателитна телевизия. Районът около хижата също е поддържан и е чистота. Има и добър паркинг. "Чудните скали" са отсреща и обиколката пеш до тях от хотела е за около 1 час.Например - за желаещите, могат да тръгнат наляво по моста, после в края му завиват надясно към скалите,минават под тях, връщане от другата страна на моста. За времето, през което бях там, нямаше пияни ловджии и рибари/ цитат от писано от друг човек по-горе/. Телефони градски на хотел-ресторанта: 0517/32235 и 32037. Близки магазини - в с. Аспарухово- на 3 км. североизточно по хубав асфалтов път, с.Добромир- 2 км. югозападно по също такъв път. Можете да си купите риба директно от рибарите, а за любители рибари язовир "Цонево" е в непосредствена близост.

Архивен коментар.

Чудните скали 14 Jun 2008 01:10 AM
Na tozi GSM nomer ne otgovarq hijata.. zvynete ili na 0517-32-011 ili na 0878-11-22-76

Архивен коментар.

dddd 19 Dec 2008 01:08 PM
Разглеждах много сайтове преди да отида в този хотел.Едно от нещата което пишеше за него беше че е 3 звезди другото което е че има кабелна телевизия другото обслужване по стаите...Като отидох на хотела пише че е 2 звезди Ок няма проблем,като казахме че имаме резервация за спалня те веднага ни дадоха произволен ключ и ни казаха отидете на втория етаж там е стаята ви според мен това не беше много учтиво като няма обслужване поне да са любезни...както и да е продалжавам,когато влязохме в стаята забелязох че над гардероба имаше мухъл и то много който желае и снимки мога да му пратя,така,кабелна нямаше имаше само БНТ1 , БТВ , ММ и The voice без Нова ТВ.ресторанта горе долу добре беше само дето гледахме Big Brother i Забранена любов без абсолютно никаква музика...стояхме 2 вечери и чак сутринта когато щяхме да си заминаваме успяхме да си платим т.е. когато тръгвахме дадохме парите на персонал от ресторанта а собствениците на който трябваше да платим спяха все още...така де много съм разочарована от хотела нищо общо няма с това което го представят.Иначе добре си прекарах беше много хубаво Чудните скали са невероятни

Архивен коментар.

az 02 May 2009 10:30 AM
тия с телефоните дето пишете май сте СОБСТВЕНИЦИТЕ ХАХАХА

Архивен коментар.

минала оттам 21 Aug 2009 12:55 AM
Ние бяхме днес на Чудните скали - уникално и много красиво място, щастлива съм, че го видях!
Обядвахме в ресторанта на едноименния хотел отсреща. Бях чула, че е хижа и съм приятно изненадана. Не сме спали там и за нощувките и стаите не мога нищо да коментирам, но ресторантът е приятен. Има разнообразно меню, обслужването е експедитивно, сервитьорката беше много мила и отзивчива. При лошо време може да се яде и вътре, но ако е хубаво - гледката към скалите е прекрасна, а и под огромните чадъри е много хубаво. Имаше 2 големи немски овчарки, които щъкаха свободно, но са кротки, щом изтърпяха нашите две диванета. Впрочем, в ъгъла на паркинга има клетки с гълъби и една маймуна, както и детска площадка на сянка под дърветата, което също е плюс - успяхме да се наядем спокойно и без да търчим. Храната беше вкусна, а за 3-ма големи и 2 деца ни излезе малко под 30 лв., което за мен е нормално. Освен нас имаше още 2-ма души и чалгата си я слушаха тихичко вътре. Тоалетните бяха доста чисти, ми направи впечатление. Накратко - местенцето ни хареса.
Отсреща се обикаля за 1 час, след което може човек да се отдаде на риболов или да пообиколи с колата - наблизо е Провадия, където непременно трябва да се види крепостта Овеч, както и Девня, в която е единственият у нас музей на мозайките (работи от 10 до 16 ч.), Вълшебното изворче и Побитите камъни.

Архивен коментар.

Владимир 15 Nov 2009 07:38 PM
На 12 и 13 .11 2009г бяхме група от учители на изнесен семинар. Местото е прекрасно, и условията са отлични за това което отидохме. Природата е неповторима.
Препоръчвам го и на друге колеги. Храната беше много вкусна приготвена. Успех на всички.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Mar 2014 08:46 PM
Това не е хижа а тризвезден хотел.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Aug 2017 02:07 PM
Хижата е опустошена и е само развалина.
Най-новото
Навигация
Facebook Like Box