Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина туристическа спалня Витиня

туристическа спалня Витиня

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Намира се на прохода Витиня. Представлява едноетажна барака с капацитет 20 места
с външни санитарни възли и мивка. Сградата е електрифицирана и външно
водоснабдена. Ползва се само през летния сезон.
Съседни туристически обекти:
- х.Мургаш - 5.00ч.
- х.Чавдар - 4.00ч.
Пътеките са маркирани.
  
Спални места 20
Address
Телефон
E-mail
Надморска височина (метри) 950
GPS Северна ширина (градуси) 42.783457
GPS Източна дължина (градуси) 23.800178

Коментари (11)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Aug 2013 09:16 PM
Голяма мизерия ! Ако искате да преспите в място, което изглежда като извадено от филм на Хичкок, направен по книга на Стивън Кинг - това е мястото ! Порутено, почупено, строшени прозорци. Течаща вода почти липсва, казвам "почти" , защото тя идва от маркуч, излизащ от поляната, който и не тече постоянно. Тоалетната е също на поляната. За "обслужването" обаче нищо лошо не мога да кажа, хората са супер коректни и любезни, гостоприемни и се стараят да помогнат с каквото могат. Жената, която отговаря за мястото ни осигури храна, каквато й поръчахме и ни помогна с каквото можа. Тя там само работи и от нея нищо не зависи, проблемът явно идва от по-горна инстанция. Ако минавате по Ком-Емине и нямате друг избор е много по-добре от палатка, но иначе - не ви препоръчвам.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Sep 2013 12:21 AM
Наложи се да останем там една нощ. "Хижарката" ни осигури храната, която поръчахме, и имахме късмет, че пазачът на входа на съседното горско ни предложи да се изкъпем в банята за персонала. Иначе диагностицирахме дървеници и бълхи, мнооого боклук и потискаща, гадна миризма вътре и около постройката. Според мен единственото решение е бомба или булдозер. Ако имате палатка, потърсете къде да я разпънете в околността и само ползвайте водата.

Архивен коментар.

TheGrave 14 Oct 2013 05:58 PM
Някой да бъде така добър да сподели едни GPS координати на хижата? Дочух, че имало и алтернативи за спане в района - някакви телефони?

Архивен коментар.

TheGrave 03 Dec 2013 02:39 PM
Сам си ги намерих от сайта на БТС, моля да се добавят: N42.783457 E23.800178.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Aug 2014 01:53 PM
На 15.07.2014 нощувахме в туристическа спалня Витиня

Спалнята е на много важно и стратегическо място от прехода Ком-Емине. Който планира да върви БЕЗ палатка – трудно ще се оправи без да нощува там. За съжаление при МНОГО ЛОШИ условия

НАСТАНЯВАНЕ: Постройката разполага с общо четири стаи от които САМО В ДВЕ могат да пренощуват туристи. В едната стая има 5, а в другата 3 легла. В по-голямата стая стените имат пролуки през които духа вятър и пръска дъжд. Прозорците не се затварят добре. Няма работещи контакти, няма осветление в коридорите и в едната стая.

ХИГИЕНА: водата е от маркуч, свързан в с някаква тръба в малка шахта пред входа. Пускането и спирането става от там. Не е ясно дали водата става за пиене. Вероятно да, но....?. Тоалетната е външна, в дясно от зелената постройка и представлява метален контейнер. Тоалетната е чиста.

ХРАНА и НАПИТКИ: Не се предлага НИЩО. По заявка може да бъде доставен хляб, или да си купите такъв от съдържателката ако има в излишък.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Постоянно електрозахранване, но ненужно. Заради лошото състояние на ел. инсталацията няма осветление и не работят всички контакти. В панелите на стените има 2-3см процепи от където духа. Прозорците ( или поне единият в най-вътрешната стая ) не се затварят заради раздута дограма. Възглавниците (поне моята) миришеше на нещо средно между пот, урина и повръщано. По-ниската цена за нощувка (от други хижи) е напълно оправдана.

Поздрави: П.Петков

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 May 2016 11:41 PM
А какво е положението към момента-м.05 2016 - същото или по-зле?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 May 2016 06:00 PM
по добре нощувай в базата на енергото всяка стая е със санитарен възел и нощувката е 11 лв единствения минус е че не готвят на външни хора

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 May 2016 10:52 PM
А, това не го знаех-може ли телефон на базата на енергото?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 May 2016 02:58 PM
Почивната база на Енерго Витиня я продават на търг

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Jul 2017 05:29 AM
 Спалнята е ремонтира и добре поддържана
Актуален телефон 0882
 966497

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Aug 2020 04:50 PM
Спалнята няма как да е ремонтирана 2017, а през 2020 е същата отвратителна дупка, за съжаление със прекрасен хижар - Бай Цецо и на доста ключово място. Най-добре да се ползва за баня и място за доставка на провизии и да се спи на палатка.
Най-новото
Навигация
Facebook Like Box