Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина xижа Васил Левски

xижа Васил Левски

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Хижата е разположена над водослива на двата начални притока на
р.Стара река. Представлява масивна двуетажна сграда, като заедно с едно сезонно бунгало /12 места/ общият капацитет е около 80 места. Санитарните възли са външни , умивални - външни и вътрешни. Има също и баня. Сградата е водоснабдена, електрифицирана от агрегат и ВЕЦ, отоплението е с печки на твърдо гориво. Разполага с туристическа кухня, столова и лавка.
Съседни туристически обекти:
- вод.Карловското пръскало/26м./ - 0.20ч.
- вр.Костенурката/2035м./ - 1.30ч.
- вр.Ботев/2376м./ - 4.00ч.
- х.Добрила - 4.00ч.
- х.Хубавец - 2.00ч.
- х.Балкански рози - 1.00ч.
- х.Плевен - 5.00ч.
- х.Рай - 4.30ч.
- х.Тъжа - 7.30ч. /през вр.Ботев/.
- х.Мандрата - 7.30ч. /през вр.Ботев/.
Всички пътеки са маркирани.
Изходно място: гр.Карлово - 4.30ч. по маркирана пътека през х.Хубавец и
х.Балкански рози .
Снимки: 1)->Димитър Илиев, 2)->Красимира, 3)->Стоян Чобанов, 5)->Тодор
  
Спални места 80
Address
Телефон 02/4110437, 0335/93436, 0896/688523
E-mail
Надморска височина (метри) 1450
GPS Северна ширина (градуси) 42.70480
GPS Източна дължина (градуси) 24.85215

Коментари (227)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Apr 2006 06:28 PM

Здравейте Планинари!Гледката от Хижата е върховна!"Белите Брегове" не са никак страшни,да не говорим,че с нормален ход се преодоляват за 10мин.Усилията си струват,а хижата има страхотна баня с нон-стоп топла вода!

Архивен коментар.

ТАНЧО черни осъм 15 Apr 2008 11:38 AM
хижа васил левски хора са гостроемни са хижарите

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Apr 2006 06:28 PM

Отдавна не бях спал в хижа. Възхитих се на белите чаршафи и банята /макар и срещу добро заплащане/. Но какво са битовизмите пред препълнената с красота душа. Зарадвах се, че толкова много хора минаха през хижата. Явно затова заслуга има и хижаря, истински планинар, свързал повече от 20 години от живота си с "Васил Левски" Горещо ви препоръчвам - ако не сте били още в тази част на Стара планина - включете я в първия си маршрут.

Архивен коментар.

най-обикновен турист 29 Nov 2006 12:06 PM
Ами замисли се обаче че правиш Ком Емине и си на шести или седми ден вече в планината и хляба на който си разчитал е мухлясал та решиш да си поискаш естествено пак както и банята срещу заплащане дали ще ти дадат. От сега ти казвам, че такава есктра вече в тази хижа няма да получиш. И една вафла не се продава там като че ли населеното място е на много дни път от хижата. Избора ти е или да слезеш в Хубавец където има лавка и да си накупиш вафли и кроасани, или ако и там нямат хляб да слезеш в Карлово или да се върнеш на Добрила, където си бил, но не си преценил ситуацията и не си се запасил с някои продукти па макар и скъпички. Та това е х. Левски: на много красиво място, по много атрактивна пътека от Карлово се минава, на стартова позиция за вр. Ботев, но от хижарите само едни чаршафи и един скърцащ матрак. Толкова.

Архивен коментар.

Ясен 17 Oct 2010 11:59 PM
Днес се върнахме от един дъждовно-мъглив преход (от Рай до Левски). На х.Левски (една прекрасна хижа), хижаря първо ни посрещна, запали ни печката, защото бяхме мокри до кости, а после (след около 15 мин) ме изгони на вън, защото не пожелах да спя в хижата, исках да спя на палатка и не исках да му пия от ракията, която продава за 30 лв./литъра ... Каза ми, че който няма пари - няма място в неговата хижа. Че само, който си плаща може да ползва топлината от печката му. Като нямам пари да отивам да си опъвам палатката навън в дъжда, той бил запалил печката, само за хората които си плащат ... и аз си тръгнах. Спах на хижа Балкански рози при бай Митьо. А той е голям образ.

Архивен коментар.

Bonetti 21 Apr 2006 06:28 PM

Хижата е на страхотно място и е добре поддържана - НО!

Хижарите не струват. Крият си се в кухнята, и като ги питаш нещо отговора е 'няма'. Нямаше храна (уж), пък и вечерта и сутринта на кухнята цвърчаха мръвки, имаше баница, манджа и т.н.. Но за тях си само. Печката не ни дадоха да запалим, щото 'нямало наряд' (или нещо от сорта) за дърва през лятото. Банята е 50ст.... Абе дребнава работа.

Но това не пречи на факта, че хижата е на супер място и е чиста и спретната :)

Архивен коментар.

demo 21 Apr 2006 06:28 PM

Абсолютно същото преживяване 2002 година, когато водих едни холандци там. Посрещнаха ни нацупени, сякаш не сме добре дошли, казаха, че няма топла вода,нищо за ядене, хвърлиха ни по 1 чаршаф и се скриха на топло. Дори ни накараха да си мием приборите на външната чешма, защото вътре било само за ползване от персонала. Нямам думи. Тръгнахме сутринта в 5.30 от хижата,защото не искахме да прекарваме нито 1 час пове4е в тази отвратителна атмосфера. Учудих се, обаче, защото Ганди (лека му пръст) ми беше казал, че брат му е хижар на Левски, и имайки предвид топлото посрещане в Дерменкая, се надявах,че щр е същото и в Левски. Но уви. Оттогава не съм стъпала повече там с туристи!

Архивен коментар.

Дида 21 Apr 2006 06:28 PM

Била съм много пъти на х.Левски през всичките сезони.Хижата е приказно красива и мястото на което е разположена също.Пристигнахме от Добрила почти на свечеряване в мъгливо и дъждовно време.Хижарите и по специално една руса дама упорито отказваше да ни приеме,защото сме били без резервация и нямало места.Настояваше,при това с нервен тон,да слезем до Балкански рози.Щяхме и сами да го направим защото там хижарят е наш добър познат,но не веше удобен вариант,след като на другия ден поемахме кам РАЙ.Продължихме любезно да я молим и уговаряме,че освен два дюшека и завивки нищо повече не искаме.Бяхме две семейни двойки и едно дете,та щяхме някак да се сместим.Туристите,които вече бяха настанени също и подхвърлиха че нямат нищо против и те да се сместят.Нямаше как да не и кажа че за толкова години бродене из нашите планини за първи път ми се случва да ни откажат дори и място на пода и то в дъжд и мъгла.А дамата все така хладнокръвно отговори че задачата на туриста била да броди и да търси къде да нощува.Уведомихме,че оставаме в столовата и никъде няма да ходим в дъжда.Така не след дълго ни бяха предоставени няколко дюшека и завивки,та нощувахме в една от спалните където на пода имаше достатъчно места.Жалко е че бай Вълко позволява на персонала си подобно отношение към гостите на тази чудесна хижа.А на вас любители планинари казвам:Не поемайте към Левски ако нямате резервация!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 Jun 2006 12:24 PM
абе смотаняци са всички хижари по карловските хижи.единствено по-различно е на х.равнец.там хижарят е супер.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 Jun 2006 02:44 PM
Госпожо, защо след преживяното на х.Левски не сте поискали книгата за препоръки и оплаквания или да изложите всичко това в дружеството в Карлово. Сигурен съм че сериозното ръководство което познавам е щяло да потърси отговорност от хижарите.

Архивен коментар.

доброжелател 11 Jun 2007 11:03 PM
Ние останахме с почти същите впечатления. Така наречената "домакинка" ни направи забележка, че сме се измокрили,защото "не знаем ли как се ходи в планината", а когато я попитахме все пак няма ли възможност да се изсушим /бяхме и с две деца/ великодушно ни разреши за малко да се постоплим на печката, но подчерта - за малко! Изглежда доста я притеснихме, /имаще софра - салата и апетитно ухаещи гозби/, след като ни бяха обяснили, че по принцип не готвят,а само с предварителна заявка. Гледаха си и телевизия - сателитна. Въпросът ми е кой плаща за Булсатком и редно ли е този телевизор да е в тясната,добре отоплена кухня, а двете просторни столови да са студени и празни, след като много повече хора са именно там.
В интерес на истината,като видяха че сме решили да се стоплим, за да си продължат на спокойствие вечерята НИ ЗАПАЛИХА печката.
За спане ни дадоха много чисти чаршафи, но матраците са в окаяно състояние, през цялата нош всички многократно се събуждахме от тяхното ужасно скърцане дори и при при най-малкото движение.
Тоалетните бяха в ужасно състояние, но най-лощо бе усещането ни на неканени и натрапени, породено от студенината и бездушието на хижарите.
Искрено се надявам в това прекрасно кътче на природата да се научат да посрещат с характерното за българите гостоприемство, подобаващо и на името на хижата.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Jun 2006 12:58 PM
Храната, другари е с предварителна заявка в хижите над Карлово, защото се изкарва само с коне. Това не е ресторант, та да е постоянно зареден. Ако искате да похапнете се обадете на тел. на тур. дружество : 0335/ 934 36 или 089 6 688 523.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Jun 2006 10:55 AM
Приятели не мога да разбера какво искате от хижарите. Влизате в хижата плащате една мизерна и ниска такса....а искате ЧУДЕСА Не става така Голяма част от Вас искат много неща без пари. Няма как да се получи Не защитавам хижа В Левски , но имайте малко мисъл в главата като напишете нещо. С такси от 5 до 6 лева няма как хижите в България да са супер.Или с Вашият членски внос в БТС . Измислици Прочетете малко Микроикономика Успех

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 May 2010 03:59 PM
Вие знаете ли изобщо с какво се занимава науката Макроикономика?

Архивен коментар.

донна 16 Jun 2011 01:30 PM
здравей микроикономист! след като ти си позволяваш да даваш препоръки на туристите да четат микроикономика, аз си позволявам към теб следния съвет: поразходи се по света, за да разбереш какво можеш да получиш за "мизерни" пари! всеки случай нещо различно от росната мизерия и мизерното отношение на т.нар. хижари!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Jun 2006 01:04 PM
Ами то по-дългите преходи не са за кашкавал-туристи. Явно и водачите ви толкова са стрували. Не знам защо някои хора си мислят, че планината е равна като тепсия и едва ли не можеш да се качиш, за да си разходиш новите обувки. Хората от ПСС са ви написали цял роман от препоръки преди излизане в планина, ама явно няма кой да чете!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Jul 2006 11:57 PM
Най ме изкефи тоалетната на тази така прехвалена хижа. В радиус от 10 метра няма как да оцелее човек без противогаз и химическо наметало. Препоръчително е това място да се посещава преди ядене :-)))

Архивен коментар.

ТД В. Левски 27 Jun 2007 02:50 PM
Приятелю, заповядай отново но х.Левски и сподели дали има помен от това от което се възмущаваш.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Aug 2006 01:19 PM
Хижата може и да е прехвалена, мястото да е прекрасно, но хижарите са кръгла нула. На втори август слязохме от връх Ботев група от осем човека. По пътя ни валя дъжд час и половина и сериозно се измокрихме въпреки дъждобраните. На хижата имаше вече пристигнали преди нас няколко души, които поотделно са съобщили на хижаря, че след тях има слизаща от върха група в дъжда. Когато пристигнахме, след половин час търсене, най-после открихме хижаря. Поискахме да ни настани и попитахме къде може да се изсушим. Отговорът на "хижаря" беше: АКО СИ СЪБЕРЕТЕ ДЪРВА ОТ ГОРАТА, МОЖЕ ДА СИ ЗАПАЛИТЕ ПЕЧКАТА. О небеса ... Не само, че не се е подготвил да ни посрещне, а ни праща в дъжда да си съберем от мократа гора дърва и сами да си напалим печката. Дърва на хижата не липсваха. В момента гореше котелът на банята и се къпеха жени от една друга група. На въпроса може ли да ползваме банята ни беше посочено време след около три часа. Но така и не ни дойде реда. Нощувката на нарове в стая с 16 легла струва 7.30 лв., банята е 0.50 лв., храна може да се поръча, само ако е останала от друга група, иначе предварително със заявка. Обслужването в хижата изобщо липсва. Чешмата е отвън и никъде няма огледало. Тоалетната е външна, лошо поддържана и мирише. Боклукът по кошчетата вечер и сутрин прелива и не се изхвърля на време от персонала. За сметка на това има в изобилие забранителни табели. Сега ще направя малко сравнение, за да ви убедя, че условията за тези пари са изключително лоши: В хотела на Данчо Чотров в Чотрова махала под платото Белинташ до село Врата и Сини връх в Родопите, също трудно достъпно с кола, нощувката струваше 8.00 лева в прекрасни условия, самостоятелни стаи по три - четири легла с матраци, баня с топла вода в изобилие, топло посрещане и обслужване, храна, кафе и напитки поднесени с усмивка.
Ако ви се ходи все пак по маршрут, който включва хижа Васил Левски, заредете се с невероятно търпение и след това изтрийте спомените си от там.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Aug 2006 01:40 PM
Абсолютно същото ми се случи пред точно 1 година, разликата беше, че нас ни валя 3 часа, от които 2 и половина с гръмотевици и мълнии на нивото на очите... Този хижар там е от много години и сигурно си мисли, че е вечен. От приятели от дружество "Кремиковци" чух същото. Той не е там заради туристите, а заради собствените си гости и да докара до пенсия сигурно. Защо не напишете писмо до дружеството, което стопанисва хижата? Мисля, че е в Карлово. Аз не се сетих, но пък вашия случай е много пресен и още ви държи! Докато всички си налягаме парцалите, така ще е.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Aug 2006 02:35 PM
В планината като вали си е страшничко. Винаги има и светкавици. Но това е в естеството на нещата и ние като тръгваме на горе го приемаме безусловно, съобразяваме се снего и сме подготвени. А също така се надяваме да достигнем хижите и разчитаме на хижарите, които са там в услуга и за помощ на туристите планинари.
Благодаря за подкрепата.
Подготвил съм писма до Туристическото дружество в Карлово и до Съюза на потребителите.
Пишете и вие, независимо, че случаят е с едногодишна давност. Все пак ще може да се проследи поведението на този човек във времето. Необходимо е това да доведе до изводи, които да накарат ръковдството да му обърне внимание, че е там заради туристите, а не за лична печалба. А защо не и да го сменят. Както се убедих лично мераклии има - двама души са ремонтирали заслона Ботев и едният често се качва там да посреща туристите. На такива хора ЕВАЛА.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Aug 2006 03:41 PM
Приятелю, очакваме Вашето писмо за да бъде разгледано в Управителния съвет . Много хора много говорят а когато стане дума да напишат официално оплакване не смеят. На какво основание ръководството да вземе мерки.
4300 Карлово ул."Хан Крум" 12 ТД "В. Левски"

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Aug 2006 01:58 PM
прекрасна хижа,ужасни хижари

Архивен коментар.

demo 16 Aug 2006 06:32 PM
Хижата е от "класически" тип - поне 30 години там нищто не се е променило - по 20 човека в стая, външни миришещи тоалетни, а туристът трябва да се чувства виновен, че нарушава рахата на хижарите.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Aug 2006 09:51 PM
Така и не отидох до туалетните там. Ужас!

Архивен коментар.

Димов 25 Oct 2006 11:25 AM
Не мога да повярвам,какви сте принцеси!Какво очаквате, бе,хора- да ви опънат хижарите червения килим и да свирят фанфари, когато пристигнете?!! Аре,моля ви се, без малоумия...Ходили сме там достатъчно пъти и винаги бай Вълко се е държал на ниво! Питаме учтиво - нали може да си запалим печката в столовата, отг: Разбира се, ще ви дам и дърва.; има ли топла вода за банята - еми, много ясно , че ще трябва да се почака, какво искате, да ви стопли банята и да ви повика специално ли?пфф! Искаме китара вечерите - дава ни,с усмивка! Има прекрасен чай, за който често дори не взима пари...Въпроса е явно да се държите учтиво, а не да се изтрополите с очаквания,че вие сте вип клиенти. Човекът там си живее от години, най-поддържаната хижа е! 7лв взима ако ви настани в стая за толкова...иначе не винаги цената е тази. (има от 6 и 7лв и стотинки)
Да ви напомня, че отивате на планина, не на курорт и ви принканвам да спрете да мрънкате!

Архивен коментар.

Нели 16 Dec 2007 05:37 PM
Да, приятелю (или приятелко)! На твоето мне ние съм. Искам само да напомня на мрънкащите, че да се събират и да се цепяъ дърва никак не е лесно, а хижата е посещавана от много хора! Представете си какво би станало, ако всеки влиза, пали печка, ползва баня (която също е с дърва) и в замяна на това не плаща нищо! Хижарите не могат по цял ден да ходят из гората за дърва, за да задоволяват капризите на някои с големи претенции. Не може ам да се иска трябва и нещо да се даде в замяна. Както беше казал някой по-горе -храната се изнася до хижата трудно, а и планината не е за да си разходиш само новите обувки -трябва да си понесете последствията от своята небрежност и капризи. Наистина -влезте с усмивка, кажете "моля" и всичко ще е наред. Не мислете че сте с предимство, щом ви е валял дъжда...Все пак други хора са дошли там преди вас, дали са заявка за баня, платили са си. Не е културно да се предреждаме на опашката, нали?-всички се дразним, когато някой друг го прави, а сами себе си не виждаме. Ами замислете се малко реди да напишете нещо и да се оплаквате от тези неща. Успех и умната следващия път!

Архивен коментар.

ходещия 31 Oct 2006 03:42 PM
сичко е точно супер е хижата е невероятна. Пристигнагме в хижата разположихме се. Дотук добре надругия ден тръгнахме към Ботев и хижаря на Левски (само той става) ни прати едни конзоли за бойлер на заслон Ботев. Като пристигнахме в заслон Ботев доста оживено ни посрешнаха и се зарадваха на конзолите. Седнахме да хапнем супа и пихме чай поискахме си и една ракия беше много вксусно всичко но като решихме да плащаме ни поискаха 7 лв (2 супи 4 4ая и 100 гр ракия-жив пладнешки обир) навръщане даже ни дадоха 2 буркана от същата супа да е занесем към левски съответно едно благодаря нямаше от жената на хижаря Левски. От хижарката само видяхме ръката й. Чукаш и се подава една ръка и пускаш парите така 3 дена 4укаш отваряш подава се ръка чакаш. Като оставим това всичко си беше невероятно гледките са чудни, хижата е подържат добре отоплява се доста препоръчвам ви я. Има мечки внимавайте. До скоро

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Dec 2007 03:09 PM
хижа Васил Левски е наи-хубавата ж околноста има одобство и настроение саздава приятна обстановка.!!!много ми харесва!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Feb 2007 11:34 AM
Хижарката на х. Левски,до обяд се сърди на Себеси,а след обяд на целия свят!!!!!!

Архивен коментар.

Di 03 Feb 2007 02:43 PM
Това за хижарката си е истина. И не само това.Там наистина прилича на собствена резиденция и не всеки гост е добре дошъл.Що се отнася до банята тя е лукс и е само за определени и избрани гости.Но не там е проблема.Пристигаш след дълъг преход на хижата,много често мокър до кости и какво?-Насреща ти една нервна дама ,която ти казва "Места няма".И с това се приключва, защото гишето се хлопва под носа ти.Били сме къде ли не и все се е намирал изход,ако не на легло или нар то поне на един дюшек на пода в някой ъгъл.Буквално искаше да ни натири надолу към х."Балкански рози" с думите:"Ами това е работата на туриста-да ходи и да търси къде да нощува."Е,не и се вързахме и не се спуснахме надолу към розите, защото на другия ден трябваше да го качваме обратно за да идем до х.Рай.решихме че ще изкараме някак си в столовата а и вече имахме предложения от макар и непознати туристи ,че ще се сместят и ще ни приютят.Едва тогава бяха намерени от въпросната хижарка три дюшека.А место за тях на пода имаше колкото си щеш и въпросът бе разрешен.Това бе преди доста време ,но от прочетеното по-горе виждам че ситуацията там не се е променила.И на фона на чудесната природа и сравнително добрата база подобно отношение никак не се вписва.

Архивен коментар.

Планинко 16 Apr 2007 07:14 PM
хаха - самата истина :)
-
оня ден - отваряме вратата на столовата, след 5 часа ходене:
- "добър ден!! нещо за ядене има ли?"
- "ха! ядене! нема! Що се не обадихте по рано да сготвя? Ядене искали!" (почти дословно)
- "довиждане!"
----
та си ядохме от нашите запаси отвън, хем беше хладно - никой и не поиска да влиза.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Mar 2007 06:14 PM
Как се казва хижаря на х. Левски?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Mar 2007 10:37 AM
Вълко Съботинов.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Mar 2007 02:46 PM
Хижаря се казваше Въльо, но дочух, че са го сменили.
Иначе условията не са лоши, но прекомерното самочувстие на персонала наистина е грозно и неподходящо за хижари. Преди няколко години с един приятел възстановихме моста към малкото пръскало - ей, така, да помогнем.
Едно благодаря не ни казаха за труда, а ние дялкахме и блъскахме 3 дена. Остана ни удоволствието от взаимопомощта, която е задължителна в планината, но и тя стига.

Архивен коментар.

aнонимен 16 Apr 2007 09:51 AM
Не се очудвам на всичко това. Хижаря Вълко е пред пенсия и все още си работи но до колкото чувам дружеството в Карлово ще търси заместник така, че ако има желаещи кандатствайте за да се променят нещата.

Архивен коментар.

dilqna 23 May 2007 05:33 PM
При нас единствения и основен проблем беше,че тръгнахме при дъждовно време!Първо бяхме на хижа "Рай" и честно казано освен мъгли и много дъжд,нищо друго не видях.Казаха,че там природата била невероятна,да,ама нищо подобно не съзряха очите ми.За жалост трябваше да си потърса снимки от интернет,за да рабера наистина за какво става дума.Преходът към хижа "Левски" наистина е дълъг и труден ,но още по-труден става,когато вали.Не е непроходимо и недостижимо,но просто времето трябва да е идеално.иначе хижите са добри,като за планина.Само може да направят втрешни тоалетни,защото е много кофти!За сега не смятам да хода скоро на хижа,защото не останах с много добри впечатления,но ако все пак тръгна,преди това ще се уверя,че няма да вали!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 May 2007 12:49 PM
Диляна каза-"Само може да направят втрешни тоалетни,защото е много кофти!За сега не смятам да хода скоро на хижа,защото не останах с много добри впечатления,...".
И разбира се тангентор,джакузита,водни легла...Така е супер да се изтегнеш пред компютъра и да критикарстваш,а че хората се пънат да изнасят със коне и катъри нагоре,щото няма друг начин да качиш нещо нагоре-тва не мислиш.Вземи па качи една торба цимент догоре,вместо да критикарстваш-тва не било хубаво,онва не било хубаво.Да направят тва,да направят онова-ами ти кога и какво ще направиш?Не разбра ли че в България ще е такова каквото сами си го направим!!
Хората се пангевят като грешни дяволи да сътворят и малкото удобство което е възможно да бъде съградено в тая малко недостъпна и сурова част от Балкана,само и само на нас туристите да ни е добре,като влезем-тя не била доволна-ами кат не ти харесва че клозетите са отвън-иди на Златни Пясъци...Или примерно-вземи говори с туристическото дружество по местожинвеене там-"Планински извори" е безстопанствена в момента-вземи я под аренда,стани хижарка,па да те видим ти какво ще направиш,ти как ще съградиш.Обещавам ,като дойдем да не критикуваме и да нямаме притенции.

Архивен коментар.

Георги 27 Jul 2007 11:15 PM
Като чета всички предишни коментари направо се изумявам!Не разбирам какво очаквате да получите в хижа разположена на 15 км от най-близкото населено място? Където всичко необходимо се качва на гръб или с коне от Карлово! И то за смешната цена от 7,50! Може би СПА център, тангентор или нещо друго? (Впрочем естествен тангентор има само на 100 м. под хижата стига да ви стиска да влезете в 8 градусова вода през лятото. Ако се осмелите, вярвайте ми, ще се почувствате преродени!)Та да си дойдем на думата. Посещавал съм многократно хижата и в зимни и в летни условия. Дъщеря ми се "качи" там за пръв път когато беше на 10 месеца, синът на 9! И винаги хижарите предлагаха условия да приготвим храна на бебетата и имахме достъп до банята с топла вода. Вярно, може да се наложи да се изчака малко, но нали все пак банята е снабдена само с 1 душ, как може да обслужи наведнъж 75-80 човека? В края на краищата сме отишли там да се наслаждаваме на природата, която, уверявам ви там е приказна, също така хижата може да служи за базов лагер за доста маршрути. На горносписващите мога да кажа: Като искате лукс, в градовете има хотели, които предлагат такъв в изобилие, идете там. За истинските планинари х. Левси е място, което препоръчвам. А хижарите Яна и Вълко са гостоприемни и сърдечни хора.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Aug 2007 03:46 PM
Абе напоследък чуваме не доста до там добри отзиви за гостоприемството на хижарката особено, но дано това да са само слухове. Хижарят е пред пенсия и може би не е в състояние да угодничи на всеки който веднъж в годината посещава това иначе прелестно място.

Архивен коментар.

Планинар 17 Oct 2007 01:56 PM
....всичко е хубаво там в планината,ако го нямаше Вълко Вълкодавски щеше да е още по-хубаво....не мога да отида на майната си в планината и той да се държи все едно хижата е негова

Архивен коментар.

strugim 28 Aug 2007 10:41 PM
Преди 2 дена попаднахме в лошо време с моята приятелка,тругвайки от х.Рай.В хижата ни посрешнаха наи-сърдечно,за което сме очаровани от персонала.А и условията там са доста добри...

Архивен коментар.

BILITIS 17 Oct 2007 04:10 PM
прочетох целия форум от една година на сам и наистина недоумявам. никой не е длъжен на хижа да те храни, пои, предлага ресторантски условия... последните няколко години можеш да си купиш изобщо нещо на х. Левски и то на много прилична цена, като се има предвид, че е качвано с катъри, надценките не са по-големи от обикновен магазин долу в Карлово. спомням си преди 10 години нямаше никакви такива екстри, ядеш и пиеш каквото си си качил на гръб, все пак си в планината и е достатъчно, че ти се дава подслон и възможност да си запалиш печката. доколкото ми е известно това е единствената хижа, собственост на БТС, която след "Демокрацията" и е достроен един етаж и то огромна част с дарения от благодарни приятели, лично на Вълко, заради голямото му сърце. този трети етаж, на който има две спални помещения е построен преди 7-8 години. другото което е много важно, хижата е собственост на БТС, от цената за нощувката хижарите не вземат и една стотинка, те са на заплати, тази хижа не е под аренда, така че изказвания, как "пълнели гуша" са абсолютно неумесни по отношение именно на х. Левски, която дължи външния си вид и всички придобивки /като банята например/ единствено на това, че Вълко се грижи за нея като за роден дом и наистина възприема хората, които отиват там, като гости дошли в дома му и ако някой се е държал, като в 5 звезден хотел, с изисквания на примадона е получил съответстващото му се отношение на натрапник.

Архивен коментар.

Vladimir666 05 Nov 2007 12:12 PM
Привет! :)
Случайно някой да може да ми даде актуални телефони на хижата или дружеството която я стопанисва?
На посочените по - горе не мога да се свържа!

Благодаря

Архивен коментар.

анонимен 15 Nov 2007 09:35 AM
телефна на хижата е 048 693458. но трудно се избира. Ако искате да направите заявка може да ползвате телефоните на Тур. д-во "Васил Левски" собственик на хижата -0335 9 34 36 или на 0896 688593

Архивен коментар.

Stalan 01 May 2008 01:09 PM
Глобулския номер тук е грешен. Слава богу някаква жена, която по чудо не се е изнервила още от многото обаждания, даде верния, който е: 0896 688 523

Архивен коментар.

Павел Поибренски 19 Jan 2008 11:55 AM
Хижата е супер! Чиста, спретната, пък за хижаря да не говорим. Много добър и благ човек. Посетете я задължително

Архивен коментар.

Дел4о 19 Jan 2008 08:59 PM
хижарите са супер....

Архивен коментар.

борис 25 Jan 2008 08:44 PM
студенината на хижарите ме порази!!!

Архивен коментар.

Каравелов - Сливен 10 Feb 2008 12:59 AM
Не съм нощувал на хижата,за да имам кой знай какви впечетления, но като слязохме до нея от з.Ботев бяхме мокри до кости и ни посрещнаха наистина малко хладно. Но за сметка на това цените бяха нереално ниски. Изядохме по някоя друга фафла, купихме си две шишита "Пещерска" и продължихме за х.Добрила. Абе хижата си е много добре, не мога да разбера к'во мрънкат някои хора? В планината сте ееееии шшшш!!!

Архивен коментар.

natam-nasam 25 Feb 2008 10:58 PM
Хора, как може да пишете такива критики??? Хижата е просто чудесна! Чистотата е безупречна. Не само, че е топло, но има и парно. В стаите температурата е постоянна, няма нужда да се пали печка, която посред нощ изгасва и се налага някой да става да я подклажда. Що се отнася до "студенината" на хижарите, това са пълни глупости. Бяхме в тази хижа за пръв път през 2004-та и ни направиха много добро впечатление. Като прочетох лошите отзиви си помислих, че става дума за други хижари. Всъщност не, същите хора бяха и сега (23.02.2008) и доброто ни мнение за тях не се промени. За някои хора ще поясня, че задължение на хижаря е да поддържа хижата топла и чиста. В задълженията му не влиза да седи при гостите и да ги забавлява с приказки. Нямам нищо против да си седи в стаичката, след като си е свършил работата. Между другото, не е никакъв проблем да се влезе там и да се поиска нещо, хората са много любезни. Имаше и чорба за нас, може и да са я били сготвили за себе си, но и ние не останахме гладни.

Архивен коментар.

juls 29 Feb 2008 07:12 PM
Вие изглежда сте посетили хижата само два пъти /или най-много три/ през живота си.А това с чорбата, където останала и за Вас -ме разби...Абе българино,вместо да пишеш какво да е-ПОНЕ ПРОЧЕТИ КРИТИКИТЕ НА ПРЕПАТИЛИТЕ ХОРА.И СИ ВЗЕМИ ПОУКА!!!Всеки може да изпада в телешки възторг от едно-две посещения в безспорно изключително красива местност,но когато планината ти е част от битието-КРИТИКАТА Е НАЙ-МАЛКОТО задължително нещо ,което си длъжен да отправиш!!!

Архивен коментар.

Иванов 11 Mar 2008 12:42 PM
И като ти е част от битието-колко камъка и колко торби цимент принесе за да направиш там хижата по-хубава?С кво допринесе лично ти?И колко пъти си чистил и правил уборка на района наоколо?Или така да мрънкаме и недовостваме!Поредния критик....
Аре улево.

Архивен коментар.

juls 24 Mar 2008 03:23 PM
Когато посещавам хижата-АЗ СИ ПЛАЩАМ и с това допринасям ,за нейното поддържане!. Това е и приносът на всеки, който не живее в района, но честно и почтено пребивава там и ползува услугите ПЛАТЕНО , А НЕ ДАРОМ,както е нормално да бъде.И приносът за туризма и туристическото дело съвсем не се измерва единствено в пренесени торби цимент-защото и магаретата носят цимент, но си остават магарета...Но щом за това ни е думата- категорично съм помогнал /макар и за други места, поради местожителството си/ за благоустрояването на доста туристически обекти -в пъти повече/ако асимилираш какво пиша/ от хора като теб.С ръцете си и с кесията си съм го правил и правя близо четиридесет години.И се научи да пишеш правилно на надявам се родния си език-хора го четат това...

Архивен коментар.

анонимен 10 May 2008 10:36 PM
Абе паралията или ти който много си направил за твоето място.Всеки може да се крие зад гръмките слова, стоейкиси пред компютъра и да парадира с може би празни джобове. Като си толкова ербап наеми един обоз коне или катъри и качи необходимите материали за построяването на вътрешна баня за "изисканата мадама".

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Mar 2008 01:13 PM
Много пъти съм бил тук. Невероятна хижа - чиста и подредена. Хижарите за съжаление изобщо не правят добро впечетление. Сякаш посещавайки хижата ги притесняваме с нещо. Доста надменни са - всичко е заключено и навсякъде трябва да се молиш и да се извиняваш. Носехме някакво месо, което искахме да притоплим...... Не че отказаха, но по изражението им личеше репликата - що не си го ядате студено......... Много са далеч като отношение от хижарите на х. Хубавец - също има ред, но има и отношение

Архивен коментар.

иво 17 Apr 2008 08:18 AM
Семейство живеещо в София с опит в хотелиерството търси да наеме добра хижа в Стара планина под наем на поносима цена до 1000лв. месечечно.Ако някой знае нещо подобно моля дайте коментар. Илииев

Архивен коментар.

ТАНЧО черни осъм 21 Apr 2008 06:43 PM
Хижата Васил Левски много добра хигена и е чиста хижари те са въколетни хора всичко се предлага чай и други неща

Архивен коментар.

Митко и Мариела 04 May 2008 10:54 PM
хижа Балкански рози е свободна до колкото разбрахме.Днес се прибрахме от хижа Левски и да ви кажем че въобще не сме доволни. Хигиената е под всякаква критика. Не търсим лукс или 5 звезден хотел искаме топло и удобно място А не мизерия и събарящи се легла.Може да стане много по- хубаво ако се погрижат хижарите за туристите си.

Архивен коментар.

дружеството 07 Jul 2008 02:32 PM
В отговор на Митко и Мариела . Хижарят на Левски се пенсионира и напуска хижата. До един месец ще има нови хора. Отбийте се пак.

Архивен коментар.

АЗ 03 Aug 2008 09:40 PM
ХИЖАТА СИ Е СУПЕР, НЕЗНАМ НЯКОИ КАКВО ОЧАКВАТ ВЪВ ПЛАНИНАТА, КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА НЕ ХОДЯТ. НА МЕН ЛИЧНО МНОГО МИ ДОПАДА. ЖАЛКО Е ЧЕ ТАКЪВ ДОБАР ХИЖАР ЩЕ Я ПРЕДОСРТАВИ НА ДРУГИ СТОПАНИ, СЛЕД КАТО 35 ГОДИНИ Е ПОДДЪРЖАЛ ХИЖАТА.

Архивен коментар.

tartalesh 15 Aug 2008 01:12 PM
Хижата е прекрасна за своите 113 години- най-старата хижа в Стара планина. Бяхме там точно на годишнината - празник с курбан и прочие.След като прочетохме написаното ,направихме резервации,потвърдихме ги и- хоп!Кои сте вие?Ами ние сме две мамйки с децата си-поотраснали-9 и 14 год. и искаме да им покажем най-хубавото в родината , та като хванат Европа , да имат хубави спомени.Показахме им-едно "добър ден" нямаше.От немай-къде ни приеха.Браво , че хижата не се разпада,но целта е не само да има хижа , а и да служи за подслон на туристите!Чувството за хумор на хижаря се изрази в пълна липса , на другите от персонала- в обяснения колко е страшна и опасна планината и къде сме тръгнали и т.н.Планината е приказна -буквално- за точно тази планина се разказва в приказките.Приема на хижарите ще спре децата ни да отидат там и да заведат свои приятели-има къде да отидеш и какво да видиш,но местата за нощувка не са за туристите, а за хижарите!Има и други труднодостъпни хижи в българските планини, но отношението на хижарите компенсира липсата на комфорт.Ще чакамесмяната на хижаря да донесе положителни промени.

Архивен коментар.

Валентин 19 Aug 2008 05:29 PM
Обиколил съм Стара планина и тя си ми е в сърцето.По принцип хижарите в Стара планина са най гостоприемни за разлика от Рила и най вече Пирин ,но хижарите на Васил Левски не са от тях.Карат те да се чувстваш едва ли не като натрапник,а това разваля удоволствието от разкошната природа която те заобикаля.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Aug 2008 12:18 PM
Искам да споделя как ние (обикновени туристи, нито много тренирани, нито кашкавалени) стигнахме до х. Левски и се върнахме в Карлово за един ден. Това не е невъзможно, както ни убеждаваха.
Тръгнахме по пътеката преди мостчето за водопада. Времето от точка до точка е заедно с почивките за похапване и за кафенце.
До Баража стигнахме за 1,30 ч.
От Баража до х. Хубавец 1 час.
От Хубавец до Балкански рози 1 час.
От х. Балкански рози до х. Левски 1,30 ч.
След едночасова почивка и обяд слязохме надолу.
Х. Левски - х. Б. рози 50 мин.
Х. Б. рози - х. Хубавец 50 мин.
Х. Хубавец - Баража 50 мин.
От Баража до града, вече спокойни, че малко ни остава доста се повлачихме. А и камъните вече ни бяха изтормозили.
Това е нашия опит. Дано послужи на някого.

Архивен коментар.

FW 24 Aug 2008 10:06 PM
Бива си я! А кой беше казал че хижарят се пенсионирал? Няма такова нещто. Още много да живее! А че някои от планинарите са особени спор няма но те и затова са планинари. Гората до хижата ми харесва! Само дето не съм ходил за х. Рай оттам... Казват че маршрута си го бива.

Архивен коментар.

Цецо 08 Sep 2008 07:49 AM
Вълко, старият хижар, е вече пенсионер.....на хижата има нови хижари....приятни хора....

Архивен коментар.

Ф. 22 Sep 2008 08:23 PM
Здравейте ! Тазе седмица се качвахме с приятели до х.Васил Левски . Много хубава хижа, чисто и доста приятно. Има нови хижари - мъж и жена. Жената е малко зла, но по -голямият проблем е мъжът й. Слаб с очила - има голяма прилика с Андрей Чикатило :( . За който незнае кой е той, моля посетете следния сайт http://kriminalist.info/3020s1.html

Архивен коментар.

Нед 29 Sep 2008 09:21 PM
Абе хора мисля че огледах сайта добре но все пак не видях никаде да пише нещо за цени. Ако може някой да ми помогне, понеже мился че хижата си я бива ама не мога да реша без да знам цена.

Архивен коментар.

стоян петров петров 30 Sep 2008 05:50 PM
Цените са 7,8,9лв Според броя на леглата .И членове на БТС

Архивен коментар.

петър-бургас 30 Sep 2008 07:39 PM
рибата се вмирисва от главата.всеки знае поговорката.коя е главата в случая? точно така-управителният съвет и по-точно председател и секретар

Архивен коментар.

Иво 02 Oct 2008 11:14 AM
Действително рибата се вмирисва от главата но не мисля че главата на хижата са председателя и секретаря. За да се твърди подобно нещо за хижа като Васил Левски явно драскача на гарното не е запознат със задълженията на хижарите.Хижата няма нужда от чинавници а от хора които трябва да умеят да вършат много други работи освен да говорят.

Архивен коментар.

Стършел 06 Oct 2008 04:42 PM
Че хижата няма нужда от чиновници, го знаят и децата, но че хижарите имат нужда от контрол изглежда не се знае от дружеството стопанин на хижата.Всеки негативен отзив в този форум би следвало да се разглежда от УС на дружеството, като официално оплакване, независимо от анонимността на пишещият.В противен случай се появяват хижари тероризиращи обикновенните туристи, а подмазващи се и угодничащи на началството.

Архивен коментар.

петър от варна 07 Oct 2008 08:22 AM
Аз пък съм Петър от Варна. Мисля че мозакът ти е вмирисан.Като не познаваш хората не пиши глупости. Не е нужно да палиш свещ за да видиш слънцето.

Архивен коментар.

Юрий Стоянов 10 Oct 2008 09:19 AM
Всеки си има правото на мнение, но е добре първо да сте ходили на хижата не само веднъж, малко да познавате хижарите и тогава да коментирате. Долу в полето е лесно - откараш за бог да прости 8 часа и си отиваш - не могат ли и хижарите в 5 часа да кажат, че работното им време е изтекло и който дойде по-късно да спи на поляната. Ами че тези хора за малко повече от 200 лева са на крак от тъмно до тъмно - един тръгва, друг идва и всеки иска внимание, настаняване, чай, чорба и какво ли още не - и то по всяко време на денонощието. Хижарите са само двама и нямат сменници и освен тънките заплати друго нямат, а планинарите знаят, че има хижи / и то не малко / с работно време - извън него всеки да си бере гайлето. Та пожалете тези ентусиасти, иначе хижата ще заприлича на съседната - "Балкански рози". Що се отнася до дружеството - то се "грижи" само за тази хижа - Розите е изоставена и се държи само на добросъвестността на посещаващите я, Равнец и Хубавец са под аренда - е, за какво всъщност се грижи дружеството - за една хижа и то от такива грижи да пази господ. Мисля, че хижата изкарва достатъчно пари, за да се отделят и за приличен ремонт - срамота е в днешни дни срещу пари да се предлагат разнебитени нарове, смрадливи външни тоалетни и празна лавка. И още много има какво да се каже...

Архивен коментар.

горски 03 Nov 2008 08:33 AM
Ей планинари не бях поглеждал драсканиците скоро но не мога да се въздържа да не реплекирам планинара. Абе човече ти си много елементарен и известен. Общо взето хижарите работят за ниски заплати но когото постъпват знаят за какво става въпрос. Що се отнася за работното време - освен в събота и неделя колко посетители имат. Ами след ноември когато хижата е затрупана със сняг - та чак до май какво мислиш че работят. Явно си близък човек на този обект но за първи път веждам да се говори за работно време на хижа- нямам думи!

Архивен коментар.

Любител 03 Nov 2008 02:59 PM
Добре,горски, но какво ще кажеш за толкова много негативни мнения във форума - било за хижата, било за хижарите, всичко това без причина ли е ? Я прочети и за други хижи, защо все за Левски са хулите. Планинарят може и да е пристрастен, ами почти всички преди него - и те ли ? А и дори да няма туристи, работа в една хижа - колкото искаш, стига да ти се работи. Не съм излизал отдавна, но от излизащи чувам, че рядко вече се срещат туристи по пътеките - я да чуем причините ?

Архивен коментар.

горски 03 Nov 2008 03:12 PM
Браво любител. Явно си много вътре в нещата. Какво да гледам другите.
Интересен си ми ти като застъпник. Познавам хижата от много време и познавам много от истинските посетители. Хижата е такава какъвто е домакинът. Ще мине време може и ти да узрееш. Чао.

Архивен коментар.

Любител 03 Nov 2008 04:14 PM
ЗА съжаление съм от Пловдив и рядко посещавам карловските хижи, но са ми любими заради природата, в този смисъл битовите условия в хижите отиват на втори план. Но все пак сме в 21 век и когато мои приятели питат за хижите рядко се интересуват какви са цените, а какви са условията. За мен е все тая, но вече повечето хора си търсят удобствата. Иначе по-близо са ми Родопите, но за ваша чест ще кажа, че като карловския балкан втори няма.

Архивен коментар.

Planinar 03 Nov 2008 07:15 PM
И аз съм от Пловдив и до скоро често преминавах по любимия ми маршрут от Карлово до Левски. От известно време обаче ми се струва, че по този маршрут се движат все по-малко туристи - според мен поскъпването на живота изобщо е причината, по самите хижи кой знае какви промени в цените не забелязвам, посещавам и други интересни кътчета из България. Познавах се добре с бившия хижар и не одобрявам начина, по който той си отиде. Незаменими няма, но хижар не е просто професия, то си е призвание в прекия смисъл на думата. Та и моята дума беше за това - не да засягам някого, а да помогна за това по тези прекрасни карловски пътеки да има пак многобройни групи. И съм убеден, че при адекватна позиция на ръководството на дружеството и грижа за хижата положението няма да е същото. А то недоволни винаги ще има, съдейки по предишните коментари.Пожелавам на всички ценители на природата приятно прекарване в парк Централен балкан. И успех на новите хижари на Левски и на дружеството.

Архивен коментар.

Юрий Стоянов 13 Nov 2008 09:04 AM
Промехих си мнението

Архивен коментар.

Planinar 30 Dec 2008 08:42 AM
Май някой съвсем е изпростял - това от 13.11.2008 не е мое, нищо не съм си променял. Ама и аз май съвсем се впрегнах, в крайна сметка карловските хижи са си карловски / не само на дружеството / проблем, затова пожелавам приятно посрещане на новата 2009 на всички хижари и туристи в карловския балкан, много здраве и благополучие !
Планинар / скоро в Пловдив ще си основем клуб със същото име /

Архивен коментар.

Тодор 20 Jan 2009 09:03 AM
Актуална информация от 17/18.01.2009г.
Хижата е в много добро състояние, хижарите са точни, любезни и отзивчиви. В стаите е топло, в столовата има телевизор. Интересуваха се от предстоящите преходи на туристите и обменяха информация по радиостанциите за тръгващи и пристигащи. Много съм доволен от отношението и реда в хижата. Разбира се става въпрос за туристическа хижа - не очаквайте някой да ви слугува и да ви се глези :-)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Jan 2009 09:43 PM
Спах там през юни. Дойдохме от Добрила а на другия ден пътувахме към Рай. Валя ни сташен дъжд и пристигнахме мокри като кокошки. Парното работеше и се изсушихме. Баня си имаше. Топла супа също. Беше чисто и спретнато. Хижарят бе много гостоприемен и останахме много доволни. Вярно е че всичко е доста по застаряло, но и хижата е на трудно достъпно място. По ми хареса и от Добрила и от Дерменка. Тези двете са направени като лукзозни хотели и изобщо не се усеща духа на планината.
Минавайте през х. Левски. Всичко си е супер.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Jan 2009 09:47 PM
И да не забравя. От тук пътя към х. Рай и по точно парк Джендема бяха най красивото нещо, което съм виждал някога.

Архивен коментар.

николай 03 Feb 2009 10:26 PM
А някой качвал ли се е до хижата от Карлово сега зимата. Интересува ме как е пътеката. . изобщо има ли отъпкана пътека. Ходих там октомври и беше страхотно :)

Архивен коментар.

mesten 05 Feb 2009 08:50 AM
Пътеката е в добро състояние, на места има по малко кал, но се ходи леко.

Архивен коментар.

seva 26 Feb 2009 01:04 PM
има ли прясна информация за цените в хижата,важат ли тур.карти,и как се казват сегашните хижари.Благодаря.

Архивен коментар.

mesten 09 Mar 2009 09:13 AM
Спането е от 7.30 нагоре в зависимост от стаята, картите важат, хижари са Наска и Сашо от Сопот.

Архивен коментар.

д.тодоров 16 Mar 2009 12:34 AM
хижарите са супер,не са тези старите за ,които говорите ,че се били криели.ние също се пяхме измокрили и не ни приеха и ни позволиха да си изсушим дрехите ,да се стоплим абе номер шест са.един съвет ,не минавайте през хижа равнец ,когато има сняг на билото ,почти никой не минава и пътеките не се виждат.

Архивен коментар.

Васил 26 Apr 2009 12:40 PM
Хижа Васил Левски е примерна хижа във всяко едно отношение. Сравнително лесна за качване, много разнообразен и красив маршрут, добре маркирани и поддържани пътеки; многобройните мостове над Стара река са видимо в добро състояние. Самата хижа е много чиста и вече има централно отопление. Хижарят (понеже само той беше там) е много готин човек. Прие ни много гостоприемно, а вечерта ни почерпи със специална салата със горски чесън. Отивайте към тази хижа, много е хубава!

Архивен коментар.

солекс 06 May 2009 02:19 PM
Някой може ли да ми каже за изкачване към хижа Васил Левски къде може да се остави автомобила...долу в гр.Карлово или има др.място .Благодаря предварително.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 May 2009 07:57 PM
Срещу 5 лв. в двора на индвалидната коопирация с охрана.

Архивен коментар.

Unknown 07 May 2009 08:37 AM
Може и в двора на търговията пак с охрана.

Архивен коментар.

магама 09 May 2009 09:42 PM
Кви дворове кви 5000 хиляди сериозно питам кви `Коопирации`

Архивен коментар.

Иванов 09 May 2009 10:12 PM
Е той сериозно ти отговаря.
В търговията съм държал магазин има си нощна охрана и не мисля че нещо ще изчезне...
Вече ако държиш толкоз много или колата е доста скъпа-платен паркинг или автокъща-на околовръстното на града има много.
По-нагоре къде-то по-нагоре почва планината.Тя почва веднага над града.

Архивен коментар.

магама 10 May 2009 11:24 PM
Ясно значи.Благодаря.Е значи не ми остава нищо друго освен да се надявам на добро време:)

Архивен коментар.

anonimnata 27 May 2009 02:37 PM
искам да ви попитам ние искаме с приятели да се качваме на горе но незнаем много добре патя може ли да се гожори с някои от хижата да доиде да ни чака на центара ний ще му платим колкото каже просто за да има и друг човек с нас апак и ще се разджаме и ако е по млад да остане с нас нии ще му поемем разходите

Архивен коментар.

МТ 30 May 2009 12:18 PM
За кога става на въпрос-смятате да ходите?
Аз ще ви заведа.От Карлово съм.
Само дано да съм свободен тия дни.Не обещавам нищо.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Jun 2009 12:52 AM
Ние ще се качваме на 19...ако има желаещи.....и на нас ще ни е за първи път до тази хижа дано си изкараме добре :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Jun 2009 08:40 AM
Не се притеснявайте за качването, няма как да се объркате, а за изкарването - гарантирано ще е добре.

Архивен коментар.

MT 03 Jun 2009 11:54 AM
На 19ти ако съм свободен мога да ви водя.То не че някъде може да се загуби човек де.Ако имате нужда от компания-пишете и оставете някакви начини за контакт-мейл,скайп или друго...
Преди скитах много по тия райони,но напоследък няма с кой.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Jun 2009 11:50 PM
skype:Firefox4321

Архивен коментар.

Тот 18 Jun 2009 08:08 PM
Здравейте!Аз съм от Шумен.Планирам да ходя от Карлово до х. В.Левски,Х.Рай,вр.Ботев,ь.Рай,екопътека Бялата река,Калофер.Групата с която щях да ходя се разпадна,а азискам да отида сега,докато е пълноводно Райското пръскало и поточетата.Ако някой ще ходи по този маршрут да ми се обади.Става въпрос за датите 26.06. до 30.06.Благодаря предварително.Skype tot3000

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Jul 2009 12:03 PM
Ръководството на ТД "Васил Левски " Карлово
търси спешно да назначи хижари на хижа "Васил Левски"
изисквания: възраст около 50 год.,физическо и психическо здраве,чисто съдебно минало, опит в професията.
предимства: западен език, готвачески умения, кандидатстване в екип от двама души/семийство или пръдължетелно съжителство/, препоръка от предишен работодател.
за контакти тел:0335 9 34 36 моб. 0896 688523

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Jul 2009 08:57 PM
С такъв идиотски секретар какъвто има дружеството едва ли ще се задържат хижари на тази иначе прекрасна хижа.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Jul 2009 07:34 PM
Аз съм желаеща да стана хижарка.Но не съм омъжена ....може ли индивидуално да се кандидатирам :).Благодаря предварително.А и не съм на или около 50.

Архивен коментар.

ergen 09 Jul 2009 07:52 PM
Е хайде де, откога чакам да ме посрещне хубаво момиче в Балкана! ;-)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jul 2009 09:01 AM
Какво бръщолевиш бе анонимнико,
Като не познаваш хората по добре си трай.
Какво знаеш за карловските хижи.
Секретаря ли те посреща на хижата.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jul 2009 10:55 AM
Знам много повече от теб.Така че по-добре ти си трай.Хората трябва да знаят какъв шеф ще имат.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Jul 2009 08:39 PM
Значи мога да кандидатствам.....така ли да разбирам...или може би ти `ergen` ще се присъединиш към мен да станем екип:P:):)

Архивен коментар.

ergen 13 Jul 2009 06:43 AM
Е, като дойда на х."В.Левски" някой път, като те видя там, ще си помисля. Зависи как ще ме посрещнеш и с какви впечатления ще остана от теб, надявам се много добри. :):) Успех на идеята! :)

Архивен коментар.

Малък Сечко 13 Jul 2009 04:02 PM
Вчера се върнах от там, разбирам че сме в планината, но от една хижа се очаква да е топла, или поне да предостява елементарни условия да се подсушиш, не е редно печката да бумти само в стаята на хижарите, това плави изключително лошо впечетление на туриста. Хората пристигат след часове в дъжда, в столовота има печка, но не се пали. Разбирам, че това е труд, дърва да се съберат, да се нацепят, чистене на печка...но какво очаква планинецът от една хижа - топло и сухо, а храна - ако има.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 Jul 2009 09:14 AM
До мераклийката за хижарка - иди и постой в хижата някой ден, пък после решавай.

Архивен коментар.

Krasi 15 Jul 2009 12:06 PM
Molq za sadeistvie ve4e vtori den zvanq na poso4enite telefoni i nikoi ne odgovarq a v sabota na 18.07.2009 6te se ka4vame kam hija Levski
Pomognete da se svarja s hijarq da proverq za mesta.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Jul 2009 05:03 PM
Няма обхват на хижата за моблните телефони.Пробвай в дружеството 0335 9-34-36

Архивен коментар.

мераклийката 23 Jul 2009 10:23 PM
Ходила съм там и съм стояла няколко пъти за по няколко дни.....какво ми има :P

Архивен коментар.

Краси 15 Jul 2009 05:49 PM
Цял ден званя и на дружеството и на gsm-а и нищо никои не одговаря, от 9.00 - 17.30 никои не вдига да не са в отпуска. Дайте информация или телефон на които одговаря някои. Благодаря за садействието.

Архивен коментар.

shtery 16 Jul 2009 11:55 AM
Здравейте. Три дни се мъча да се свържа с посочения телефон на ТД в Карлово и на мобилния, който видях тук , но до мобилния няма достъп, а на градския никой не вдига. Моля, помогнете да си резервирам някак си места в хижа Левски или на някоя друга по маршрута, защото на 18.07 ще се качваме и нямаме места за спане, а доколкото разбирам става с предварителни заявки.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Jul 2009 10:27 PM
Пробвай пак в дружеството утре 17.07 мисля че ще намериш счетоводителката.Секретарят е хижар в момента на х.Левски

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Jul 2009 10:30 PM
Абе кофти работа,от 01 08 оня Вълко пак се връща,на бял кон.Печалбарска история и машинации на дружеството няма конкурс,няма нищо,пак нагласена работа и карловци мълчат като агнета.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Jul 2009 08:29 PM
Не ходете там, приятели ! Посрещат ви секретарят на дружеството и още някакъв - май е хижар на Балкански рози, храната им не е за свят, кафето евтора цедка и притоплено от вчера, плащате за баня, а там водата е студена - с право водачите на групи заобикалят това място, а беше толкова хубаво.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Jul 2009 10:39 PM
Прав е колегата,не ходете.Сега за да замажат положението председателят на УС и сие пак ще дадат ежегодната порция курбан и продажните карловци пак ще си мълчат.Но както и да е по възможност избягвайте това място.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Jul 2009 09:08 AM
Как ще е хубаво на хижата като има хижари които искат да работят /стоят / като чиновници от 8-17 часа ,а туристите идват най рано в 15 ч.за работата след този час искат да им се плаща допълнително.За да си хижар трябва най напред да си къщовник и да обичаш хората.Уви не всеки става за такъв.

Архивен коментар.

мнение 02 Aug 2009 05:59 PM
Ами тогава т.н.хижари да си стоят вкъщи.И нека ТД да наравят кастинг както преди една година да видим тогава,а не по приятелски начин и еднолично решение на председателя на УС да връщат същия Вълко за който,преди една година казваха,че от него нищо не става.

Архивен коментар.

Нейчо и група 03 Aug 2009 08:55 AM
Мниого курбанджии вчера, много нещо, само дето не се виждаха измежду тях балканджии - айде на гювеча.

Архивен коментар.

NSPAUTO 03 Aug 2009 04:58 PM
КАКВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ ,ЧЕ ОНАЗИ СВЯСНА ДВОЙКА ХИЖАРИ , КОЙТО НИ ПОСРЕШНАХА С БОБЕЦ ВЕЧЕ ГИ НЯМА?

Архивен коментар.

планинар 03 Aug 2009 07:24 PM
Четейки коментарите ви имам чувството, че пишете за някоя друга хижа, а не за хижа Левски. Това е една от най-добрите хижи, на които съм бил. Цените са повече от разумни, а храната си я бива. Който търси лукс и хотелски комфорт, да си го търси другаде. Това е високопланинска хижа и предлага всичко необходимо.

Архивен коментар.

Нейчо 04 Aug 2009 09:23 AM
И какво получаваш за разумната цена от 10 лева ? Скърцащ матрак в помещения от войнишки тип. Студената баня се плаща отделно, а храната си е кофти - лошото е, когато е предварително поръчана - бая сандвичи имаше по пътеката, всички ли са капризни? Хайде да не се оправдаваме с високопланинските условия, има и други хижи нависоко, но за същите пари предлагат човешка обстановка. За сравнение - тази година доста хотели по морето срещу 15 лева предлагат и закуска. Хижата си е за ремонт, към хижарите претенции нямаме, но при всички положения някой не си върши работата. И едно сравнение с хижа Хубавец не е излишно - разлика от небето до земята.

Архивен коментар.

доброджанец 04 Aug 2009 12:03 PM
Явно име хора които виждат снега в планината черен. На токива не можеш да им отвариш очите колкото и да се стараеш. Преди седмица бях с група на хижа Левски и имам впечатления които се различават от драсканиците по горе. Явно некъдърността на някой ги прави и злъчни. Хората правят всичко от сърце и с необходимото уважение към туристите. За хижата каквото и да се опитват тези радетели да внушат за истинските туристи тя си беше и ще си бъде един планински храм в който можеш да получиш всичко необходимо от което се нуждаеш. Радостното е че Чекатило / както беше написал някой и тази дето не гледа хората в очите когато говори с тях/ вече са една грешка на дружеството поправена с достойнство.

Архивен коментар.

Нейчо 05 Aug 2009 09:22 AM
Би било добре да чуем и становището на карловци относно хижата - явно е ябълка на раздора, другите хижи не се коментират. Не са ли замесени тук нечии лични интереси ?

Архивен коментар.

Родоп 05 Aug 2009 02:34 PM
Какво правите бе момчета. Аз съм българин мюсулманин и имах щастието преди две седмици да посетя хижа В. Левски. Бил съм на много хижи но от това място съм възхитен. Топло и сърдечно посрещане от хижаря и готвачката. Хижата и района са супер чисти за разлика от други места които съм посещавал. Имах възможност да разговорям и с хора от Карлово за тях това е храм.Не ги познавам тези които са си отишли но не бива да преиначаваме нащата.Бъдете истински християни.Екипа в момента е супер.Обслужването на ниво.

Архивен коментар.

Pero 06 Aug 2009 09:34 AM
Айде да се включа и аз и да питам всички, които плюят хижарите /без значение кои са/ - колко от вас, философи, ще бачкат високо в планината при гореспоменатите условия за минималната за България заплата и ще бъдат винаги и по всяко време усмихнати, търпеливи и любезни. Доколкото чета и на Балкански рози честичко се сменят хижарите, а има ли текучество в една фирма - не ми я хвалете. И двете хижи са на дружеството, изводи всеки може да си направи, за мен е ясно - нека УС да намери оптималните материални условия, при които работата ще върви.

Архивен коментар.

Карловец 11 Aug 2009 09:58 PM
Вижте какво момчета,на всички е ясно,че УС искат да баталясат хижата за да може Вълко да я вземе под аренда на безценица.Затова драги карловци,да не спим и да не допуснем това да се случи.Да последваме примера на калоферци и да спасим карловските хижи.Време е за нов УС и нов секретар,нека на следващото изборно събрание всичко да си дойде на мястото.Успех!

Архивен коментар.

дъбенец 17 Aug 2009 09:46 AM
Ашколсун бе карловецо. Ти си карловец колкото аз съм летец. Защо бръщтолевиш злъчно във форума.На твоето злъчно-зелено писмо може да повярва само някой от диарбекир. Нима карловци са слепи и не знаят кой осигури средствата, а те не са джобни пари, за ремонта на хижа Балкански рози - двете сгради. Старата до сега да беше паднала.Сигурно такива като тебе не са поместели една клечка в планината но зад анонимноста си плюеш. Защо конкретно не кажещ какво е разрушено от сегашното управление на хижите или изпълняваш мръсна поръчка на тези които може би искат да копнат хижа Левски за себе си.

Архивен коментар.

Яна и Илия Иванови 07 Feb 2010 11:47 AM
На 05.02.2010 г. нощувахме на х.Васил Левски. Беше невероятно. Хижата е много добра. Уютна, нявсякъде по стените има снимки, плакати, абе изобщо хората са се постарали да ти създадат приятно усещане от престоя. За да стигнем до хижата газихме в голям сняг, никой не беше минал преди нас и трябваше ние да правим пъртина. Като стигнахме на хижата хижаря Вълко цепеше дърва навън и ни каза да влизаме на топло в кухнята и да си сипваме чай. Като дойде ни почерпи вафли и седна да си говори с нас. Много готин човек, от него можеш да научиш много работи, стига да ти се слуша. Знае много за билките и тяхното действие

Архивен коментар.

Яна и Илия Иванови 07 Feb 2010 11:54 AM
и прави невероятен чай. Позволи ни да си сготвим леща (ние си носехме половината продукти, а той даде останалата част). Вярно, че нямаше храна за туристите, както на останалите хижи, но хижаря ни каза, че зимата не могат да ползват конете и всичко качват на гръб, а пътя все пак е доста и ако няма отъпката пътека става още по-тежко качването. Ползвахме и банята, която е доста топла. Това, че в хижата има парно е супер, защото навсякъде е топло.
Всеки, който обича планината трябва да посети тази хижа и задължително да се запознае с Вълко - една невероятна хижа с един невероятен хижар.

Архивен коментар.

анонимен 05 Mar 2010 02:08 PM
Вълно е най добрия хижен домакин вбългария.

Архивен коментар.

гого 07 Mar 2010 07:45 AM
Като не ви харесва Левски отидете на Хубавец

Архивен коментар.

Карловец от П-К 17 Mar 2010 10:27 AM
Вълко Съботинов е хижар за пример!Той сигурно скоро ще навърши 40 години домакинстване на планинска хижа! Колко са тези,които могат да се похвалят с това.Той не е само хижар.Той е голям ПЛАНИНАР!!

Архивен коментар.

gdobranov 04 May 2010 08:26 AM
За която и хижа да седне човек да чете коментарите, неминуемо варират от "ужасно място с ужасни хижари" до "райско място с прекрасни хижари" :) Истината според мен е, че всичко зависи от това какво очаквате, а и в какъв момент заварвате хижарите. Помислете все пак - те живеят и работят на такива изолирани места и им се налага да се справят с претенциите на всички, които минават през хижата. Естествено, хижарят си има някои задължения, които трябва винаги да спазва, но все пак това е хижа, а не хотел.
Ходил съм на хижа В.Левски 2 пъти - веднъж през Октомври 2004 и веднъж през 2006г. И двата пъти бях безкрайно впечатлен от прехода от Карлово през Хубавец и Балкански рози до х.Левски - красота, красота, красота... Резерват Централен Балкан със сигурност е едно от най-красивите кътчета не само на България. Честно казано, като чета по-горните коментари, хората се оплакват основно от хижаря (това важи не само за тази хижа, но и за всички останали, за които четох коментари). И при двете ни посещения си бяхме резервирали легла още преди тръгване от Карлово и ни настаниха без никакви проблеми. В хижата беше топло и чисто, а честно казано и доста уютно. Ходихме до пръскалото, запалихме си огън на беседката зад хижата и си прекарахме много добре. Въобще не съм се замислял харесал ли ми е хижаря или не. В интерес на истината ние почти нямахме контакт с него - бяхме си група и ни стигаше да ни настанят. Нито сме търсили компанията му, нито ни е интересувало готин ли е, не е ли. Въобще ми е доста странно като пишат хората "такъв бил хижаря, онакъв бил". Че вие заради хижаря ли ходите на хижата?! Когато някой ми каже хижа Васил Левски аз се сещам за прекрасната природа. Именно затова ходя в планината - нито заради хижарите, нито заради хижите. Хижата е просто мястото, в което нощувам, и честно казано, винаги съм благодарен на възможността да преспя на такова чудно място между четири стени, на легло с чаршафи и възглавница. А който ходи на хижа заради хижата и хижаря си е негов проблем...
И една вметка - последния път като ходихме на Левски, имаше едно красиво младо хъски, което обаче все още се страхуваше от хора и не даваше да го барат и галят :) Някой знае ли дали още е там и как му беше името? :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 May 2010 02:13 PM
Да там е хъскито.Казва се Айгер.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Jun 2010 12:03 PM
Здрасти на всички, моля за актуални телефони за връзка с хижаро!

Архивен коментар.

ТД 23 Jun 2010 08:35 AM
Хижата няма обхват. Обадете се в дружеството в Карлово. тел. 0335 9 34 36 или 0896 688 523

Архивен коментар.

dimoshtukata 09 Aug 2010 12:18 PM
Поздрави на всички туристи. Искам да изкажа и аз своето мнение и впечатленията си от х.В.Левски. Бяхме там две семейства с малки деца на 06 и 07 август. Поради големия наплив към х.Рай не можахме да си запазим места за там се насочихме към х.Левски като отправна точка за вр.Ботев. Коментарите които изчетохме бяха твърде противоречиви и незнаехме какво да очакваме. Но въпреки всичко на 06 на обяд потеглихме нагоре. След като се мине през портата на парка пътеката минава под тръбите на ВЕЦ-а. На едната е написано „Добре дошли в РАЯ”. Е няма на много места такова нещо : за 4 часа и нещо вървене да минеш покраи високите и красиви скали и урви на реката, по пътеката на зеления коридор който е сътворила природата пресичайки безброй мостчета и потоци и минавайки през вековната гора да стигнеш до х.Левски. А там след дългия и изморителен преход да вземеш студена бира, да седнеш на масата пред хижата и да се насладиш на гордо извисилият се Купен. Дворът с нацъфтелите цветя е прекрасен. А хижата може да не предлага двойни и тройни стаи със самостоятелни баня и тоалетна, но стаите са чисти, има чаршафи, одеалата не миришат, не са прашни и лепкави и леглата не скърцат, поне в нашата стая. На измореният турист мисля, че това му е достатъчно. А банята вярно е само с един душ, но преди мен имаше 15 човека и топлата водата не само не свърши, а беше гореща. Храната е хубава и на нормални цени (супа 1.50, кюфте 1.00, салата 2-3 лева). Хижарите са отзивчиви но не и натрапващи се. Така и трябва да бъде според мен. Една забележка само като на повечето хижи тоалетните миришат доста. За прехода до Ботев ще напиша само една дума „красота”. Заслон Ботев е в прекрасно състояние с изолации и нова дограма. Хижа Хубавец е ОК и бобът беше супер. Незнам как е вътре в Балкански рози но отвън е много зле: боклуци, счупени пейки и маси, някак си няма е дази притегателна сила която да те накара да се върнеш пак там. Аз съм от Бургас, нямам нищо общо с Карлово, ТД или хижарите, но когато нещо е хубаво и има писаници които не са верни трябва да се изказва мнение.

Архивен коментар.

Гери-Пещера 18 Aug 2010 01:50 PM
Ако сте пренощували и на 7-ми август в х. Левски, значи сме се засекли, а и точно по същото време имаше две семейства с две малки дечица, които чакаха заедно с нас пред банята.
Аз също останах очарована от хижата и доволна от отношението на персонала, даже теляк за банята ми предложиха, след като чаках 2 часа за да вляза и точно, когато дойде моят ред, топлата вода свърши, та се наложи да се чака още час.. Но все пак да сме доволни, че има баня и топла вода, защото по някои хижи и това го няма. Все пак 40 човека минаха преди мен... а и останаха още 15-тина след мен в 22.00ч.
Бяхме група от 20 човека от гр. Пещера, тръгнахме на 6.08 от Пещера към местността Паниците над Карлово и от там започнахме изкачването към хижа "Рай". Гледката над и около хижата с Райското пръскало, надвиснал над нея, е завладяваща, около и в хижата е чисто и условията са добри, биричката е евтина, в банята има постоянно топла вода и къпането по 3-ма е забавно :)).. Съжалихме, че сме помъкнали толкова ядене в раниците, при положение, че и в двете хижи имаше прясно сготвена храна на ниски цени... Ама то това е туриста, трябва да е подготвен за всичко :) Вечерта си спретнахме един лагерен огън, въпреки умората имаше песни, танци, никой не прекали с алкохола, защото ни очакваше 10-часов преход на 07.08 от хижа "Рай" през Тарзановата пътека към връх Ботев и от там към х. "Васил Левски".
На сутринта подехме нагоре, Тарзановата пътека беше една от най-екстремните части от маршрута, но и най-интересна и повдихаща адреналина. За съжаление си забравих телефона под възглавницата в хижата и уж хижаря щеше да го изпрати, после казаха, че не са го намерили, което е малко странно, тъй като в 9 сутринта не настаняват нови туристи в хижата... Но както и да е, емоциите компенсираха до известна степен. Времето беше с нас, което е много важно специално в Стара планина, а и в която и да е друга планина. Поизпекохме се до върха и си пяхме "Ехеееее, ехееее.. и замириса на море" :)) Честно да си призная, не съм очарована от самия връх Ботев- стадо от най-малко двеста крави, смърди на обор, навсякъде е "минирано", както и по пътеките към и след върха, бункери на военните и станции, че даже и коли... Не е най-привлекателната гледка за окото и най-приятния аромат за носа.. Мусала и Вихрен са доста по-вълнуващи..
Слизането вертикално надолу от върха не беше от най-приятните части, краката се набиват сериозно, горко им на тези, които пък го катериха директно нагоре.... От върха направихме почивка на заслон "Ботев" и потеглихме по склоновете към х. "Васил Левски". Покрай пътеката беше пълно с назрели боровинки, които така добре ми се осладиха мммм, само дето спирах групата и искаха да ме подритнат отзад :) Гледките там са много просторни, направо красота за окото, макар и да са голи хълмове и върхове, но са пресечени от множество рекички. Стигнахме и така желаната цел: х. Левски. По мое мнение трябва да сменят имената на х. Левски и х. Рай :)) Хижата ми се стори едно страхотно райско местенце, затънтено в склоновете в гъста гора, отпред чисто, с градинка с цветя и пейки.. Бяхме доста изморени, а и след чакането пред банята нямаше сила за песни и танци, но пък за сметка на това си поспах добре, като изключим лудите глави от нашата група, които пяха през нощта. На 8.08. потеглихме по дефилето на Стара река през хижа "Хубавец" и х. "Розова долина". Много живописно местенце с едни красиви бистри вирчета, в които след голяма умора и количества пот ти се иска да се цопнеш и да не излезеш.. Времето продължаваше да е с нас, но накрая ни изневери: 200м преди Карлово в края на пътеката ни хвана бурята, та намокрихме дъждобраните накрая и за съжаление на можахме да слезем до водопада, но поне стигнахме до крайната цел и поехме обратно към родното място.... Такива преживявания не се забравят.

А за всички мрънкалници, които се оплакват за мизерията на хижите, мога да кажа само едно: стойте си вкъщи на топличко, чистичко и спретнатко, макар че съм сигурна, че повечето от вас не поддържат вкъщи идеална чистота. Замислете се как се поддържа всичко в такива сурови условия, без превоз на колела до там и дали на хижаря не му е писнало от претенции и мрънкалници, та нали и той е човек и на него понякога не му издържат нервите. Не искам да засегна хората, които наистина имат причина да се оплакват и наистина са попаднали на лошо отношение безпричинно. Истинския турист се наслаждава на природата, не обръща внимание на мизерията в хижата, той е свикнал на всичко! Затова, дерзайте!

Архивен коментар.

dimoshtukata 09 Aug 2010 12:23 PM
Само да вметна още нещо, на слизане към Карлово минавайки под тръбите на ВЕЦ-а на другата пише "Добре дошли в АДА". Наздраве на тоз който е написал тез верни думи.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Aug 2010 02:27 PM
Поздрави и то мен.На 21/08/2010 сутринта тръгнахме с лифта от Сопот.Този лифт обаче работеше само до първата станция и така започна нашият преход.Да отбележа,че бяхме аматьори с изключение на един човек от групута.Минахме през х.Дерменка,където отказаха да ни нагостят,т.като чакали група туристи и разочаровани продължихме пътя си.След тежък преход изкачихме връх Левски и от там започнахме да слизаме към х.Левски.След седемчасов тежък преход към 18 часа бяхме в хижата ни живи,ни умрели(поне аз).След доста време ни настаниха и решихме да вземем по един душ,но преди нас имаше хора.След като попитахме кога можем да се изкъпем отговора беше след около два часа.Когато отидохме след два часа отговорът беше същия и последния опит го направихме към 22 часа,при което ни беше казано, че сега ще се къпе персонала и ние се отказахме.Не мисля,че персонала е по-важен от гостите.После и хижарката беше доста сопната и нацупена, а за тоалетната да не говорим.С две думи не останах никак доволна.Очаквах съвсем друго отношение.Все пак си плащаме по 10,30лв. на легло отделно вечерята също си я купихме от там и то с отлична надценка.Ходила съм и на други хижи,и си умираш от кеф и забравяш и умора и трудности, когато те посрещнат с усмивка и добра дума.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Aug 2010 08:12 PM
маи бъркаш хижата от която се оплакваш че не се те нахранили не вярвам това да се е случило на дерменка.

Архивен коментар.

Ваня Данчева 31 Aug 2010 07:17 PM
Здравейте и от мен! В най-жестоките августовски горещини минахме със съпруга ми през х.Левски на път за х.Добрила.Хижарят ни посрещна много приветливо,имаше добре изстудена бира,предложи ни и храна-изобщо много добре за съсипани от път и жега туристи.Имаше някакви ремонтни дейности и разбрахме,че хижата ще бъде подобрена,видяхме и проекта,който бил дарение и много ни хареса всичко това! Браво! Дано само като дойдем следващия път всичко да е като на проектите,защото сме си българчета и едно мислим,друго става...

Архивен коментар.

Skitnik 21 Sep 2010 09:16 AM
Според мен хижата изкарва достатъчно пари, за да се благоустроява с дарения, но местните си знаят по-добре. Евала на дарителите, при вътрешни тоалетни и поне два душа хижата ще стане още по-привлекателна, е, ако се преградят и по-малки стаи и се подменят старите скърцащи матраци ще стане съвсем европейска. Успехи!

Архивен коментар.

bo 21 Sep 2010 03:15 PM
може ли ниакои да каже ,каде е изходниа пункт за хижата от картлово.навсяакъде пише болницата,а неможе ли да се тръгне от веца в карлово?виждал сам че там има табела.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Sep 2010 05:47 PM
Може, само че тази пътека е по-стръмна до входа на парк Централен балкан.

Архивен коментар.

Радев 22 Nov 2010 11:21 PM
Маркировката си е от ВЕЦ-а, в края на улица Водопада. Този уикенд бях там, хижата, хижарите и пътеката бяха перфектни, в хижата бе чисто, уютно и топло, хората приятни и усмихнати. Пътьом и в двете посоки спирахме на х.Хубавец, там имаше страхотни мекици и невероятно вкусна агнешка чорба, така че ако на някой не му стигнат силите за нагоре си струва и разходката само до там.

Архивен коментар.

локо горна 23 Nov 2010 10:53 PM
Хижарят си е малко особен, но пък нищо не ни е отказал. Напротив, стопли ни и ни изсуши. Вярно, че на моменти оставаш се впечатлението, че ти се сърди за това, че си там, но може просто да е по особен. Лично аз не се впечатлявам от такива работи така, че минете от там.
Да са живи и здрави хижарите!

Архивен коментар.

Леля Меца 03 May 2011 01:46 PM
Горещо препоръчвам на всички, които още не са посетили това вълшебно място: грабвайте раниците и потегляйте! На 30.04.2011г. за трети път отседнахме в хижата и с удоволствие установих, че условията там се подобряват. Любезни хижари, спокойствие и тишина, просторна баня, вкусна храна и как само кукурига петела..., а маршрута от хижата до гр. Карлово е може би най-красивия.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 May 2011 01:14 AM
http://www.youtube.com/watch?v=ayS4Rq9q7tU

Архивен коментар.

северняк 13 Jul 2011 01:38 PM
В отговор на леля Маца.
Да лелъо това което казваш сигурно е така но и аз знам че това добро отношение е предимно за приятели на хижарите и евентуално за семпатечните им туристи. Чети повече от коментариите за тази хижа и ще се убедиш.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Sep 2013 05:01 PM
Леля Ви Меца, драги Северняко е редови турист, на никого не е познат, а и не е дотам симпатична /колко да е симпатична една мечка/. Първо- хората са различни, с различни претенции и критерии за добро преживяване в планината и е глупаво да се тръгва с предубеждения въз основа на форумите. Второ - на хижа "Левски" съм спала и на пейките в столовата, но никога не ми е дошло на ум да мрънкам. В планината се ходи с преклонение към природата, с храна в раницата, с уважение към хората които висят целогодишно на работа в хижите, за да имаме възможност ние туристие, по което и да е време на годината ни хрумне да отидем там/с големите си претенции/.

P.S. На който не му харесват хижите - да си спи на палатка, където му хрумне в планината!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 May 2011 01:15 AM
http://www.youtube.com/watch?v=ayS4Rq9q7tU

Архивен коментар.

KIK 01 Jul 2011 07:05 AM
На 06.06.2011г. понеделник, в 14:10 часа посетихме хижата, която беше празна. Слизахме от Жълтец и ни беше валял дъжд- мокри,премръзнали и кални почти до кръста. Държаха ни половин час в това състояние на цимента в столовата. Защо трябваше да ни увика онзи (не възрастният хижар, а един друг). Не ни разрешиха баня, защото в момента перяли. За след момента нищо не казаха. Минахме без баня. Грубото отношение към туристите какво общо има с таксите от 10 лева за нощувка в общото помещение, които според пишещи по-горе били ниски? А дали увикването ни стана за това, че точно в този момент замезваха в кухнята и един вид им развалихме кефа с пристигането си. И по другите хижи нощувките струват толкова, но хората са любезни, има посрещане, изпращане, отношение, възпитание. И понеже дума-дума отваря, на когото споделих ми разказа по една подобна история за пословичната грубиянщина в тази хижа. Един колега: " Васил Левски открай време е неприятна хижа". Иначе вярно хижата е мизерна, с вонящи външни тоалетни на 40 метра, без ползване на баня, но това не е проблем. Отношението е проблем.

Архивен коментар.

Габриела Папасчикова 08 Jul 2011 11:30 PM
Не знам за вас, но на мен лично тази хижа не ми хареса. Тоалетната буквално "смърдеше", беше на вън и изобщо не се поддържаше; хижарката беше много негативно настроена, което разваляше настроението на всички; има още много неща за изброяване, но все пак, нека не "оплюваме" хижата напълно.

Архивен коментар.

Александър 25 Jul 2011 09:27 PM
Най-намусените хижари, които съм виждал някъде. Минахме на 19.07.2011г. тръгвайки от Карлово и в посока заслон Ботев. Имахме колебание дали да не останем на тази хижа. На Балкански рози нямаше никой, заключено. Тук обаче беше заключено доброто отношение към туристите. Само отношението на хижарката и безразличието на хижаря ни отказаха твърдо да останем на хижата. И по - добре, походихме още яко, имахме време, а на заслон Ботев ни посрещнаха добре и хапнахме топла супа. На хижа В. Левски попитахме за студено безалкохолно и троснатия отговор на хижаракта беше: "Ха, къде да ви го студя тук, няма". Коренно различно беше отношението на хижа Хубавец, приятна хижарка, много и най-различни манджи /не държа непременно на това, аз си нося храна, но все пак/, хижарката учтива, разговорихме се с нея, пообясни ни околността, отговори ни изчерпателно на всички въпроси. Не мога да коментирам друго, защото така и не останахме на хижа В. Левски, но и да имахме желание, то щеше да е прекъснато в зародиш.

Архивен коментар.

Добрев 17 Aug 2011 09:33 AM
Слизаме от хижата вчера-16.08.2011.Бях настроен много предпазливо, четейки последните коментари тук. Останах приятно изненадан от посрещането, състоянието на стаите, природата.Беше много чисто, имаше топла храна, сутринта ни направиха палачинки.Вярно, тоалетните не са луксозни, но нормални за планина.Хижарите бяха любезни и приветливи.Пожелавам на всички любители на планината приятно изкарване и не пропускайте хижа Васил Левски.

Архивен коментар.

Алекс 25 Aug 2011 01:16 PM
До Добрев: това с палачинките е гнусна лъжа! Не само че няма палачинки, но и на практика абсолютно нищо за ядене - както се изрази троснатата лелка зад лавката: "квото остане от групата", т.е. най-много един бобец, изпоросен с голяма клизма...
Не искам да подстрекавам към насилие, но може би човек ако си носи брадвичка (а защо не и пистолет?!), отношението към него МОЖЕ БИ ще се попромени малко от малко. И въобще се чудя тия т.нар. "хижари" как са оцелели досега, без да си изпросят боя, както това вече се е случвало на други хижи. Защото това са всичко друго, но не и хижари!!!
Виждам, че има и доста по-препатили туристи от нас, но все пак ще опиша и нашия КОШМАР:
Пристигнахме на 10 Август от х.Рай, след 5 дена ядене на сухоежбината, която носехме и бобец и леща където има и лично на мен ми беше доста прекипяло (+това съм и вегетарианец - доста неудачно за Стара планина...) При което при влизането в хижата, питам хижарката какво има за ядене и тя ми се тросва: "квото остане от групата"!! "Групата" обаче се бави в проливния дъжд и не е ясно дали няма да обядваме за вечеря... Идеше ми да я изтискам като лимон в супата... НО... въпреки това се сдъжрах и след големи кандардии успях да я убедя, че групата няма да загине, ако ми сипе 1 бобец!! (Те бяха заети през това време да си правят в столовата сладко от боровинки - вероятно за лична консумация!) За вечеря същата мизерия - успях да изпрося 2 салати, но пак с голям зор и мусеници (при това уж не се предлагаха!). Банята пак така "след групата", но аз изнаглях и се вмъкнах между тях. Всичко това е описано подробно в книгата за оплаквания от 10.08.2011, която аз поисках и за което "хижарят" много се ядоса като разбра - ходи да си я търси по стаите! И въобще е добре да искате тази книга - тя не е само за мазни хвалебствия.
ХОДИЛИ СМЕ ДОСТА ГОДИНИ ПО ПЛАНИНИТЕ, НО ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КАТО НА ХИЖА ВАСИЛ ЛЕВСКИ РЯДКО СЕ СРЕЩА!!!
И както казват другите по-горе, базата не е толкова зле, дори и да има само боб, могат така да ти го поднесат че да се почувстваш човек, а не нежелан натрапник.
След това започна истинският кошмар за нас: слизане по пътеката към Карлово с придошлата река, която на 6 места заливаше туристическата пътека (разбира се от Васил Левски не ни казаха, че в дъжд има проблеми с пътеката!) В опитите си да заобиколим реката, на няколко места рискувахме да се убием на скалите или да паднем в реката, което би могло да бъде и фатално (при дълбочина от над 2 метра!). И както ни казаха от х.Хубавец, от ТД вместо да оправят пътеката, били забранили да се ходи по нея в дъжд, а планирали и напълно да я затворят, понеже това било резерват (явно туристите много ще смущават бракониерите там)! А аз какво - да седя мокър и гладен една седмица при изедниците на Левски и да разчитам на тяхното "гостоприемство", за да оцелея?!
Та съветът ми е - избягвайте хижата, а по възможност и целия район Централен Балкан, ако искате да си прекарате добре (така ще им помогнете и по-бързо да се самоунищожат). Все пак човек не ходи в планината за да си къса нервите! Има далеч по-уредени планини - Рила, Пирин, Родопи, Витоша, които при това не са по-скъпи! Докато ходенето в Централен Балкан наистина ще ви излезе СКЪПО...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Aug 2011 09:39 PM
Придошла,щел да се удави,щял да падне....Смееех,смех и драматизации...Тия ходи ги разправяй на някой който никога е е стъпвал в района.И гледай по възможност да е на възраст под 5години.
Колкото до вегитарианството-утре някой може да реши че яде само Бьов Строганов,друг да сака непременно хайвер и то задължително да го преглъща с вино Траминер реколта 96та.Така да си си размърдал сивото вещество(ако въобще го имаш) по какъв начин се извозват продуктите дотам??И ти досега да си извозил нагоре нещо за хижата-ей така на ползу роду,безвъзмездно,да има за другите??Една торба цимент,един чувал леб,една каса бира??И що въобще си решил че някой нещо е длъжен да ти е приготвил там??При положение че щом си тръгнал по балканите би трябвало да знаеш че "кой каквото си носи и каквото си води..."!Бай Вълко е особен човек...И нищо повече.Нито е по-лош от останалите хижари,нито по-добър.
А решението ти да не ходиш повече там го адмирирам много силно.Де да бяха всичките ти себеподобни силномрънкащи толкова лесно взимащи решения-тогава балкана би бил едно далеч по-приятно място.Че пък и чак зачеркна целия район на ЦБ,барабар със всичките му дерменки,добрили и прочие "луксове".Ти сигур едва ли си и чувал за тях.
А цялото ти писания лъха на претенциозност и невежество.Все неща,които нямат място в планината.Вземи иди на моренцИ.И без тва е още топличко,сезона се е свършил,там може би по-ще попаднеш сред себеподобни....

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Aug 2011 09:41 PM
EDIT-И без тва е още топличко,сезона НЕ е свършил,там може би по-ще попаднеш сред себеподобни....

Архивен коментар.

Алекс 26 Aug 2011 07:19 AM
Тая песен с конете съм я чувал и друг път. Интересно как на заслон Тевно Езеро, който е с повече от 1000 метра по-висок от Васил Левски (защото Левски е на 1450, а не на 1550 както е обявено на табелата), винаги има какво да хапнеш, при това без да си донесъл няколко торби цимент на гърба си... а за отношението няма място за сравнение.
Добрила и Дерменка, както и х. Плевен не съм ги зачеркнал, но ще е трудно да се направи маршрут без да минеш през Левски (или доста подобната Рай). Надявам се един ден, след като Вълко бастиса хижата, ако още е останало нещо от нея, да я поеме някой от собствениците на заслон Ботев или Добрила, това ще е най-доброто което може да й се случи!
Колкото до реката - ти, а и хижарите, едва ли сте я минавали в дъжд. На Хубавец ни разправиха как преди няколко години отнесла конете, а хижарката ходела надолу с рибарски костюм до кръста, който пак прелял. Аз не казвам, че е невъзможно да се мине, но защо с такива мъки (преди нас една група беше с 2 малки деца!), само защото някой не си е свършил работата?!

Но има хора, които си обичат мизерийката, и би било добре ако могат да се обособят на няколко хижи като Левски и подобни, така и за нас туристите ще е по-лесно, дори може да ги превърнете в обори или коптори. Преди си мислех, че Стара планина е за бедни туристи, но сега разбирам, че е за мазохисти и/или невменяеми...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Aug 2011 08:52 AM
Така е, хижарите дават облика на хижите, знае се, че вежливостта иска най-малко усилия, но е най-скъпа. Хижата е единствената от петте хижи на дружеството, която не е под аренда и си личи - изглежда броят на туристите не е важен за хижарите, вероятно заплатите си вървят и така. Колкото до маршрути през хижата, доста хора вече я заобикалят - до Ботев и хижа Плевен може да се мине през хижа Равнец или през Рай, до Дерменка и Добрила - от Беклемето или от Сопот - пътища бол. А колкото доучастие в стопанисването - е, няма как да дойдем от другия край на България и да мъкнем цимент, и магарето мъкне, но си е магаре, ние пък си плащаме за всичко без да се пазарим и това е нашето участие.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Aug 2011 12:30 PM
Пишеш глупости.Да разделим хижите в ЦБ на два вида-такива по-луксозни(дето има всичко-ток и т.н.-Добрила,Дерменка) и такива по-спартански(да вземем Амбарица).Вторите не мога да ги нарека мизерни,а по-скоро средно ниво("мизерна" е Изворите).Има си контингент ходещи и за едните,има си контингент туристи и за другите.При поне 15 хижи в района мисля че има прекрасен избор и за "по-такива",и за "по-онакива".Така че айде да не искаме да преправяме да стават всички хижи в ЦБ еднотипни заради нашите лични прищевки.Щото ако някой реши да прави х.Левски да замяза на Добрила със всичките и хотели(и онуй бетонно чучело),АТВтата,моторите и т.н.,аз ще съм първият дето ще иде и ще подложи няколко шашки тротил на новото строителство.
Така и не се научихте че на Балкана си НА ГОСТИ-и съответно трябва да се съобразяваш.
Първо требе да се съобразяваш с Планината и второ-с всички останали.Един му се прищяло да си помъкне кучето из стаите,друг да имало непременно вегетарианска храна,трети ще иска елитни компаньонки,четвърти блюдо от раци.Айде нема нужда.Като искате да си угодите на прищявките-седете си вкъщи в хола!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Aug 2011 08:54 AM
Карловските хижи, както е видно, във века на технологиите и комуникациите са все още в средновековието. Толкова ли е сложно да се публикува необходимата информация, придружена със снимки - какви са стаите, цени за нощувки, кухня, меню, има ли обхват, промоции, пълен пансион, може ли с кучета и т.н. А не общи приказки от сорта на водослива на кои реки е хижата и колко места има общо. Е тогава много неприятни изненади ще бъдат избегнати. Четеш и си правиш сметката да ходиш ли там или не - елементарно е. Някои хижи в Родопите, Рила и Пирин са се усетили, както и една от карловските - Равнец /http://hutbg.hit.bg/, въпрос на ум и предприемчивост. Не виждам с какво един добре направен сайт ще навреди на която и да е хижа.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Aug 2011 06:26 PM
Хубаво е да не се изказваш неподготвен!На сайта на карловското тур.дружество имаше информация за всички техни хижи-със снимки от стаите и т.н. и т.н.Добра система-имитираше нещо от сорта на "виртуална разходка".Поне до преди месец си работеше сайта прекрасно.Не знам кога е изчезнал(не съм обърнал внимание щот не ми е трябвал скоро,сега погледнах след като ти прочетах поста и видях че не бачка).Може да го модернизират нещо сайта-не знам.Не познавам хората от дружеството,нито ме интересува кой го поддържа въпросния сайт.Самия факт обаче че не знаеш за съществуването на тоя сайт е показателен за опита ти в посещаването на този район от ЦБ. :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Sep 2011 09:05 AM
До подготвения - сайтът на дружеството не работи от месец май, поне тогава за пръв път се мъчих да се добера до информация, може и от по-рано да е изпрегнал. Намерих някакви телефони - или дават заето, или никой не отговаря. Е, телефонист няма да ставам, нито аз, нито някой от голямата ни група, хижи в Централен балкан бол, а на карловските - много здраве.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Sep 2011 03:46 PM
Сайта съм го посещавал преди месец(не повече,гарантирано,щото помня кога и за какво точно ми трябваше въпросния сайт! и работеше).Със сигурност не е било през май(не съм чак толкоз изкуфял че вече да бъркам месеците и датите).
Може да го обновяват,ремонтират,да имат някакви проблеми-не знам.Не съм човека който го поддържа,нито имам нещо общо с дружеството,не познавам никой от дружеството,нито човека който се занимава с поддръжката на сайта.Но е факт че сайт си има(ше),при това доста добре направен на фона на останалите сайтове на хижи които съм посещавал.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Sep 2011 06:16 PM
Поотклонили сте се от темата, а тя беше за отношението. На тази хижа отношението към туристите е като към натрапници. Иначе хижа като хижа, добра си е, но докато тези хижари са там ще я заобикаляме. Поразходете се по съседнте хижи и пак ще говорим. Айде със здраве.

Архивен коментар.

Лазар 12 Sep 2011 07:44 PM
Хижата е доста прилична за пренощуване. Има си всичко което може да искаш от една хижа. След като сте тръгнали в планината би трябвало да си носите храна, но за закъсалите има и някаква супа. Нощувката е 10 лева, а банята левче. Безалкохолно в pvc от 0.500ml е 2 лева. Колкото до хижаря неговата работа е да ви даде легло и ако не сте претенциозни и си мислите, че хижа и хотел е едно и също ще останете доволни.

Архивен коментар.

gdobranov 19 Sep 2011 07:00 PM
добре казано, Лазаре :)

Архивен коментар.

Горскси 28 Sep 2011 07:56 PM
А бе хора не разбрахте ли че от както на хижа Левски се настастани стария хижар на хубавец отново алчните търговци а управителния съвет узорпиран от техни покровители в Карлово няма дружество а вие искате сайта да работи.

Архивен коментар.

gdobranov 02 Oct 2011 02:04 AM
Ето го и моето надявам се безпристрастно мнение за хижата след посещението ни на 23.09.2011г. (надявам се наистина да е безпристрастно, тъй като сантиментите ми към хижа Левски са големи, както съм писал по-горе в темата, имам страхотни спомени от тази хижа).
Та, на 23.09.2011 пристигнахме на хижата след 9-часов преход по билото от междинната станция на сопотския лифт. Маршрута беше крайно традиционен - от станцията, през х.Добрила и до връх Амбарица и после по билото - Малка Амбарица, Купена, Кръстците и Костенурката. От Костенурката търсихме пътеката, която знаехме че съществува, и която се спуска до х.Левски, но не можахме да я намерим, така че трябваше да се върнем до Кръстците и да слезем до хижата от там. За информация на тези, които искат да поемат по този маршрут - ако не знаете точно от къде тръгва пътеката към хижата от Костенурката, най-добре слезте от билото по пътеката от Кръстците - ясно очертана е и е маркирана със зелена маркировка (това е част от маршрута х.Хубавец - х.Амбарица). 45-50 минути след като започнете слизането (или дори по-бързо в зависимост от темпото и условията) ще пресечете "лятната" пътека х.Добрила-х.Левски (синя маркировка и колчета) - тя ще ви отведе до х.Левски.
Обратно на темата - пристигнахме в хижата по тъмно, към 8:00 вечерта. Още в началото ми направи впечатление, че има много подобрения от последното ми посещение, като определено най-впечатляващи бяха новопостроените бани и тоалетни в пристройка към хижата. Рядко има хижи с толкова хубави бани и тоалетни (аз видях само тоалетните де, баните не ги ползвах, до колкото разбирам могат да се ползват срещу такса от 1 лев). Пейките и масите пред хижата бяха здрави и новобоядисани, поляната и пространството около хижата бяха чисти. Веднага щом влязохме в столовата ми направи впечатление, че помещението е освежено и наскоро боядисано, а стените вече не са голи както преди - хижарите са се постарали леко тягостната обстановка в столовата, която помня, да изчезне. Имаше доста хора в хижата - нещо, което преди не ми се е случвало в тази хижа, и което ме радва :)
Хората от столовата ни посрещнаха леко троснато понеже идвахме късно, но нищо кой знае колко стряскащо. За пореден път изобщо не срещнах хижаря и даже не разбрах кой точно е той...
И сега малко важна информация - добре е (а според хижаря дори е задължително) преди да тръгнете да се обадите в дружеството и да си направите "резервация". "Резервациите" се пазели до 19:00 часа. Ако закъснеете - не вярвам да ви върнат, но дори и да го направят - няма страшно, х.Балкански рози има нов хижар, вече предлага отлични условия и е само на 45 минути полегато слизане по добре очертана пътека от х.Левски. В хижата вече се предлагат доста напитки и нещица за хапване (за разлика от първия път когато ходихме там, когато ни казаха че имало само чай:) ). Имаше 3-4 вида бира в ПВЦ бутилки, безалкохолни, кафе, чай, сокове и т.н. За хапване не обърнах внимание какво има, но мисля, че гладни няма да останете (макар че според мен е несериозно да се тръгва на поход без храна в раницата).
Та настанихме се набързо, напалихме си огън и се потопихме в магията на пламъците и тишината на Балкана нощем. И сега за стаите - до този момент винаги бях спал в общо помещение на последния етаж, което не беше лошо, но си беше вехтичко. Сега спахме в 12-ка на втория етаж, който също като столовата бе освежен и новобоядисан. Там са и новите тоалетни. Стаите бяха доста уютни, с чисти чаршафи и немиришещи възглавници. За съжаление, все още се намират хъркащи по общите помещения... :) Нощувката е 10 лева за нечленове на туристически дружества и 12 лева в стаи 4-ки.
На сутринта пихме по един чай, закусихме, отидохме до (за жалост) маловодното по това време на годината Левченско пръскало, и поехме по пътеката за Карлово през Балкански рози и Хубавец.
В обобщение, хижа Левски ме изненада с доста подобрените си условия и смятам, че ако човек не търси повече от това, което може да намери в една високопланинска хижа, ще остане доволен от престоя си там. В крайна сметка, важното е всичко онова, което виждате и изживявате по пътя си към хижата, нали така? ;)

Архивен коментар.

Тихомир Томанов 03 Nov 2011 09:13 PM
През 2010г. инециятивен комитет организира бал с цел благотворителност от страна на Карловци и любители планинари за изграждането на вьтрешни тоалетни и бани.Но всичко става много бавно защото даваме доброволен труд за това дело.За повече от вас идвате и си утивате от планината като остават добри или лоши спомини но има хора който искат да оставят нещо и зад тях.Затова дело бяха сьбрани 15 хиляди лева под формата на средства и материали.Незнам дали знаете но всяка година се качваме хора да режим дьрва за хижата а те не са малко 50 кубика минимум.За това ви моля за разбиране от ваша страна.Всичко по хижете се кара на коне и на рьце за да се задоволят макар и минимално на някой нуждите.Тази хижа не е под аренда нито под наем тя е на туристическото дружество Карлово и нещата макар и мудно но стават.

Архивен коментар.

Чичо 16 Nov 2011 08:51 PM
Тихомирчо, чичовото ,научи се най напред да пишеш правилно думичките - утивате, спомини и режим - пък след това участвай активно във форума.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Nov 2011 09:59 AM
Чичо ли си,вуйчо ли си-не знам, но коментара ти е крайно неуместен.Тихомир ми е градски и колкото е помагал по карловските хижи за това и онова-ти толкова принос няма да имаш ако ще и хиляда години да живееш.Няма да коментирам и че е един от хората,които познават района,местностите и пътеките из него толкова добре,колкото и аз не ги познавам дето имам 20кусур години стаж скитане по тия балкани.
Така че бегай улево.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Jan 2012 01:15 PM
На вниманието на всички туристи, хижата приема само "наши" и "ваши". Това ли беше целта, за затварянето й - да приема само определени хора?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Jan 2012 07:14 PM
Към бившия секретар на туристическото дружество "Васил Левски" - Иван Андреев, с топли чувства и пожелания ти честитим имения ден. Бъди жив и здрав и все така усмихнат!

Пожелания от: Наньо, Наско, Миро, бат Геньо, Ив. Генчев, Жожгова, Митевски, Милкин и най-вече от - Кики, Наска и Сашо!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Jan 2012 07:14 PM
Към бившия секретар на туристическото дружество "Васил Левски" - Иван Андреев, с топли чувства и пожелания ти честитим имения ден. Бъди жив и здрав и все така усмихнат!

Пожелания от: Наньо, Наско, Миро, бат Геньо, Ив. Генчев, Жожгова, Митевски, Милкин и най-вече от - Кики, Наска и Сашо!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 19 Jan 2012 04:50 PM
Един от Карлово:
Хижата в момента се стопанисва от ПСС. Не е затворена, и не приема на принципа "наши" и "ваши".
Просто станаха едни "работи" с предишния хижар (не Вълко) и затова ЗА МОМЕНТА е така.
Като се върна на 22/23 ще дам повече инфо.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Jan 2012 06:34 PM
Разбра се, че заслон "Левски" не приема туристи, защо и на хижа "Балкански Рози" няма хижар, нито ток, нито дърва за отопление? И защо на хижа "Хубавец" не ни предупредиха, че другите 2 хижи не работят??? Изкарахме една кошмарна нощ на хижа "Балкански рози". Многократно се мъчехме да се свържем с ТД "В. Левски" Карлово, но никой не вдигна телефона! На къде отива туризма в Карлово!?!
                                          Матю гр. Баня

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Apr 2012 07:43 PM
Кога ще бъде отворена хижа Васил Левски за туристи?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Apr 2012 10:30 PM
Здравейте, също се интересувам дали на 29.04 хижата ще бъде отворена и какви са цените за големи хора, и колко дена преди това може да се направи резервация и на кой телефон? Благодаря предварително! П.П.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Apr 2012 10:30 PM
Здравейте, също се интересувам дали на 29.04 хижата ще бъде отворена и какви са цените за големи хора, и колко дена преди това може да се направи резервация и на кой телефон? Благодаря предварително! П.П.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Apr 2012 07:21 PM
Хижата работи все още като заслон.Бати Вьлко е там постояно и приема приминанащи те туристи.За по сигурно звьнете
на ТДружество за повече информация

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Apr 2012 07:52 PM
какво значи "като заслон" и кои са актуалните телефони?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 May 2012 11:02 AM

  АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА ХИЖА "ЛЕВСКИ " ,МОЛЯ ДА МИ ПИШЕ!РАБОТИ ЛИ ИЛИ НЕ , И АКО РАБОТИ КАКВИ СА АКТУАЛНИТЕ Й ТЕЛЕФОНИ ,ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ОБЯВЕНИ В ИНТЕРНЕТ -ИЗКЛЮЧВАТ ПРИ ПОВИКВАНЕ !А ИСКАМЕ КОМПАНИЯ -ТУРИСТИ ДА Я ПОСЕТИМ ПРЕЗ ЮНИ !БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 May 2012 03:08 PM
Ние ще ходим там на 25.05, говорихме по телефона с хижар, който ни каза, че ще ни очаква. Не останахме с впечатление, че НЕ работи, а напротив. Ще проверя точно на кой телефонен номер сме звъннали и ще го дам по-късно.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 May 2012 04:23 PM
Тел. на хижата 0896688523 днес говорихме с тях, работи си съвсем нормално вече.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Jun 2012 03:00 PM
Хижата работи нормално. Бяхме там 9-10.06.2012г. По предварителна заявка може да се поръча топла, готвена храна. Но и пилешката супата се оказа много вкусна, както бяхме изморени след препълнената хижа Рай. Има баня и топла вода само за левче. Спалните и трапезарията са чисти, бельото - също. Посрещат те нормално. Какво повече е нужно на един планинар.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Jul 2012 02:51 PM
Пламен Петков

на 30.06.2012г. нощувахме там.

НАСТАНЯВАНЕ: Спалните помещения са двуетажни нарове с удобни дюшеци. На вторият етаж (първи жилищен) има две спални. Голямо (с около 20 места ) и малко (12 места). На третият етаж ( втори жилищен ) има едно общо спално с легла на един етаж (или поне така ми се стори ). Отопление – на твърдо гориво.

ХИГИЕНА: В моментна тече ремонт, като в направената пристройка към хижата, на вторият етаж ( първи жилищен ) са обособени вътрешни бани ( 2 бр ) и тоалетни. Тоалетните са две, с тоалетни чинии, има и две мивки. Много добре направено. Към датата на нашето посещение баните все още не работеха, но от председателят на туристическото дружество разбрах, че скоро ще закарат и котела и всичко ще заработи. За момента се използва банята която е обособена непосредствено до кухнята. В нея е пералното помещение.

ХРАНА: чудесна гъбена супа, скара, бира, вафли, пакетирани храни, салата.

ДОПЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Постоянно електрифицирана, като в коридора между двете спални има един контакт с възможност за зареждане на мобилни устройства. Карловското пръскало е на 15 мин. от хижата. Вижте го.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Nov 2013 08:12 PM
Много полезна информация.Благодаря!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Jul 2012 10:14 AM
Нощувахме там на 28.07.2012. Условията като за хижа са добри. Останах приятно изненадан, че е построена вътрешна тоалетна на втория етаж. Пътеката от гр. Карлово е лека, но и много живописна!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Aug 2012 09:15 PM
Вижте каква стаята има за отварянето на хижа Левски - http://www.bulforums.com/[…]/viewtopic.php?f=3&t=395

Кога най-после ще излезне един човек от управителния съвет и ще каже истината за хижа Левски и покрай трудово-правните дела колко хиляди лева загуби т.д. Левски заради хижа Левски. Защо правите туристите на глупави, като се знае всичко? Калейграм като си в ревизионната комисия, защо не излезнеш и не кажеш истината?

Преди ви беше виновен Иван Андреев, а сега кой е виновен?!?

От. Георги Георгиев

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Oct 2012 11:59 AM
Бяхме там на 13.10
Страхотна хижа, чиста, с чисто нови тоалетни на втория етаж.
Вечерта бяха запалили печката и навсякъде беше топло и приятно.Хижарите са услужливи и приятни хора. За хапване ни направиха супичка, а за пийване имаше домашна сливовица.Ако искате нещо друго трябва да си носите,тъй като зареждането с провизии е само с коне. Прехода от Карлово е лек и много красив - няма да съжалявате :)

Архивен коментар.

bugcho 24 Jun 2013 04:38 PM
Има ли малки стаи в хижата?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Jun 2013 09:41 AM
Няма

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jul 2013 05:30 PM
Хижаря Вълко е професионалист. Точност и коректност.

Архивен коментар.

Мира Хънтева 12 May 2014 01:31 PM
Здравейте! С мой приятел бяхме на хижата на 4 и 5 май 2014 г. След предварително изчитане на всички мнение тук, бях бзкрайно приятно изненадана от сегашното положение в хижата - отоплена с централно парно (радиатор) във всяка стая, печка на дърва бумтеше в столовата, където има и сушилник за дрехи. Чисто нови баня и тоалетни на втория етаж в самата хижа, както и топла вода дори през нощта. Генераторът работи непрекъснато. Леглата са двуетажни нарове, но с достатъчно удобни матраци. Много чиста, спретната, поддържана и приятна хижа, запазила и частица от духа на хижите от едно време. Хижарите са любезни и ме упътиха за всичко, което ги попитах. Имаше и страхотна боб чорба за вечеря. Всичко в тази хижа за мен беше перфектно, макар да признавам, че не съм от претенциозните туристи.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 03 Jan 2015 05:55 PM
напълно се присъединявам към мнението Ви. Бяхме на хижата с приятели през август 2014. останахме с чудесни впечатления. използвам случая да препоръчам прехода от Карлово до х. Левски. изключително красив.

Архивен коментар.

Яна Янкова 07 Aug 2014 10:32 AM
Здравейте, искаме да направим преход от х.Васил Левски до х.Амбарица. Интересува ме защо в този сайт вече няма никаква информация за х.Амбарица?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Jul 2015 10:09 AM
Не знам защо тук няма информация, но най добре ще е да намерите хижа "Амбарица" е скайп. Хижарката - Ема, ще ви отговори на всички въпроси - уникална жена.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Nov 2015 03:08 PM
Прехода от х.Амбарица до х.Васил Левски през Платнишки ярове е 5 часа.
Прехода от х.Васил Левски до х.Добрила е 5,30ч по подсичащата от Юг пътека.
Прехода от х.Васил Левски до х.Яворова Лъка по Видимската пътека е 6 часа.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Nov 2015 10:13 PM
 Бати Вълко е голяма работа. Сигурно вече повече от 40 години е хижар горе.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Nov 2015 06:18 PM
Не мога да не кажа няколко добри думи за х.В.Левски и най-вече за нейния стопанин –Бай Вълко. Той е хижар от 1974 година и благодарения на последователните му усилия хижата е благоустроена, с винаги топла столова и нов санитарен възел, на който могат да завидят и много хотели. Цените на хижата са народни, като се отчитат разходите за превоз на товарите с кон от Карлово.Откровено мога да кажа, че за мен това е най-добрата хижа в Централен Балкан.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 Apr 2016 10:55 AM
Хижарите са хижари там наистина от 1974 година, което си е направо рекорд! Много хубава хижа, изключително красива отвън и отвътре! Хижарите са много разбрани и не доипускат животни в хижара и пушене вътре :) Препоръчвам я горещо! :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Jul 2016 05:36 PM
Условията са добри. Отношението на жените, на които попаднахме вчера (14.07.) беше особено неприветливо.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jul 2016 06:45 PM
Тези дни имам намерение да отида до х.Васил Левски и връх Ботев. Чужденец съм и нямам компания. Опасно ли е от Карлово към хижата човек да върви сам, защото разбрах там има мечки?!
Благодаря предварително за савет и отговор.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Jul 2016 07:04 PM
Няма страшно, прекалено много хора минават по пътеката, за да се появи изобщо някаква мечка.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Jul 2016 08:15 PM
Благодаря много за отговор. Аз ще отида там в събота, така че се надявам да има повече хора.Поздрави!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Jun 2017 02:10 PM
Нужна ли е предварителна резервация за четири човека за края на месец август 2017?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Jun 2017 08:51 AM
Задължителна е хижате е доста посещавана.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Jul 2017 02:48 PM
Чисто е. Бяхме 16 човека с стая- друетажни легла. Наредени матраци един до друг. Храната е вкусна- имаше пилешка супа и боб. И по заявка скара и салата.
Единственото, което не ми хареса е, че закуската която искахме да заявим в 6.30 сутринта- ни беше отказана, защото не можели да стават толкова рано. Това ни го каза една жена,. явно помощничка в кухнята.
Иначе хижарят бай Вълко е печен.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Aug 2017 01:29 PM
На 21.08.2017 нощувахме в хижата,чисто е,с вътрешна баня и тоалетна,предлага се храна,скара и салата по заявка.
Зина Балашова- гр.Кърджали

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Jul 2018 08:27 AM
Прекрасно място, прекрасни хора! Непременно трябва да отидете.
ТД "Черноломец" Попово

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Jul 2018 05:33 PM
Самата хижа/сграда е супер..
"Иначе хижарят бай Вълко е печен.".
Павел Х.
пс: до вр.Костенурката, откъм добрилската пътека, пътеката след платото не съществува. По-добре цепете директно след излизането от гората право нагоре към върха.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Aug 2018 06:09 PM
За втори път посещавам хижата, личи си че се поддържа и стопанисва добре, с необходимите удобства като вътрешна баня и тоалетна, приятни хижари.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Oct 2018 10:57 AM
Бих искал да споделя своите впечатления за х.Васил Левски.
Битовите условия в хижита са много добри. Топла вода в баните, домашно приготвена храна, алкохол, планински чай и вафли.
Направихме преход от х.В.Левски през Топалица до х.Яворова лъка за 7 часа.
На идване от х.Амбарица до х.В.Левски го взехме за 6 часа.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Jun 2019 08:48 PM
Здравейте,можете ли да кажете от хижата - през Малкия купен и по билото Ко време отнема до Добрила?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Jun 2019 02:27 PM
Зависи колко бързо ходиш и колко време ще снимаш по билото. Около 3,30-4,30 часа

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Oct 2019 01:40 PM
Бай Вълко от хижа "В.Левски" се е почувствеал зле и е свален в болницата в Карлово.
Дай Боже, да оздравее и отново да се върне в хижата.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Oct 2019 03:50 PM
Бай Вълко е отново на х.Васил Левски -имал е жлъчна криза, която вече е отшумяла Smile
Най-новото
Навигация
Facebook Like Box