Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина xижа Леденика

xижа Леденика

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Намира се в м.Леденишки валог във Врачанска планина. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 86 места, с етажни санитарни възли и бани. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, отплението е с електрически радиатори и печки на твърдо гориво. Разполага с ресторант, столова и бюфет. Около хижата има скални масиви, подходящи за алпинизъм. Пътят до хижата е асфалтиран,
има паркинг.
Съседни туристически обекти:
- благоустроената пещера Леденика - 0.10ч.
- х.Пършевица - 11км. по асфалт и път с трошено каменна настилка/2.30ч. пеша/.
- вр.Замбина могила/1209м./ - 1.20ч.
Изходно място: гр.Враца - 16 км. по асфалт/2.30ч. по маркирана пътека/
Снимки: 1,2,3)->Rambo, 4)->Любомир
  
Спални места 86
Address
Телефон 092/665475, 0888792279
E-mail
Надморска височина (метри) 850
GPS Северна ширина (градуси) 43.203422
GPS Източна дължина (градуси) 23.486946

Коментари (44)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Sep 2006 10:00 AM
Здравейте!
Бях на тази хижа преди около година. До нея наистина се стига лесно с кола. Пътя е само завои, но гледката е невероятна. Хубавото е, че едноименната пещера е в непосредствена близост. Има и екопътека, но тя е много лека. Там отглеждат коне и когато бях там не пропуснах възможността да яздя кон. Страхотно е. Впечатленията ми са много добри. Вярно е, че се стига с кола, но пък е място, на което наистина можеш просто да си починеш.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Oct 2006 01:45 PM
Стая с две легла без санитарен възел-9лв на легло,Със сан.възел-11лв.Хубав е района,става за малки деца.На близо била "алеята на приказките",но ние не успяхме да я посетим.

Архивен коментар.

Бойко Благоев 11 Nov 2006 03:16 PM
Мястото наистина е страхотно ;) Само дето, за да влезеш в пещерата, трябва да се съберат минимум 15лв при билет 1лв за ученици/студенти и 2лв за нормални :) хора. Т.е. или трябва да се организирате по-голяма група, или да си приготвите повечко пари, или да се надявате да има и други хора. И имайте предвид, че разходката в пещерата трае около 1 час и пещерата се заключва. Т.е. ако има влезнала група преди вас, ще трябва да чакате. Иначе цените на легло са: 11лв за двойка/тройка със санитарен възел; 32лв апартамент с 2 легла; двойка/тройка без санитарен - 9лв; четворка без санитарен - 8лв; туристическа спалня - 7лв. Леглата са големи, така че може и повече хора да спят ;) В ресторанта готвят хубаво и не е скъпо. Телефони за справки: 092/665475; 0888792279. Приятно прекарване!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Jan 2007 10:55 PM
Това е най-ужастното място на което съм била, обслужването и под всякаква критика а сервитьорите направо те обират. Ако не си прегладате внимателно сметката се рискувате да им платите месечната сметка за ток с едно ядене. Стаите са мръсни и студени. Персонала не само че не е любезен ами си е направо зъл. Не ходете там

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Sep 2009 03:11 PM
НЕ ВЯРВАМ

Архивен коментар.

**** 01 Oct 2010 07:51 PM
Очевидно не си запознат/а какво могат да предлагат хижите.Има хижи в които положението е много по-лошо.Но в краина сметка ако искаш да си в хотел не отивай в хижа!Хижата е построена с цел да има къде да пренощуват любителите на природата,отишли на почивка.Тя не се строи с цел да се любуваш на луксозна стая,а на хубавата природа!

Архивен коментар.

борислав 30 Nov 2011 05:08 PM
Здравей,искам да ми кажеш,ако може колко сметка си платила и имаше ли други туристи,всмисал хора в ресторанта за да знам или е по-осамотено,ресторанта голям ли е?

Архивен коментар.

tania 26 Jan 2007 10:16 PM
mnogo dobro obsluvwane i bitovi uslowiq ostanahme mnogo dowolni.Wrestoranta gotwiat mnogo wkusno prepora4wam wvi ia

Архивен коментар.

nika 17 Feb 2007 07:44 PM
здравейте,
Миналата година(2006) - септември месец, заедно с една голяма компания решихме да посетиме пещерата Леденика и да отседнем в хижата. Времето през деня беше слънчево, но вечерта (аз лично) измръзнах от студ в стаята. Самата хижа е добре разположена и има санитарен възел(има и топла вода - за което мога да ПОХВАЛЯ СОБСТВЕНИЦИТЕ И ДА ИМ ИЗКАЖА ЕДНА ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА), а самата пещера е на няколко крачки от там. До самата хижа има ресторант за "вечерни забавления", а пред х.Леденика има ОТРОМНО КРАСИВА ЗЕЛЕНА ПОЛЯНКА която е очарователна. Пожелавам на всички незиморници :Р ( а на зиморниците да си вземат по-топли дрехи :) ) да се съберат компания и да посетят както хижата, така и пещерата. ЗАСЛУЖАВА СИ!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Mar 2007 11:30 PM
ima li transport ot vraca do hijata,razli4en ot li4na kola i taksi

Архивен коментар.

stanislav 08 Mar 2007 02:48 PM
Kum tezi pari koito sa spomenati za dvoina staq vklu4va li se nqkakva zakuska ili ve4erq??

Архивен коментар.

Венцислав 01 Apr 2007 12:11 AM
Като гледам снимките ми изглежда че това е от новите поколения хижи, които са по хубави от повечето хотели. Но все пак имам въпрос: Има ли удобни места за каране на колела(дори и да е пътека).

Архивен коментар.

Vanya 02 May 2007 02:25 PM
Има условия за каране на велосипед - както по асфалта, така и по двете еко-пътечки (малко стръмни са на места). Предлагат велосипеди по 2лв/час, а също и конна езда.

Архивен коментар.

Vanya 02 May 2007 02:23 PM
Здравейте,
Първомайските празници изкарах на хижата. Това е една от най-поддържаните хижи, в които съм била (поне хотелската част) - много чисто и наскоро ремонтирано! Ресторантчето също е приятно; наоколо има поддържани еко-пътеки и готини полянки за разходка! Стига се за макс. 3 часа пеша от Враца (има шорткътчета покрай шосето).
Съветвам ви да се обаждате за резервации предварително, защото беше пълно; но пък въпреки факта, че се обадих да ни пазят стаята, защото ще пристигнем едва вечерта, точно под носа ни хижарката я предложи на хора без резервация. Но въпроса с хижарката е друга тема - всъщтност, тя бе единственото неприятно нещо.

Архивен коментар.

Rambo 15 May 2007 08:09 PM
http://193.193.162.74/rambo/Pictures%20from%20excursions/Vratza%20Balkan/ - актуални снимки с пейзажи от местността, както и от вътрешността на пещерата. Наслаждавайте им се! ;о))

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Jul 2007 07:09 PM
Здравейте!
Ами какво да кажа? Възмутена е твърде слабо!
Ние сме група приятели, които обичат да пътуват (дори с малките ни деца).Направихме предварителна резервация и в съответния ден пристигнахме.Първият въпрос отправен към нас беше дали сме в хотелската или в туристическата част. И понеже бяхме избрали туристическата - познайте как се действаше по-нататък.
Аз носех малко изцедена кърма в хладилната ни чанта и попитах дали има възможност да я оставя в хладилник за да не се развали (все пак живеем в 21 век и наличието подобна "ЕКСТРА" не е нелогично).Отговориха ми, че нямат хладилник!!!Но мога да я оставя в един от тези охладители, в които се съхраняват безалкохолни напитки по магазините и заведенията.За чистотата там няма да си отварям устата.Както й да е, наложи се да изхвърля кърмата.
Беше 15.00 часа, децата бяха гладни. Попитах жената, която ни настаняваше къде мога да затопля пюрето на 6 месечната ми дъщеря (тъй като в туристическата част на хижата подобни условия няма, а иначе ние си носим примус, канче и всички останали необходими за целта пособия), а столовата беше ЗАКЛЮЧЕНА!Там се изпичаха агнета за някакъв банкет и познайте...
Тя ми отговори да се кача на туристическия етаж. Е там няма маси и столове, на които да се сложи примус или дори филия хляб.Накрая мъжете намериха едно ужасно старо и мръсно бюро, позабърсахме го с бебешките кърпички, сложихме два вестника и...приятен обяд!Таткото ни трябваше да гушка дъщеря ни в скута си, а аз срещу тях се опитах да я нахраня - познайте резултата.
Дъщерята на наши приятели (тя е на година и половина) обикаляше из настина мнооооого оскъдното празно място и се хранеше, като си взимаше разни нещица (които майка й предвидливо беше приготвила още у дома) от кутията, поставена върху един от саковете.Останалите стърчахме като пилони и преживяхме на крак от малкото неща, които можехме да извадим върху бюрото.
Хижарката разбира се влезе за да уточни детайлите...и ни най-малко не се почуства неловко от описаната картинка.
След 4 часово чакане столовата беше отключена и не заедно с още една група получихме най-сетне разрешение да я ползваме.Ако кажа, че вътре беше мръсно и миришеше така, че и на най-големия стоик му се повдигаше ще представя нещата в доста добра светлина.Както се бяха приготвяли агнетата, така си стояха доста от нещата.Беше позачистено както се казва "като лисицата с опашката".Но на другия ден ни беше поискано по 1.50 лв на човек за ползване на столовата!!!Не сме ползвали някаква посуда освен два ножа и две дъски, но...сме хабили ток!Поискаха ни 18.00 лв за 6 часа.Представете си го само колко много ток сме изразходвали!Е понятието чисти покривки обаче е твърде неизвестно на въпросните хижари.Ние обаче си поискахме фактура за съответната сума и те никак не се посвениха да напишат в нея "ползване на столова".
Беше казано, че водата от чешмите не е подходяща за пиене и по-добре да се ползва минерална такава.Познайте от кого трябваше да си я купим?Ами от лавката на хижарите разбира се!!!Честито на позналите:)
А що се отнася до самите битови условия - хижа като хижа.Напълно нормална според българските стандарти, но мноооого далече от световните.
Ресторантът към хижата изглежда приятен и персоналът учтив.
Що се отнася до пещерата, там нещата са направо прекрасни на фона на хижата.Интересна и красива обиколка от около 1 час по явно обновени удобни неръждаеми стълби с хубави здрави перила.Добро осветление, възможност за много красиви снимки и интересна беседа.Горещо препоръчвам на всеки да я посети!
А за хижата - на Вас оставям всеки сам да прецени дали желае да отседне в подобно място, и дали желае да толерира подобно отношение.В крайна сметка ние сме тези, които трябва да се грижим за правата си.Нали?
Приятна почивка!

Архивен коментар.

Иво 01 Aug 2008 12:36 AM
А бе вие като запазвате места, кой трябва да мисли вместо вас - малките деца (вашите) или главите дато са само за красота ???!!!
Това е ХИЖА не хотел 5* !!! + това си има и хотелска част а вие сте избрали тористическата + това сте с бебе(та) ... Ами какво да ви кажа, каквото и да напиша на-данли ще ме разберете.

Хижаата е страхотна и има условия, които повечето хижи не могат и да сънуват за тях!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Jun 2013 07:45 PM
hijata e ujasna hijarkata e zla veshtiza a personala e mn zal i + tva zenite sa mn visoki a ne si zaslushavat

Архивен коментар.

Анонимен посетител 19 Aug 2008 08:42 AM
Абе ти да не си от собствениците, какъв ти е проблема, била съм на много по-добри места и определено няма условия за които другите хижи сънуват. Ако това е най-доброто, което можеш да предложиш, си е съвсем отделен въпрос.В сравнение с къде условията са по-добри, а, със селските къщи ли? Никой не ти говори за петзвездни хотели, като не можеш да предложиш задоволителни условия, естествено че ще има недоволни. И тук не става дума за дребни грешки, а за груби нарушения - такса за ползване на столова! - никъде другаде го няма, хигиената - да не говорим и така нататък, да не говорим за хигиената. Вместо да се сърдиш на негативните коментари, вземи си подобри условията, защото само хваленето с коментари няма да ти докара клиенти.

Архивен коментар.

Анонимен 18 Jun 2010 10:31 PM
Аз бях там на екскурзия със съученици и съм с много лоши впечетления.Служител на хижата се сби с деца които бяха посинени и с кръв.Ние бяхме уплашени до смърт дори се наложи да ни успокояват.НЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ХОДИТЕ ТАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Jun 2010 09:49 PM
Аз бях там, всички пищяха от страх,беше една кошмарна нощ.
НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Jul 2007 05:34 PM
В хижата е чисто и приятно.природата е невероятна,но ресторанта...грамажа не отговаря на действителния.малки порции високи цени.обслужването е под всякаква кртика

Архивен коментар.

Виолета Петрова 03 Oct 2007 04:20 PM
В началото на юни три двойки посетихме хижата с предварителна резервация за три двойни стаи със собствен санитарен възел и баня.Около половин час чакахме хижарката да благоволи да ни настани(която между другото се оказа и собственичка на павилиона по-надолу с тройно надути цени на всичко).Когато въпросната госпожа дойде започна да се държи с нас невероятно грубо и неучтиво,през цялото време държеше висок тон и ни се караше,а за капак когато но връчи ключовете ни каза,че едната стая е с обща баня и тоалетна на етажа(въпреки резервацията).С много мъка склони да ни даде друга стая(оказа се че имало),а накрая излезе,че другите две стаи са с обща баня и тоалетна,изобщо ни прецака отвсякъде.
Иначе условията са сравнително добри за хижа,в ресторанта готвят хубаво на прилични цени и поне тогава обслужването беше много добро.
Ако отидете гарантирано ще си изкарате хубаво,само внимавайте подобна наглярка
като въпросната "хижарка" да не ви развали цялата екскурзия,защото на нас почти успя.

Архивен коментар.

Горски 06 Aug 2008 07:13 PM
Мястото е прекрасно, хижата е супер, условията прилични, но "хижарката" е под всякаква критика. Тук не става въпрос за претенции от каквото и да е естество, а просто за липсата на човешко отношение!

Архивен коментар.

Обективно 14 Jan 2008 08:21 PM
Ами нека да добавя своя най-пресен и актуален коментар за хижа Леденика към дата 12.01.2008. Така, значи, цените за двойна стая в хотелската част са 28 лева на стая , демек 14 на легло, стаята е сравнително чистичка но доста тясна, има самостоятелна баня с тоалетна и с бойлер, т.е. топла вода има. Мойто лично мнение е че са и малко много 28 лева на тая стая, спал съм на доста по-прилични места за подобни пари. Ползването на столовата без консумация от барчето наистина се заплаща , което е страшна простотия, но ние си пихме втората вечер там и си пазарувахме от барчето където цените са доста по сносни от ресторанта и хижарката нямаше нищо против, има и билярдна маса - 1лв жетона , може да си пуснете диск с мп3, карти , табла, ние си изкарахме екстра, на втория етаж има и тенис маса безплатно. Сега за ресторанта ,както беше писал някой, аз изобщо не го намирам за евтин , искаше ми се да снимам менюто ама падна батерията на апарата, значи бира Туборг - 3.20 лв , Амстел - 2.20 , Старопрамен - 2.20. Манджите наистина не отговарят на грамажа , което ги прави скъпи, иначе супите бяха около 2 лева, пържени картофи и те толкова в една смешна чинийка от чай едва ли
не. Сервитьорката беше доста любезна , но ако сте голяма компания с усмивка ще ви удари в сметката. Това е горе-долу ситуацията. Ох, от тая изцедена кърма дето прочетох по-горе ми се повдигна , ами аз определено не бих тръгнал из горите с бебе на няколко месеца, това си е хижа в планината, не е ясла за кърмачета. По принцип нашата цел там беше да караме ски на Пършевица и х.Леденика не е много далече , та затова и спахме там , иначе ако нямахме подобна цел аз не бих отишъл ей така за почивката, поне не през зимата, лятото сигурно е хубаво по поляните.

Архивен коментар.

борислав 30 Nov 2011 05:11 PM
Кажи ми колко сметка платихте толкова ли е скапо,значи да не ходя там?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Oct 2008 11:13 AM
Къде отиде главния готвач А.Неговата храна беше разкошна,а сега е под всякаква критика!Нека собствениците друг път да не изпускат такъв готвач.

Архивен коментар.

Невена Христова 04 Mar 2009 09:51 PM
използване на столовата:2.50
стая без значение с колко легла 12 лв/туристическата част/
кафе 1.80
бира /по-добре си носете,щото на мен ми пресъхна гърлото докато ми донесат - и после си поръчах 3 наведнъж/
билярд-да, ама не знаят как се вадят жетоните:0
обслужване - под нулата
по-добре вижте някоя друга хижичка наоколо
и не паркирайте на паркинга!

Архивен коментар.

Tina 23 Mar 2009 01:18 PM
Бях на хижата на 22-ри с приятелят ми.Когато пристигнахме в големия сняг и гъстата мъгла ни казаха че нямало места,чак след като им обяснихме, че нямаме претенции относно стаята ни казаха че ще ни настанят,иначе си бяха готови да ни отпратят.Самата хижа е много приятна,стаята ни беше много хубава и топличка.Да кажем че хижарите "стават".Тъй като си носихме алкохол и храна помолихме да си пийваме в столовата, но се оказа че това удоволствие струва 4 лв на човек(на къде отидоха хижите в БГ).Ресторантчето до хижата беше много хубаво ,обслужването беше на ниво ,цените бяха приемливи,а храната много вкусна, това не се отнася разбира се за лафката в хижата,където цените бяха недопустими за това което предлагат.Препоръчвам на всеки да отиде там за да посети пещерата-творние на природата.Понякога си заслужава да игнорираш някои неща,за да може да се насладиш на прекрасната природа на България :)

Архивен коментар.

вълчо 23 Mar 2009 07:45 PM
Вие ме отчайвате бе хора.То тогава да си направя една снимка с туристическата карта и да я сложа в рамка.Акъде ще ходим ние по бедните?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Mar 2009 04:34 PM
Все още се намират хижи на който цените са ниски,а именно тези който не целят печалба,а да радват хората с красивата природа на БГ.Жалко е че хижите започват да се превръщат в хотели с лошо обслужване!!!

Архивен коментар.

boti 28 Jul 2009 08:10 PM
На 22.07.2009г. бях на хижата.Там целогодишно има посетители.Лесно се стига с кола, но пътят е с много завой.Има няколко кафенета и едно ресторантче.Стаята в която бях изобщо не беше хубава.Не беше със собствен санитарен възел.Бенята беше ужасна.Но за тази цена...

Архивен коментар.

цвети 07 Nov 2009 07:18 PM
Бях във хижата на:04.11.09г..стаите са в изрядно състояние.Ходила сам на много хижи и такава като тази не сам срештала..Обслужването в ресторанта е на ниво.Толкова приятен персонал не съм срештала.всичко беше супер и много мои познати са доволни.Предлагат конна езда,който не е яздил е изгубил много.заповядайте и вие в този прекрасен комплекс нищо няма да загубите.

Архивен коментар.

ицо 26 Sep 2010 09:10 PM
Днес се върнахме с компания от там, така че мисля че информацията ми е актуална. За пръв път посещавам хижата. Бяхме в хотелската част като условията са повече от приемливи- чисти стаи, бяня с бойлер, тераска, е вярно малко теснички, но нали все пак са само за спане. Цени 17 лв на легло беше по ценоразпиз, на нас ни всеха по 15 незнам защо. Невероятна природа, страшно красива пещера, условия за спорт и развлечение. Конете да много кротки и спокойни и без проблем могат да се яздят и от малки деца, ще е страхотно изживяване за тях. Персонала като чета по горе си е същия, но ние срещнахме само любезно отношение и топло посрещане от тия хора, така че си мисля че вината не е в него за проблемите в горните коментари. А ресторанта просто е една приказка- културно и дискретно обслужване, невероятно вкусна кухня и обстановка. Като цени- асболютно нормални от ранга на среднооборотна кухня в областен град. Пожелявам на всички които обичат планината да посетят това райско място, според мен няма да съжаляват. Аз лично при първа възможност съм пак там.

Архивен коментар.

Теодора Тодорова 30 Oct 2010 12:50 PM
Здравейте! Тъй като съм безкраино възмутена от обслужването, хигиената и т.н. на хотела, реших да изкажа мнението си тук! Ако сте намислили да отидете в прекрасната пещера Леденика-отидете, но да отсядате в хижата-и дума да не става! Обслужването е краино занижено, а тъй наречената "управителка" е ужасно недружелюбен човек! Мога да ви дам пример-спяхме в стая 4 мимечета когато от нищото въпросната "управителка" нахлу в стаята(която стая между др. беше със строшена брава и не можеше да се затвори, а не ставаше и дума да се заключи) без дори да почука, събуди ни и заяви, че се правим,че спим и не спираме да говорим(което обвинение беше напълно без основание, тъи като ние вече спяхме от 1 час) след което излезе от стаята с гръм и трясък! Просто беше недопостимо! Хигиената беше ужасна. Стаята беше много мръсна, чаршафите не бяха добре изпрани и бяха скъсани. Баните и тоалетните са общи и са под всякаква критика! Просто нямам думи! Посетете Леденика но не избираите да преспите в хижа Леденика, ще сажалявате безкройно много!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Oct 2010 05:44 PM
Здравейте! Наскоро посетих хижа Леденика с група приятели. Персонала беше под всякаква критика, както и обслужването в ресторанта. Стаите са мръсни. Чаршафите не бяха прани, а оправителката на хотела се държеше отвратително! Никога повече не бих отишла там. Както пише в по горния коментар ОПРАВИТЕЛКАТА също нахлуваше в нашите стаи. Дори удари шамар на един от приятелите ми..понеже се смеели в стаята. И както се предполага дългоочакваният ден беше провален. Хижа Леденика-никога повече!!!

Архивен коментар.

георги 10 Dec 2010 10:45 PM
Абе да попитам.Мисля за нова година какво ще правим с моите приятели.Как стоят нещятата с ресторанта и мойе ли да си занесем ядене и пиене и да го консумираме там?

Архивен коментар.

аз 16 Mar 2011 06:00 PM
ХА ХА ТАКЪВ УЖАС НЯМА ДРУГАДЕ!!!

Архивен коментар.

Petkov 17 Mar 2011 01:36 PM
Не знам как е в хотелската част на жижата, но в ресторанта - направо избиват зъбите.
Една ракия 100 гр - 5 лв.
За другото да не пиша. По-добре си носете сандвичи, когато идвате на Леденика.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Apr 2011 10:30 AM
Здравейте,аз бях на екскурзия във въпросната хижа.Бях със група учители(колеги)и ученици.Пристигнахме там,настанихме се и отидохме на обяд.След това се прибрахме по стаите,учениците също.Вечерта направихме дискотека и децата много се забавляваха,но след определено време се появи един от служителите в хижата,който беше пиян до смърт.Въпросният служител налетя на две момчета,удряше им шамари и всякакви удари.След малко ситуацията беше овладяна,но всички деца бяха изплашени до смърт.Дори една от колежките се наложи да успокоява момичетата от нейнич клас,които твърдо настояваха тя да остане при тях,защото бяха много изплашени.Управителката на хижата се държа много арогантно и надменно със всички нас.Аз ви предлагам да не посещавате хижата,но все пак вие си преценете!

Архивен коментар.

Unknown 19 Jul 2011 05:01 PM
Здравейте
Аз съм ходил във въпросата хижа със класа ми и впечатленията ми от нея са направо ужасни.Още със пристигането ни хижарката се държеше лошо с нас и искаше час по-скоро да ни настани и да се оттърве от нас.Щом видях стаята ми се поиска изобщо да не бях идвал.Условията са ужасни-Стаята е колкото 1 килер и трудно 2-ма човека можеше да се разминат.По-добре отидете да видите пещерата :),но в никакъв случай не пренощувайте там!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Jul 2013 11:18 AM
Миналата година, когато оформях маршрута си из Врачански балкан, прочетох отзивите,поместени по-горе, и прескочих хижа Леденика, смятайки я за опасно място за нервите. Така се случи, че 2013г. през юни се наложи да нощувам тук с голяма група от мои ученици, и установих, че негативните коментари са абсолютно субективни и неверни. Хижата е обновена, поддържана с желание. Хижарите са стопани, с чувство за отговорност към бъдещите туристи, които тябва да намерят стаите чисти и леглата - здрави. Всеки, който спазва общоприетите правила за поведение, за чистота, няма да има никакви проблеми. Санитарните възли работят безупречно, има топла вода, баните са предостатъчно, ресторантът е луксозен. Цялата група от 50 човека изказа благодарност на стопаните - точни и коректни във всяко едно отношение. В. Инева - София

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Aug 2017 06:30 PM
Казвам се Боян. На 25.08.17 аз и и още един човек нощувахме в двойна стая в хотелската част. Останахме с много приятни впечатления - стаята беше чиста и подредена, със самостоятелна баня и предварително включен бойлер. Имаше дори интернет и телевизор вътре. От последните неща не съм се възползвал, тъй като не ми е била целта да да гледам телевизия и да зяпам във фейсбук точно на Леденика, но сигурно други хора биха оценили това. Дадоха ни дори да си вземем кучето в стаята и сме платили общо 33 лв. (по 15 лв. на човек и 3 лв. за кучето). Хижарите и персонала ми се сториха много коректни хора. Естествено не съм сядал на маса и да пия ракия с тях, за да мога да изследвам и да коментирам после тук всички възможни техни житейски недъзи...

В ресторанта цените ми се сториха нормални - нито много ниски, нито баснословно високи. Общо взето за супа/салата + основно + някаква питка съм давал по 10-12 лв. В тази връзка, като чета горните коментари, ми се струва, че повечето са писани или от разни глезльовци или от хора, които са свикнали да се хранят в студентския стол за по 2 лв. Хора, хижата не е нито благотворително предприятие, нито хотел. Срещу 15 лв. съм получил почистена стая, изпрани чаршафи, топла вода и възможност да ползвам интернет и телевизия, което е повече от достатъчно за всеки истински турист в планината, а цената за това е меко казано симоволична. И толкова, дори, не съм очаквал да получа, защото целта на такива места е просто да преспиш и отпочинеш през времето, когато не се наслждаваш на планинската красота и спокойствие. Един жокер - който е дошъл тук само, за да се наяде, напие и да върши всичко това, което прави така или иначе вкъщи всяка вечер, може да си спести горивото и усилията и просто да не идва. И не на последно място - като имате изисквания за хладилници, готварски печки и не знам си какво си - има си телефон. Обаждаш се, питаш, ако те устройва идваш, ако не - booking.com . Визирам най-вече родилката с кармата - що за човек трябва да си, че да тръгнеш с новородено в планината без предварително да си се убедил в условията и капацитета на местата, където ще спи бебето ти???

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Sep 2021 02:32 PM
Преди два дни минах край хижата. Имаше група ученици. Като цяло ми се стори позанемарено поне отвън. Ресторантът, който е на 20 метра не работи от известно време разбрах от местни хора. Районът е атрактивен и на ден минават навярно над 1000 души по починвните дни, заради пещерата, но като цяло истинският туризъм явно в този регион към момента не е на ниво.
Най-новото
Горски дом Кабата
Навигация
Facebook Like Box