Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина xижа Мургаш

xижа Мургаш

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Намира се югозападно от вр.Мургаш/1687м./. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 60 места с външни санитарни възли. Сградата е водоснабдена, електрифицирана от агргат, отоплението е с печки на твърдо гориво. Разполага с туристическа кухня и столова. До хижата се достига от гр.Бухово по път с трошено-каменна настилка/14км./.
Съседни туристически обекти:
- вр.Мургаш/1687м./ - 0.30ч.
- проход Витиня - 6.00ч.
- х.Лескова - 6.30ч.
- тур.спалня Витиня - 6.00ч.
Пътеките са маркирани.
Изходни места:
1.Гр.Бухово - 4.00ч.
2.С.Желява - 3.30ч.
3.С.Чурек - 4.30ч.
4.Местността Жерково - 4.00ч.
5.С.Врачеш - 6.00ч.
Снимки: 1)->Zlatanov, 2)->Krasy
  
Спални места 60
Address
Телефон 0888/380530
E-mail
Надморска височина (метри) 1400
GPS Северна ширина (градуси) 42.821611
GPS Източна дължина (градуси) 23.652764

Коментари (58)

Архивен коментар.

demo 21 Apr 2006 06:27 PM

В момента кипи усилен ремонт на х.Мургаш. Опитват се нещо да я направят като хотел. С телевизор и баня във всяка стая. Пристройват и разширение към старата хижа. Дотук добре, но ми се струва, че цените ще набъбнат и истинските планинари ще започнат да я отбягват. Това са само мои предположения. Да но да греша, защото е близо до София и е чудесна за краткотрайни излети.

Архивен коментар.

Вени 21 Apr 2006 06:27 PM

Така е наистина,ако цените набъбнат,истинските планинари ще започнат съвсем сериозно да я отбягват.Защото на нас не ни трябва лукс,а просто място където да пренощуваме,където да имаме просто покрив над главата...Напълно подкрепям човека с този пост!

Архивен коментар.

Мария 21 Apr 2006 06:27 PM

Ходили сме с компания два пъти преди около 1г. - пеша от с.Врачеш е за около 6ч.,природата е невероятна, доколкото знам сега хижата е реновирана. Там е прекрасно както за почивка, така и за забавления с весела компания!

Архивен коментар.

Gavrilova 21 Apr 2006 06:27 PM

Споделям мнението на Demo, че не е ясно какви ще са цените след края на ремонта. Хижарите са старите(новият арендатор ги е наел) и са много хубави хора, но който плаща поръчва музиката. Имам усещането, че мястото се пренаселва от хора с джипове и ловци. Новият собственик първо оправи пътя от Бухово нагоре и сега батковците нямат спирачки!Колкото пъти сме се качвали това лято, все коли и батковци без вратлета.

Архивен коментар.

Michev 21 Apr 2006 06:27 PM

Мисля че няма нищо лошо в поправянето на пътища. Важното е пътеките да си останат пътеки, нали?! Докъдето си има път да си е хубав...стига с негативизъм и отживели разбирания.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Aug 2006 09:53 PM
Ремонтът на хижата още не е довършен. Но хижарят е много точен мъж и истински планинар - оборудвал е една стая за закъсали туристи.

Архивен коментар.

Jeronimo 03 Dec 2006 09:22 PM
Хижата все още е в ремонт, бяхме на 11 ноември 2006. То май и никой нищо не ремонтира по нея. Хижарят е точен, бил е в Хималаите и ни влезе в положението, подслони ни доколкото можеше, някои спаха на дюшеци в столовата. Беше топло в помещенията (където имаше врати де), има локално парно, има и баня с топла вода, само тоалетната е на 50м отвън. Носете си храна, там няма.

Архивен коментар.

Влади 05 Feb 2007 06:50 PM
значи ходил съм отдавна когато още беше в първи стадий на ремонта демек страшна работа.Аз съм ходил по маршрута от с Чурек Елинпелинско маршрута е супер не е натоварен мноого разнообразен аз много обечам да ходия по плани ама немам много голияма възможнос щтото не съм още много голиям дайте да си организираме една екскурзйка ВЛАДИ 14г

Архивен коментар.

viki i ivo 15 May 2007 12:56 PM
ходихме на хижата преди два дни,още е в ремонт,но е много приятно.има нов хижар и е много мил.много хора не знаят,че се дават легла,има ток,баня,парно,кухня.ходихме с кучето си с преспиване и това не беше проблем-пуснаха ни с него в стаята ни.ако си носите храна,също не е проблем-човека ни даде свои прибори,за да ни е удобно,но и тяхната е на достъпни цени.нощувката е само 5 лева на легло

Архивен коментар.

ваня 15 May 2007 01:09 PM
и сега е в ремонт,но има нов хижар.много мил и добродушен човек.веднага изпълнява поръчките на посетителите,упътва хората с полезна информация.за тези два дни престой разбрах,че хората не знаят за свободните легла.е,не е лукс,но е спокойно.а и не е скъпо-нощувка и кухня са на човешки цени

Архивен коментар.

Banderas 02 Jun 2007 11:44 PM
Здравейте планинари!
Ремонта си тече- е не е така усилен, но пък хижаря е супер!
След 3ч. каране и основно бутане на колелата от Бухово, човека ни посрещна един път! Има пиене, храна и места за нощувка / за сега само за около 20ч./.
Разказа ни интересни историй, упъти ни за върха- изобщо готин е!
Който има за губене един де в София, по-добре да се поразходи малко, но не препоръчвам летните жеги, защото основно пътя е открит.
ЧАО!

Архивен коментар.

вики и иво 10 Jun 2007 04:59 PM
Здравейте и от нас!На хижата е страхотно,има си всичко необходимо за една приятна почивка.Може да се ходи и с кола,пътя е широк и хубав.Но ако сте пеша,слагайте широкополи шапки,че ще слънчасате.Ахижаря е голям сладур

Архивен коментар.

Гиц 28 Oct 2007 09:31 AM
Ремонт, май няма. Хижата е на това дередже, вече 2 години. Аз ходя там през 2 седмици и още не съм виждал омазан чичко със син гащеризон да ремонтира нещо.

Архивен коментар.

мони 15 Nov 2007 09:29 PM
Не сме ходили на хижата от 10г.Беше супер хижа.Кога ще я пуснат отново за посещения и на какви цени?Изсичат ли гората около нея.

Архивен коментар.

ники 04 Feb 2008 02:26 PM
Моля, някой ако знае да ми отговори, може ли от хижа Мургаш да се слезе към Врачеш през зимата. Има ли маркировка и въобще как е положението?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Feb 2008 04:25 PM
Аз съм ходил по този маршрут, но беше през лятото и си спомням, че на места маркировката се губеше. Така че, моят съвет е, ако не познавате много добре района - не тръгвайте. Зимата е много по-различно!

Архивен коментар.

ники 25 Feb 2008 02:45 PM
Благодаря за информациата!

Архивен коментар.

trucker 01 Mar 2008 06:58 AM
Ей!!! Бях там като войник или по-точно трудовак. Бяхме във фургони на около 10м под хижата и работехме на метеорологичната станция на самия връх. Отливахме бетон за някаква нова постройка (сигурно военна). Това беше през 1989г Баси колко време мина!!! Та някой може ли да каже сега за какво се ползва това дето съм отливал там?

Архивен коментар.

Danish 06 Mar 2008 01:10 PM
За нищо :) или поне не за това за което е било предвидено. Сега там от метеорологичната станция си държат дървата :)
Ах колко е прекрасно там ... :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Mar 2008 08:20 PM
Никога не съм достигал до хижата,но съм бил в раъона.Прекрасно е,но ако това на снимките е хижата е много грозна.Не ме разбираите погрешно нетърся лукс просто трябва да си подхожда с неверочтната природа,а тука на снимките виждам бетон

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Mar 2008 09:30 PM
И в крайна сметка хижата рбпти ли в момента

Архивен коментар.

tosho 20 May 2008 01:03 PM
Хижата е абсолютно пуста.Онзи ден бях там.Гледка,гора,връх Мургаш-всичко е супер.Но явно битката е жестока за това райско кътче.Маршрутът до там обаче е гаден ако идвате от Бухово.Само за мотори и АТВ.С колела е гадно,защото е много бутането.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Jun 2008 07:26 AM
Към днешна дата хижата не работи. Има вид на отворена и изоставена. Една бригада цигани имитираше, че извършва строителни работи. Жалко.

Архивен коментар.

roxana 15 Nov 2008 03:20 PM
За съжаление хижата е пуста,няма никой там.Говори се,че пак ще подновят ремонтите,но кой знае.Изкачвала съм се от към Бухово-цялият маршрут е слънчев,няма сянка по пътя,няма чешми.Старата хижа си беше добра,защо я развалиха...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Mar 2009 06:01 PM
ако някой се кани да ходи натам - по-добре де се откаже, ако иска да преспи в хижа. Тя все още НЕ РАБОТИ - в ремонт е - каква изненада!

Архивен коментар.

пътешественица 28 Aug 2009 09:16 PM
Вчера минах от там, хижата все още не работи. От различни източници научих, че има някакъв спор около хижата и затова арендаторът е спрял ремонта. Дано да оправят хижата... за хора без палатки и/или спални чували няма друга алтернатива...

Архивен коментар.

пътешественица 28 Aug 2009 09:55 PM
Първата половина на маршрута е с перфектна маркировка.
За преминаващите с велосипеди/мотори - някъде към средата на прехода от х. Лескова до х. Мургаш пътеката е затрупана от огромни паднали дървета - това е някъде в района на дивечово стопанство "Витиня". По следите разбрахме, че обикновено се минава отдолу точно до телената ограда на стопанството, като се прескачат дърветата. Практикувало се е прерязване на мрежата за преминаване с мотори, но минаващите отдолу работници в стопанството бяха доста изнервени от последното такова прерязване и доста се заканваха.. така че съветвам мотористи и велосипедисти да опитат да минат над дърветата.
По-надолу, когато свършва оградата и се навлиза по някакъв дърварски път сред сравнително прясно сечище, маркировката се губи - изглежда пътеката минава над дърварския път, но ние или не сме видели знака, или дървото е било отсечено. Така че внимателно, гледайте наляво нагоре към дърветата и ще забележите маркировката!
По-редовните пътешественици из планините няма да имат проблем, но по-неопитните трябва да внимават, че на 1-2 други места като това пак има вероятност да пропуснат маркировката.
Успех!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Sep 2009 11:54 AM
Хижата не функционира. Започнат е ремонт, който скоро няма да бъде завършен поради съдебни спорове между собствениците. Между другото, преходът х.Лескова - х. Мургаш не е 6 часа и половина, както навсякъде пише по карти и справочници, а някъде към 9 часа. Да знаете, че вода има само на едно място, отстояща на час и половина от х. Мургаш. Тоест, тръгвайте от Лескова с достатъчно вода -чака ви безводен ден и много ходене!

Архивен коментар.

Сержи 14 Sep 2009 03:44 PM
Вчера (13.09.09) по път за вр. Мургаш минахме и през хижата. Посрещна ни един човек, който в последствие се разбра че е новия стар хижар. Много отзивчив и благ човек. Разказа ни, че навремето е кипял здрав ремонт (имало е цяла бригада), но след това собствениците не могат да се разберат и замразяват строежа чак до сега. През това време разни знайни и незнайни мародери си вършат своята си работа и разграбват абсолютно всичко ценно от там (дори тоал. чинии и дограмата на някои места). Човекът беше съкрушен направо.. Но все пак вярва, че скоро хижата отново ще може да посреща гости. По негови думи, разбрахме, че това може да стане след около месец, когато позакърпят част от нещата. А до началото на зимния активен сезон възможно е и ресторантчето там да заработи. А за тези, които питат: от хижата до върха е 30 минути нормално темпо (дори може да спрете за момент и да се огледате за зайци в гората, за малко да го снимам :))

Архивен коментар.

Цеко Минев 29 Nov 2009 11:55 PM
малко информация от 29.11.2009 :)
хижаро-човека е там, заедно с 2 кучета.
каза, че се подготвят за зимата - ще слагат печки в няколкото стаи, които са готови (ура!).
иначе отвън по хижата няма грам промяна, вътре като влезнеш все едно бомба е паднала, НО - стаи ще има.

Обясни, че хижата вече е частна, като се очаквали 'последните документи, най-късно до нова година' с които
проблемите със собствеността се решават на 100%. Живот и здраве догодина щяло най сетне да потръгне истинския ремонт.

Архивен коментар.

Цвети 15 Dec 2009 06:21 PM
Това са добри новини! :) Дано основната част от ремонта да бъде завършена скоро и да се приемат туристи при нормални условия.. И стопанисването да е на ниво.

Архивен коментар.

Кольо 07 Jan 2010 08:00 PM
Ето още малко инфо за хижата, където бях на 25.12.2009, Коледа! Състоянието на хижата е същото, като на снимката. Ремонтът в момента е прекратен и едва ли ще започне по - рано от пролетта. Хижар наистина има и наистина е готин, но държа да подчертая, че хижата НЕ РАБОТИ!!! Мен, наистина ме прие, но с не особена охота, макар че после си изкарахме хубава седянка, досреднощ, на чай и приказки. Просто тръгнах много късно от с.Желява и докато кача върха и се върна, започна да се стъмва, та го помолих да ме приеме, за да не се прибирам по тъмно и той се съгласи, но на няколко пъти повтори, че хижата не работи още! Условията наистина са сурови, но все пак става за нощуане, при необходимост. Има няколко легла, но много малко одеала. Обрах всички, които намерих и пак беше студено, но все пак пренощувах. Ток няма, но човека пуска от акумулатор, за една малка крушка от фар на автомобил, колкото да свети нещо. Така че имайте го предвид и ако не е наложащо, не планирайте нощувка на хижата, а ако все пак се наложи, да знаете, че повече от 3-4 души не могат да спят там, освен ако не си носят спални чували, разбира се, но и чувалите трябва да бъдат от качествените, за минусови температури. Иначе самата нощувка е 5 лв.
В заключение ще кажа само, че продължителността на маршрутите е наистина толкова, колкото е отбелязана тук. Аз ходя средно бързо и за 3.30 часа го взех от с.Желява, от хижата до върха е към 30 мин., макар че ако снега е много може и малко повече да дойде.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Apr 2011 12:18 PM
този прословут ремонт тече сигурно от над 15 години, това не е ли престъпление че туристите не могат да ползват този обект?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Mar 2010 10:25 AM
Природата е невероятна - в ясно време от билото пред Вас се разкрива зашеметяваща гледка към Рила, на югозапад към Витоша, а на изток към върховете на Стара планина! С една дума - Швейцария! Маркировката е синя и започва от параклиса Св. Петка в село Желява /стига се с автобус № 118/, върви се покрай реката, а след водосборния пункт се завива в дясно. Аз предпочитам асфалтовия път от североизточния край на с. Желява - върви се през хубава борова гора. Пътят стига до Мерова поляна - лобното място на Ботевия четник Ангел Тодоров. Оттук се продължава малко в ляво и се върви по рида на горе към билото. ИМА НУЖДА ОТ НОВА И ЯСНА МАРКИРОВКА! От поляната може да се върви и по коларски път, но той беше много кален, има разклонения и човек може да се обърка. Маркировка почти липсва, а е много необходима! Върви се около 1/2 час след което се завива на ляво и се върви нагоре към билото. Горе има коларски път, който е почти равен. Пред Вас е връх Мургаш. ИМА НУЖДА ОТ НОВА И ЯСНА МАРКИРОВКА! Добре е до Вас да има човек, който познава пътя, освен ако не обичате предизвикателствата!

Архивен коментар.

габи 12 Apr 2010 07:02 PM
хижата е супер

Архивен коментар.

Сто 04 Apr 2011 02:00 PM
Вчера (03.04.2011 - неделя) се качихме до върха. Хижата не работеше и изглеждаше като на снимките. Имаше едно голямо тъжно на вид куче, което предполага,че някой го храни, но хижар не видяхме. На самата хижа има течаща вода. По пътя от Бухово, ако сте пеша, бъдете готови да дишате прахта на доволно количество мотористи/АТВ-та/джипове. На самия връх, в станцията, имаше симпатични и сърдечни хора, които се съмянвам да ви изоставят ако закъсате.

Архивен коментар.

Диана 03 Dec 2011 07:13 PM
Хижата не работи, но едно голямо, старо куче седи там и не знам как оцелява. Човекът, който работи на върха, каза че го хранят от време на време негови приятели..Ако отивате към върха /от който има страхотни гледки и е на около 40 минути от хижата/ може да му занесете нещо за ядене. Ние му дадохме, каквото имаме. Жалко е, че хижата не работи, върхът е супер.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Apr 2012 08:58 AM
Ако някой е ходил скоро до хижата може пи да каже дали работи и ако да колко е цената на нощувката

Архивен коментар.

avitoxol 22 May 2012 09:37 AM
На 20.05.2012г.се организирахме с един приятел и сложихме 3бр. табелки .Според нас ги сложихме на добри места .Изходен пункт Ботевия четник от село Желява на 5 км. по асвалтен път . Първата е на Дърво след паметника посока черният път по него се тръгва има и маркировка на Синята патека .Втората табелка е на разклона на пътя и от там се тръгва право на горе и само по пътя .По билото след като се излезе от гората се открива страхотна гледка .Третата табелка е на старата Джанка .Според нас това е най-удобният път за отиване към Мургаш ще кача и няколко снимки .

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Jun 2012 06:47 PM
Някой можели да сподели актуален телефон за връзка с хижата

Архивен коментар.

Мая 14 Mar 2013 05:33 PM
Някой знае ли дали хижата работи?

Архивен коментар.

n,b 14 Mar 2013 08:51 PM
ne raboti

Архивен коментар.

Elgin 18 Mar 2013 10:45 AM
Каква е причината тази хубава хижа над град Бухово да не работи, нещо собствеността ли или други причини?

Архивен коментар.

Rumen Petrov 04 May 2014 06:56 PM
04.05.2014 г.
От с. Врачеш/Ботевград тръгнахме към х. Мургаш. Поради липса на всякаква маркировка се оказа, че сме загубени в планината преди падането на нощта под вр. Мургаш. Не изпитахме никаква радост от това качване. Само тревоги. Хижата от години не работи и е разграбена. Считаме, че институцията, имаща ангажимент към маркировката на планината в този участък има престъпно отношиние към туристите. Успяхме да се върнем в с. Врачеш благодарение на две самодейно направени табели, които ни зарадваха много.

Архивен коментар.

Захари Симов 08 Jun 2014 01:08 PM
СЪСТОЯНИЕ НА ХИЖАТА В МОМЕНТА, 7 юни 2014

Бях на хижата лично и говорих с работниците, ремонтът е подновен (не знам от кога точно), но в момента се работи. Казаха, че част от хижата - долните етажи ще бъдат отворени за посетители след 2 месеца с капацитет от 50 места за нощувка. Тази година ремонтът ще стигне до това ниво. Ако всичко продължи наред, следващата година ще бъдат завършени и горните етажи и цялата хижа ще работи. Казаха ми, че когато завършат всичко ще събира 300 човека (което ми изглежда твърде много за тази сграда).
Не можаха да ми кажат актуален телефон за информация относно хижата, но когато бъде пусната ще има информация и контакти в интернет. Така че живот и здраве есента на 2014 трябва да работи отново.

Архивен коментар.

радослав георгиев 30 Dec 2014 11:35 PM
някаква нова информация хижата дали ще работи лятото на 2015 година

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Dec 2014 12:42 AM
Хижата приема туристи. За резервация 0884 30 01 60 Л. Михайлов или 0887 66 35 73 М. Станкиева.
Цена за нощувка 8 лв за членове на БТС , 10 лв за всички други.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Feb 2015 10:42 PM
Хижата не работи. Заблуда е че пише, че работи. Преди 3 или 4 седмици се обаждахме с цел да ходим до там , пеша разбира се. Добре, че не тръгнахме, казаха ни, че не работила. Поради снега, хижарите слезли и не са на хижата

Архивен коментар.

Захари Симов 17 Jun 2015 03:33 PM
През лятото на 2015 хижа Мургаш все още не работи. Сградата стои празна, няма нито легла за спане, нито място за хранене. Може да се ползва само като заслон за лошо време или нощувка, но вътре е мръсно и занемарено. Няма хижари.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Jul 2015 01:50 PM
Юли 2015 - Хижата работи през лятото, макар и да е в строеж, който изглежда няма да бъде завършен никога. Настаняват в 2-3 стаи, без ток. Имат само сирене, кашкавал, чай, бира. Чешмата на хижата работи.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Apr 2016 09:38 PM
За 6 години напредъка е слагане на около 90% от дограмата. Хижата не работи. За сметка на това се посещава редовно от горския и аверите му, както и хора, които иначе никога няма да стъпят там, ако "тати няма джип и що да не ги опушим тия". Шанса да имате близка среща от 3-ти вид (мечка или глигани) си е направо 0. През 20 минути ви задминават едни момчета, дето си мислят, че е много приятно да опушат яко. Чак се чудя, Стоичков що ходи на сафари в Африка, а не вземе да гътне някое носърче покрай Мургаш. Стигайки хижата, се появи един изумруд с някаква таратайка тип корсичка и се наоъна да се докаже пред мацката до него. Резулатата беше, че станаха на негри (имало справедливост). Общо взето кракът ми няма да стъпи 3-ти път там.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Jul 2016 05:43 PM
Хижата не работи
Има чешма с вода за пиене отвън
Маркировка и табели как да се стигне до нея почти няма

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 Jul 2016 11:43 PM
от коя страна няма маркировка-от Бухово и Белия камък проблеми няма.
за водата потвърждавам

Архивен коментар.

Анонимен посетител 25 Jul 2017 03:30 PM
И ще заработи ли тази хижа?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Dec 2018 09:36 AM
Albert Petrov
December 22 at 11:25 AM

Здравейте ! Вече има хижар на Мургаш и стой през почивните дни. тел. е 0888 380 530 Бойко Над 10 год. почти нямаше. Дано сега се задържи ! Има стая за закъсали и печка с нацепени дърва при нужда.Започва да прилича на стопанисвана хижа ! Ако някой се качва при мен на метео станцията на върха моля обаждайте се предварително ,че да не се притеснявам кой пускам,че имам проблеми с луди ,браконери , избягали затворници и не ми се иска да отварям безразборно , и е нормално където и да отидете да се обадите на хората.Тази практика беше добра преди години ама отскоро стана хаос и неприятности. 0889 397 350 Алберт моля между 17.00 и 20.00 предния ден се обаждайте в тези часове ,защото все пак имам работа и нощни дежурства даваме и се опитваме да преспим , за да издържим.Моля не ми звънете за прогнози или без да се качвате ,че луд ставам от телефони !!! Леко и безпроблемно качване на всички !

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Jan 2019 11:46 AM
Molya,ako nyakoi poznava bivshite hijari na hija Murgash,Misho i Ani,molya neka im predade da se svarjat s men.Poshtata mi e dia11.bg@abv.bg.Te byaha hijari prez 80-te godini.Ot golymo znachenie e da gi namerya.Imeto mi e Iliyan.Ot seloTrudovec sam.Dashterya im se kazva Bobi.Posledno znam, che jiveyat v kv.Poduene.Blagodatya!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Aug 2019 10:59 PM
Здравейте, миналата седмица бяхме на хижа Мургаш и останахме с много добри впечатления. Хижата в момента я ремонтират и има малко стаи, които са готови - така че ако ще преспивате звънкайте предварително. Хижаря Бойко приготви много вкусотии за вечеря и закуска и се стараеше много. Той е турист и ни даде информация и за маршрутите. Има и голяма поляна пред хижата с прекрасен изглед към нощна София. С една дума препоръчвам тази хижа (:

Архивен коментар.

Анонимен посетител 30 Dec 2020 11:01 PM
декември 2020 - хижата работи!
Има почти постоянно хижари (уикендите със сигурност)

Има вече ток (панели на покрива), храна и 2-3 стаи за гости
Най-новото
Re: xижа Добрила
Re: Re: Re: xижа Добрила
Re: Re: xижа Добрила
xижа Грънчар
Re: х.Добрила
Навигация
Facebook Like Box