Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина xижа Тръстеная

xижа Тръстеная

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Хижа Тръстеная е в северното подножие на вр.Издремец. Представлява масивна двуетажна сграда с капацитет около 30 места с външни санитарни възли и бани. Сградата е водоснабдена, електрифицирана, отоплението е на печки с твърдо гориво. Разполага с туристическа кухня, столова и лафка. До хижата се достига по асфалтово шосе и път с трошено-каменна настилка.
Съседни туристически обекти:
- останки от тракийска крепост Куленица - 1.30ч. и от славянското селище Градището - 2.00ч. ,
- вр.Издремец/1492г./ - 1.00ч.
- манастирът "Седемте престола" - 2.00ч.
- х.Пробойница - 6.00ч.
- х.Буковец - 4.30ч.
- х.Лескова - 6.00ч.
Пътеките са маркирани.
Изходни места:
1.Гара Лакатник - 14км./7км. асфалтово шосе до село Лакатник и 7км. по път с
трошено-каменна настилка.
2.Село Лакатник - 7км по път с трошено-каменна настилка /1.30ч. пеша по маркирана пътека/
3.Гара Бов - 12км. / 5км. по асфалт и 7км. по път с трошено-каменна настилка/.
Снимки: 1,2)->DobyOne, 3)->Мария
  
Спални места 30
Address
Телефон 088/6407495
E-mail
Надморска височина (метри) 1130
GPS Северна ширина (градуси) 43.033321
GPS Източна дължина (градуси) 23.438020

Коментари (56)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Jun 2006 03:50 PM
Хижата е обновена с нов наемател който поддържа и пътя до нея.
Вече има и санитарни възли и вода и удобства!
Посетител-Елвира от Лакатник.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Jun 2006 03:05 PM
Много по-добре е с новите хижари
чудесно място за разходки, ядене на малини и риболов в двете езера до хижата
В мандрата над хижата има чудесно кисело и прясно мляко, както и синьо сирене

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 May 2015 03:02 PM
"Потдържания" път е само за джипки офроуд,за лека кола не е подходящ.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 Aug 2015 09:07 PM
фактически не е поддържан пътя, но повечето леки коли се качват до хижата без проблем. поне през последните шест години.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Feb 2016 09:55 AM
Качвал съм се поне 2 пъти с лека кола Опел Вектра В и един път с Опел Фронтера Б, но преди 2 год. и повече. Даже с вектрата без съединител, защото се срина.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Mar 2016 11:36 PM
А как ти се струва качване по същия тоя път с Toyota Celica SR 3DR?! Успяхме без да се разглобим, даже и наобратно колата остана цяла. Ходила съм го и напряко и надълго, и с кола в едната посока(описана по-горе), всякак. Но не разбирам кому е нужно, при все че пътят от село Лакатник (не гара Лакатник) е не повече от 1 час и половина да трошиш кола и нерви по черния път... Разходкатат напряко по пътеката е далеч по-приятна и забележителна.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 May 2016 02:22 PM
Пътят за "Тръстеная" , като планински е супер ! Хижарите и обслужването също. Маршрута за "Лескова" също.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Aug 2006 09:44 PM
Хижата предлага много добри битови условия, добра кухня, малините са на една крачка :-)
Посетихме я на 07.08.2006. Похапнахме малини донасита. Пийнахме и първака от малиновата ракия - екстра аромат, но малко слабичък - 60 градуса :-))
НО! Стаите са пълни с бълхи!!! Определено си трябва малко намеса на ХЕИ-то :((

Архивен коментар.

лъки 04 Nov 2006 02:21 PM
да има път за мотор от хижата за х.петрохан през х.пробойница?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Jan 2007 05:24 PM
Маршрута съм го минавал само пеша (Петрохан-> Пробойница-> Тръстена), но мога да кажа, че не е невъзможно да се мине и с кросов мотор (даже УАЗ-ка ;-). Има само едно място при слизането от билото към долината на река Пробойница който е доста стръмен и не съвсем пригоден за офроуд. Не знам дали може да се заобиколи това място. От х. Пробойница до х. Тръстена - никакъв проблем :-)Сигурен съм че даже и с Лада може да се мине, поне снимките горе го доказват :-)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Jun 2007 12:28 PM
Пристигнахме на х. Тръстеная, двама души, една събота надвечер пеш, след няколко часов преход с раниците на гръб. На хижата заварихме над 10 коли и бусове, мощна чалга и ядене и пиене на високи обороти. Хижарката обаче отказа да ни приеме – нямали сме “предварителна заявка”….

Е, ние се уредихме за преспиване – зер не сме от вчера по планините, като отседнахме при един туземец. Но х. Тръстеная явно следва да я извадим от списъка на посещаваните хижи – след като и на нея вече не може да се разчита....

Архивен коментар.

Иван 21 Aug 2007 02:46 PM
След като това е хижа, а не хотел никой няма право на ОТКАЗ на туристи защото е противозаконно да оставиш хората без подслон по такива места.Дали хижарката е била трезва-не се знае,защото иначе може ли да постъпи така?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 28 Aug 2007 10:41 PM
Обикновено по подразбиране почти всички мислим че е противозаконно да се откаже подслон в хижа. Но както се случва все по-често..само се възмущаваме после.Знае ли някой дали има някакъв закон или правилник приет от БТС или това е само морално-етичен неписан закон.

Архивен коментар.

мара 31 Aug 2007 06:53 PM
Познавам хижарката тя не е морална и винаги пияна.Шефа е вного смел като е сложил вълк при агнетата си.

Архивен коментар.

Емилия 16 Dec 2008 11:41 AM
На 13.12. бяхме на хижата с платена предварителна резервация за 10 човека. Отидохме, обаче 7. Изненадата дойде на другия ден, когато разплащайки се за спането се оказа, че няма да доплатим остатъка за спането ни, а домакините си задържаха сумата за неявилите се 3-ма човека (което е 50% от спането) и ние си доплатихме за 7 човека, останалите 50%. Както се досещате документ за дадените пари нямаше, не записаха колко и кои са нощували. Не записаха никакви паспортни данни. За капак и тримата пушеха яко, независимо от това, че нямаше нито един пушач от нас, а водехме и малко дете. Така, че ни загорча - от тщтщнев дим и съчетание бизнес-туризъм. Така,че внимавайте с резервациите и ако сте непушачи, направо прескочете тази хижа!

Архивен коментар.

Hijar 20 Dec 2008 12:36 AM
Аз не виждам каква е изненадата? разбира се, че ще задържат капарото за останалите трима, които са си направили резервация, но не са дошли. Нали затова е капаро - гаранция, че ще дойдат. По закона за туризма дори са можели да ви накарат да заплатите и за тях остатъка на нощувките, след като не сте предупредили предварително, че няма да дойдат. В случая некоректните сте вие, а не хижарите.

Архивен коментар.

ЗТ 20 Dec 2008 12:42 AM
Пари по резервации се връщат, ако резервацията бъде отменена до 14 дни преди идването. Тогава са длъжни да върнат всичко до стотинка. Ако след 14-тия и преди 7-мия ден преди пристигането отмените резервацията, са длъжни да ви върнат 50% от стойността на услугата, в случая на нощувките. Между 7-мия и 3-тия ден се възстановяват 30%, което ще рече, че ако се обадите например 5 дни по-рано, че няма да дойдат трима, и сте предплатили 50% за тяхните нощувки, трябва да доплатите и още 20% (за да станат общо 70), а само 30% ви се опрощават. При отказ на резервация в по-къс от тридневен срок не се възстановяват никакви средства, а туриста дължи цялата стойност на резервираната услуга.
Ако резервацията е направена с официален платежен документ по закона за туризма - ваучер или договор, хижарите имат пълно основание да си търсят и остатъка от парите и могат да ви съдят дори ако решат. Случаят обаче едва ли е бил такъв, но въпреки това нямате право да им се сърдите за невъзстановеното капаро.

Архивен коментар.

деян добрев костов 04 Sep 2013 08:07 PM
Хората не могат да изгонят останалите туристи, само защото вие сте пропуснали да си проверите за свободни места, драги мои планинари! На това нямат право! А ако сте били нагли, каквито явно сте били, понеже си позволявате и да ги съдите за своята немарливост,сами сте си виновни, че не са ви дали подслон! И не при туземци е трябвало да спите, а при някой кроманьонец, дето като вас е обикалял като без да мисли по полетата и планините. Чалгата защо я плюете? Вие не въртите ли кючеци по масите ?!?

Архивен коментар.

десислава 06 Jan 2008 09:06 PM
хижата си е много хубава.Тази Нова година я изкарахме там с моите приатели и много ни хареса.Благодарим за гостоприемството на хижарите,мили хора са.Беше топло и уютно,стават яки купони.Много е чист въздуха.Посете те я няма да сажалявате

Архивен коментар.

бард 20 Jan 2008 11:50 AM
хора, дайте някакъв актуален телефон и ми кажете има ли нещо като трапезария, където можем да се съберем 10-12 човека. има ли китара? хижарите правят ли проблеми със стоене до късно? не говоря някакви масовки и брутални тинейджърски запивки и простотии, но директно - "хижа" ли е, или "почивен дом"

мн ви благодаря

P.S телефон?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 Feb 2008 08:34 PM
Има трапезаря и можете да се съберете и повече от 12 човека. Много яки купончета сме си правили там. Велико е! Супер уютно е има печка на дърва. Нямам думии... Перфектната почивка.

Архивен коментар.

аз 25 Apr 2008 06:56 PM
Здравейте:) Някой може ли да ми каже какво представляват стаите-интересува ме по колко души настаняват в една? А за баните и Ве Це-тата,отделни ли са или като за социално общуване? хахаахха

Архивен коментар.

кики 10 May 2008 02:51 PM
Пристигнахме в хижата без резервация, но хижарката ни настани в една приятна стая на последния етаж. Хижата е спретната има лафка с бира и алкохол. Има и добро малиново вино местно производство. Имаше някякви локали и стана веселба

Архивен коментар.

Емилия 16 Dec 2008 09:53 AM
На 13.12 бяхме на х.Тръстеная. Миналата седмица част от групата на място беше направила резервация за 10 човека. В уречения ден, обаче на хижата се явихме само 7 души. Изненадата дойде на другата сутрин, когато се разплащахме за спането. Оказа се, че трябаше да доплатим остатъка за 7-те човека (резервацията е 50 % от нощувката), като хижарите си задържаха парите за тримата човека, които не са дошли.Естествено, не ни дадоха никакви документи за платените пари. Не записаха никъде колко и кои са нощували. На повечето хижи записват данните поне на един от групата. Тук няма такова нещо. През целия си престой в столовата хижарите не спряха да пушат, независимо, че от групата ни няма нито един пушач, а водехме и малко дете. Загорча ни не само от вмирисаните ни дрехи, но и от печалбарството, което явно е на пчит тук. Така, че внимавайте с резервациите на х.Тръстеная, а ако сте и непушачи - направо я пропуснете.

Архивен коментар.

планинар 04 Mar 2009 11:46 AM
На 01.03 и 02.03.2009 група планинари от Враца бяхме на поход : гара Лакатник - с.Лакатник - х. Тръстена - гара Бов. Условията за настаняване и спане в хижа Тръстена са нормални. Вътрешни тоалетни. Топла вода, телевизор, малиново вино, предлагат се супи и скара. Леглата са нови и стаите са добре обзаведени.

Архивен коментар.

Бате Борко 13 Mar 2009 03:42 PM
Така беше! На който му харесва - добре, на който не - да си стои вкъщи. Аман от претенциозни хора - с 20 лева искат да ги обслужват като в Шератон!

Архивен коментар.

пътешественица 28 Aug 2009 09:41 PM
Във вторник нощувахме там. Разчитахме да има храна и малиново вино, но явно сме улучили преходен период. От същия ден започнаха работа нови хижари и ние бяхме първите посетители. Бившата хижарка още не се е изнесла. Предстои и ремонт на хижата. Но имаше няколко стаи, които може да се ползват, така че ни дадоха една. Предлагат и кебапчета и бира. :) Новите хижари досега изглежда са работили на малините. Мили хора, доста се стараеха, като за нови в областта се справиха чудесно. Вечерта гледахме и мача Дебрецен - Левски, жалко че резултатът беше лош..
Колкото до условията: има си баня, малко й е плесенясал тавана, но при положение, че в други хижи и такова нещо няма, си е чудесно! Където беше възможно, предвид предстоящия ремонт, си беше чистичко, получихме чисти чаршафи. Дадоха ни и кърпи и чаршафи за хавлии, не знаехме, че ще има удобството "баня" и не се бяхме подготвили...
Малиновата ракия действително си е силничка. 60 градуса според арендатора на хижата.
Телефонът, посочен тук, е актуален.

Архивен коментар.

twizzard 14 Oct 2009 11:07 AM
Здравейте, преди около 4 години посетих хижата и си изкарах много весело нямахме никакви проблеми с хижарите. Планирам да я посетя пак тази година най-вероятно на връх нова година стига да има свободни места разбира се! Въпроса ми е ако някой я е посетил скоро да ми каже дали и до кога предстоят ремонти ако има такава информация.
Наистина бях очарован от природата и спокоиствието там.

Архивен коментар.

Мария Лазарова 04 Mar 2010 12:41 PM
Моля, да отбележите, че името на хижата е "Тръстеная", а не, както популярно я наричате - "Тръстена". Името й е дадено от хората, които са я построили - местни жители - през 1964 година. Смятам споровете по въпроса са абсолютно излишни. Хижата не е и никога не е била на БТС. Тя е ведомствена, построена от местната трудова кооперация "Задружен труд". В момента се стопанисва от частен предприемач, собственик на малиновата плантация около нея. Отворена е за посетители, телефонът за резервации е 0886 407 495.
Ако някой се интересува повече - може да се свърже с мен на m_lazarova@varhove.com
Бъдете здрави!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Sep 2010 09:23 PM
0886407493 az imam tozi telefon

Архивен коментар.

Лъчезар 28 Jul 2011 06:54 PM
Не ми е ясно колко време ще е нужно за разберат всички, че правилното име на Хижата е "Тръстеная". На снимакта на хижата дори това е показано. Моля, променете името с цел да бъде достъпна информацията в сайта!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Mar 2012 02:52 PM
освен, че хижарят поиска да му се заплати за несъществуващи хора, като съвсем "случайно" беше объркал бройката, останалото беше горе- долу ок ....

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Apr 2012 08:54 AM
Някой можели да ми каже каква е цената на нощувката в хижата? Благодаря Ви предварително

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Oct 2012 12:54 PM
12 лева на човек

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Aug 2013 09:11 PM
Супер некоректни хора ! Минавахме оттам като част от Ком-Емине. Предварително бяхме говорили, че ще сме там - места имало. После звъннахме ден преди да отидем - нямало да има места за нас, въпреки че сме звънели преди това. Поне храна казаха, че имали. Отидохме - ни легла, ни храна. Отказаха ни и вода за къпане и пране. Имаха 140 малиноберачи настанени във и около хижата (и то не от ден-два). Нищо не ни остана освен да им покажем среден и да продължим нагоре. На около километър се оказа, че се намира био-мандра "Чемерника", в която се предлагат и легла. Мястото осигурява етно-хотелски комфорт, със санитарен възел и всички удобства. Хората ни дадоха храна - хляб, сирене, мляко, домати, бира . Изкарахме си чудесно. Та в този район това е мястото. Ако правите Ком-емине или просто преминавате, отпишете Тръстеная и отидете там, няма да съжалявате.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 Oct 2013 12:08 AM
Хижата е много приятна! Доста чиста е, има си почти всички удобства като малък хотел. Съвсем скоро са правили ремонт на баните и тоалетните, така че са повече от прилични. Хижарите бяха много мили. Направиха ни за закуска пържени филийки с домашно сладко от малини и боровинки. Малиновото вино беше чудесно! Цената му е 6 лв. за литър. Има още малинова ракия, както и някакво пак тяхно производство бутилирано вино в стъклени шишета, което било по-специално и малко по-скъпо. Смесено е малиновото вино с мерло. Продавало се доста по заявка или в по-луксозни заведения из София. Непременно трябва да се разходите до 2-те езера отвъд малиновите насаждения. Залезът над езерата беше страхотен :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Jan 2014 12:26 PM
ИЗКАРАХМЕ СУПЕР НОВАТА ГОДИНА,,,,ГОТИНИ ДОМАКИНИ

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Mar 2014 11:04 AM
Хижата е чиста и мн.приятна,а хижарите са страхотни- много мили хора и готвят много по-вкусно от съседната мандра.Разходката до върха е лежерна ,но гледката си заслужава на 100%:))

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Aug 2014 01:46 PM
На 13.07.2014 нощувахме в хижата, като за краткото време от пристигането до лягането, мога да кажа, че условията за настаняване са:

НАСТАНЯВАНЕ: стаи с три ( вероятно и доста повече) легла тип „русенски”,

ХИГИЕНА: добре поддържани две тоалетни, мивка и баня разположени на приземният етаж. В коридорчето между тоалетните има постлан килим а в самите тоалетни има постелки. Топла вода има само в банята и мивката до тоалетните. Във фоайето на хижата има мивка, но без топла вода.

ХРАНА и НАПИТКИ: зеле с месо, таратор, боб, бира. Вероятно и друга храна, защото белеха картофи.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Постоянно електрозахранване и контакти в стаите ( поне в нашата стая), не много голяма столова с печка, просторно фоайе.


Поздрави: П.Петков

Архивен коментар.

Орлина Георгиева 22 Dec 2014 12:44 AM
Посетих хижата тази есен. Хижарите- новите са всъщност хората, които са я взели под аренда. Възрастно чевръсто семейство, което стопанисва малините. Жената готви нечовешки- имаше супа от коприва, 2 вида гъби от планината и овче сирене, имаше шкембе- най-доброто на света. Снаха им беше там с 3 годишно дете, което расте в планината. Снахата прави ебати омлетите от домашните им яйца. Държат да си хвърляме хранителните отпадъци в отделна кофа, защото не хранят кокошките с друго- яйцата са неземни. предложиха ни 100 неща за ядене, казаха, че през седмицата няма толкова много, но уикендите или когато очакват хора- готвят по цял ден за да има. една супа е лев и нещо, скарата е по един лев. малиновото вино е на 7лв, може и бутилирано, а аз си бях купила същото от добрев за 14лв в софия....спане 12 лв. ремонт на баня- има и подово хахаха. но банята е пълен лукс с плочки с картинки на самодиви :) Много са готини, има табла, шах, снахата ни даде да играем на диксит. обслужиха ни като в хотел хорицата, на другия ден ни питаха какво искаме да закусим- даже си купих бурканче сладко от малини и боровинки, в сметката липсваха кафетата и чайовете- били от тях. все едно отидох при баба ми на село.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Aug 2016 01:44 PM
Много ми хареса това цветущо описание. И аз съм ходила там няколко пъти и ни посрешнаха така. Затова и ще се връщам там винаги, когато мога. Препоръчвам това място и тези хора. Невероятни са. :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Jan 2015 01:14 PM
Една от най-уютните и поддържани хижи! Страхотно гостоприемство на хижарите и много вкусни гозби. Силно препоръчвам :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Mar 2015 10:38 AM
Искам да попитам дали номера оставен по-горе, където е информацията за хижа Тръстеная е актуален? Ако може някой да ми даде актуален номер за връзка, за да имам възможността да запазя предварително места. Благодаря :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 16 Mar 2015 08:55 AM
На 12-ти март тази година се завърнахме от тази уникална и невероятно гостоприемна хижа. Дните прекарани там ще останат от онези, толкова прекрасни спомени, които ни се иска да преповтаряме постоянно. Със сигурност това няма да бъде нито първия, нито последния път, когато сме й гостували. Не бих се лишила от възможността да отпия от сладкото малиново вино и да опитам от гозбите на леля Марето (страхотен човек). Не се чудете, няма да останете разочаровани - невероятната природа и приветливото отношение ще ви завладеят.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 Jul 2015 09:13 PM
Каквото и да се каже за хижата, мястото, домакините и всичко свързано с тази хижа ще бъде малко! Домакините са безкрайно гостоприемни и дружелюбни, хижата е много добре поддържана и е оборудвана с всякакви удобства. Имат си кухня, много добре готвят, хладилници, печки, тоалетни, баня, телевизия, беседки, барбекю, изобщо хората са се постарали когато отидеш там да имаш пълно спокойствие и удобства за почивка. Пътят до село Бов е асфалт, нагоре до хижата са още 7-8 километра черен път, но е здрав и с малко по-внимателно каране качването с лека кола не е проблем. Нашата група днес се прибра от там и няма човек, който да каже лоша дума за мястото! Да не говорим, че си закарахме и сериозна озвучителна система, с която "гърмяхме" цяла нощ и никой нищо не ни е казал, напротив, домакините казаха, че са си прекарали много добре с нас! Малиновото вино е уникално и си струва дори само за една чашка да се качиш до там! Поздравления към целия екип на хижата и огромни благодарности от името на всички, надявам се да не сме ви досадили!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Jul 2015 07:54 PM
Най доброто посрещане през целия поход още от вратата ни посрещнаха с бесплатен чай и буркан с мед запалиха печката настаниха ни изпраха ни дрехите в пералната пак безплатно стаите са хубави банята нова невероятно посрещане семейството което стопанисва хижата са прекрасни хора

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Nov 2015 03:46 PM
Хижата е супер и преди съм ходил, но сега реших да нощувам там. Хората са много гостоприемни любезни, печки във всяка стая чисто и спретнато,което го има в много малко хижи вече за съжаление. Препоръчвам ви я! Има страхотно малиново винце, сироп от арония и домашни сладко от боровинки и малини.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 Feb 2016 01:33 PM
Хижата е супер ! Има си всичко -ток, вода, топло :). Истинска планинарска хижа, не хотел в планината, но в същото време - с всички удобства. Хижарите са страхотни хора - позитивни, услужливи, стараят се никога нищо да не ти липсва. Храна имаше всякаква - няколко вида супи, скара - включително няколко вида месо, салати, домашна тортичка дори :) . Малиновото вино, което е тяхно производство е уникално също. Бил съм къде ли не по хижите у нас, много са малко такива места ! Препоръчвам с чисто сърце!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Mar 2016 08:41 PM
Здравейте ! Някой да пише там ли е туй прочуто малиново вино, че то ме мотивира най-вече.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Mar 2016 12:54 PM
разбира се там се намира

Архивен коментар.

Анонимен посетител 19 Jun 2016 04:38 PM
Отново минахме през хижата и пак бяхме посрещнати много любезно от семейството хижари въпреки че имаха много работа със сезоните работници не ни оставиха гладни даже накрая се здобихме и със книжки за печатите от хижите по трасето на ком емине благодарим за посрещането

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 May 2017 04:53 PM
Спахме в хижата на 07.05. Хижата е чиста, уютна. Има ток, бяна, душ. Хижарите са гостоприемни. Единственото, което не ми хареса, е че над 70% от хората там се качват с автомобил и като им кажеш, че си извървял 14-15 км от гара Лакатник и на другия ден ще се връщап пак пеша до гара Бов, те те гледат като извънземно и те питат: "Как, аджеба, вървиш толкова МНОГО пеша?" хижите са за туристи, а не са хора с коли. Паркираш и влизаш в хижата!
Иначе самата хижа е много хубава и я препоръчвам!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Oct 2017 06:08 PM
Знаете ли дали допускат вътре в хижата да се спи с куче? Благодаря!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Mar 2018 07:35 PM
Особено ВНИМАНИЕ при запазване на места в хижата!!!Оказва се, че резервация направена две седмици предварително МАГИЧЕСКИ изчезва. За късмет на нашата група се обадихме повторно да попитаме за обстановката към момента ( пътища, проходимост)и стана ясно, че не са си записали нашата групичка от 6 човека и...еми сори, но места на хижата вече нямаааа. Да, грешки стават, но особено посред зима човек разчита на СЕРИОЗНОТО отношение на хижарите.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Mar 2018 09:38 PM
Изключително некоректно отношение от страна на хижарите! Да, всички правим грешки, но ако не се бяхме обадили да попитаме за обстановката, щяхме да бъдем "приятно изненадани" и "настанени" на някоя пейка...след един зимен преход...:(

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Jul 2019 10:16 AM
Скъпо, тясно, шумно. Няколко пъти трябваше да си поискаме чаршафи за леглата и не ни надоха. Накрая ни посочиха един шкаф откъдето си взехме. Положителни страни - чисто, готвят вкусно.
Най-новото
Навигация
Facebook Like Box