Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина заслон Голям Кадемлия

заслон Голям Кадемлия

След близо двугодишна работа вече е факт новата придобивка на ТД "Сърнена гора" и разбира се на всички туристи в страната. Това е най-високият заслон у нас в Стара планина-"Голям Кадемлия 2276 м" разположен на самия втори по височина връх на Балкана! На 9 октомври точно 12 часа Предсадеталят на ТД "Сърнена гора" Алексей Стоев отвори бутилката шампанско и след "Многая лета..." на 14-те присъстващи планинари вече отвори врати...новия заслон.
Разположен на самия връх, първенец на масива Триглав, той е притегателно място за туристи, дръзнали да атакуват едно от най-дивните и красиви кътчета на Балкана. От хижа "Тъжа" отстои на около 4 часа, от хижа "Мазалат" на около 3 часа и от хижа "Соколна" на около 4,30-5 часа. Той не е пригоден за преспиване, но при екстремни условия и лошо време поне 8-10 планинари без проблеми могат да пренощуват в него. Вътре има посуда, масивна маса за храна и прекрасни скамейки. Тепърва и още неща ще бъдат качени на тази висока кота в Стара планина. На откриването бе и секретарът на ТД "Сърнена гора" Велко Велков, както и още планинари от Стара Загора, между които и Митко Жечев, човекът отдал най-много воля, енергия и сили за да го има този заслон!!!
Благодарности към всиички дали и частица от себе си в откриването на този прекрасен заслон на едно наистина идеално място, недотам познато на много българи! Любопитното е, че буквално минути след откриването му се...появиха първите посетители въпреки много лошото време-2 планирари от Свищов и 1 от Габрово, които бяха тръгнали от хижа "Мазалат"....
За многая лета!!!
Съседни туристически обекти:
- х.Мазалат - 3.00ч.
- х.Тъжа - 4.00ч.
- х.Соколна - 4.30ч.
- х.Триглав - 3.00ч. /по немаркирана пътека/
Всички пътеки са маркирани.

Текст: Чавдар Иванов

Снимки: 1-5)->Чавдар Иванов, 6,7)->Митко Жечев, 8)->Стефан Гешев
  
Спални места 10
Address Стопанин: ТД "Сърнена гора" - гр.Стара Загора
Телефон 042/638435, 0896/688560
E-mail td_sarnena_gora@abv.bg
URL http://www.tdsrgora.com
Надморска височина (метри) 2276
GPS Северна ширина (градуси)
GPS Източна дължина (градуси)
Най-новото
Навигация
Facebook Like Box